τού Γιώργου Οικονομίδη

 

Ποιά είναι η θέση της Εκκλησίας στο άκουσμα αιρετικών απόψεων στους κόλπους της Ορθοδοξίας;

Τί στάση τήρησε, στο ερώτημα του "Σπορέα" επί του θέματος, ο υπεύθυνος της "Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κυριακός Τσουρός;

 

Αντί εισαγωγής

Ο Χριστιανός που έχει προσωπική σχέση με τον Κύριο του, τον Ιησού Χριστό, βασίζεται, για την πνευματική του κατάρτιση, σ' αυτό που ο ίδιος ο Κύριος μας άφησε, τον Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή. Όταν υπάρχουν όμως άνθρωποι που ομολογούν τον Χριστό, και υπερηφανεύονται ότι είναι χριστιανοί, αλλά κατηγορούν ως όργανα του διαβόλου χριστιανούς που δεν ανήκουν στο δόγμα το δικό τους (εκτός αν γίνεται δικαίως), καταλαβαίνεις εύκολα πως κάτι δεν πάει καλά. Όταν σ' αυτή την τακτική τους, προστίθεται και η αιρετική βλασφημία ότι, η Αγία Γραφή δεν είναι ο Λόγος του θεού, και ότι περιέχει πολλά λάθη εκεί μέσα, και αρνούνται την Θεοπνευστία της, τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Ένας -από τους πολλούς- αυτοαποκαλούμενος χριστιανός, είναι και ο κ. Νικόλαος Μαυρομάγουλος, συνεργάτης της Ιστοσελίδας ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας), όπου ο "Σπορέας", σε αρκετές του σελίδες, αντέκρουσε τις πλανεμένες του απόψεις, αλλά και τις αβάσιμες κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του προσώπου του κ. Στυλιανού Χαραλαμπάκη. Εμβαθύνοντας, όμως, κάποιος στα γραπτά του κ. Μαυρομάγουλου, καταλαβαίνει καλύτερα το σκεπτικό αυτού του ανθρώπου.

 

Εξηγούμαι:

Η επιμονή αυτού του ορθόδοξου "χριστιανού", να θέτει στο διαδίκτυο δέκα (10) στο σύνολο ερωτήσεις, προς τους Προτεστάντες, ζητώντας απάντηση για το πού άραγε η Αγία Γραφή μας λέει ότι είναι ο Λόγος του Θεού, πού άραγε λέει ότι είναι Θεόπνευστη και γιατί να περιέχει λάθη, με έβαλε σε σκέψεις, αφού τις απέστειλε τελείως ανορθόδοξα και στον "Σπορέα", και αναρωτήθηκα πώς ένας χριστιανός (που ο κ. Μαυρομάγουλος λέει ότι είναι) αρνείται την Θεοπνευστία της Βίβλου; Παρ' όλα αυτά όμως, απάντησα μέσα απο άρθρο μου, στον κ. Μαυρομάγουλο -και κατ' επέκτασιν στην ίδια την ΟΟΔΕ– που μου έθεσε τα εν λόγω ερωτήματα. Τελευταία κατάλαβα γιατί αρνείται, ο εν λόγω "χριστιανός", την Θεοπνευστία της Βίβλου.

Είναι συνήθης τακτική, όσων θέλουν να προωθήσουν δικές τους διδασκαλίες, να εκμηδενίζουν -αν το μπορούν- ότι τους αντιτάσσεται και αποκαλύπτει τα πονηρά τους έργα. Στην προκειμένη περίπτωση, η Αγία Γραφή είναι καταπέλτης στις αιρετικές απόψεις και δοξασίες του κ. Μαυρομάγουλου και των συνεργατών του, και κατά συνέπεια, αυτό που απομένει σ' αυτούς, είναι να υποβαθμίσουν τον Λόγο του Θεού προβάλλοντας ως… αλάθητες, τις δικές τους απόψεις. Αυτό με έκανε να προβώ στην συγγραφή και αυτού του άρθρου για τον εν λόγω κύριο, για να δούμε τις αιρετικές του θέσεις και απόψεις, καθώς και την θέση της Ελλαδικής κρατικής Εκκλησίας, όπου και ενημέρωσα την Ιερά Σύνοδο, και τον Γραμματέα του "Αντιαιρετικού Αγώνος" πρωτοπρεσβύτερο κ. Κυριακό Τσουρό, με e-mail αλλά και με fax, για τις περίεργες αιρετικές απόψεις των ΟΟΔΕϊτών, αναμένοντας την απάντηση του. Προέβην δε, στην ενέργεια μου αυτή, διότι, κάποιοι ιεράρχες επικροτούν τις απόψεις αυτές, που ο κ. Μαυρομάγουλος έγραψε σε βιβλίο του με τίτλο "Αναζητώντας την Αλήθεια".

Εάν βρήκε όμως την αλήθεια που αναζητούσε, θα το δούμε στην συνέχεια.

 

Αίρεση, αναίρεση και "Αντιαιρετικός Αγώνας"

Παρακάτω θα δούμε τις αιρετικές θέσεις της ΟΟΔΕ, την αναίρεση των θέσεων τους, και την τοποθέτηση επί των θέσεων αυτών, της Ιεράς Συνόδου.

Το βιβλίο του κ. Μαυρομάγουλου, με τίτλο "Αναζητώντας την Αλήθεια", έγινε πανηγυρικά αποδεκτό από την Ορθοδοξία, διότι εναντιώνεται στην Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά και όχι μόνο. Για τις αιρετικές όμως θέσεις του συγγραφέα, που αναγράφονται στο εν λόγω βιβλίο, δεν είδαμε να γίνεται λόγος απο το ιερατείο, γι' αυτό και ο "Σπορέας" απευθύνθηκε στην Ιερά Σύνοδο, και αναμένουμε την τοποθέτηση των υπευθύνων του "Αντιαιρετικού Αγώνος".

Το e-mail που έστειλα στην Ιερά Σύνοδο για τον κ. Κυριακό Τσουρό, στο contact@ecclesia.gr, την επομένη μέρα το απέστειλα και με fax στο γραφείο του κυρίου Τσουρού, και στον αριθμό του Fax.: 210.72.72.244

 

Το email του "Σπορέα"

 

04 Ιανουαρίου 2008

Προς τον Πρωτοπρ. Κυριακό Τσουρό, γραμματέα της ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Αγαπητέ κ. Τσουρέ,

null

Σε βιβλίο του συγγραφέα κ. Νικόλαου Μαυρομάγουλου, με τίτλο: "Αναζητώντας την Αλήθεια", εκδοθέν από την Ι. Μ. Μαχαιρά Κύπρου, Απρίλιος 2004, και στο 40ό κεφάλαιο, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι, ο Θεός δεν θυσίασε τον Υιόν Του για χάρη των αμαρτωλών, και δείχνει να αρνείται την αιώνια ύπαρξη της κολάσεως.

Μεταξύ άλλων γράφει στο εν λόγω κεφάλαιο:

"Στη δική Του Εκκλησία, (σ.σ.: εννοεί την Ορθόδοξη) έμαθα πως ο Θεός έστειλε το Λόγο και Γιο του Ιησού Χριστό, για να πάρει την ανθρώπινη φύση, και να την ενώσει με τη Θεϊκή. Έτσι, θα μπορούσε να την ανυψώσει κατά χάριν στη δική Του ομοίωση, ώστε να ολοκληρωθεί ο σκοπός του για τον άνθρωπο. Έτσι, θα μπορούσε "να νικήσει η ανθρώπινη φύση το θάνατο", στο πρόσωπο τού Ιησού Χριστού που νίκησε το θάνατο όταν αναστήθηκε".

Και παρακάτω συμπληρώνει:

"Έμαθα, πως ο Θεός θα γίνει "τα πάντα εν πάσι", δηλαδή "τα πάντα για όλους", πράγμα που θα κάνει κάποιους να χαίρονται σ’ αυτό το σφιχταγκάλιασμα τής αγάπης του, ενώ κάποιοι άλλοι θα μισήσουν αυτό το ίδιο "σφιχταγκάλιασμα", αυτή την αγάπη, σαν να βρίσκονται σε κόλαση. Γιατί η Αγάπη, (ο Θεός), είναι και η κόλαση και ο παράδεισος" (η υπογράμμιση δική μου).

Όσον αφορά την δημιουργία του ανθρώπου από τον Θεό, ο κ. Μαυρομάγουλος έχει αιρετική άποψη που την διοχετεύει στο διαδίκτυο μέσω της ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας), και υποστηρίζει μάλιστα ότι, οι απόψεις του αυτές -που τις συμμερίζονται και άλλα μέλη της ΟΟΔΕ- "…είναι θέμα χρόνου να γίνουν αποδεκτές από κάθε πληροφορημένο Ορθόδοξο Χριστιανό…"

Γράφει ο κ. Μαυρομάγουλος μεταξύ άλλων:

"Είναι σημαντικό εδώ να πούμε, ότι παρά την εντύπωση που είχαν οι περισσότεροι αναγνώστες της Αγίας Γραφής στις περασμένες χιλιετηρίδες, ότι ο Αδάμ ήταν ο βιολογικός πατέρας όλων των ανθρώπων, κατά την Ορθόδοξη θεολογία ο Αδάμ είναι κυρίως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ πατέρας της ανθρωπότητας, επειδή κατέχει το ρόλο της ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ της ανθρωπότητας".

Την εμμονή του αυτή, ο κ. Μαυρομάγουλος, την βασίζει στο πιστεύω του ότι, 60.000 χρόνια πριν από τον Αδάμ υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι, και ότι ο Θεός διάλεξε τον Αδάμ με την προϋπόθεση να μπορέσει ο Αδάμ να νικήσει τον θάνατο. Εφ' όσον όμως ο Αδάμ δεν τα κατάφερε και ξέπεσε απο την Χάρη, ανέλαβε ο Χριστός αυτόν τον ρόλο, και πεθαίνοντας έδωσε την δυνατότητα στον άνθρωπο να μπορέσει να φτάσει στην αθανασία, και σταδιακά στην αιωνιότητα να λάβει την "καθ' ομοίωσιν Θεού", διότι τώρα ο άνθρωπος κατέχει μόνον την "κατ' εικόνα" του Θεού.

