ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΟΥ «ΣΠΟΡΕΑ» ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΥΣΤΙΚΑ» –ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΑΛΗΘΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ– ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Επειδή λαβαίνω κατά καιρούς κάποια (που ποτέ δέν μέ πτόησαν) υβριστικά αλλά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα από μια μερίδα φανατικών θρησκόληπτων, για τα όσα γράφω για τον κλήρο της Ορθόδοξης εκκλησίας, θα ήθελα να κάνω μερικές διευκρινίσεις για να ξεκαθαρίσω το σκοπό της τακτικής μου αυτής.

Ως Έλληνας μετανάστης αγαπώ και ενδιαφέρομαι για την πατρίδα μας, καθώς και για τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους της επικρατούσας εκκλησίας, της Ορθόδοξης.

Σκοπός μας μοναδικός είναι να συμβάλλουμε, στο μέτρο του δυνατού, στην αφύπνιση και πνευματική ανόρθωση της Ελλαδικής εκκλησίας. Είναι αλήθεια, η ορατή Εκκλησία του Χριστού παγκόσμια περνά κρίση στις ημέρες μας. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες παραδοσιακές εκκλησίες όλων των Ομολογιών (Καθολικοί, Διαμαρτυρόμενοι, Ορθόδοξοι) άφησαν τον κρυστάλλινο Λόγο του Θεού, τη Θεόπνευστη Αγία Γραφή και ακολουθούν ανθρώπινες παραδόσεις, που γαργαλίζουν και ευχαριστούν μεν την ακοή αλλά κρατούν τους ανθρώπους στην άγνοια και σε βαθύ πνευματικό σκοτάδι.

Είναι αλήθεια, στον υπερβάλλοντα ζήλο μας, παρασυρθήκαμε και γράψαμε σε σκληρή γλώσσα για τα κακώς έχοντα στην Ορθόδοξη εκκλησία. Σκάνδαλα, δυστυχώς, υπάρχουν σε όλες τις χριστιανικές ομολογίες. Τρομερές είναι οι αποκαλύψεις για τη μεγάλη έκταση της παιδεραστίας ανάμεσα στους ιερείς της Καθολικής εκκλησίας, σε σημείο που η Καθολική εκκλησία θα καταβάλει υπέρογκα χρηματικά ποσά στα θύματα. Επίσης και στους κόλπους της Διαμαρτυρόμενης εκκλησίας υπάρχουν σοβαρά σκάνδαλα, ιδιαίτερα ανάμεσα σε τηλευαγγελιστές στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος των συντηρητικών Διαμαρτυρόμενων των ΗΠΑ, που αριθμεί γύρω στα 40 εκατ. μέλη, που πρωτοστατούσε εναντία στους ομοφυλόφιλους, αποκαλύφτηκε ότι και ίδιος είχε σύντροφο!

Βέβαια, αυτά τα σκάνδαλα δεν πρέπει να επηρεάζουν τους πιστούς του Κυρίου, που αποβλέπουν, όχι σε ανθρώπους, αλλά στον Θεάνθρωπο Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Πολλοί με ρωτούν γιατί άραγε τα “βάζω” μόνο με την ορθοδοξία και τους λειτουργούς της και δεν ασχολούμαι με τα άλλα δόγματα. Η απάντηση μου είναι απλή: Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυτή που υποστηρίζει ότι οι λειτουργοί της (ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ) είναι οι “διάδοχοι” των Αποστόλων του Χριστού, και κατά συνέπεια αυτό με υποχρεώνει να αποδεικνύω το αστήριχτο αυτής της αξίωσης. Θα μπορούσε να πιστέψει κάποιος σώφρων και υγειά σκεπτόμενος, ότι, οι βλάσφημοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι παιδεραστές και κάθε είδους διεφθαρμένοι ιερείς είναι διάδοχοι των Αποστόλων;! Επειδή όμως υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει πως υπάρχει ακόμα σκοτάδι, και εφόσον υπάρχει σκοτάδι είναι ανάγκη να υπάρχει και το φως για να το διαλύσει.

Πέραν τούτου, από τις στήλες μας αυτές θα μεταφέρουμε το μήνυμα του Ευαγγελίου στην απλότητα του και παράλληλα θα φέρνουμε στο φως τις όποιες αντιβιβλικές κακοδοξίες. Πιστεύω, οι φίλοι μας που δεν έχουν παρωπίδες θα συμφωνήσουν μαζί μας. Θέλουμε από όλους σας να ακούσουμε τις εποικοδομητικές απόψεις σας,
είτε είναι θετικές ή επικριτικές.

Οι υβριστικές επιστολές, που κάποιοι θα επιδίδονται, θα διαγράφονται.

 
  Με αγάπη Χριστού
 
  Γιώργος Οικονομίδης
  www.sporeas.gr
 
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.