Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 

NAME: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

COUNTRY: ΕΛΛΑΔΑ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Οικονομίδη συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας να διαδώσετε την αλήθεια για τον Λόγο του Θεού καθώς και να υπενθυμίζετε ότι το Σωτήριο έργο του Θεού για τους ανθρώπους έχει ολοκληρωθεί επάνω στο σταυρό με το ένδοξο ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ. Συνεπώς ΚΑΝΕΙΣ άνθρωπος δεν μπορεί να προσθέσει κάτι σε αυτό που ο Θεός έχει ολοκληρώσει. Ο Λόγος του Θεού (ΑΓ. ΓΡΑΦΗ) είναι συγκεκριμένος καθώς και τέλειος και οτιδήποτε άλλο εφαρμόζεται πέραν από τον Λόγο του Θεού θα πρέπει να καταδικάζεται. Και γι αυτό και πάλι συγχαρητήρια.

Οι ερωτήσεις:

1) -Γιατί ο Θεός στην Π.Δ φαίνεται να είναι θεός οργής; -Γιατί ο Θεός σε κάποια παράβαση ή παρακοή του ανθρώπου υπήρχε ο θάνατος ως τιμωρία; -Για όσους δεν ήταν λαός του Θεού εκείνη την εποχή (εθνικοί) τί γινόταν με τον θάνατό τους , αφού δεν είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον Θεό.

2) Τί γίνεται με τα παιδιά του 3ου κόσμου….; (πολλές φορές μιλάω με φίλους και σε αυτό το σημείο όταν με ρωτάν δεν ξέρω τι να πώ. ερωτήσεις όπως: γιατί ο θεός επιτρέπει αυτή την κατάσταση ή εάν υπάρχει τρόπος να σωθούν) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με αγάπη Κυρίου Απόστολος Γ.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Απόστολε,

Κατ’ αρχήν σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, που είναι και η ανταμοιβή σ’ αυτό το δύσκολο και υπεύθυνο έργο το οποίον ανέλαβα. Εφόσον παρατήρησες ότι το Σωτήριο Έργο έχει τελειώσει στον Σταυρό πλέον, δέν μπορώ να μήν αναφερθώ και πάλι (για πολλοστή φορά) σ’ αυτό το Έργο.

Ο Έλληνας –και όχι μόνο- θα πρέπει επιτέλους να απαγκιστρωθεί από το αντιΒιβλικό παπαδικό ράσο και να προσκολληθεί στον Έναν και μοναδικό Σωτήρα του κόσμου, στον Κύριο και Θεό μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. Αυτός μόνο ήταν, είναι και θα είναι, ο Μόνος ικανός για να σώσει ολοκληρωτικά την ανθρώπινη ψυχή, και σ’ Αυτόν μόνο μπορεί η κάθε ψυχή να προστρέξει ζητώντας Τον να γίνει προσωπικός Σωτήρας του. Πράγματι, το ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ επάνω στον Σταυρό μιλά από μόνο του και σε συνδυασμό με την Αλήθεια του Ευαγγελίου μπορούμε να καταλάβουμε και να αναγνωρίσουμε ότι το παπαδικό σύστημα είναι ξένο ώς πρός τον Λόγο του Θεού και παρείσακτο για την σωτηρία του ανθρώπου. Απεναντίας, όταν επιμένουμε να κατατρέχουμε σ’ αυτούς, βάζουμε σε σίγουρο κίνδυνο την ίδια μας την αιώνια σωτηρία.

Έρχομαι στα ερωτήματά σου.

Στην πρώτη ερώτηση σου, γιατί άραγε ο Θεός να φαίνεται Θεός οργής στην Π.Δ., πρέπει να σου υπενθυμίσω, ότι, ο Θεός είναι πάντα ο Ίδιος και δέν αλλάζει. Καί τότε καί τώρα ο Θεός συμπεριφέρεται στα πλάσματά Του με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή, την ΑΓΑΠΗ, διότι «ο Θεός ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ» [Α’ Ιωάννης: δ’ 8].

