Tεχνολογικό Iνστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ)
Tεχνολογικό Iνστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ)

Ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων που έρχονται πρώτοι ως διασημότατοι όλων των αιώνων… σύμφωνα με την κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), παραπέμπει ότι είχαν καλή διαφήμιση-προβολή-καλή επικοινωνιακή πολιτική…

Στην ίδια κατάταξη φαίνεται επίσης να αναρτάται το όνομα του Χριστού στην τρίτη θέση! Η ανεξέλεγκτη αντιδιαφήμιση- δυσφήμιση που έχει υποστεί ο Χριστός απο τις θρησκείες των ανθρώπων έκανε το απίστευτο να οδηγήσει τους ανθρώπους στην αθεΐα…

Η 3η θέση που απονέμουν οι άνθρωπο στον Χριστό δείχνει ότι ο κόσμος αγάπησε την εικόνα του Χριστού, το είδωλο του Χριστού και όχι τον Ίδιο. Τη εικόνα του, το άγαλμά Του έβαλαν τρίτο στην εκτίμησή τους, όχι το Λόγο Του, όχι το έργο γιατί αυτό το απέρριψαν βάζοντάς το ανάμεσα στις φιλοσοφίες των ανθρώπων. Απόλυτα αναμενόμενο και ρεαλιστικό το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αφού ο Πλάτωνας καίρια έχει επηρρεάσει και αλλοιώσει την χριστιανική θεολογία (βλέπε νεοπλατωνισμό), ο δε Αριστοτέλης βεβαίως είναι πολύ ανώτερος του Πλάτωνος αλλά δεν παύει να ήταν ένας φίλος της σοφίας, όχι όμως και σοφός. Θυμίζω την αυτογνωσία των φιλοσόφων που έλεγαν ότι άνθρωπος σοφός δεν υπάρχει, σοφός είναι μόνο ο θεός, που έκαμε όμως αυτό το μεγάλο δώρο, να μπορούν οι άνθρωποι να είναι φίλοι της σοφίας.

Ποιος άλλωστε γνωρίζει τον Βυζαντινό λόγιο Φιλόπονο περί το 500 μ.Χ., ο οποίος ανέτρεψε της αριστοτελική επιστήμη περί της κινήσεως των σωμάτων! Απέδειξε ότι η ωθητική δύναμη-ενέργεια του ρίπτοντος π.χ το ακόντιο,  είναι το αίτιο της κίνησης του ακοντίου! Απέρριψε λογικά τη μέχρι τότε αριστοτελική άποψη που πίστευε ότι η κίνηση μεταδίδεται από τους θύλακες αέρα όπισθεν του κινουμένου σώματος.

Επεκτείνοντας δε το επιχείρημά του ο Φιλόπονος ερμήνευσε την κίνηση των ουρανίων σωμάτων απο την ωθητική δύναμη του ενεργούντος προς τούτο Δημιουργού Θεού… Με τούτη την σοφή ανακάλυψη ,στην ουσία ως πρόδρομος του Γαλιλαίου και Νεύτωνα, απεστόμοσε την αθεία απο τα επιχειρήματά της περί αναίτιας δημιουργίας και κίνησης των όντων. Και όμως αυτός ο φιλόσοφος έμεινε στην αφάνεια, αφανέστατος αντί διασημότατος γιατί δεν ήταν αρεστός στην καθεστηκυία άρχουσα θρησκευτική-πολιτική τάξη…

Περιθωριοποιήθηκε μαζί με το έργο του – αφορίσθηκε και απορρίφθηκε από το βυζανιάρικο πάνθεον. Είναι αρεστός και βολικός ο Χριστός ως φιλόσοφος αλλά όχι ως Σωτήρας ,όχι ως ο Υιός του Θεού που πήρε πάνω του την αμαρτία του κόσμου! Αν Τον πίστευαν ως τον μοναδικό Ζωντανό Σωτήρα και Λυτρωτή τους ασφαλώς και δεν θα υπήρχε βαθμίδα σύγκρισης για να Τον εντάξουν.

Πώς μπορείς να αναζητάς έναν αναστημένο ανάμεσα σε νεκρά είδωλα;

Μια μέρα ρώτησε ο Χριστός … “Τίνα με λέγουσιν οι όχλοι ότι είμαι; οι δε αποκριθέντες είπον…”· διάφορα άσχετα, Είπε δε προς τους μαθητές Του: “Σεις δε τίνα με λέγετε ότι είμαι; και αποκριθείς ο Πέτρος είπε· Τον Χριστόν του Θεού”. Και τότε ο Χριστός προσέταξε να μη Τον διαφημίσουν προλέγωντας μάλιστα τα παθήματά Του και την καταφρόνηση απο το θρησκευτικό σύστημα! O Χριστός δεν ζήτησε την δόξα των ανθρώπων, ούτε καν τη δική Του, αλλά τη δόξα του πέμψαντος Αυτόν Πατρός Θεού! Δεν ήταν αρεστός, αναφέρεται στις Γραφές ως άνθρωπος θλίψεως, καταπεφρονημένος υπο των ανθρώπων.

Δεν ήταν αρεστός στο πολιτικο-θρησκευτικό κατεστημένο του κόσμου και τότε και τώρα γιατί οι άνθρωποι είναι ίδιοι, δεν άλλαξαν, δεν μετεννόησαν, δεν πίστεψαν στο έργο Του, Τον μίσησαν δωρεάν.

Ο κόσμος πάντα θέλει το δικό του, το κατασκεύασμα του, την προσωπική του προβολή, το δικό του θέλημα, δεν θέλει το θέλημα του Θεού γι αυτό και έφτιαξε νεκρές θρησκείες με ένα νεκρό Χριστό, που Του κάνει συνέχεια τη κηδεία. Πάντα λίγοι ήταν οι δικοί Του άνθρωποι, οι οικείοι Του, αυτοί που τον γνώρισαν, που Τον άκουσαν, που Τον δέχθηκαν ως φίλο και Διδάσκαλο. Ο λαός του Χριστού πάντοτε λίγοι, διωγμένοι, περιφρονημένοι. Είναι στη 3η θέση των διασημοτήτων του κόσμου ο νεκρός Χριστός , όχι ο αναστημένος Κύριος, ο βασιλιάς του ουρανού και της γης. Στη 3η θέση είναι οι νεκρές χριστιανικές θρησκείες των ανθρώπων που τις αγαπούν και τις συντηρούν επειδή ακριβώς είναι δημιούργημα δικό τους και όχι του Θεού.

– Φιλήμων Σωτηρόπουλος

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.