Με λίγα λόγια, ο κ. Μαυρομάγουλος δεν δέχεται ότι, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, έχυσε το Αίμα Του για τις αμαρτίες των ανθρώπων, ενώ ο Λόγος του Θεού, που σημειώνω ότι, οι της ΟΟΔΕ δεν τον δέχονται ως τέτοιον- μας λέει ότι: "πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού" (Ρωμαίους: γ' 23).

Την διδαχή του αυτή, ότι ο Αδάμ δεν είναι βιολογικός πατέρας όλων των ανθρώπων, ο κ. Μαυρομάγουλος υποστηρίζει -παραπάνω- ότι την δέχεται και η Ορθόδοξη Θεολογία.

Εξ' αιτίας λοιπόν των παραπάνω απόψεων, ζητώ κ. Τσουρέ, την δική σας τοποθέτηση στην στάση αυτή του κ. Μαυρομάγουλου, διότι ως άρχων του "Αντιαιρετικού Αγώνος" που είστε, έχετε λόγο να τοποθετηθείτε, όπως και δια νόμου είστε υποχρεωμένος να απαντάτε σε κάθε -καλοπροαίρετη- ερώτηση πολιτών, και την τοποθέτηση σας αυτή (που είναι αναγκαία) θα την συμπεριλάβω στο νέο μου άρθρο περί των αιρετικών -κατ' εμέ- διδασκαλιών που υπάρχουν στην Ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, που παρόλα αυτά απολαμβάνουν την εύνοια και τους επαίνους κάποιων ιεραρχών, όπως π.χ. του π. Γ. Μεταλληνού, καθώς και τους δικούς σας επαίνους αλλά και της συμπαράστασης σας που έχει -όπως υποστηρίζει- η εν λόγω ομάδα της ΟΟΔΕ.

Αν είστε ή όχι γνώστης των αιρετικών αυτών διδασκαλιών, θα χαρώ -όπως και οι χιλιάδες επισκέπτες της Ιστοσελίδας μου https://sporeas.gr – να μάθουμε την δημόσια τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου, από το γραφείο του "Αντιαιρετικού Αγώνος" και από εσάς τον ίδιο, που δείχνετε να έχετε άποψη για κάθε αιρετική (σε εισαγωγικά ή μη) ομάδα και διδασκαλία.

Αναμένω την απάντηση σας προς δημοσίευση.

 

Με αγάπη Χριστού

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης του www.sporeas.gr

ηλεκτρονική διεύθυνση: …….

 
 

Η απόδειξη αποστολής, του ως άνω κειμένου, και με Fax = τηλεομοιότυπο

 
 

Η απόδειξη ότι και ο κ. Γ. Μεταλληνός συμφωνεί με τα γραφόμενα της ΟΟΔΕ

Σε επιστολή που απέστειλε στην ΟΟΔΕ, ο κοσμήτορας της θεολογικής σχολής πανεπιστημίου Αθηνών πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δ. Μεταλληνός, μεταξύ άλλων γράφει για τις δοξασίες των ΟΟΔΕϊτών και τα εξής:

"… Προ πάντων όμως θέλω να σας συγχαρώ για την ορθότητα των θέσεών σας στα θέματα της Ορθοδόξου πίστεως και θεολογικής μας παραδόσεως. Δεν έχω επισημάνει αστοχία ακόμη και εύχομαι να μην γίνει αυτό ούτε στο μέλλον. Θεολογείτε ορθοδόξως και προσεγγίζετε την πατερική μας παράδοση με ορθά κριτήρια, ερμηνεύοντας, όχι απλώς μεταφράζοντάς την, με ακρίβεια και σαφήνεια. Χαίρω, λοιπόν, διότι ορθοδοξείτε και σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι".

Η επιστολή αυτή, του κ. Μεταλληνού προς τον ΟΟΔΕΐτη κ. Δρίτσα, η ΟΟΔΕ υποστηρίζει πως απευθύνεται σε όλη την ομάδα μέσω του προσώπου του κ. Δρίτσα. Αυτό το επισημαίνω, για να μη υποστηρίξουν αργότερα οι ΟΟΔΕΐτες, ότι, η επιστολή στάλθηκε στον κ. Δρίτσα και όχι στην ΟΟΔΕ σαν σύνολο.

Ο κ. Μαυρομάγουλος, σε απάντηση του σε φόρουμ στο διαδίκτυο, όταν ρωτήθηκε "γιατί ο Μεταλληνός απορρίπτει την θεωρεία της εξέλιξης", έγραψε (με το ψευδώνυμο Νικρομ):

"Ποιος σου είπε ότι ο Μεταλληνός «απορρίπτει» τη θεωρία της Εξέλιξης; Επειδή τον γνωρίζω προσωπικά, σε διαβεβαιώ, ότι ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τίποτα. Απλώς έχει τις επιφυλλάξεις του, εφ’ όσον αυτό δεν είναι το αντικείμενο της επιστήμης του".

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, απόλυτα, το πνευματικό επίπεδο και αυτού του ιεράρχη, που αυτοαποκαλείται "Διάδοχος την Αποστόλων". Συμφωνεί με τις αιρετικές διδασκαλίες της ΟΟΔΕ, και παράλληλα -αντίθετα με την Αγία Γραφή- υποστηρίζει και την Δαρβίνεια θεωρεία της εξέλιξης των ειδών, σύμφωνα με την κατηγορηματική δήλωση του κ. Μαυρομάγουλου.

Σε ερώτηση αναγνωστών, αν οι θέσεις της ΟΟΔΕ είναι ορθόδοξες, οι ΟΟΔΕΐτες απάντησαν μεταξύ άλλων λέγοντας:

"Για τις Ορθόδοξες θέσεις μας, μαρτυρά όχι μόνο το όνομά μας, αλλά κυρίως τα άρθρα μας! Και συνεργάτες μας είναι όχι μόνο θεολόγοι, αλλά και ιερείς! Και όποιος γνωρίζει την Ορθόδοξη πίστη, δεν έχει αμφιβολία για τις θέσεις μας. Οι θέσεις μας λοιπόν, είναι βεβαίως Ορθόδοξες. Και κινούμαστε πάντοτε στα πλαίσια των επικυρωμένων από την Εκκλησία Χριστιανικών δογμάτων".

Οι τοποθετήσεις της ΟΟΔΕ, ότι,

η Αγία Γραφή δεν είναι ο Λόγος του Θεού,

η Αγία Γραφή δεν είναι Θεόπνευστη,

η Αγία Γραφή περιέχει λάθη,

ο Θεός δέν θυσίασε τον Υιό του Ιησού Χριστό για τις αμαρτίες μας,

δέν υπάρχει αιώνια κόλαση,

πρίν τον Αδάμ υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στη γή,… και άλλα πολλά που διαβάζετε στο παρόν μας άρθρο, είναι θέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας; Αυτό υποστηρίζουν οι συντελεστές της ΟΟΔΕ. Η Ορθόδοξη Εκκλησία όμως, δέχεται την άποψη αυτή; Ας απαντήσουν ευθέως…

Πώς, λοιπόν, ο παπά Κυριακός Τσουρός, υπεύθυνος του Αντιαιρετικού Αγώνα, δίνει την έγκριση του σε τέτοιες αιρετικές διδασκαλίες; Περισσότερες θα διαβάσετε παρακάτω. Λέτε να "κωφεύει" όταν πρόκειται για ορθόδοξους αιρετικούς, και να αντιτάσσεται μόνο στους ετερόδοξους (εξ)αιρετικούς; Ας μας πει επιτέλους εάν εγκρίνει αυτή την "Μαυρομαγούλεια θεωρία".

ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο κ. ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΣ, ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΔΑΧΗ, ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ… ΑΛΗΘΕΙΑ!!! Η τυφλότητα αν ήταν φώς, θα βλέπαμε και στο… σκοτάδι.

Και μετά απορούμε, γιατί οι ΟΟΔΕΐτες δεν πιστεύουν στην Θεοπνευστία της Αγίας Γραφής, και αρνούνται ότι είναι ο Λόγος του Θεού. Έτσι λοιπόν εξυπηρετούν τις όποιες διδασκαλίες τους, διαστρεβλώνοντας την Αγία Γραφή, που τους διαψεύδει και τους ταπεινώνει. Με λίγα λόγια ο κ. Μαυρομάγουλος δεν πιστεύει ούτε στην Θυσία του Ιησού Χριστού, λέγοντας ότι ο Κύριος ήλθε στη γη μόνο και μόνο για να ενώσει τον άνθρωπο με τον Θεό κάνοντας τον αθάνατο (με ποιόν όμως τρόπο;), και ότι έγινε "δόλωμα" για τον σατανά προκαλώντας τον για να την "πατήσει", να τον ξεγελάσει δηλαδή, μα ούτε και στην αιώνια κόλαση πιστεύει ο κ. Μαυρομάγουλος, λέγοντας ότι ο Θεός είναι καί η κόλαση καί ο παράδεισος. Και αυτή την διδαχή την εγκρίνουν και κάτι ανεγκέφαλοι παπάδες, όπως ο Μεταλληνός και άλλοι, συγχαίροντας τον κ. Μαυρομάγουλο γι' αυτό του το… "πόνημα"(!!!). Αλλά, σύμφωνα με ομολογία των ΟΟΔΕϊτών, ο παπά Μεταλληνός πιστεύει στην "Δαρβίνεια Εξέλιξη", αλλά δεν το ομολογεί!!! Τι άλλο θα ακούσουμε, Θεέ μου.

 

Σε άρθρο για την θυσία του Χριστού, ο Ν. Μαυρομάγουλος, μεταξύ άλλων, γράφει:

"Κι έτσι φθάνουμε στη σταύρωση! Ο Χριστός ήταν "το δόλωμα". ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ τον διάβολο με τη ζωή του, με τη στάση του, με τη διδασκαλία του. Τον νικούσε σε κάθε του βήμα… Είχε γίνει ένα "αγκάθι στο μάτι" του διαβόλου! Κι εκείνος, θέλησε "να τον βγάλει από τη μέση".