Πώς όμως ταυτίζεται η οργισμένη Του ενέργεια με την ιδιότητά Του που είναι η ΑΓΑΠΗ;

Ο Θεός φίλε μου, προετοίμαζε έναν λαό –τον λαό Ισραήλ εν προκειμένω- για να προέλθει από αυτόν τον λαό ο Μεσσίας Χριστός, ο Σωτήρας όλου του κόσμου, όπου η ΑΓΑΠΗ του Θεού προετοίμαζε για την δική μας σωτηρία. Ο λαός εκείνος όμως, έπρεπε να παρέμενε άγιος και πιστός στον Θεό, και ώς καθαρισμένος πλέον λαός να μπορούσε ο Μεσσίας να γεννιόταν ανάμεσά τους. Δέν ήταν δυνατόν ο Μεσσίας να γεννηθεί μέσα σε έναν αποστατησμένο και ειδωλολατρικό λαό.

Στην Π.Δ. βλέπουμε την οργή του Θεού να ξεχειλίζει στον λαό Του, όταν αυτός παρέκλεινε από την αποστολή του και λάτρευε ξένους «θεούς», όμως μετά από πολλές προειδοποιήσεις που τους έκανε ο Θεός για την επερχόμενη οργή Του εάν δέν επέστρεφαν στον Θεό τους. Ο Θεός καθάριζε τον δρόμο του λαού από τους αποστάτες καθώς και από τους λαούς εκείνους που εμπόδιζαν τον λαό Ισραήλ να φτάσει στον προορισμό του. Η οργή του Θεού εκεί φαίνεται όπως φαίνεται και η αγάπη Του στην υπακοή του λαού Του. Αυτή η στάση του Θεού δέν αποτελεί σκληρότητα αλλά δικαιοσύνη, διότι, ναί μέν ο Θεός είναι Αγάπη αλλά είναι εξίσου και Δικαιοσύνη.

Ο θάνατος ώς τιμωρία στην παράβαση των εθνών αλλά καί του λαού του Θεού, ήταν αποτέλεσμα της άρνησης και της αποστασίας των ανθρώπων από τον δρόμο του Θεού. Η απώλεια των αποστατών ήταν δεδομένη, και στην απορία σου για το τί άραγε έγιναν οι ψυχές εκείνες εφόσον δέν είχαν δυνατότητα να γνωρίσουν τον Θεό, τα πράγματα δείχνουν εντελώς το αντίθετο, ότι δηλαδή μισούσαν τον Θεό του Ισραήλ όπως και τον Ισραήλ τον ίδιο και τον πολεμούσαν μέχρι θανάτου, εξ’ ού και η δίκαιη απώλεια τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, όταν οι εθνικοί αναγνώριζαν τον Θεό του Ισραήλ ώς τον μόνο αληθινό Θεό, τότε η Αγάπη του Θεού τους περιέβαλε με περίσσια φροντίδα. Μή ξεχνάμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο για να ζεί παντοτινά μαζί Του και στην Χάρη Του. Έβαλε ο Θεός όρια και εντολές για το πώς θα ζεί το δημιούργημά Του. Όταν δέν υπάκουε το κτίσμα τότε ο Κτίστης εκτελούσε την Δικαιοσύνη Του, όπως βλέπουμε να γίνεται με την εν λόγω οργή Του που αναφέρεις. Αυτό όμως μέχρι την ευλογημένη στιγμή της Θυσίας του Ιησού Χριστού, που από την εποχή του Νόμου που είμασταν μας εισήγαγε πλέον στην εποχή της Χάρης.

