ΓΝΩΜΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

οι οποίοι απαίτησαν “δια ροπάλου” την δημοσίευσή τους.

 
NAME: Στουπιάδης Κώστας
COUNTRY: Ελλάδα- Greece
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: “Το ότι το όνομα του χριστιανού μπορεί να αφαιρεθεί από το βιβλίο της ζωής, είναι δηλωμένο κατηγορηματικά από τον Κύριο. «Και αν τις αφαιρέση από των λόγων του βιβλίου της προφητείας ταύτης, ο Θεός θέλει αφαιρέσει το μέρος αυτού από του βιβλίου της ζωής και από της πόλεως της αγίας και των γεγραμμένων εν τω βιβλίω τούτω» (Αποκ. κβ΄ 19).
 
Φανερό λοιπόν είναι, ότι ο χριστιανός που αφαιρεί κάτι από τον Λόγο του Θεού, γιατί έτσι τον συμφέρει, το όνομά του θ’αφαιρεθεί από το βιβλίο της ζωής και δεν θα εισέλθει στην ουράνια πόλη. Γι’ αυτό ας προσέχουμε τι ακούμε και πως το ακούμε. Ο χριστιανός πρέπει κάθε μέρα να μένει στην πίστη και να γίνεται πιο καλός και πιο άγιος. Έτσι παραγγέλνει ο Κύριος: «Και ο δίκαιος ας γείνη έτι δίκαιος και ο άγιος ας γείνη έτι άγιος» (Αποκ. κβ΄ 11).”
 
ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ, ΠΩΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ.
 
ΕΠΙΣΗΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ, Η ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ; ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ. ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Κώστα,
 
Πολύ σωστά ο Λόγος του Θεού μας επισημαίνει ότι το όνομα του πιστού μπορεί να αφαιρεθεί απο το βιβλίο της ζωής, όταν ο πιστός επιστρέψει στην αμαρτία “αγαπήσας τον παρόντα κόσμο”.
 
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω όμως, είναι πώς και πού κατηγορώ την Ορθόδοξη Εκκλησία, και μάλιστα με πολύ φανατισμό όπως γράφεις. Αυτό το οποίο κάνω είναι να λέω την ΑΛΗΘΕΙΑ ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος, που ανά τους αιώνες υπάρχει και προωθείται στους κόλπους της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζω την “σκληρότητα” των λεγομένων μου όμως αυτό δεν με εμποδίζει να διαλαλώ την πραγματικότητα. Δεν είδα μέχρι τώρα να υπάρχει απο τους “κατηγορουμένους” κάποιος αντίλογος με Βιβλικές και ιστορικές αποδείξεις, παρά μόνο θρησκευτικές ασυναρτησίες, που μόνο σε “γραώδεις μύθους” υπάγονται.
 
Όσον αφορά τις καινοτομίες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο, και δεν υπάγεται στις προτεραιότητες μου, διότι στον Ελληνικό χώρο απευθύνομαι και ο πόνος μου είναι για την αποστασία της Ορθοδοξίας. Εάν γράφω για την Παπική Εκκλησία, ποιόν Έλληνα, μή Παπικό, θα ενδιαφέρει; Για την “τιμή των όπλων” όμως, σου λέω ότι κάτι έγραψα και γι΄ αυτούς που είναι για δύο και πλέον χρόνια δημοσιευμένο στον “Σπορέα”.
Διάβασε: Το Σάβανο του Ιησού
 
 
“Σπορέας”
===========
 
 
NAME: Στουπιάδης Κώστας
COUNTRY: Ελλάδα- Greece- Europe
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Οικονομίδη, “γραώδεις μύθοι”, είναι η καινή διαθήκη, η σύνταξη της και η κατανομή των βιβλίων της ως θεόπνευστα από τους πατέρες της Εκκλησίας; Εσείς όλοι που κατηγορέίτε την ορθόδοξη εκκλησία, παρόλα τα λάθη και τις παραλείψεις της, που ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι το 1600μ.χ; Και μην ξεχνάτε, πως όλοι οι μεταρρυθμισμένοι χριστιανοί προήλθαν από την ΠΑΠΠΙΚΗ εκκλησία. Πείτε μου εσείς μέσα από την γραφή, που γράφει ότι είναι η μοναδική πηγή πίστης; Αν πάλι αναφερθείτε στο χωρίο “πάσα γραφή θεόπνευστη και ωφέλιμη…”, μην ξεχνάτε πως τότε ΔΕΝ είχε ακόμα ολοκληρωθεί το βιβλίο της καινής διαθήκης.
 
