ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010

Σκάνδαλα και καταγγελίες για παιδοφιλία στη Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Αστόριας ερευνά το FΒΙ. Συγκλονισμένη η ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ.

 

Σάλος ξέσπασε στην ορθόδοξη κοινότητα των ΗΠΑ από τις καταγγελίες και τις έμμεσες κατηγορίες ακόμη και για παιδεραστία σε βάρος ιεράρχη. Ο Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παΐσιος, ο οποίος βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, κάνει λόγο για σκευωρία και συνδέει άμεσα το γεγονός με τη σύγκρουση που έχει σημειωθεί στη Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια.

Χθες τόσο ο κ. Παΐσιος, ηγούμενος της Μονής, όσο και ο αναπληρωτής ηγούμενος Επίσκοπος Απαμίας κ. Βικέντιος έδωσαν εξηγήσεις για όσα καταγγέλλονται ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και των μελών της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», το FΒΙ και η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνούν καταγγελίες κατά του μητροπολίτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «στις υποθέσεις εμπλέκονται ενήλικοι σήμερα νέοι και νέες που εκκλησιάζονταν στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου από μικρά παιδιά, εξομολογούντο στον Μητροπολίτη Παΐσιο και είχαν εγγύτητα με τη Μονή. Επίσης, λέγεται ότι εμπλέκονται και μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας της Χρυσοβαλάντου τα οποία εντάχθηκαν στο τάγμα του Μητροπολίτη Παϊσίου όταν ήταν ανήλικα».

Ο ίδιος ο ιεράρχης με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Greek Νews» χαρακτήρισε σκευωρία την όλη υπόθεση. «Πέφτω από τα σύννεφα. Είναι σκευωρία. Είναι μια χειρίστου είδους κακοήθεια. Μετά το Πατριαρχείο θα επανέλθω συν Θεώ και θα αντιμετωπίσω νομικά την όλη σκευωρία. Θα ζητήσω άδεια από τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη για να κάνω χρήση όλων των ένδικων μέσων» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παΐσιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και σήμερα εναντίον του ιεράρχη δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς ωστόσο να παρεμβαίνει, καθώς το Μοναστήρι υπάγεται απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και πρόεδρος του ιδρύματος που την εποπτεύει ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου είναι ο Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανίσχυρη οικονομικά Μονή και ο ηγούμενός της κ. Παΐσιος δέχονται δεκάδες πυρά μέσα από το Διαδίκτυο αφού η πρώτη καταγγελία και αποκάλυψη φαίνεται ότι αποτέλεσε την αφορμή για τη διατύπωση και άλλων κατηγοριών από πρώην υπαλλήλους και στελέχη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, τα οποία για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους.

Όπως γράφει σήμερα “Το Βήμα”, αφορμή της δημοσιοποίησης των καταγγελιών, όπως εκτιμάται, αποτέλεσε η σύγκρουση που ξέσπασε μεταξύ του ηγουμένου κ. Παΐσιου και του αναπληρωτή ηγουμένου κ. Βικέντιου για τον τρόπο διοίκησης της Μονής. Η σύγκρουση έλαβε τεράστιες διαστάσεις με συνέπεια ο ηγούμενος της Μονής να υποβάλει την παραίτησή του, τον περασμένο μήνα, στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Εκατοντάδες πιστοί στην Αστόρια έσπευσαν να στηρίξουν τον κ. Παΐσιο και του ζήτησαν να μην παραιτηθεί. Όπως μάλιστα επισημαίνουν, η παραίτησή του δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που ακολούθησαν. Πάντως σήμερα η Ιερά Σύνοδος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να αποφασίσουν, μέσα στο βαρύ κλίμα το οποίο δημιουργείται από την αναστάτωση που προκαλούν οι καταγγελίες, για το εάν θα κάνουν δεκτή την παραίτηση του κ. Παΐσιου.

Ο Ναός της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου κτίστηκε από τον κ. Παΐσιο στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Αργότερα ο κ. Παΐσιος ανακαίνισε ένα από τα παλιά ιστορικά κτίρια της περιοχής το οποίο μετέτρεψε σε Μοναστήρι. Η Αγία Ειρήνη αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες Ορθοδόξους παρά το γεγονός ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 ανήκε στους ΓΟΧ, δηλαδή σε μια ομάδα των Παλαιοημερολογιτών της Ελλάδας. Έπειτα από διαπραγματεύσεις και ειδική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον κ.κ. Βαρθολομαίο το Μοναστήρι και οι κληρικοί εντάχθηκαν στις τάξεις του νέου ημερολογίου και στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από τότε η δύναμή του έγινε ακόμη μεγαλύτερη και συγκαταλέγεται σ΄ένα από τα πλέον γνωστά ορθόδοξα μοναστήρια ανά τον κόσμο.