Πράγματι, αυτό συνέβη κατά τη σταύρωση. Ο σατανάς θέλησε να διώξει από τα πόδια του, αυτόν που του "χαλούσε τις δουλειές". Και αυτό το έκανε μέσω της σταυρικής θυσίας, την ιστορία της οποίας γνωρίζουμε. Μα τότε, καθώς ο Χριστός άφηνε στον σταυρό την τελευταία του πνοή, και ο διάβολος έχαιρε για έναν εχθρό λιγότερό, υπέστη ξαφνικά τη μεγάλη του ήττα!

Ως τότε, όλοι όσοι πέθαναν, ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΕΘΑΝΑΝ, και οδηγήθηκαν στα σκοτεινά βασίλεια του Άδη… Ο Θεός δεν απαιτούσε να διασώσει όσους στη ζωή τους επέλεξαν την αμαρτία!…

Ο Σατανάς λοιπόν, σκοτώνοντας τον ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟ, εκτέθηκε! Εκτέθηκε ως ΑΡΠΑΓΑΣ. Και ο θάνατος εκτέθηκε ως ΑΝΟΜΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. Γι' αυτό και ο Χριστός, δικαίως πλέον, απαιτεί ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! Είναι ο μόνος αδικημένος από τον θάνατο, και απαιτεί πλέον την κατάργηση του θανάτου! Και δικαιωματικά πλέον, εισβάλλει με τις αγγελικές στρατιές στον Άδη, και ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"…

"Γι' αυτό ο Χριστός αφέθηκε να σταυρωθεί και να πεθάνει, χωρίς να το αξίζει. Δεν ικανοποίησε καμία δήθεν "δικαιοσύνη" ενός παράφρονος "θεού", που απαιτούσε δικαστικά το θάνατο ενός δικαίου, χάριν αδίκων. Αφέθηκε ως δόλωμα, ώστε να ΕΚΤΕΘΕΙ ο διάβολος και όλο του το βασίλειο ως ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ. Και να απαιτήσει μετά ο Χριστός ως αποζημίωση την κατάργησή του"… (τά έντονα τού "Σπορέα" ενώ ή παράνοια τού Μαυρομάγουλου).

Η εισβολή του Κυρίου στον Άδη με τις αγγελικές Του στρατιές, όταν πέθανε στον Σταυρό, ο κ. Μαυρομάγουλος μας λέει ότι σκοπό είχε να πάρει τις ψυχές από εκεί, που τις κρατούσε ο θάνατος, και να τις πάει στον παράδεισο, διακηρύττοντας παράλληλα και την νίκη Του κατά του θανάτου. Παρακάτω ακολουθεί και ο διάλογος-μονόλογος που είχε ο Κύριος στον Άδη με τις ψυχές, αρχής γενομένης απο του Αδάμ. Ένας διάλογος όμως, που βρίσκεται μόνο στην αρρωστημένη φαντασία του συγγραφέα, και όχι στην Αγία Γραφή.

Κι εκεί στον Άδη που βρίσκονταν (σ. Σπ.: ο Αδάμ και η Εύα) αναμένοντας τη σωτηρία, άκουσαν εκείνα τα γνώριμα βήματα αυτού που περπατούσε μαζί τους στον Παράδεισο. Και μετά από τόσους αιώνες τον αντίκρισαν και πάλι. Δεν πήγε σε κανέναν άλλον. Έσπευσε πρώτα στον Αδάμ, τον φίλο του. Στάθηκε μπροστά τους, και τους έδειξε τα πόδια του: «Δείτε τα πόδια μου, που μου τα κάρφωσαν, επειδή εσείς βαδίσατε στο δρόμο που σας ζήτησα να μη βαδίσετε!» Τους έδειξε τα τρυπημένα χέρια του: «…δείτε τα χέρια μου, που άπλωσα για εσάς στο σταυρό, επειδή εσείς απλώσατε τα δικά σας χέρια να πάρετε αυτό που σας συμβούλεψα να μη δοκιμάσετε ακόμα! Κοίτα Αδάμ την πλευρά μου, που μου την τρύπησαν με λόγχη, επειδή εσύ άκουσες τη γυναίκα σου, που έφτιαξα από τη δική σου πλευρά!

Ο Αδάμ και η Εύα, έσκυψαν με ντροπή. Όμως Εκείνος δεν άφησε τα πλάσματά του απαρηγόρητα. «Μη σκύβετε πια! Είμαι εδώ πια νικητής για χάρη σας! Ο Παράδεισος είναι και πάλι δικός σας. Γιατί τώρα ξέρετε το καλό και το κακό, και βιώσατε τη σημασία του. Γιατί τώρα ξέρετε τη συνέπεια της αμαρτίας, και μετανοήσατε. Πήρατε πια το μάθημά σας». Η Χάρις ξεχύθηκε και πάλι άφθονη στις ψυχές του Αδάμ και της Εύας, και μαζί μ’ αυτούς, σε κάθε αιχμάλωτο του Άδη. Η πρώτη ανάσταση, η ανάσταση των ψυχών συντελέσθηκε (τα έντονα του "Σπορέα"). Και η φυλακισμένη στον Άδη ανθρωπότητα, μετέβη στον ουράνιο παράδεισο των ψυχών, έτοιμη να πάρει πάλι σώματα στην παλιγγενεσία.

Για την ανάσταση την πρώτη, ο Λόγος του θεού μας λέει, ότι, τους τελευταίους καιρούς, με τον αντίχριστο στην "χιλιετία", τότε που θα στηθούν οι θρόνοι για κρίση, θα γίνει η πρώτη ανάσταση [Αποκάλυψις: κ' 5]. Ο Απόστολος Παύλος, απευθυνόμενος στον Τιμόθεο, του εφιστά την προσοχή του για κάποια άτομα της εκκλησίας, που ήταν ο Υμέναιος και ο Φιλητός, λέγοντας του ότι:

"απεπλανήθησαν από της αληθείας, λέγοντες ότι έγεινεν ήδη η ανάστασις, και ανατρέπουσι την πίστιν τινών" (Β' Τιμόθεον: β' 18). Νά λοιπόν η πλάνη των ΟΟΔΕϊτών από την Αλήθεια.

Για τον υπόλοιπο παραπάνω… διάλογο-μονόλογο, θα αποφύγω το σχόλιο, διότι συμφέρει στον κειμενογράφο να το αποφύγω, αλλά και σε μένα συμφέρει, διότι θα διατηρήσω την ηρεμία μου. Όσον αφορά την κάθοδο του Κυρίου μας στον Άδη, διαβάστε το σχετικό άρθρο, και θα καταλάβετε αν πρόκειται για "σωτηρία" στις φυλακισμένες ψυχές, ή αν πρόκειται περί φυλακισμένων πνευμάτων-αγγέλων, όπως ο Λόγος του Θεού μας λέει.

Η θυσία του Ιησού Χριστού έγινε για εμάς ζωή της δικαιοσύνης του Θεού. Μιάς δικαιοσύνης, που δεν είναι… "ΔΗΘΕΝ" δικαιοσύνη, όπως υποστηρίζει ο κ. Μαυρομάγουλος, αλλά είναι μια δικαιοσύνη που την απαιτούσε ο Θεός. Ο Πέτρος για τον Ιησού Χριστό γράφει:

"όστις τας αμαρτίας ημών αυτός εβάστασεν εν τω σώματι αυτού επί του ξύλου, διά να ζήσωμεν εν τη δικαιοσύνη, αποθανόντες κατά τας αμαρτίας· με του οποίου την πληγήν ιατρεύθητε" (Α' Πέτρου: β' 24).

Επίσης, η δικαιοσύνη του Θεού, απαιτούσε τον θάνατο ενός δικαίου χάρη των αδίκων, άσχετα αν ο κ. Μαυρομάγουλος υποστηρίζει το αντίθετο. Ο Λόγος όμως του Θεού μας λέει άλλα από αυτά που μας λέει ο κ. Μαυρομάγουλος. Στην Α' Πέτρου: γ' 18, διαβάζουμε:

"Επειδή και ο Χριστός άπαξ έπαθε διά τας αμαρτίας, ο δίκαιος υπέρ των αδίκων…".

Δηλαδή, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο ορθόδοξος αυτός "χριστιανός", ο Θεός έστειλε τον Υιόν Του στη γη, σαν δόλωμα για να την "πατήσει" ο σατανάς, και ο σατανάς τον σκότωσε, για να μη χάσει την εξουσία του θανάτου. Ο σατανάς όμως σκότωσε τον Κύριο; ή από Μόνος Του ο Κύριος έβαλε την ψυχή Του ως ο δίκαιος υπέρ των αδίκων; (Ιωάννης: ι' 14-18)

 

Ήταν ο Αδάμ πρωτόπλαστος, ή μήπως υπήρχαν και άλλοι πρίν απ' αυτόν;

Κείμενα του Ν. Μαυρομάγουλου για την δημιουργία του ανθρώπου, που αρνείται τον Αδάμ ως πρωτόπλαστο, και υποστηρίζει ότι, και πρίν τον Αδάμ υπήρχαν άνθρωποι στη γή.

Σταχυολογήματα από τα… συμπεράσματα του κ. Μαυρομάγουλου.

"Συνεπώς, όλοι οι σημερινοί άνθρωποι, καταγόμαστε τόσο από τον Μεσοποτάμιο Αδάμ, όσο και από τον κοινό πρόγονο των 60.000 ετών, τον οποίο μας υπέδειξε το πρόγραμμα μελέτης του γονιδιώματος".

"…φυσικά τα πάντα περνούν από τον Αδάμ, ώστε να φθάσουν όχι μόνο για τους συγχρόνους μας που όπως δείξαμε στατιστικά έχουμε μια ρίζα στον Αδάμ, αλλά αυτό ισχύει και για τους προ-Αδαμιαίους, μια και ανήκουν στην ίδια ουσία με τον Αδάμ, όπως εμείς".

"… όταν μιλάμε για "καθ' ομοίωσιν" αναδημιουργία, δεν μιλάμε για κάτι αφηρημένο και υποκειμενικό, αλλά για κάτι συγκεκριμμένο, που μπορεί κάλλιστα να παρατηρηθεί και επιστημονικά. Όχι όμως δια της οδού της γενετικής, αλλά της ιατροδικαστικής".