Όσο για το αν αφαιρέσει ή προσθέσει κάποιος, κάτι από τους λόγους της ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ, πιστεύω πως ΕΛΛΗΝΙΚΑ μιλάμε και φαίνεται ξεκάθαρα, πως αναφέρεται για την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Και βέβαια κάθε χριστιανός πρέπει να συνεχίσει την πίστη του, και “την πρώτη αγάπη” μην αφήσει, όπως ακουσα και από την όμορφη ομολογία σας, αλλά θα ήταν πιο χριστιανικό για μένα προσωπικά, τα άρθρα σας να μην περιήχαν τόσο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ εναντίον των ορθοδόξων, διότι παίρνει σβάρνα όλους τους ορθόδοξους αληθινούς πιστούς, και δεν είναι όμορφο. Αν σας ενοχλεί τόσο πολύ η Παναγία με τον Χριστό βρέφος αγκαλιά της, Τότε φανταστείτε πόσο θα ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΜΜΙΑΝΤΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΠΠΙΚΩΝ.
 
Τέλος, αναφέρεστε στον ελληνικό λαό, αλλά είστε στην Αυστραλία, και λογικά θα έπρεπε να είχατε άποψη και για τους ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ.
 
Τελευταία μου “παρατήρηση”, μην κατηγορείτε τον πλησίον σας και αγαπάτε ακόμα και τους εχθρούς σας, που μέχρι στιγμής ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΤΕ στην ιστοσελίδα σας. Εγώ είμαι με το παλιό ημερολόγιο, αλλά ποτέ δεν κρίνω κανέναν και για τίποτα. ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΡΙΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.
 
Καλό απόγευμα, από Ελλάδα.
Κώστας
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Κώστα,
Οι “γραώδεις μύθοι” (παραμύθια της γιαγιάς), ισχύουν μόνο στους ισχυρισμούς των θρησκευτικών ασυναρτησιών όπως σου έγραψα παραπάνω. Ποτέ δεν θα ισχυριζόμουν κάτι τέτοιο για την Καινή Διαθήκη. Με στενοχωρεί πάντως το γεγονός ότι, δεν υπάρχει κάποιος εποικοδομητικός αντίλογος εκ μέρους σου, και όχι μόνο, αλλά σαν “καραμέλα πιπιλίζετε” το ίδιο σλόγκαν, “πατέρες της Εκκλησίας”, – “1600 χρόνια μ.Χ”, – “Παπική Εκκλησία”, – “πολεμάτε την Ορθοδοξία” κ.λ.π.
 
Το ύφος των γραπτών σου, ταιριάζει απόλυτα με άλλες επιστολές – στην ίδια αυτή σελίδα -, και το συμπέρασμα είναι ότι, ή είστε μια ομάδα, ή είσαι το ίδιο πρόσωπο με διαφορετικά ονόματα. Όπως και να έχει όμως το θέμα, αυτό που πρέπει να σου απαντήσω, θα το κάνω. Όμως μή νομίζεις ότι θα χάσω την πολύτιμη ώρα μου για κάτι που δεν οικοδομεί, αλλά γκρεμίζει. Μπορείς να ρωτήσεις μια – δυό ερωτήσεις Βιβλικού περιεχομένου και να αφήσεις κατά μέρος την δήθεν “υπεράσπιση” της Ορθοδοξίας. Υπάρχουν άλλοι απο τις “κεφαλές” σας που πρέπει να το κάνουν, όμως τηρούν “σιγήν ιχθύος”, μη μπορώντας να αντικρίσουν την πραγματικότητα, δυστυχώς.
 
Λυπάμαι που στην τρίτη σου επιστολή μου γράφεις, “ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ. ή δειλία ή δεν ξέρετε να απαντήσετε”, (αυτή είναι μόνο η πρώτη παράγραφος της επιστολής σου, διότι στην συνέχεια με “στολίζεις” αλλά το παραβλέπω).
 
Η εν λόγω επιστολή σου απέχει κάτι λιγότερο απο 2 ώρες απο την προηγούμενη, και ενώ γνωρίζεις την διαφορά ώρας Ελλάδας – Αυστραλίας, έχεις την απαίτηση να σου απαντήσω αμέσως, και με αποκαλείς δειλό. Με τέτοιο σκεπτικό λοιπόν δεν νομίζω ότι πρέπει να ξοδέψω τον χρόνο μου σε κάτι που δεν αξίζει. Θα περιμένω, αν θέλεις, συγκεκριμένα ερωτήματα σου που να ζητούν απαντήσεις.
 
