19 Ιουλίου 2012
του Γιώργου Οικονομίδη
 

Πιθανόν να θυμάστε τόν ευαγγελικό πάστορα Terry Jones από μιά τοπική εκκλησία της Florida στην Αμερική.

Αυτός κατάφερε να γίνει πρώτο θέμα στά παγκόσμια ΜΜΕ όταν στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2010 απείλησε ότι θα κάψει τό κοράνι, τό “ἱερό” βιβλίο τών μουσουλμάνων.

Αυτή του η κίνηση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και δολοφονικό μένος από τους μουσουλμάνους ανά τόν κόσμο. Στό Αφγανιστάν εξ’ αιτίας του πάστορα Terry Jones δολοφονήθηκαν 20 άνθρωποι της αποστολής τών Ηνωμένων Εθνών. Οι μουσουλμάνοι είναι δολοφονικά στοιχεία και κάθε πρόκληση εναντίον τους πληρώνεται μέ αίμα. Έτσι τούς διέταξε ο προφήτης τους.

Τό θέμα μας όμως είναι αλλού, και σε σύγκριση με τά παραπάνω θα δούμε κάποιες διαφορές.

Στό Ισραηλινό Κοινοβούλιο καθώς φαίνεται υπάρχει ένας μισητός εχθρός. Είναι η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ η οποία δέν έχει θέση ανάμεσα στούς βουλευτές. Ο Λόγος τού Θεού γι’ αυτούς είναι ένα “αξιοκαταφρόνητο” βιβλίο, και ένας εκ τών βουλευτών φρόντισε να τό κάνει γνωστό και στόν υπόλοιπο κόσμο.

Michael Ben-Ari

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Michael Ben-Ari, γεννημένος στις 12 Οκτωβρίου 1963, έλαβε ταχυδρομικώς -όπως και οι άλλοι βουλευτές- ένα αντίτυπο της Εβραϊκής Βίβλου (Παλαιά Διαθήκη) καθώς και ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης. Ο Ben-Ari όμως θεώρησε ότι η Καινή Διαθήκη ήταν η αιτία για τόν θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων στην περίοδο της Ιεράς Εξέτασης, και αποκαλώντας την “αξιοκαταφρόνητο βιβλίο” την έσκισε μπροστά στην κάμερα, και υπερήφανος για τό “κατόρθωμα” του ανάρτησε την πράξη του στό διαδίκτυο.

Γεμάτος απέχθεια και μίσος γιά τόν Λόγο τού Θεού, εφόσον θεώρησε ώς τρομερή πρόκληση εκ μέρους της εκκλησίας την αποστολή τού βιβλίου, δήλωσε ότι, “τόσο τό βιβλίο αυτό, όσο και αυτοί που τό έστειλαν, θα πρέπει να ριχτούν στόν σκουπιδότοπο τής ιστορίας”

Ο Διευθυντής της Ισραηλινής Βιβλικής Εταιρίας Victor Kalisher μαζί με την αποστολή της Καινής Διαθήκης συμπεριέλαβε και από ένα προσωπικό μήνυμα στούς βουλευτές, γράφοντας: “Ελπίζουμε το βιβλίο αυτό να σας βοηθήσει και να φωτίσει τον δρόμο σας”.

Δυστυχώς όμως… μάλλον περισσότερο σκοτάδι “σκόρπισε”, παρά φώς, σε τέτοιες πωρωμένες καρδιές, όπως βλέπουμε στό δημοσίευμα της εβραϊκής ιστοσελίδας που ακολουθεί με τόν Ben-Ari να σκίζει τόν Λόγο τού Θεού.

 

 

Η πράξη όμως αυτή τού βουλευτή Michael Ben-Ari, εν συγκρίσει με την πράξη τού πάστορα Terry Jones που έγραψα στην αρχή, μας δείχνουν δύο αντίθετα άκρα.

1ον. Οι μουσουλμάνοι ακολουθούν την οδό της εκδίκησης και της δολοφονίας σε όποιον τολμήσει να θίξει τό κοράνι τους. Έτσι διδάχτηκαν και αυτό ακολουθούν, άσχετα εάν ο εχθρός μας διάβολος υπάρχει πίσω από τέτοιες ενέργειες και τακτικές.
 
2ον. Οι Χριστιανοί ποτέ δέν θα ακολουθήσουν την οδό αυτή τών μουσουλμάνων, διότι ο Θεός της Βίβλου είναι Θεός Αγάπης, κάτι που αγνοούν οι μουσουλμάνοι, εφόσον ανάμεσα στά 99 όμορφα ονόματα που αποδίδουν στόν Θεό στό κοράνι τους, απουσιάζει παντελώς “Ο Θεός είναι Αγάπη” όπως ο Ιωάννης μας δηλώνει στήν πρώτη του επιστολή δ’16.
 

 Αντίθετα με την αγάπη τών Χριστιανών και την μή εκδικητικότητα τους, βλέπουμε και την βαθειά ύπνωση που διακατέχει τις κεφαλές τών εκκλησιών τους. Έστω και τυπικά δέν είδαμε μιά διαμαρτυρία για την απαράδεκτη αυτή πράξη τού βουλευτή Michael Ben-Ari και καθώς αποδεικνύεται μάλλον δέν θέλουν να χαλάσουν την ησυχία τους ή απαξιούν για τό σκίσιμο τού Λόγου τού Θεού ή φοβούνται τους Ισραηλίτες και τό κοινοβούλιό τους.

Είναι ντροπή για τόν Χριστιανικό κόσμο αυτή ή σιωπή και η αδιαφορία, όπως επίσης είναι ντροπή να υπάρχουν μερικές  μόνον μεμονωμένες φωνές (όπως και η δική μας) που έχουμε τό θάρρος με την Χάρη τού Θεού να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και νά πούμε στόν εθρό  βουλευτή Michael Ben-Ari:

“Θέλει σε επιτιμήσει ο Κύριος, διάβολε· ναι, θέλει σε επιτιμήσει ο Κύριος” [Ζαχαρίας: γ’ 2].

 
 Γιώργος Οικονομίδης
«sporeas.gr»
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

2 σχόλια στο “ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ”
  1. Αγαπητέ Σπύρο Καραλή,

    Σίγουρα οι διαμαρτυρίες αυτές, στό λίνκ που μας παραπέμπεις, ανήκουν στίς “μερικές μόνον μεμονωμένες φωνές” που έγραψα στό άρθρο.

    Παρατήρησα δέ, ότι οι “κεφαλές” τών εκκλησιών δέν διαμαρτυρήθηκαν ούτως ώστε να ακουστεί στόν κόσμο η Χριστιανική φωνή, όπως ακούστηκε η φωνή (και η φωτιά) τών μουσουλμάνων ανά τόν κόσμο. Πέραν τούτου όντως υπάρχει ύπνωση και χλιαρότητα στούς Χριστιανούς. Καιρός να αφυπνιστούμε.

    Γ.

  2. Αγαπητέ Γιώργο, δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε καμιά αντίδραση στο Ισραήλ ενάντια σε αυτήν την απολίτιστη πράξη. Διάβασε το άρθρο που στέλνω και θα το δεις.

    http://maoz.convio.net/site/MessageViewer?em_id=21881.0

    Δυστυχώς στο Ισραήλ υπάρχουν φανατικοί ιουδαϊστές όπως υπάρχουν φανατικοί σε όλες τις θρησκείες. Αυτός ο βουλευτής είναι Ορθόδοξος Ιουδαίος. Δεν συμφώνησαν όλοι οι βουλευτές με την πράξη του.

    Σπύρος Καραλής

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.