"Όταν μιλάμε για το "προπατορικό αμάρτημα", φυσικά ΔΕΝ μιλάμε για κάποιου είδους ενοχή εξ' αιτίας του Αδάμ. Γιατί, αλλοίμονο αν οποιοσδήποτε πλήρωνε τις αμαρτίες άλλου! Η ουσία είναι, ότι τόσο αυτοί, όσο και εμείς, έπρεπε να νικήσουμε τον θάνατο, στο πρόσωπο κάποιου που να είναι ΟΜΟΥΣΙΟΣ με εμάς. Και αυτός ο πρώτος, ο Αδάμ, απέτυχε να το κάνει. Η αποτυχία αυτή, πιάνει κάθε άνθρωπο, όποτε κι αν γεννήθηκε αυτός, είτε πριν, είτε μετά. Κατά τον ίδιο τρόπο, που η επιτυχία του Δευτέρου Αδάμ, του Χριστού, σώζει κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως αν έζησε προ ή μετά Χριστόν".

"Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν λαοί που ΔΕΝ κατάγονται από τον Αδάμ. Δεν αμφισβητώ επίσης, ότι πιθανόν να υπάρχουν και σήμερα λίγοι τέτοιοι άνθρωποι σε περιοχές του Αμαζονίου, ή στη Νοτιοαφρικανική έρημο. Αλλά είναι ελάχιστοι".

"…ΔΕΝ ενδιαφέρει τον Θεό αν είμαστε ή όχι απόγονοι του Αδάμ. Αυτό που τον ενδιέφερε, ήταν να δημιουργηθεί ένα έθνος, που να ζει σύμφωνα με τις αρχές του αληθινού Θεού, ώστε να προετοιμάσει μια γυναίκα τόσο αγνή σαν την Παναγία, που να μπορεί να κρατήσει στα σπλάχνα της τον Θεάνθρωπο".

"…Ο Αδάμ ήταν ο άνθρωπος εκείνος, που σε όλες τις χιλιετίες ως τότε, άξιζε τη φιλία και την επιδοκιμασία του Θεού για την αγνότητά του και για τη ζωή του. Αν είχε γεννηθεί ένας τέτοιος άνθρωπος ενωρίτερα, αυτόν θα επέλεγε ο Θεός για να τον καταστήσει "Υποστατική αρχή" της ανθρωπότητας. Όπως αν είχε γεννηθεί μια γυναίκα τόσο αγνή όσο η Παναγία ενωρίτερα, θα είχαμε την ενανθρώπιση του Κυρίου Ιησού Χριστού σε παλαιότερο χρόνο".

"Η αποτυχία του Αδάμ, ΔΕΝ ήταν η αιτία της ενσάρκωσης του Χριστού. Αλλοίμονο αν ένας "αποτυχημένος", ή ακόμα και ο διάβολος που τον πλάνησε, γινόντουσαν αιτία ενανθρώπισης του Θεού!!! Ο Ιησούς ούτως ή άλλως θα ενανθρώπιζε".

"Όπως είπα και πιο πάνω, η ενανθρώπιση, ΔΕΝ έγινε εξ' αιτίας του Αδάμ. Θα γινόταν ούτως ή άλλως. Απλώς, με την ενανθρώπιση, επετεύχθη όχι μόνο η Θέωση, την οποία ο Αδάμ ΔΕΝ θα μπορούσε να ολοκληρώσει χωρίς τον Χριστό, αλλά επετεύχθη και αυτό στο οποίο ο Αδάμ απέτυχε. Και η Παναγία, πέτυχε αυτό στο οποίο απέτυχε η Εύα".

"Όπως ήδη γνωρίζεις, οι απαντήσεις τις οποίες θα σου δώσω εκ μέρους και των άλλων συνεργατών μου, με τους οποίους εκπονήσαμε αυτή την έρευνα, απηχούν τις προσωπικές μας θέσεις, τις οποίες παρά το ότι η Εκκλησία δεν έχει δογματίσει επίσημα, και τις οποίες αν και δεν τις συμμερίζονται όλα τα μέλη της ΟΟΔΕ, εν τούτοις εμείς που εκπονήσαμε την έρευνα, τις θεωρούμε ξεκάθαρη πραγματικότητα. Και πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να γίνουν αποδεκτές από κάθε πληροφορημένο Ορθόδοξο Χριστιανό, για τα πορίσματα της σύγχρονης Επιστημονικής έρευνας, και για την Ορθόδοξη Θεολογία και δογματική".

Δηλαδή, ο κ. Μαυρομάγουλος και οι συνεργάτες του, σκοπό έχουν να επιβάλουν την γνώμη τους σε κάθε πληροφορημένο Ορθόδοξο, και όσοι δεν αποδεχτούν αυτή την γνώμη των ΟΟΔΕϊτών, θα είναι… απληροφόρητοι;;;!!! Δεν συμμερίζονται την γνώμη τους αυτή όλα τα μέλη της ΟΟΔΕ (άρα υπάρχουν και απληροφόρητοι εκεί μέσα), και μ' αυτό δηλώνουν ξεκάθαρα ότι, είναι μοιρασμένη η ομάδα, και με διχογνωμίες που αγγίζουν την αίρεση. Έχουν όμως και το περίσσιο θράσος, αυτοί, η μιά χούφτα άνθρωποι, που είναι διχασμένοι μεταξύ τους, να κατηγορούν τον Προτεσταντισμό των 350 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων, ότι δεν συμφωνούν όλοι μεταξύ τους.

Για την εδραίωση της αιρετικής πλάνης τους, ότι δήθεν υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στη γή, πρίν τον Αδάμ, δεν διστάζουν να παρερμηνεύουν και να διαστρέφουν τον Λόγο του Θεού, και να ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΛΟΓΙΑ στο στόμα του Θεού, ότι δήθεν Αυτός τα είπε στον Αδάμ και στην Εύα, εξ' αιτίας της παρακοής τους στις εντολές του Θεού, κάτι που δέν υφίσταται, αφού αυτά τα λόγια ποτέ δεν βγήκαν από το Άγιο στόμα του Θεού.

Διαβάστε παρακάτω αυτά τα λόγια, από συνεργάτη του, που ο κ. Μαυρομάγουλος με καμάρι επέλεξε και έβαλε στην Ιστοσελίδα του, με τον τίτλο "Η πτώση και η επιστροφή των πρωτοπλάστων":

Λέγει, λοιπόν, ο Κύριος στη γυναίκα: «Θα πληθύνω τις λύπες και τον στεναγμό σου για να ταπεινωθεί η οίησή σου, που έγινε αιτία τόσων κακών. Γιατί δεν έμεινες στη Χάρη που σε διατηρούσε χωρίς λύπες και πόνους. Και έπεσες στο επίπεδο των άλλων πλασμάτων, που γεννούν με πόνο, χωρίς την προστασία της δικής μου ανάπαυσης. Αντί να γίνεις θεός, θα γίνει κύριός σου ο άνδρας σου, αντί για σύντροφός σου που εγώ τον προόριζα». «Κι εσύ Αδάμ, που προτίμησες ν’ ακούσεις τη γυναίκα σου παρά εμένα, θα τρως το ψωμί σου με τον ιδρώτα του προσώπου σου, ως την ημέρα που θα γυρίσεις στη γη από την οποία σε έπλασα[*] γιατί μέσα στα καλά του Παραδείσου και στη Χάρη τη δική μου είχες ξεχάσει ότι είσαι χώμα και νόμισες τον εαυτό σου αυτάρκη και αθάνατο θεό. Και τώρα που επέλεξες τον τρόπο ζωής των άλλων, των ξένων προς τη Χάρη μου πλασμάτων, θα ζήσεις πλέον σαν κι αυτά. Σε μια ζούγκλα μόχθου και αγώνα επιβίωσης». (Tα έντονα του "Σπορέα", για να δούμε την παραπλάνηση που διενεργεί ο κ. Μαυρομάγουλος, προκειμένου να "τεκμηριώσει" τον ισχυρισμό του, ότι, πρίν από τον Αδάμ υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι, όπως ο… Θεός "λέει", στο -αρρωστημένο όπως πάντα- προσθετικό, στον Λόγο του Θεού, κείμενο των ΟΟΔΕϊτών).

Τώρα διαβάστε τα λόγια που ο Θεός είπε επακριβώς στους Αδάμ και Εύα:

"Προς δε την γυναίκα είπε, Θέλω υπερπληθύνει τας λύπας σου και τους πόνους της κυοφορίας σου· με λύπας θέλεις γεννά τέκνα· και προς τον άνδρα σου θέλει είσθαι η επιθυμία σου, και αυτός θέλει σε εξουσιάζει. Προς δε τον Αδάμ είπεν, Επειδή υπήκουσας εις τον λόγον της γυναικός σου, και έφαγες από του δένδρου, από του οποίου προσέταξα εις σε λέγων, Μη φάγης απ' αυτού, κατηραμένη να ήναι η γη εξ αιτίας σου· με λύπας θέλεις τρώγει τους καρπούς αυτής πάσας τας ημέρας της ζωής σου" [Γένεσις: γ’ 16-17]

Καταλάβατε την διαφορά των λόγων του Θεού της Βίβλου, και των λόγων της Μαυρομαγούλειας ΟΟΔΕ; Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: "Εάν, ο Θεός καταράστηκε την γή εξ' αιτίας του Αδάμ, άρα η γή δεν ήταν καταραμένη πρίν, και κατά συνέπεια δεν υπήρχε αμαρτία αφού εξ' αιτίας αυτής κατηράσθη η γή. Γιατί λοιπόν να εκλέξει ο Θεός τον Αδάμ από κάποιον λαό για να νικήσει τον θάνατο; Ποιόν θάνατο, αφού δεν υπήρχε, εφ' όσον ο θάνατος άρχισε στην ανθρωπότητα από Αδάμ και μετέπειτα"; Έτσι λοιπόν, άλογα σκέπτονται και δρούν οι συντελεστές της ΟΟΔΕ, και δυστυχώς σ' αυτό το παραλήρημα-κατρακύλισμα, ακολουθούν και αρκετοί ιερωμένοι, που με τις ευχές τους (που παρακάτω θα διαβάσετε) συντηρούν τις όποιες αιρετικές κακοδοξίες των ΟΟΔΕϊτών… και όχι μόνο.