“Σπορέας”
===========
 
 
NAME: Στουπιάδης Κώστας
COUNTRY: Ελλάδα- Greece
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Καλημέρα σας από Ελλάδα. Δεν γνωρίζω για ποια ομάδα μιλάτε ή για ένα πρόσωπο, λογικά αυτό μου δείχνει ότι και άλλοι προφανώς σας έχουνε κάνει τις ίδις ερωτήσεις.
 
Μπαίνω στο θέμα μου λοιπόν και σας ΡΩΤΩ γιατί αφού απευθευθήνεστε στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, όπως είπατε, δεν τον ευαγγελίζετε αλλά κατηγορείτε και κρίνετε; To “ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ” το τηρήτε; Και αν σας ενοχλεί το πιπίλισμα “πατέρες”, τότε θα έπρεπε να σας ενοχλεί και η ίδια Αγία Γραφή , διότι οι πατέρες συντάξανε τα βιβλία της. Για το 1600μ.χ, εκεί κάντε ένα άρθρο για την ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, να δει ο ελληνικός λαός επιτέλους, ότι οι μεταρυθμισμένοι όλοι χριστιανοί προήλθαν από την ΠΑΠΠΙΚΗ Εκκλησία και όχι την ΟΡΘΟΔΟΞΗ. ΔΕΝ είναι σλόγκαν, είναι η αλήθεια .
 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΗΣ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ. Συγγνώμη για την διαφορά ώρας, μου είχε διαφύγει εντελώς.
 
 Καλημέρα σας. Κώστας.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Κώστα,
Κάποτε ήταν η “ρετσινιά” του αιρετικού που κολλούσατε στον Χριστιανό που ομολογούσε Χριστό και μελετούσε την Αγία Γραφή. Τώρα το αντικαταστήσατε με την “ρετσινιά” του Παπικού, ότι δηλαδή ο Βιβλικός Χριστιανός προέρχεται απο την Παπική Εκκλησία και δεν είναι Ορθόδοξος. Η ντροπή αγαπητέ μου έχει και τα όρια της. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
 
Για την ιστορία όμως, αν θέλεις να την μάθεις, ο Χριστιανός σήμερα χρωστάει την ελευθερία του για να μελετά τον Λόγο του Θεού, στον μεταρρυθμιστή Λούθηρο, άσχετα αν ήταν Καθολικός μοναχός. Χάριν αυτού λοιπόν, μπορούμε να έχουμε την Βίβλο στα χέρια μας και να μαθαίνουμε αυτά που επί αιώνες μας έκρυβαν ή μας απαγόρευαν οι Εκκλησίες Ανατολής και Δύσης. Οι μέν Καθολικοί με τιμωρίες και θάνατο, οι μεν Ορθόδοξοι με τον φόβο της αμαρτίας εάν διαβάζουμε την Γραφή, διότι λέγανε ότι το Βιβλίο αυτό είναι για τους παπάδες μόνο!!! Έτσι επικρατούσε και το σκοταδιστικό ρητό, “Πίστευε και μη ερεύνα”.
 
Οι περισσότεροι Έλληνες πιστοί Χριστιανοί της Βίβλου, όπως και ο γράφων, προερχόμαστε απο την Ορθόδοξη Εκκλησία, και με τον αγώνα αυτό που πολλοί κάνουμε, προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και άλλους συμπατριώτες μας για να γνωρίσουν την αλήθεια, και να ξεφύγουν απο το κατεστημένο που οδηγεί στην απώλεια. “Σκληρός” ο λόγος, το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Η “πένα μου δεν βρίσκει ησυχία”… όταν σιωπώ.
 
Με ρωτάς συχνά, όπως και οι φίλοι σου, “ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΟΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΗΣ”, και σου λέω λοιπόν ότι πέφτεις μόνος σου στην παγίδα, διότι αυτό που ρωτάς και αυτό που πιστεύεις, γίνονται οξύμωρο σχήμα. Εσύ υποστηρίζεις ότι, η ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ είναι το πάν, δηλαδή το δικό σου καταστατικό, και ότι είναι η ολοκλήρωση της Βίβλου. Άν όμως σε ρωτήσω πού γράφει στον Λόγο του Θεού την ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, θα μασάς τα λόγια σου, διότι πουθενά δεν θα βρείς την φράση αυτή γραμμένη. Άρα λοιπόν, μή πέφτεις στο λάθος που συχνά κάνετε όλοι που δεν δέχεστε την Βίβλο ώς το καταστατικό του Χριστιανού, ρωτώντας αν αυτή η φράση είναι Βιβλική.
 
