Πότε επιτέλους θα πάψουν να γλύφουν το παπαδικό κατεστημένο;

Πότε επιτέλους θα δουν την αλήθεια κατάματα και να την δεχτούν;

Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν από τον λήθαργο;

 

του Γιώργου Οικονομίδη

Διαβάστε από τα δικά τους στην ΟΟΔΕ, πώς αντιμετωπίζουν την υπόθεση Βατοπαιδίου και αναδημοσιεύουν άρθρα με “γραώδεις μύθους” για να υποστηρίξουν ότι δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το τί κάνει ο κάθε καλόγερος ή παπάς (εν προκειμένω ο ηγούμενος Εφραίμ και οι σύν αυτώ), αλλά μόνο να πιστεύουμε σ’ αυτούς ως -δήθεν- “διαδόχους” των Αποστόλων.

Τί τυφλότητα Θεέ μου και πώρωση καρδιάς.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΟΔΕ:

Ψυχραιμία αδελφοί… (Αγιον Ορος και σκάνδαλα)
Οκτωβρίου 15, 2008

Απο το γνωστό blog “Μανιτάρι του Βουνού”, μας άρεσε ένα σχόλιο για το θέμα του Βατοπαιδίου και το αναδημοσιεύουμε εδώ. Η έμφαση σε ορισμένες φράσεις είναι δική μας.

Drakoumel, στο Οκτώβριος 14th, 2008 στο 12:02 π.μ. Είπε: Ψυχραιμία αδελφοί…

Όταν, πριν από 25 χρόνια περίπου, πρωτοπήγα στο Όρος, σε εποχή που το καλύτερο μεταφορικό μέσον ήταν η ψαρόβαρκα και το βράδυ διαβάζαμε στα κελλιά με λαδολύχναρο (ακόμη), απάντησα με το καλημέρα στις Καρυές έναν γέροντα (πραγματικά οσιακή μορφή στην όψη…) που αφού κάθησε σε έναν καφενέ, παρήγγειλε ένα …νεροπότηρο κονιάκ το οποίο έπινε κάνοντας και το άφιλτρο τσιγαράκι του… Σοκαρίστηκα βεβαίως, γιατί άλλα περίμενα ο δυστυχής να δω εκεί πάνω. Περίμενα να δω οσίους γέροντες, αγιασμένες μορφές, πνευματικές κορυφές και αντί όλων αυτών, έβλεπα τον παπούλη τύφλα με το τσιγάρο να τα τσούζει!

Όταν απαίτησα από τον (γνωστό μου) γέροντα εκεί να δώσει μια εξήγηση στο φαινόμενο, με …γείωσε κανονικά: “τι σε ενδιαφέρει εσένα;” μου είπε. Μου έδωσε να καταλάβω (μια και καλή) ότι όπως ο καθένας μας μπορεί ΜΕΣΑ στο σπίτι του να κάνει ότι γουστάρει, έτσι και ο παπούλης εκεί, ευρισκόμενος ΜΕΣΑ στο σπίτι του έκανε ότι ήθελε. Εγώ ήμουνα ο “ξένος” εκεί και όφειλα να σεβαστώ την κατάστασή του, κατάσταση που με τα χρόνια κατάλαβα ότι δεν είναι αυτή που είχαν πλάσει στο κεφάλι μου οι κάθε λογής “εξυπνάκηδες”. Κατάλαβα ότι όσοι είναι εκεί (οι πάρα πολύ περισσότεροι τουλάχιστον) είναι επειδή δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα στον κόσμο και το παλεύουν μήπως και σώσουν την ψυχή τους εκεί.

Όπως παλεύουμε δηλαδή και εμείς μέσα στον κόσμο ΜΑΣ να την σώσουμε. Με τις κομπίνες μας, τις απάτες μας, τις αρπαχτές μας, τις καταπατήσεις μας, τα ψέματά μας, την παρα-ζωή μας, παρόλα αυτά παλεύουμε να σωθούμε. Και με συνοπτικές διαδικασίες σταυρώνουμε οποιονδήποτε μας χαλάει την καθωσπρεπική “σούπα” μας. Για πείτε μου αδελφοί, ποιός από εσάς πέρασε ποτέ μπροστά από το βάζο με το μέλι, το είδε αφύλαχτο και δεν βούτηξε την χερούκλα του να γλύψει; όποιο και να ήταν το βάζο και ότι είδους “μέλι” και να είχε…

Δεν μπορώ να δώσω συγχωροχάρτι στον Εφραίμ ή τον κάθε Εφραίμ, όχι γιατί δεν το αξίζει, αλλά επειδή δεν είμαι εγώ άξιος να κρίνω όχι τον Εφραίμ, αλλά ούτε το ελάχιστο γυφτάκι της Αχαγιάς… Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και γι’ αυτό θα απολογηθεί. Κάποτε ένας άξιος γέροντας μου είπε: “πρόσεξε κακομοίρη, μήπως την ώρα που προσπαθείς να σώσεις τον υπόλοιπο κόσμο, ξεχάσεις την ψυχή σου, γιατί την έβαψες!” Και από ότι αισθάνομαι, κατά εκεί πάμε… Περισσότερα κάποια άλλη φορά…

Και μια …”ασεβής” ερώτηση: οι κατά τα άλλα “δυστυχισμένοι” προσφυγομετανάστες της Πάτρας, πόσες χιλιάδες δολλάρια άραγε να πλήρωσαν ο καθένας τους νταβατζήδες σωματέμπορους για την μεταφορά; Και που τα βρήκαν τα χιλιοδόλλαρα αυτά; Στις φάμπρικες του Αφγανιστάν ή στις κοκαϊνοφυτείες; Για να μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας δηλαδή…

************

Ότι και να πεί κανείς σίγουρα περιττεύει.

Δείτε δεσμούς της ΟΟΔΕ όπου με “γραώδεις μύθους” προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα:

http://oode.wordpress.com/2008/10/15/psychremia-batopaidi/
http://oode.wordpress.com/2008/09/16/vatopaidi/
http://oode.wordpress.com/2008/09/25/agio-oros-mwish/

 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.