πηγή: newsit.gr

Επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Οικονομίδης

 

 

Έντρομος, και πανικόβλητος ο Παϊσιος απειλεί με αγωγές και μηνύσεις. Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα.

09 Νοέμβριος 2010
Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Όταν από τις 28 Οκτωβρίου ανοίγαμε αυτόν τον σκοτεινό φάκελο με την μεγάλη πολυδιάστατη δημοσιογραφική έρευνα η οποία πλέον προσλαμβάνει πολλές και ποικίλες διαστάσεις σε κάθε επίπεδο (δημοσιογραφικό, αστυνομικών ερευνών, έρευνας εκ μέρους της Πατριαρχικής Εξαρχίας, εκτροπών και παρεκτροπών εκ μέρους του περιβάλλοντος Παϊσίου κ.τ.λ.) το χρονικό των εξελίξεων και των αποκαλύψεων μπορείτε να παρακολουθείτε συνεχώς με διαρκείς ενημερώσεις αποκαλυπτικό αποκλειστικό ρεπορτάζ και αναλύσεις, σας είχαμε προειδοποιήσει τονίζοντας με έμφαση και αρκετές φορές τι θα προκαλούσε σε ολόκληρη την ελληνική (πρώτης γενιάς) και Έλληνο-Αμερικάνικη κοινότητα (δεύτερης, τρίτης, και τέταρτης γενιάς) των ΗΠΑ.

Τελευταία εξέλιξη επιβεβαιώνοντας το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας που σας περιγράψαμε είναι η αποστολή εξώδικου προς τον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel, ο οποίος μετέδωσε την συγκλονιστική μαρτυρία του 48χρονου σήμερα Ανδρέα Γεωργίου τον οποίο κακοποιούσε από τα 11 χρόνια, προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση από τον σταθμό των όποιων άλλων αναφορών μαρτυριών ή καταγγελιών εις βάρος του που ήδη όπως έχουμε γράψει παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Ανάλογα δικαστικά μέτρα εξετάζουν οι δικηγόροι του κ. Παϊσίου και προς το πρακτορείο μας –τον έχουμε καλέσει άλλωστε να το πράξει άμεσα στέλνοντας στην νομική υπηρεσία μας στην Ελλάδα ή στην ΝΥ μιας και διαρρέει ο ίδιος μέσω των γνωστών σκοτεινών κύκλων και υποστηριχτών του ότι δεν υπάρχει διεύθυνση – για αυτό και μπορεί να απευθυνθεί στην νομική μας υπηρεσία στην Ελλάδα ή στην ΝΥ και να πράξει ότι εκείνος νομίζει αφού θίγεται όχι από δικούς μας χαρακτηρισμούς αλλά από τις καταγγελίες θυμάτων ή άλλων καταγγελλόντων.

Ιδού και τα σχετικά στοιχεία της νομικής μας υπηρεσίας σε Ελλάδα και Αμερική ώστε οιοσδήποτε θίγεται να προσφύγει στην Ελληνική ή Αμερικανική δικαιοσύνη. Σε συνέχεια των όσων χτες 08 Νοεμβρίου αποκαλύψαμε, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα τελευταία 24ωρα συνεχίζεται το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού εκ μέρους του περιβάλλοντος του κ. Παϊσίου, οι αποκαλύψεις για την άγνωστη δράση και διπλή ζωή θα εκπλήξουν όχι μόνο τον Ελληνισμό της Αμερικής αλλά και την Ελλάδα. Η συνέχεια θα δείξει και θα αποκαλύψει ακόμα περισσότερα.

Επί πλέον και ενώ στο Πατριαρχείο έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος και ήδη αναζητείται διάδοχη κατάσταση στην ηγουμενία της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης στην ΗΠΑ, κανονική και εκκλησιαστική δικαιοδοσία του οποίου αποτελεί από το 1998 (με ή χωρίς τον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο), εξακολουθεί να παρακολουθεί μαζί με την κοινή γνώμη σε Ελλάδα και Αμερική, άναυδο παγωμένο και άφωνο.

Από την άλλη πλευρά ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος που βρίσκεται στην Ελλάδα στην Αθήνα, και όχι σε άλλα μέρη όπως ανεύθυνα ανέφεραν οι γνωστοί κύκλοι, και παντελώς άσχετοι με το λειτούργημα της δημοσιογραφίας που λυμαίνονται τον χώρο της ομογένειας, προετοιμάζοντας το γραπτό υπόμνημα του προς την Πατριαρχική Εξαρχία και την Πατριαρχική Σύνοδο εν όψει της συνεδρίασης τον Δεκέμβριο.