Θα σου δώσω όμως μερικά εδάφια της Γραφής που μας προτρέπουν να μένουμε στην Βίβλο και μόνο σ΄ αυτήν:
 
“Διότι όσοι είναι εξ έργων νόμου, υπό κατάραν είναι· επειδή είναι γεγραμμένον· Επικατάρατος πας όστις δεν εμμένει εν πάσι τοις γεγραμμένοις εν τω βιβλίω του νόμου, ώστε να πράξη αυτά (Γαλάτας: γ΄10).
 
Διότι ο λόγος του Θεού είναι ζων και ενεργός και κοπτερώτερος υπέρ πάσαν δίστομον μάχαιραν και διέρχεται μέχρι διαιρέσεως ψυχής τε και πνεύματος, αρμών τε και μυελών, και διερευνά τους διαλογισμούς και τας εννοίας της καρδίας” (Εβραίους: δ΄12).
 
Γιατί να ζητήσω λοιπόν κάτι αμφίβολο στην παράδοση όταν έχω στα χέρια μου τέτοιον Λόγο; Επίσης, αυτό το εδάφιο που σε ενοχλεί λέει:
 
“Όλη η γραφή είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς έλεγχον, προς επανόρθωσιν, προς εκπαίδευσιν την μετά της δικαιοσύνης, διά να ήναι τέλειος ο άνθρωπος του Θεού, ητοιμασμένος εις παν έργον αγαθόν” (Β΄Τιμόθεον: γ΄16-17).
 
Αφού ο άνθρωπος του Θεού είναι τέλειος χάριν της Γραφής, γιατί να τρέχει αλλού για συμπληρώματα; Ο Απόστολος Πέτρος στην δεύτερη του επιστολή α΄19, μας προτρέπει να μένουμε ΜΟΝΟ στον Λόγο του Θεού, γράφοντας:
 
“Και έχομεν βεβαιότερον τον προφητικόν λόγον, εις τον οποίον κάμνετε καλά να προσέχητε ως εις λύχνον φέγγοντα εν σκοτεινώ τόπω…
 
και ο Ιωάννης στην δεύτερη επιστολή του εδάφιο 9 λέει:
 
Πας όστις παραβαίνει και δεν μένει εν τη διδαχή του Χριστού Θεόν δεν έχει· ο μένων εν τη διδαχή του Χριστού, ούτος έχει και τον Πατέρα και τον Υιόν”.
 
Ας προσέχουμε λοιπόν τον Λόγο του Θεού τί μας διδάσκει, και ας αφήσουμε τις καλογεροκακοδοξίες που μας παρασύρουν στην απώλεια. Ο Απόστολος Παύλος μας λέει αυτά ακριβώς που είπε και στους Γαλάτας: α΄7, διότι και αυτοί πρόσεχαν σε παραδόσεις αμφιβόλου αξίας και για να τους επαναφέρει στο Ευαγγέλιο του Χριστού, τους έγραψε:
 
αλλ’ υπάρχουσί τινές, οι οποίοι σας ταράττουσι και θέλουσι να μετατρέψωσι το ευαγγέλιον του Χριστού“.
 
Και οι Φαρισαίοι που κρατούσαν τις παραδόσεις τους άκουσαν τον Κύριο να τους λέει ότι:
 
“Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων· επειδή σεις δεν εισέρχεσθε ουδέ τους εισερχομένους αφίνετε να εισέλθωσιν” (Ματθ:κγ΄14)
 
Θα σε αφήσω αγαπητέ μου φίλε με ένα ακόμη εδάφιο απο τον Απόστολο Παύλο,
 
Διότι όσα προεγράφησαν, (το προ-εγράφησαν σημαίνει ΠΡΟ, και όχι μετά) διά την διδασκαλίαν ημών προεγράφησαν, διά να έχωμεν την ελπίδα διά της υπομονής και της παρηγορίας των γραφών (Ρωμαίους: ιε΄4).
 
Νά λοιπόν γιατί ο “Σπορέας” έχει καταστατικό πίστεως την Αγία Γραφή, αν και όπως δηλώνω, δέχομαι και την Ιερά Παράδοση (όχι την εκκλησιαστική παράδοση), όταν αυτή συμφωνεί με τον Λόγο του Θεού.
 
