ΓΝΩΜΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ οι οποίοι απαίτησαν “δια ροπάλου” την δημοσίευσή τους.
 
NAME: Αλεξανδρος 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Καποιος ισπανος ιεροκυρηκας ταξιδευοντας με πλοιο εσυναντησε κατα το ταχειδι του 3 ιεροις της φυλης των ινκας οι οποιοι προσευχονταν.Τους ρωτησε τοτε να του πουν τι προσευχη λενε. Αυτοι του απαντησαν οτι ελεγαν,ειμαστε 3 εμοις,3 και εσυ Θεε,δειχε λυπηση σ’εμας.Τοτε εκεινος τους ειπε οτι δεν προσευχονται σωστα και τους ειπε πως να προσευχονται,κατα τα δικα του βεβεαι πιστευω.
 
Συνεχισε το ταξειδι του και κατα τον γυρισμο,περνωντας με το πλοιο κοντα απ τον τοπο τους,τους ειδε να ερχονται προς το πλοιο περπατωντας πανω στην θαλλασα και φωναζαν ΄πεσ μας παλι ποια προσευχη ειπες να λεμε γιατι δεν την θυμομασταν αφοτου μας την ειπες΄ Αυτος φυσικα εμεινε εκθαμβος και καταλαβε οτι ηταν η δυναμη της πιστεως αυτο στο οποιο βρισκεται η ουσεια και οχι ο ΄δρομος΄ κατα τον οποιον πλησιαζη κανεις το Θειο.Φυσικα ενοιωσε ντροπη να τους πη ξανα ΠΩΣ να προσευχονται.
 
Ειμαστε ολοι Υιοι του¨Θεου¨,εφοσον η ¨δυναμης¨αυτη κυλα μεσα μας και αυτη δεν ειναι παρα η ιδια η ζωη. Απλα καποιοι το συνηδοιτοποιησαν και αφιερωθηκαν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ σ’αυτη τη δυναμη. Ενας εξ αυτων ηταν και ο εκ Ναζαρετ(ισραηλ),Γεσουα,η Ιησους στα Ελληνικα.Ο Μωαμεθ για αλλους,ο Βουδας επισης για αλλους,οι Οιμηθεοι επισης της αρχαιας Ελληνικης θρησκοιας και αλλοι πολλοι ανα τον κοσμο.
Σας Ευχαριστω.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Αλέξανδρε,
Η προσευχή του πιστού, έχει μεγάλη δύναμη διότι απευθύνεται στον Πατέρα Θεό, ο Οποίος πάντα ακούει και απαντάει με ΝΑΙ, και ΟΧΙ. Το παραπάνω διήγημα σου – αν και φανταστικό -, δεν μας λέει τίποτα για την σοβαρότητα της προσευχής. Ο Κύριος μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ μας δίδαξε πώς να προσευχόμαστε με το γνωστό πλέον “ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ”, που αποτελεί έναν σκελετό και υπόδειγμα προσευχής.
 
Προσευχόμαστε πάντα στον Πατέρα Θεό δια μέσω του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
 
Κανένα άλλο πρόσωπο δεν μπορεί να μεσιτεύσει στην προσευχή μας. Το κυριότερο είναι ότι, ο προσευχόμενος πρέπει να απευθύνεται στο πρόσωπο του Θεού και όχι σε κάποια εικόνα-είδωλο. Αυτή η προσευχή δεν εισακούεται.
 
 
“Σπορέας”
===========
 
 
NAME: Αλεξανδρος
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αγαπητε κυριε, Τα μικρα παιδια δεν γνωριζουν καμια θρησκευτικη ιδεολογια και κανενα δογμα κι ουτε επισης να προσευχονται με το Πατερ ημων η οποιονδηποτε αλλο προ-κατασκευασμενο λογο.Κι ομως κι ο ιδιος ο Ιησους ειπε οτι αυτα θα δουν πρωτα(αν οχι και μονον αυτα),τη βασιλεια του Πατρος. Αν μη τη αλλο ειναι η αγνοτητα καρδιας που χαρακτηριζη το παιδι και μεσω αυτης (της καρδιας του) βρισκεται σε συνεχη και επιτυχη εποικοινωνια με τον Θεο.
 
Αυτο λοιπον το πανσοφο ον που ονομαζουμε Θεο δεν ειναι κανενος ειδους επιχειρηση για να εχη αναγκη και να οριση μεσιτη για την επικοινωνια προς και με το δημιουργημα του. Μηπως πριν τον Ιησου οι προσευχες του Μωυσεως,του Δαβιδ και τοσον αλλων δεν ησακουγονταν? Μηπως ανα τον κοσμο πληθοι ανθρωπον οι οποιοι ζητουν την χαρη και την βοηθεια του θεου και δεν ειναι χριστιανοι δεν την λαμβανουν? Θα ηταν στενομυαλο και εθελοτυφλα εγωιστικο να ισχυριζοταν κανης πως,οχι.
 
