καλόγεροι«Ιερές» μπίζνες με πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυρανθρώπων, ακόμα και φυλακισμένων, εντόπισε το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων, δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι των 5 δις ευρώ μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά.

Όπως αναφέρει, το «Έθνος της Κυριακής», το «παζλ» των αποκαλύψεων του ΣΔΟΕ συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του δημοσίου με εικονικά τιμολόγια στις οποίες πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, κρατούμενοι ελληνικών φυλακών και ιερείς.

Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου ΌρουςΠρο εκπλήξεως βρέθηκαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν διαπίστωσαν έπειτα από επισταμένους ελέγχους για παραβάσεις ΦΠΑ ότι η Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους είχε εμφανίσει εικονικό τιμολόγιο αξίας 600.000 ευρώ, το οποίο είχε εκδοθεί στο όνομα φυλακισμένου που βρισκόταν στις φυλακές Διαβατών και η Μονή τον παρουσίαζε ως εργολάβο του έργου αναστήλωσης.

Συμμετοχή στο μέγα σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια ανακαλύφθηκε από ελεγκτές του ΣΔΟΕ ότι είχε άλλη Μονή της Κρήτης, η οποία είχε συμπεριληφθεί σε κοινοτικό πρόγραμμα για να λάβει επιδότηση. Σύμφωνα με το πόρισμα εμφάνιζε εικονικά τιμολόγια ύψους 270.000 ευρώ.

Στο μεγάλο «φαγοπότι», όπως προκύπτει από τους μέχρι τώρα ελέγχους, έχουν λάβει μέρος και πολλά μοναστήρια που πήραν κοινοτικές επιδοτήσεις για αναστήλωση, έχοντας παρουσιάσει μεγάλα ποσά δαπανών. Όπως όμως αποδείχθηκε μετά τις διασταυρώσεις στοιχείων, τα παραστατικά και τα τιμολόγια ήταν εικονικά και πλαστά.

 

πηγή: zougla.gr

Επιμέλεια: sporeas.gr
 
 
 
 
 

 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.