Όσο για την προτροπή σου να γράψω κάτι και για τους παλαιοημερολογίτες, όπου και ανήκεις, ας το αφήσουμε καλύτερα, δεν σε συμφέρει. Όταν αναφέρομαι στην Ορθοδοξία, καλύπτεται ολόκληρη, κάθε σχίσματος, σχήματος, και αντιπαλότητας.
 
“Σπορέας”
===========
 
NAME: Στουπιάδης Κώστας
COUNTRY: Ελλάδα- Greece- Europe
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. ΤΟ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ ΤΟ ΤΗΡΕΙΤΕ; Ο-Χ-Ι. ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ;
 
ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ, Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ, ΟΧΙ ΕΓΩ. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΟ 1600μ.χ. ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΙΛΑΤΕ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ “ΥΔΩΡ” WATER, ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΑΤΕ;
 
ΤΕΛΟΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΙΣΜΑΤΑ, ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ 300000 ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΞΕΠΗΔΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΘΗΡΟ. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ, ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ.
 
ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗ, ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ Α-Γ-Ι-Α Γ-Ρ-Α-Φ-Η ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟ “ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ”.
 
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ. ΣΤΟΥΠΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ.
 
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Κώστα,
 
Περίμενα τουλάχιστον να αντικρούσεις έστω και ένα απο τα Βιβλικά επιχειρήματα μου που σου παρουσίασα ποιο πάνω, αλλά “τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου”. Τι να πώ, νόμιζα θα είχες λίγη δίψα για μάθηση, όμως απέδειξες την ρηχότητα του πνεύματος σου. Πέραν τούτου, περιττό είναι να συνεχίσω να σπαταλώ τον πολύτιμο μου χρόνο με σένα.
 
Ο κυριότερος λόγος όμως που δεν συνεχίζω μαζί σου, είναι η πίστη σου ότι “Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ” όπως μου γράφεις. Λυπάμαι για τους δασκάλους σου. Με όποιον δάσκαλο όμως καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.
 
Ο Θεός να σε φωτίσει.
Γιά σου.
 
“Σπορέας”
===========
 
NAME: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΙΑΔΗΣ 
mail: kostastoup@yahoo.gr
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, ΕΣΥ, ΕΝΑ ΧΩΡΙΑΤΟΠΑΙΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΜΑΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΕΓΙΝΕΣ Ο ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ!!!!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΠΟΥ ΧΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ. ΑΝΤΕ, ΚΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ, ΠΟΝΤΙΕ….. ΠΙΛΑΤΕ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ!!!!!
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Κώστα,
 
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, και εγώ σε αγαπάω μήν ανησυχείς.
 
Για ένα όμως να είσαι σίγουρος, ότι όσο υπάρχουν ακόμα ορθόδοξοι με την ίδια συμπεριφορά σαν και την δική σου, είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε τον καλόν αγώνα της διαφώτισης για την αλήθεια του Ευαγγελίου.
 
Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Ας είναι. Πάντως θέλω να γνωρίζεις ότι, ακόμα δεν είναι αργά για να μάθεις ότι ο Χριστός σε περιμένει για μετάνοια και πίστη σ’ Αυτόν και μόνο. Με την συμπεριφορά σου αυτή στο πρόσωπο μου, δείχνεις ότι μέσα στην καρδιά σου έχεις ακόμα μίσος, απέχθεια, αλλά και πολύ πόνο, πόνο ψυχής που μόνο ο Κύριος μπορεί να σε ελευθερώσει, άν το ζητήσεις. Δεν είναι καλό να υποφέρεις ψυχικά. Οι αναγνώστες μου που σε γνωρίζουν, σε κρίνουν ανάλογα. Εγώ σε συγχωρώ.
 
“Σπορέας”
===========
 
Για περισσότερες Αντιπαραθέσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

Μια σκέψη στο “ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΚΑ, Η ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ;”
  1. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΤΗΣ Μ.ΒΔΟΜΑΔΑΣ ,,,,,,, Ο ΔΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ΟΥΚ ΗΒΟΥΛΗΘΗ ΣΥΝΙΕΝΑΙ…ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΩ Σ’ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ο Ο ΜΕΓΑΣ ΜΙΚΗΣ ΛΕΕΙ ”ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ””” ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ Α.ΓΡΑΦΗΣ .ΕΓΩ ΑΠΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΝ….ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΗΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ…………ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΛΑ ΣΟΥ….ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΜΑΝΟΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.