Τώρα δέν υφίσταται η καταδίκη της Π.Δ. –διότι ο Χριστός εκπλήρωσε την Π.Δ.- αλλά δίδεται παντοτινά η ευκαιρία στον αμαρτωλό να μετανοήσει και να δεχθεί την Θυσία του Χριστού ώς το μόνο μέσον για την Σωτηρία μας. Η τελική οργή όμως του Θεού που θα ξεχειλίσει, θα είναι την ημέρα της κρίσεως όπου και θα δώσει κάθε ψυχή λόγο για την άρνηση της στο εξιλαστήριο Έργο του Ιησού Χριστού επάνω στον Σταυρό. Διάβασε επίσης επιστολή άλλου αναγνώστη μας για τό θέμα αυτό.

Την δεύτερη ερώτηση σου, για τα παιδιά του τρίτου κόσμου (και για κάθε παιδί λέω εγώ), την επικαλούνται πολλοί, και απορούν για την κατάντια αυτή που ο Θεός επιτρέπει. Αυτή η κατάντια είναι έργο ανθρώπων που υποκινούνται από την ενέργεια του διαβόλου, διότι ο διάβολος «ήτο απ’ αρχής ανθρωποκτόνος» [Ιωάννης: η’ 44].

Η αποστασία από τον Θεό έχει αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα, δηλαδή την παράδοση μας στα χέρια του εχθρού μας διαβόλου. Γράφοντας τις γραμμές αυτές, βλέπω αυτή την στιγμή στις ειδήσεις την περίπτωση του αεροπλάνου στην Αμερική (πού αλλού;) που κάνοντας επίδειξη φιγούρας στον αέρα, πέφτει ανάμεσα στο πλήθος που… πήγε να παρακολουθήσει την ανθρώπινη αφροσύνη, με τραγικά αποτελέσματα. Γιατί άραγε ο Θεός επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο; Εφόσον η «βλακεία» (συγνώμη) του ανθρώπου πάει γυρεύοντας, ο Θεός φταίει; Ο διάβολος χορεύει την ανθρωπότητα, έως ότου τελειώσει η «βασιλεία» του επί της γής, διότι «βασιλεύει», γι’ αυτό και στους πειρασμούς του Κυρίου στην έρημο, ο διάβολος έδειξε στον Χριστό:

«… πάντα τα βασίλεια του κόσμου και την δόξαν αυτών (που ήσαν του διαβόλου), και λέγει προς αυτόν (στον Ιησού), Ταύτα πάντα θέλω σοι δώσει, εάν πεσών προσκυνήσης με» [Ματθαίος: δ’ 8-9].

Για την κατάντια αυτή που ο διάβολος επέβαλε στην ανθρωπότητα, ας μή μας διαφεύγει η Βιβλική αλήθεια, ότι:

«τα παθήματα του παρόντος καιρού δεν είναι άξια να συγκριθώσι με την δόξαν την μέλλουσαν να αποκαλυφθή εις ημάς» [Ρωμαίους: η’ 18], και μ’ αυτή την αλήθεια ας παρηγορηθούμε.

Το άλλο σκέλος της ερώτησης σου, εάν υπάρχει τρόπος να σωθούν αυτά τα παιδιά, δέν χρειάζεται ιδιαίτερης προσπάθειας ερμηνεία. Ο Χριστός επάνω στο Σταυρό εξάλειψε «… το καθ’ ημών χειρόγραφον, συνιστάμενον εις διατάγματα, το οποίον ήτο εναντίον εις ημάς, και αφήρεσεν αυτό εκ του μέσου, προσηλώσας αυτό επί του σταυρού·» [Κολοσσαείς: β’ 14], και κατά συνέπεια καθαρίστηκε πλέον η αμαρτία που μας είχε υπόδουλους. Τα μικρά παιδιά που δέν έχουν γνώση της αμαρτίας, ούτε είναι ικανά να διαχωρίσουν το καλό με το κακό, είναι δικαιωμένα με την Θυσία του Χριστού και μετά θάνατον πηγαίνουν στην παρουσία του Πατέρα Θεού, διότι:

«ο Ιησούς είπεν· Αφήσατε τα παιδία και μη εμποδίζετε αυτά να έλθωσι προς εμέ· διότι των τοιούτων είναι η βασιλεία των ουρανών» [Ματθαίος: ιθ’ 14].