Τί όμως μας λέει ο Λόγος του θεού για την ανθρώπινη ύπαρξη;

"Διά τούτο καθώς δι' ενός ανθρώπου η αμαρτία εισήλθεν εις τον κόσμον και διά της αμαρτίας ο θάνατος, και ούτω διήλθεν ο θάνατος εις πάντας ανθρώπους, επειδή πάντες ήμαρτον· διότι μέχρι του νόμου ήτο εν τω κόσμω η αμαρτία, αμαρτία όμως δεν λογίζεται όταν δεν ήναι νόμος· αλλ' εβασίλευσεν ο θάνατος από Αδάμ μέχρι Μωϋσέως και επί τους μη αμαρτήσαντας κατά την ομοιότητα της παραβάσεως του Αδάμ, όστις είναι τύπος του μέλλοντος" [Ρωμαίους: ε' 12-14]

Ας θυμηθούμε και πάλι τα λόγια του κ. Μαυρομάγουλου, που υπάρχουν παραπάνω:

"…έπρεπε να νικήσουμε τον θάνατο, στο πρόσωπο κάποιου που να είναι ΟΜΟΥΣΙΟΣ με εμάς. Και αυτός ο πρώτος, ο Αδάμ, απέτυχε να το κάνει. Η αποτυχία αυτή, πιάνει κάθε άνθρωπο, όποτε κι αν γεννήθηκε αυτός, είτε πριν (σ.σ. από τον Αδάμ), είτε μετά".

Ας δούμε τώρα -επαναλαμβάνοντας- δύο (από τις πλείστες) αποδείξεις της Βίβλου για το αβάσιμο των σκέψεων του κ. Μαυρομάγουλου:

1ον. Η αμαρτία εισήλθε στον κόσμο από έναν άνθρωπο, τον Αδάμ. Εάν, σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάγουλο, πρίν τον Αδάμ υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι, αυτό θα σήμαινε ότι όλοι αυτοί ήσαν αναμάρτητοι, διότι σύμφωνα με την Γραφή, η αμαρτία μπήκε στον κόσμο από τον Αδάμ και μετά. Αφού όμως "υπήρχαν αναμάρτητοι" άνθρωποι, τότε γιατί ο Θεός ήθελε να φτιάξει κάτι άλλο; Υπάρχει τελειότερο όν από το αναμάρτητο όν; Ο Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε για όλη την αμαρτωλή ανθρωπότητα, διότι είναι ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ, και δεν υπάρχουν ή υπήρχαν άλλοι, διότι "Πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού", και,

2ον. Ο θάνατος μπήκε στην ανθρωπότητα από τον Αδάμ και μετά, όπως διαβάζουμε στα παραπάνω εδάφια της Βίβλου. Εάν, σύμφωνα με τον Μαυρομάγουλο και Σία, πρίν τον Αδάμ υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι, αυτό θα σήμαινε ότι όλοι αυτοί ήσαν… αθάνατοι, εφ' όσον ο θάνατος άγγιξε τον άνθρωπο από τον Αδάμ και μετά.

Στην προς Ρωμαίους επιστολή ς' 23, βεβαιωνόμαστε ότι: "…ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος…", που μας αποδεικνύει πως, από την αμαρτία του πρώτου ανθρώπου, του Αδάμ, έλαβε όλη η ανθρωπότητα ως μισθό της τον θάνατο, διότι ο Θεός είπε στον Αδάμ:

"από δε του ξύλου της γνώσεως του καλού και του κακού δεν θέλεις φάγει απ' αυτού· διότι καθ' ην ημέραν φάγης απ' αυτού, θέλεις εξάπαντος αποθάνει" (Γένεσις: β' 17).

Μπορεί να υπάρξει αντίλογος απο πλευράς Μαυρομάγουλου, ότι εδώ μιλά για πνευματικό θάνατο και όχι για σωματικό. Και αν θέλουμε να μακρηγορήσουμε λίγο και σ΄ αυτό το εδάφιο, θα καταλάβουμε ότι, ο Αδάμ πλάσθηκε ΑΘΑΝΑΤΟΣ, γι' αυτό και ο Θεός του συνέστησε να μη παρακούσει την εντολή Του, διότι εάν θα παρήκουε, θα γευόταν αυτό που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, δηλαδή τον ΘΑΝΑΤΟ. Και πνευματική όμως έννοια να του αποδώσουμε (αν και ισχύει ο θάνατος εδώ και πνευματικά και σωματικά), τότε θα βρεθούμε και πάλι σε δίλημμα, διότι θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπήρχε και πνευματική ΑΘΑΝΑΣΙΑ στους ανθρώπους πριν τον Αδάμ, που ο κ. Μαυρομάγουλος βλέπει να… υπήρχαν.

Πώς λοιπόν, ο κ. Μαυρομάγουλος και η παρέα του, υποστηρίζουν ότι ο Αδάμ εκλέχθηκε από τον Θεό ανάμεσα από άλλους ανθρώπους για να νικήσει τον θάνατο; Να νικήσει τον θάνατο αποκτώντας τί; Αυτό που απ' την αρχή… είχε; Δηλαδή την αθανασία; Οξύμωρο σχήμα, και δυστυχώς το αποδέχονται και μια πλειάδα ιερωμένων, που βάλθηκαν να διδάξουν τον Λόγο του Θεού στον λαό. Κρίμα σ' αυτούς, κρίμα καί στόν λαό.

Να κάνω, επιτρέψτε μου, μιά παρένθεση εδώ, και να πώ ότι, αναγκάζομαι σε "λογοπαίγνιο", διότι ένας άνθρωπος σαν τον κ. Μαυρομάγουλο και της παρέας του, που δεν πιστεύουν πράγματι αυτό που ο Λόγος του Θεού μας λέει, και διαστρέφουν κατ' εξακολούθηση και με πλήρη συνείδηση των πράξεων τους, τα λόγια της Βίβλου, μόνο τέτοια γλώσσα καταλαβαίνουν (αν την καταλαβαίνουν) διότι η καθαρή γλώσσα της Βίβλου, μάλλον τους είναι άγνωστη.

Το δυστύχημα είναι ότι, ενώ οι αυτοονομαζόμενοι χριστιανοί, Νικόλαος Μαυρομάγουλος και Σία, αρνούνται την Βιβλική αλήθεια περί του πρωτόπλαστου Αδάμ, κάποιοι εχθροί της Βίβλου την αλήθεια αυτή την αποδέχονται. Ο Huxley, έγραψε: "Τίποτε δέν αποδεικνύει ότι στήν αρχήν υπήρχε περισσότερον του ενός ζεύγους εκ του οποίου να προήλθε το ανθρώπινον γένος". Την αντίληψη αυτή του Huxley, την δεχόταν και ο Δαρβίνος, άσχετα αν αυτό ήταν αντίθετο με την γνωστή του θεωρία περί εξελίξεως των ειδών, που παρεμπιπτόντως, αξίζει να θυμηθούμε τα λόγια του, που είπε: "Ανάμεσα στα ζώα και στον άνθρωπο μέγα χάσμα υπάρχει, αλλά ποτέ δεν θα απαρνηθώ την θεωρία μου".

 

Η άποψη του κ. Μαυρομάγουλου περί του Κατακλυσμού:

"Φυσικά ο Νώε και η οικογένειά του, ήταν οι μόνοι που επέζησαν από τον ΤΟΠΙΚΟ κατακλυσμό που έγινε στην περιορισμένη περιοχή της Μεσοποταμίας. Γιατί όπως έχουμε δείξει στο σχετικό μας άρθρο, (http://www.oodegr.com/oode/genesis/katak1.htm), ο Κατακλυσμός ΔΕΝ ήταν παγκόσμιος, όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα που υπάρχουν, τόσο σε επιστημονικό, όσο και σε ερμηνευτικό επίπεδο της Αγίας Γραφής. Συνεπώς, τα ανθρώπινα χρωμοσώματα, πάνε όσο πίσω ανακαλύψουν οι ερευνητές. Και είναι μια μεγάλη ευκαιρία, να εντοπίσουμε κάποια στιγμή με ακρίβεια, και το πώς διασπάρησαν οι απόγονοι του Νώε, ώστε να αναχθούμε ως τον ίδιο τον Νώε, και να παρακολουθήσουμε γονιδιακά ολόκληρη την πορεία του λαού Αδάμ ως τον ίδιο τον Αδάμ. Τότε θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε και τους ίδιους τους προγόνους του Αδάμ, και να μάθουμε από ποιον λαό τον επέλεξε ο Θεός για το έργο που τον προόρισε". (τα έντονα του "Σπορέα", για να τονίσω εδώ ότι, λένε στο κείμενο πως ο Θεός πήρε τον Αδάμ από κάποιον λαό που προϋπήρχε του Αδάμ, ενώ πιό πάνω ομολογούν ότι ο Θεός έκανε τον Αδάμ με τα χέρια Του από το χώμα -που είναι και η σωστή πλευρά-. Τί να πρωτοπιστέψεις!!!).

Συνεχίζει ο κ. Μαυρομάγουλος:

"Ο δε τοπικός κατακλυσμός, εφ' όσον ΔΕΝ είχε στόχο τα γονίδια αλλά το έθνος, και βέβαια ήταν αρκετός για να καταστρέψει το συγκεκριμένο έθνος που είχαν την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ των απογόνων του Αδάμ, ώστε να ξεκινήσει κάτι καινούργιο από την αρχή ο Νώε".

 

Υπάρχουν άραγε αποδείξεις που να μαρτυρούν έναν παγκόσμιο, και όχι τοπικό -όπως ο κ. Μαυρομάγουλος υποστηρίζει- κατακλυσμό;

Θα μπορούσα να παρουσιάσω εδάφια της Αγίας Γραφής για του λόγου το αληθές, αλλά θα το αποφύγω. Ο λόγος που το κάνω είναι διότι ο κ. Μαυρομάγουλος και η παρέα του, όπως προείπα, δεν πιστεύουν στην Θεοπνευστία της Βίβλου, και εύκολα μπορούν να βρούν λάθη και παραλήψεις εκεί μέσα, διαστρεβλώνοντας την ίδια την Γραφή για να συστήσουν την δική τους άποψη. Για να αποφύγουμε λοιπόν και περαιτέρω αντιπαράθεση με την εν λόγω ομάδα της ΟΟΔΕ -εάν αναφερθώ στην Βίβλο- θα αρκεστώ να δώσω Επιστημονικές και Γεωλογικές αποδείξεις περί παγκοσμίου κατακλυσμού.