Όποια λέξη και αν χρησιμοποιήσουμε είναι λίγη για να χαρακτηρίσει το μέγεθος των αποκαλύψεων αφενός και αφετέρου δεν υπάρχουν λέξεις για εμάς εδώ που καθημερινά συλλέγουμε και διασταυρώνουμε στοιχεία και πληροφορίες, καταγγελίες που απομαγνητοφωνούμε και μαρτυρίες που καθαρογράφουμε με καταθέσεις μαρτύρων και καταγγελλόντων σε αυτή την πολύκροτη πρωτοφανή για τα δεδομένα της Έλληνο-Αμερικανικής Κοινότητας στις ΗΠΑ.

Μια υπόθεση, για εμάς που την ζούμε και την βιώνουμε γεμάτη όπως προείπαμε, με έντονα στοιχεία από ταινία αστυνομικού θρίλερ, τρόμου και πανικού με σκηνές εκβιασμών, απειλών, ακόμα και κατά ζωής ανθρώπων –και κρατείστε το αυτό καλά- γεμάτη «ανατροπές» κάθε ώρα και κυριολεκτικά κάθε λεπτό χωρίς υπερβολές «εκπλήξεις» που δείχνουν να έρχονται.

«Ανατροπές» και «εκπλήξεις» που επιχειρούνται από τους γνωστούς κύκλους υποστηριχτών Παϊσίου, για την δημιουργία εντυπώσεων της κοινής γνώμης σε Ελλάδα και Αμερική που παρακολουθεί άφωνη και άναυδη τις αποκαλύψεις, από την ημέρα που αρχίσαμε να δημοσιοποιούμε την αλήθεια για αυτή την θλιβερή και θεοσκότεινη υπόθεση, κρατώντας εντελώς διαφορετική γραμμή πλεύσης σε όσα έγραφαν ηθελημένα ή αθέλητα τα τοπικά ομογενειακά ΜΜΕ Νέας Υόρκης και άλλων πολιτειών αφενός. Αφετέρου όλα αυτά που θα δούμε με τις δήθεν ανατροπές και τις μεγάλες εκπλήξεις και αποκαλύψεις που σχεδιάζονται από τους γνωστούς κύκλους στοχεύουν πρωτίστως και κυρίως στον επηρεασμό των μελών της Πατριαρχικής εξαρχίας στην οποία προσέρχονται ήδη «εκουσίως» και αυτόκλητοι οι γνωστοί κύκλοι στήριξης και υποστήριξης του κ. Παϊσίου (υποστηριχτές, εθελοντές, πιστοί φανατικοί, και κάθε καρυδιάς καρύδι)…

Από την πλευρά μας ότι είχαμε να πούμε προς την Πατριαρχική Εξαρχία το είπαμε αναλυτικά και πέραν τούτων ουδέν έχουμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ή μη μόνον όσα θα υποχρεωθούμε εκ των πραγμάτων και των γεγονότων να καταθέσουμε ενώπιον τους εάν και εφόσον κληθούμε εγγράφως, και όπως είδατε οι εξελίξεις και τα γεγονότα με την «αυτομόληση» και «αποσκίρτηση» της νεαρής μοναχής Χριστονύμφης μας επιβεβαίωσαν πλήρως σε όσα μέχρι στιγμής έχουμε αποκαλύψει Και δεν είναι τίποτα μπροστά σε άλλα που ακόμα δεν έχουμε δημοσιοποιήσει είτε αφορούν το ζοφερό πρόσφατο και απώτερο παρελθόν είτε πολύ περισσότερο όσα διαδραματίζονται στο θολό και σκοτεινό παρασκήνιο.

Ωστόσο σήμερα και πριν προχωρήσουμε σε νέες αποκαλύψεις το μέγεθος των οποίων θα σας καθηλώσει κυριολεκτικά, θα θέλαμε να δούμε μια άλλη πτυχή αυτής της πολύκροτης υπόθεσης.

Μια πτυχή, που αφορά όλους σε Ελλάδα και Αμερική και τους απανταχού Έλληνες του κόσμου, είναι η αντίδραση της υγιούς και μη κοινωνίας. Να δούμε κοινωνιολογικά (και πολιτικά και διασυλλογικά) ποιά είναι η αντίδραση ή ποιά θα έπρεπε να είναι των ατόμων που πλαισιώνουν τον κοινωνικό ιστό του Ελληνισμού στις ΗΠΑ.

πηγή: Greekamericannewsagency.com

Επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Οικονομίδης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.