Από την στιγμή που θα είναι πλέον ικανός ο άνθρωπος να εκλέξει το καλό με το κακό τότε μόνο είναι υπεύθυνος για την σωτηρία του ή την απώλειά του.

 

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 

***************

 

NAME: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

COUNTRY: ΕΛΛΑΔΑ/ΤΡΙΚΑΛΑ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Οικονομίδη σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας στα ερωτήματά μου για τα οποία και περίμενα με πολύ αγωνία. Δεν έχω κάτι να πω αφού με υπερκαλύψατε με της σαφείς απαντήσεις σας. Προσεύχομαι στον Πατέρα Θεό για κάθε έργο που γίνεται για την διάδοση της αλήθειας αλλά και για κάθε άτομο που εργάζεται. Η αλήθεια θα πρέπει πάντα να ακούγεται ακόμη και εάν μερικοί την απορρίπτουν. Ας μην ξεχνάμε τον ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ : <<Εγώ είμαι η οδός και η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού.>> Ιωαν. 14:6 και <<Αν ο κόσμος σάς μισεί, να ξέρετε ότι πρωτύτερα από σας μίσησε εμένα (την Αλήθεια). Αν ήσασταν από τον κόσμο, ο κόσμος θα αγαπούσε το δικό του· επειδή, όμως, δεν είστε από τον κόσμο, αλλά εγώ σας διάλεξα από τον κόσμο, γι’ αυτό ο κόσμος σάς μισεί.>> Ιωαν. 15:18-19 Και εγώ λέω ότι όχι μόνο τον μίσησαν αλλά τον θανάτωσαν επάνω στο σταυρό. Κάτι το οποίο κάνει ο άνθρωπος και σήμερα με την συμπεριφορά του…. Όσοι εμποδίζουν αλλά και όσοι κατηγορούν εσάς και όχι μόνο , ας σκεφτούν ότι εμποδίζουν την διάδοση του ευαγγελίου (τον Λόγο) στον κόσμο. Κατά βάθος εμποδίζουν τον ίδιο τον Κύριο αφού ο Λόγος είναι ο ίδιος ο Κύριός μας (Ιωαν. 1).

Τέλος θα ήθελα να σας πώ αγαπητέ εν Κυρίω αδερφέ ότι δεν είσαι μόνος σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Μαζί σου έχεις τον Ιησού Χριστό. <<Και εάν ο Κύριος είναι μαζί μου ποιός μπορεί να είναι εναντίον μου;>> ο Θεός μαζί μας αδερφέ καθώς οι μέρες του Κυρίου μας φτάνουν και για μας που ζούμε με αυτή την ελπίδα αυτή είναι η χαρά μας καθώς δεν ζούμε με φόβο Θεού αφού είμαστε παιδιά δικά του.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Απόστολε,

Ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες να εμπιστευθείς τον sporeas.gr και να αναζητήσεις απάντηση στα ερωτήματά σου.

Είναι επιτακτική ανάγκη -στις έσχατες αυτές ημέρες πού ζούμε- να ακούγεται η αλήθεια διότι αυτό ζήτησε και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, λέγοντας: «Υπάγετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το ευαγγέλιον εις όλην την κτίσιν» [Μάρκος: ις’ 15], και κατά συνέπεια καί το Ευαγγέλιο κηρύττουμε καί την αντιβιβλική νοοτροπία (των παπάδων) αποκαλύπτουμε, ούτως ώστε να φανούν οι αδόκιμοι και οι εμποδίζοντες την είσοδο στην Ουράνια Βασιλεία του Χριστού.

 

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.