Γεωλόγοι παραδέχονται την ύπαρξη γεωλογικών στρωμάτων, που μαρτυρούν μεγάλο κατακλυσμό κατά το τέλος της παλαιολιθικής εποχής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προέλθουν γεωλογικές διαταράξεις απ' όπου τα νερά των ωκεανών σκέπασαν την ξηρά.

Πολλοί Γεωλόγοι, ανάμεσα τους και οι Άγγλοι επιστήμονες Ανρύ Χάουαρντ και Ζοζέφ Πρέστουϊτς (πρόεδρος του γεωλογικού τμήματος του Εδιμβούργου), αλλά και ο Βέλγος Ντουπόν, διάσημοι εξίσου, εξηγούν ότι με τον τρόπο αυτό, δηλαδή της εισροής των θαλάσσιων υδάτων στην ξηρά, υπάρχουν και τα απέραντα στρώματα άμμου και αργίλου στο Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία. Αποτέλεσμα αυτού του κατακλυσμού είναι και οι κλιμακωτές επιχώσεις στην Βόρεια Αμερική, όπως υποστηρίζει και ο Αμερικανός Γεωλόγος κ. Δάνα. Οι τεράστιες όμως εκτάσεις άμμου και αργίλου της παλαιολιθικής εποχής, υπάρχουν και στη Γαλλία.

Γάλλοι Γεωλόγοι αποδίδουν τις επιχώσεις αυτές στον γιγαντιαίο κατακλυσμό, όπου βρήκαν -και στην Γαλλία- οστά ρινοκέρων, ελεφάντων, ιπποποτάμων, λεόντων, μέσα στην άμμο, καθώς και σκελετούς θαλάσσιων ζώων και κοχύλια σε λόφους με υψόμετρο πάνω απο 400 μέτρα. Σε σπηλιές βουνών ανακάλυψαν ανθρώπινα οστά παρέα με ζώα ήμερα αλλά και σαρκοφάγα, καθώς επίσης και οστά από Μαμμούθ, όπου αποδίδονται, απο τους προαναφερόμενους Γεωλόγους, στον βίαιο και ξαφνικό κατακλυσμό που τα νερά του σκέπασαν, όχι μόνο την περιοχή της Μεσοποταμίας, αλλά ολόκληρη τη γή.

Ο ισχυρισμός του κ. Μαυρομάγουλου και Σία, περί τοπικού μόνον κατακλυσμού, είναι αβάσιμος, άρα και ανίσχυρος, διότι μόνο υποθετικά μπορούν να στηριχθούν, ενώ η Βίβλος και η Γεωλογία, μας δίνουν γερές βάσεις για να στηριχθούμε στην αλήθεια περί παγκόσμιου κατακλυσμού. Σε παγκόσμιο κατακλυσμό πίστευαν οι Βαβυλώνιοι, οι Ασσύριοι, οι Εβραίοι, Αιγύπτιοι, Χαμίτες, Κινέζοι, Μεξικάνοι, και τόσοι άλλοι. Το κύρος και η αλήθεια της Βίβλου δεν μπορεί να διαψευσθεί. Και για να το πω και "λαϊκά", "ο ήλιος δεν μπορεί να σβήσει επειδή το θέλουν οι… νυχτερίδες".

Εάν ο κατακλυσμός ήταν τοπικός, άσκοπη θα ήταν και η κατασκευή της κιβωτού. Στα τόσα χρόνια που διήρκησε η κατασκευή, ο Νώε με την οικογένεια του θα μπορούσε να πάει σε όποιο μέρος της γης ήθελε για να αποφύγει την επικείμενη καταστροφή. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να διασωθούν και πολλοί άλλοι άνθρωποι. Αλλά, ο Λόγος του Θεού μας διαβεβαιώνει ότι: "…ο τότε κόσμος απωλέσθη κατακλυσθείς υπό του ύδατος" (Β' Πέτρου: γ' 6).

Τα νερά σκέπασαν κάθε βουνό στην γή απάνω.

Στην Γένεση: η' 5, διαβάζουμε:

"Τα δε ύδατα ωλιγόστευον κατά συνέχειαν έως του δεκάτου μηνός· την πρώτην του δεκάτου μηνός εφάνησαν αι κορυφαί των ορέων",

και είναι γνωστό ότι, το νερό δεν μένει εκεί που πέφτει, αλλά απλώνεται ζητώντας να "ηρεμήσει", και έτσι, είναι αδύνατο να στάθηκαν τα νερά σε μία μόνο περιοχή, εφ' όσον σκεπάστηκαν με το νερό και τα βουνά. Εκτός αν η περιοχή αυτή ήταν… πηγάδι.

Εξ' άλλου, οι γνωρίζοντες τας Γραφάς, θυμόμαστε αυτό που ο Θεός είπε στον Νώε, ότι,

"ουδέ θέλει είσθαι πλέον κατακλυσμός διά να φθείρη την γην" (Γένεσις: θ' 11).

Κατακλυσμούς όμως τοπικούς, έχουμε τακτικά πάνω στην φλούδα της γής, όμως, παγκόσμιο -όπως τότε- δεν είδαμε και ούτε θα δούμε στο μέλλον ποτέ, διότι Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ.

Συμπέρασμα δε τούτων, είναι ότι, επειδή οι πέτρες, τα στρώματα και τα πετρώματα της γης "μιλάνε", και οι υποστηρικτές της Δαρβίνειας θεωρίας, περί εξελίξεως των ειδών, δεν μπορούν να αρνηθούν το γεγονός του κατακλυσμού, αρκέστηκαν να τον περιορίσουν σε τοπικό, αντί σε παγκόσμιο, διότι εάν αναγνωρίσουν ότι χάθηκαν όλα τα ζώα στον κατακλυσμό, -εκτός αυτών που ο Θεός είπε στον Νώε να πάρει μαζί του-, τότε ανατρέπεται και η γνωστή τους θεωρεία. Την αρέσκεια τους αυτή, την ασπάζεται και ο κ. Μαυρομάγουλος, προσπαθώντας να την διοχετεύσει και στους λοιπούς. Σκοπός όμως του κατακλυσμού ήταν ο αφανισμός κάθε ανθρώπινης ζωής από το πρόσωπο της γης, εξ' αιτίας της περίσσιας ανθρώπινης αμαρτίας, πλην του Νώε και της οικογενείας του [Γένεσις: ς’ 13, 17 και ζ’ 4, 19-23].

 

Ο κ. Μαυρομάγουλος αμφισβητεί την βιβλική μακροζωία, λέγοντας:

"Πράγματι, είναι λάθος τόσο τα πολλά έτη ζωής της γενεαλογίας του Αδάμ στη Γένεση, όσο και το να ψάχνει κάποιος να βρει βιολογικές αποδείξεις για τέτοιου είδους μακροζωία. Αυτό όμως, οφείλεται σε ονόματα της γενεαλογίας που ξεχάστηκαν, σε μια εποχή τόσο μακρινή που δεν υπήρχε γραφή ώστε να διατηρηθούν κείμενα".

Ο Αδάμ δημιουργήθηκε από τον Θεό για να ζεί αιώνια. Η αμαρτία του όμως αντέστρεψε την σχέση αυτή, διότι ο Θεός του είπε πως εξ' αιτίας της παρακοής σου, "εξάπαντος θέλεις αποθάνει". Η μακροζωΐα των άμεσα απογόνων του Αδάμ ήταν και η απόδειξη ότι πλάστηκε ο άνθρωπος να ζει αιώνια. Από τον κατακλυσμό όμως και μετά, η μακροζωΐα αυτή περιορίσθηκε, δίδοντας μας να καταλάβουμε ότι, το μήκος της ζωής μας ελαττώθηκε εξ' αιτίας της αμαρτίας στην ανθρωπότητα. Τα έτη του ανθρώπου, λέει ο Θεός, θα είναι 70, και αν είναι σε καλή υγεία θα φτάνουν και τα 80.

Κάποιες όμως περιπτώσεις… μακροζωΐας και στις μέρες μας, όπως η Γαλλίδα υπεραιωνόβια Jeanne Calment, που έζησε σχεδόν 123 χρόνια και πέθανε το 1997, μας θυμίζουν αυτό που απωλέσαμε από την αυγή κιόλας του ανθρωπίνου γένους, δηλαδή την αιωνιότητα, που εξ' αιτίας της αμαρτίας μας έγινε… μακροζωΐα, και κατέληξε… ατμός, έως ότου, ο Κύριος της Δόξης, θα κάνει την πλήρη αποκατάσταση με την δεύτερη Του έλευση, και θα περάσουμε και πάλι στην αιωνιότητα, και οι πιστεύοντες εις Αυτόν, αλλά και οι απιστούντες. Η διαφορά όμως θα είναι η εξής:

"Και θέλουσιν απέλθει ούτοι μεν (οι απιστούντες)εις κόλασιν αιώνιον, οι δε δίκαιοι εις ζωήν αιώνιον"[Ματθαίος: κε’ 46]

Όταν στον Ησαΐα: ξε' 20, διαβάζουμε για την "Νέα Ιερουσαλήμ" τα προφητικά, ή και παραβολικά αν προτιμάτε, λόγια:

"Δεν θέλει είσθαι πλέον εκεί βρέφος ολιγοήμερον και γέρων όστις δεν επλήρωσε τας ημέρας αυτού· διότι το παιδίον θέλει αποθνήσκει εκατόν ετών, ο δε εκατόν ετών αμαρτωλός θέλει είσθαι επικατάρατος",

τί μπορούμε να υποθέσουμε; Εάν ένας εκατονταετής, θα είναι ακόμα παιδί, μας είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε και να δεχτούμε την μακροζωΐα των απογόνων του Αδάμ;

************

Παρακάτω ακολουθούν ορθόδοξες γνώμες ανώτατων ιερατικών αξιωματούχων, για την ΟΟΔΕ, που συμπεριλαμβάνει στις σελίδες της τέτοιες αιρετικές απόψεις, που αποδεικνύουν ότι η αίρεση στην Ορθόδοξη Εκκλησία, καλά κρατεί. Τα κείμενα είναι αποσπάσματα των καίριων σημείων από επιστολές ιεραρχών.

Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM Ραδιοφωνικός Σταθμός Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

"Ύστερα από επικοινωνία με τους υπευθύνους της ομάδας θα θέλαμε να τονίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν κρίνουμε από την Πειραϊκή Εκκλησία τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως αιρετική. Οι άνθρωποι που κινούνται για τη δημιουργία αυτού του site στο Internet δεν έχουν καμία φιλοδοξία να εγείρουν αντιδράσεις ούτε να δημιουργήσουν αιρέσεις".

Σπορέας: Να σας υπενθυμίσω, όμως, κύριοι της Πειραϊκής Εκκλησίας, ότι, ο κ. Μαυρομάγουλος και οι συνεργάτες του, πιστεύουν πως τις αιρετικές τους θέσεις, είναι θέμα χρόνου για να τις κάνουν αποδεκτές όλοι οι πληροφορημένοι Ορθόδοξοι, και εσείς επαναπαύεστε στο ότι, "δεν έχουν καμία φιλοδοξία να εγείρουν αντιδράσεις ούτε να δημιουργήσουν αιρέσεις". ΞΥΠΝΗΣΤΕ…

Πρωτ/τερος π. Αναστάσιος Μπαστούνης Θεολόγος Υπεύθυνος Γραφείου Νεότητος Ι. Μητροπόλεως Αττικής

"Συγχαρητήρια για την πολύ καλή προσπάθεια σας. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με αντιαιρετικά θέματα και απολογητικά και ομολογώ ότι πρώτη φορά διαπιστώνω τέτοια πληρότητα απαντήσεων στα θέματα με τα οποία καταπιάνεστε".

Σπορέας: Κύριε Μπαστούνη, μπαστούνια θα τα βρεις όταν αποδεχτούν όλοι οι ορθόδοξοι τέτοιες διδασκαλίες, που ενώ ασχολείσαι για χρόνια με τα αντιαιρετικά θέματα, την αίρεση μπροστά στα μάτια σου δεν μπορείς να την δεις. ΚΡΙΜΑ…

Πατήρ Ευστάθιος Κοντοράβδης, Ιερέας από το Τορόντο τού Καναδά

"Παρακαλώ αδελφέ μου Θωμά, δέξου εσύ και τα άλλα μέλη της ΟΟΔΕ και των Απολογητών, την αμέριστη συμπαράστασή μου και τις ευλογίες μου για το έργο σας, στο οποίο όπως γνωρίζετε είμαι από ετών συνεργάτης ως σήμερα, στην εξαγγελία της αγιωτάτης Ορθόδοξης πίστης μας, με τη βεβαιότητα, ότι τόσο η ΟΟΔΕ, όσο και οι Απολογητές γενικότερα, εξακολουθούν να ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας, με αξιοπιστία και ακρίβεια".

Σπορέας: Κύριε Κοντοράβδη, "κοντό ραβδί σου χρειάζεται" εφ' όσον εξακολουθείς να υποστηρίζεις ότι, στην ΟΟΔΕ, "εξακολουθούν να ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας, με αξιοπιστία και ακρίβεια". ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ…

Θετικά σχόλια έγραψαν οι παρακάτω για το βιβλίο, "Αναζητώντας την Αλήθεια", του Νικολάου Μαυρομάγουλου, όπου και επισημάναμε, στην αρχή του κειμένου μας, κάποιες από τις αιρετικές και καθ' όλα αντιβιβλικές απόψεις του συγγραφέα. Παρόλα αυτά, όμως, κάποιοι ιεράρχες αρέσκονται στο να εθελοτυφλούν.

Αυτοί, λοιπόν, οι παραπάνω, καθώς φαίνεται, συμφωνούν με τις αιρετικές διδασκαλίες του Νικόλαου Μαυρομάγουλου και της ΟΟΔΕ, και τις καλωσορίζουν. Εκτός αν δεν διάβασαν τα κείμενα του, και από συνήθεια ή από ανάγκη, γράφουν τους επαίνους που γράφουν, διότι, καθώς φαίνεται, αρέσκονται μόνο σε ότι τους συμφέρει, δηλαδή στην εναντίωση στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, και παραβλέπουν την δική τους "τύφλα".

"Υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε θέλεις ιδεί καθαρώς διά να εκβάλης το ξυλάριον εκ του οφθαλμού του αδελφού σου" [Ματθαίος: ζ’ 5]

Άραγε, θα κάνουν ποτέ γνωστό στον ορθόδοξο λαό, τί άραγε πρεσβεύει τελικά η Ορθόδοξη Εκκλησία;;;

************

 

Στην αρχή του άρθρου, διαβάσατε και την επιστολή που έστειλα στον κ. Τσουρό.

Μέχρι στιγμής (08/01/2008) δεν πήρα απάντηση και έστειλα την παρακάτω δεύτερη επιστολή:

 

08 Ιανουαρίου 2008

Προς τον Πρωτοπρ. Κυριακό Τσουρό, γραμματέα της ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Αγαπητέ κ. Τσουρέ,

Σε επιστολή μου που σας απέστειλα με e-mail (04/01/2008) αλλά και με fax (05/01/2008), εζήτησα να τοποθετηθείτε στις αιρετικές απόψεις του κ. Νικόλαου Μαυρομάγουλου που αναγράφει στο Βιβλίο του υπό τον τίτλο "Αναζητώντας την Αλήθεια", διότι θα συμπεριλάβω την τοποθέτηση σας σε άρθρο μου για την αιρετική στάση του εν λόγω κυρίου, και κατ' επέκτασιν, της Ιστοσελίδος ΟΟΔΕ, που η Ορθοδοξία θεωρεί ότι… "ορθοδοξούν".

Σας δηλώνω ότι, το άρθρο μου είναι έτοιμο προς δημοσίευση στην Ιστοσελίδα μου, και λείπει μόνον η δική σας τοποθέτηση επί του θέματος. Εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδος δεν έχω απάντηση σας, θα το δημοσιεύσω θεωρώντας την σιωπή σας ώς ένδειξη πως συμφωνείτε με τις αιρετικές απόψεις του κ. Μαυρομάγουλου. Σας υπενθυμίζω δέ, και την υποχρέωσή σας εκ του Νόμου να απαντάτε σε ερωτήσεις Ελλήνων πολιτών.

 

Με αγάπη Χριστού

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης του www.sporeas.gr

ηλεκτρονική διεύθυνση: sporeas@…..

 

Για τις δύο αυτές επιστολές μου, έλαβα από την Εκκλησία της Ελλάδος και την απόδειξη παραλαβής και ανάγνωσης.

 

Μετά και την επιστολή μου αυτή πρός τον κ. Τσουρό, -που θα περιμένω να δημοσιεύσω εδώ την απάντηση του, όταν θα έρθει- καλό είναι να δούμε την σχέση του με την ομάδα της ΟΟΔΕ, που ενώ από το γραφείο του, δια στόματος της κ. Καραμπίνη, γραμματέως του -ίσως-, δηλώθηκε στον "Σπορέα" ότι ο παπά Τσουρός δεν γνωρίζει την ΟΟΔΕ, παρακάτω διαβάζουμε (εάν ισχύει ότι διαβάζουμε) εντελώς το αντίθετο. Το κείμενο -μεταξύ άλλων- από την Ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, είναι το εξής:

… χρήσιμο είναι για όσους έχουν εξαπατηθεί από τη λασπολογία εναντίον μας, να γνωρίζουν το τηλέφωνο του υπευθύνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για θέματα αιρέσεων, π. Κυριακού Τσουρού, ο οποίος μας έδωσε την άδεια να δημοσιοποιήσουμε το τηλέφωνό του, ώστε να τον ρωτάει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ο κάθε ενδιαφερόμενος, για το τι είναι η ΟΟΔΕ, και κατά πόσον είναι Ορθόδοξες οι θέσεις μας, ώστε να διαψεύδει ο ίδιος τους συκοφάντες που θέλουν να μειώσουν το έργο μας. Το τηλέφωνό του είναι: 210 7272242.

Η ανάγκη του παραπάνω κειμένου της ΟΟΔΕ, προέκυψε από το δημοσιευθέν (01/10/2007) άρθρο μου ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΣ, Ο ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΣ, και στις 05/10/2007 η ΟΟΔΕ προέβη στην παραπάνω ενημέρωση. Προσέξτε όμως το ευτράπελο του κειμένου. Γράφουν οι ΟΟΔΕΐτες για τον παπά Τσουρό, "μας έδωσε την άδεια να δημοσιοποιήσουμε το τηλέφωνό του", λές και το τηλέφωνό του (ο αριθμός δηλαδή), είναι κτήμα του παπά, και έδωσε ειδική άδεια να… δημοσιοποιηθεί (!!!) από την ΟΟΔΕ.

Δέν ανήκει, άραγε, ο αριθμός αυτός σε όλους του Έλληνες πολίτες για χρήση σε όποια ερωτήματα μας; Δέν είναι άραγε τυπωμένος ο αριθμός σε κάθε σφραγίδα ή έντυπο της Ιεράς Συνόδου; Δέν είναι άραγε σε εκκλησιαστικό γραφείο και πληρωμένο με χρήματα φορολογουμένων; Δέν υπάρχει άραγε αναρτημένο τόσο καιρό, και πρωτοσέλιδα στην ΟΟΔΕ ενώ "διαφημίζουν" το γραφείο του κυρίου Τσουρού; Θα αναρωτηθείτε -ίσως- γιατί άραγε ασχολούμαι με τέτοιου είδους επιχειρήματα; Διότι, πρέπει να καταλάβουν οι της ΟΟΔΕ, πως με φθηνές ανοησίες δεν μπορούν να εδραιώσουν την αίρεση και την πλάνη τους -που είδαμε παραπάνω-, όσο και αν επικαλούνται αυτούς που… από συμφέρον συμπράττουν σε τέτοιου είδους διδασκαλίες.

Απευθύνω την πρόσκληση, αλλά και την πρόκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο, εφ' όσον η ΟΟΔΕ πήρε… ειδική άδεια, και δημοσίευσε το τηλέφωνο του παπά Τσουρού, ας τηλεφωνεί ο κάθε ένας εκεί ρωτώντας τον εάν συμφωνεί με τις θέσεις της ΟΟΔΕ. Ευκαιρία είναι.

Ο "Σπορέας" δεν θα αφήσει έτσι το θέμα, αλλά θα "ενοχλεί" συνεχώς τον κ. Τσουρό έως ότου τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος, εφ' όσον έως τώρα, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ.

ΑΥΤΟ -ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ- ΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΩ ΌΤΙ, ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΟΔΕϊτών, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ. ΑΡΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Κάτι παρόμοιο έκαναν και με τον δικηγόρο κ. Πλεύρη, ερωτώμενοι για το Εβραϊκό Ταλμούδ, και μετά από σειρά πιέσεων από μέρους του κ. Πλεύρη, αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να απαντήσουν, μετά από… έξι μήνες!!!

************

Στην στήλη της ΟΟΔΕ, υπό τον τίτλο "Επιθέσεις κατά της ΟΟΔΕ", κατατάσσουν και τον "Σπορέα" ως επιτιθέμενο ενάντια στην ΟΟΔΕ. Η -κατά τους ΟΟΔΕΐτες- όμως "επίθεσή" μου, δεν ήταν άλλη παρά μια απάντηση που έδωσα σε συκοφαντικό άρθρο του κ. Μαυρομάγουλου. Πέραν τούτου, η ανταπάντηση του ήταν υπό τον τίτλο, "Ένας Σπορέας" ζιζανίων, συκοφαντιών και αιρέσεων", κάτι που, όταν ασχοληθείτε με τα κείμενα αυτά, θα καταλάβετε τελικά ποιός επιτέθηκε και σε ποιόν. Η φαντασία όμως τούτων των ανθρώπων, καλπάζει σε βαθμό ιπποδρόμου, διότι κάθε αναίρεση των αιρετικών και συκοφαντικών τους άρθρων, την ερμηνεύουν ως… "επίθεση κατά της ΟΟΔΕ".

Τελικά, ενώ είναι πολύ επώδυνο, να βλέπεις παντού… φαντάσματα, αυτοί δεν καταλαβαίνουν από πόνο, διότι τους έγινε ολική νάρκωση. Μόνο που η… εγχείρηση τους (για να θεραπευθούν) ακόμη αργεί!!! Εύλογο είναι, μ' αυτούς, ότι, και την παρούσα παραπάνω ΑΝΑΙΡΕΣΗ μου, στην αιρετική τοποθέτηση της ΟΟΔΕ, θα την χαρακτηρίσουν ως ακόμη μια… "ΕΠΙΘΕΣΗ" κατά της ΟΟΔΕ!!!

Είναι να θαυμάζει κανείς μ' αυτούς τους εθελοτυφλούντες, φανατικά "παπαδογλύφτες" θρησκόληπτους.

Πολύ περισσότερο όμως, θαυμάζουμε με την Ιερά Σύνοδο, που εξακολουθεί και εκκολάπτει τέτοιου είδους θρησκοληψία.

************

 

Γιώργος Οικονομίδης

"www.sporeas.gr"

04 Ιανουαρίου 2008

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2008, λόγω της αναμονής μας για την τοποθέτηση, επί του θέματος, του Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Κυριακού Τσουρού, γραμματέως της "Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων", που δυστυχώς, έως τώρα σιωπά.

Το παρακάτω πλαίσιο περιμένει την απάντηση του κ. Τσουρού, εάν και όποτε αυτή έρθει.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥ ??????? (…κενό…)

 

Δυστυχώς, μετά από έξι επιστολές μου, ο κ. Τσουρός δήλωσε τηλεφωνικά στον "Σπορέα" (11/02/2008) ότι: ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ σε… μή Ορθόδοξο(!!!), και κατά συνέπεια, το παρόν πλαίσιο θα μείνει ως έχει (κενό) για να θυμίζει την δειλία και την προώθηση αιρετικών διδασκαλιών στους κόλπους της κρατικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, με την ανοχή της "Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων", που σκοπό της έχει να αντιτίθεται -μόνον- σε κάθε ετερόδοξο δόγμα και να υποθάλπει κάθε κακόδοξη αίρεση μέσα στους κόλπους της.

Ο "Σπορέας", θά απευθύνεται στο εξής επί του θέματος, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο με την ελπίδα ότι θα δείξει την ευθιξία που αρμόζει σε έναν άνθρωπο που αγαπά την αλήθεια, όπως μας έδειξε τουλάχιστον ο κ. Ιερώνυμος από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάρτησης του στον αρχιεπισκοπικό "θρόνο".

 

*** Για την δημοσίευση του άρθρου, ενημέρωσα και πάλι τον κ. Τσουρό με το παρακάτω μήνυμα, ούτως ώστε διαβάζοντας το να έχει πλήρη εικόνα και για των αιρετικών θέσεων των ΟΟΔΕϊτών, που δεν ερωτήθηκε από τον "Σπορέα".

 

12 Ιανουαρίου 2008

Προς τον Πρωτοπρ. Κυριακό Τσουρό, γραμματέα της ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Αγαπητέ κ. Τσουρέ,

όπως σας ενημέρωσα με e-mail στις 08/01/2008, το άρθρο του "Σπορέα" για τις αιρετικές θέσεις των ανθρώπων της ΟΟΔΕ, δημοσιεύθηκε σήμερα (12/01/2008), τελευταία ημέρα της εβδομάδος όπως σας προανήγγειλα περιμένοντας την τοποθέτηση σας επί του θέματος, αλλά έως τώρα δεν ανταποκριθήκατε. Πέραν τούτου, διαβάζοντας και το εν λόγω άρθρο μου, στον δεσμό: ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ "ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ", για να μπορέσετε να σχηματίσετε καλύτερη εικόνα περί των θέσεων της ΟΟΔΕ, πέραν από τα ερωτήματα που σας έθεσα, υπάρχει και ειδικό πλαίσιο προς στο τέλος της σελίδας, όπου περιμένει να φιλοξενηθεί η απάντηση σας, εάν και όποτε αποσταλεί.

Με αγάπη Χριστού

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης του www.sporeas.gr

ηλεκτρονική διεύθυνση: ….@….

************

 

*** Στο εξής, περισσότερη αλληλογραφία θα διαβάζετε, έως ότου λάβουμε την απάντηση του κ. Τσουρού, στην σελίδα μας ΕΔΩ.

************

 

Ο "Σπορέας" ενημέρωσε επίσης και τους άμεσα ενδιαφερόμενους της ΟΟΔΕ, με το παρακάτω μήνυμα, για να τοποθετηθούν ανάλογα -αν το θελήσουν-:

12 Ιανουαρίου 2008

Πρός την ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας),

Αγαπητοί κύριοι,

Σας ενημερώνω ότι, νέο άρθρο δημοσιεύθηκε στην Ιστοσελίδα του "Σπορέα" με θέμα τις αιρετικές θέσεις του κ. Μαυρομάγουλου και των λοιπών συνεργατών του. Θα το βρείτε στον δεσμό: ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ "ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ"

Είναι χριστιανικό και ηθικό μου χρέος να σας ενημερώσω για την κίνηση μου αυτή, δίδοντας σας την ευκαιρία να τοποθετηθείτε και εσείς ανάλογα.

 

Εν Κυρίω

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.com

www.sporeas.gr

www.sporeas.eu

************

Υ.Γ. Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΟΟΔΕϊτών, στο τελευταίο τους άρθρο "απάντηση" στον "Σπορέα" (05/12/2007), ήταν "απειλητικός". Έγραψαν τότε στην ΟΟΔΕ:

"Γι' αυτό και σύντομα του ετοιμάζουμε και κάτι ακόμα που θα τον "τραντάξει", διαψεύδοντας ευθέως κάποια πράγματα που έγραψε… Για να προσέχει τι γράφει…"

Αρκετές ημέρες αργότερα, τους υπενθύμισα την… "απειλή" τους αυτή, και ζήτησα να συντομεύσουν την υλοποίηση της, διότι, ξέρω ότι θα γελάσουμε στο τέλος. Μου είπαν ότι είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα, και ότι δεν είναι υπάλληλοι μου να γράφουν όποτε εγώ το θέλω. Μα, οι ίδιοι είπαν ότι… "σύντομα του ετοιμάζουμε κάτι…"

Αυτό το… σύντομα, γι' αυτούς πόσο διαρκεί;

Πέρασε ένας μήνας από τότε (ημερομηνία συγγραφής του παρόντος άρθρου μου, καί κάποια χρόνια έως τήν επαναδημοσίευση τού άρθρου -2012-), και ακόμα "ψάχνουν" να βρούν τί να μου ετοιμάσουν που να μπορεί να με "τραντάξει".

ΣΑΣ… ΦΕΙΔΟΜΑΙ, ΦΤΩΧΟΙ -σε όλα- φίλοι ΟΟΔΕΐτες, διότι, "σκύλος που γαυγίζει…", και 'σείς γαυγίζετε.

Περισσότερο όμως, πονώ για εσάς, για την πλάνη σας και την κατάντια σας , διότι…:

"Δεν θέλει εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών πας ο λέγων προς εμέ, Κύριε, Κύριε, αλλ' ο πράττων το θέλημα του Πατρός μου του εν τοις ουρανοίς" (Ματθαίος: ζ' 21).

ΑΜΗΝ

 
 
Πρώτη δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2008
Δεύτερη δημοσίευση 06 Οκτωβρίου 2012
 
Γιώργος Οικονομίδης
"sporeas.gr"
 
 
Διαβάστε επίσης:
 
ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ “ΣΠΟΡΕΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ “ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΣΟΥΡΟ”
 
ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ "ΣΠΟΡΕΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ
 
 
 
 
 
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

2 σχόλια στο “Αίρεση [ΟΟΔΕ] και… ο “Αντιαιρετικός Αγώνας” της Ιεράς Συνόδου (Εκκλησία της Ελλάδος).”
  1. Παρακαλώ ενημερώστε με, σε ποιό φόρουμ πήρε μέρος Ο κ. Μαυρομάγουλος, (με το ψευδώνυμο Νικρομ), υποστηρίζοντας τη θεωρία της εξέλιξης.
    Ευχαριστώ.

  2. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .ΓΙΑ ΠΕΣΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΧΡΙΣΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΣΟΥ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΛΛΑ ΚΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ .ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.