Ειναι η καρδια λοιπον του ανθρωπου αυτο που ο δημιουργος του,εδωσε σ αυτον ως μονο και παντοτινο μεσιτη. Και οπως λεη και η βιβλος καπου,¨ο θεος επλασε τον ανθρωπο ευθη, αλλα αυτοι αποζητησαν πολλους λογισμους¨.Ετσι ευθης ειναι και ο τροπος επικοινωνιας δημιουργηματος-δημιουργου και η απλοτητα ενος παιδιου το γνωριζη μονο. Σας ευχαριστω και παλι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Αλέξανδρε,
Μάλλον δεν έδωσες την πρέπουσα προσοχή στην πρώτη μου απάντηση. Για την προσευχή του Κυρίου μας (“Πάτερ Ημών”), είπα πως είναι “σκελετός” και υπόδειγμα προσευχής. Αυτό σημαίνει ότι, αναγνωρίζουμε τον Θεό ως Πατέρα στον Ουρανό (Πάτερ Ημών ο εν της Ουρανοίς), Τον Αγιάζουμε (Αγιασθήτω το Όνομα Σου), και μετά φέρνουμε τα αιτήματα μας σ’ Αυτόν δια μέσω του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (έχομεν παράκλητον προς τον Πατέρα, τον Ιησούν Χριστόν τον δίκαιον) Α΄ Ιωάννου: Β΄1·
 
Δεν υπαινίσσομαι ότι πρέπει να έχουμε κάποια προσευχή “κονσέρβα”, αλλά η προσευχή μας να είναι το ξεχείλισμα της καρδιάς μας, να λέμε στον Θεό αυτό που έχουμε μέσα μας, με απλά λόγια όπως ένα παιδί απευθύνεται στον πατέρα του.
 
Όσον αφορά την γνώμη σου, ότι ο Θεός απαντάει σε προσευχές μή Χριστιανών, δηλαδή ειδωλολατρών και άπιστων ανθρώπων (διότι και αυτοί “προσεύχονται”), σ’ αυτό δεν συμφωνεί ο Λόγος του Θεού, γι΄αυτό και εγώ συμφωνώ με τον Λόγο Του. Αφού θεωρείς στενόμυαλο και εγωιστή εθελοτυφλούντα αυτόν που πιστεύει κάτι τέτοιο, τότε δέχομαι και εγώ αυτούς τους “τίτλους” για το πρόσωπο μου. Εξαιρεί ο Λόγος του Θεού αυτούς που προσεύχονται σ’ Αυτόν, χωρίς να γνωρίζουν την αλήθεια περί ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, όπως την περίπτωση του εκατόνταρχου Κορνηλίου (Πράξεις Αποστόλων: κεφάλαιο 10), που ας σημειώσουμε ότι αφού γνωρίσουν και Τον αρνηθούν, τότε ΔΕΝ εισακούονται πλέον.
 
Για τις περιπτώσεις στην Παλαιά Διαθήκη, όπως αναφέρεις, οι προσευχές γινόντουσαν στον Θεό προσωπικά και μέσω τον ιερέων της Παλαιάς Διαθήκης (διότι αυτοί – οι ιερείς – καταργήθηκαν από τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ), ενώ όταν εκπληρώθηκε η εξιλεωτική θυσία του Κυρίου μας επάνω στον σταυρό και ανέλαβε ο Υιός του Θεού την μεσιτεία, τότε άρχισε να ισχύουν το λόγια Του Κυρίου που είπε:
“ώστε, ο, τι αν ζητήσητε παρά του Πατρός εν τω ονόματί μου, να σας δώση αυτό” (Ιωάννης: ιε΄16)
και
“Αληθώς, αληθώς σας λέγω ότι όσα αν αιτήσητε παρά του Πατρός εν τω ονόματί μου, θέλει σας δώσει” (Ιωάννης: ις’ 23).
 
 
“Σπορέας”
===========
 
 
NAME: Αλεξανδρος
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ευχαριστω και που δημοσιευσες τα λογια μου και που απαντησες. Εγω προσωπικα εχω τη δικη μου αποψη κι αυτη ειναι οτι ο θεος δεν βρισκεται στους ουρανους και σε κανενα αλλο μερος εκτος απ την καρδια του ανθρωπου.Οπως επισης οτι κρινη τον καθενα αναλογα τα εργα του κι οχι αναλογα τον ποιον εχη ο καθενας για μεσιτη.Ετσι απλα το βλεπω εγω και αναγκη απο”μεσοιτες” δεν νοιωθο να χρειαζομαι.Με αγαπη κι οχι φοβο,Θεου. “Οταν η λυση ειναι απλη,ο Θεος απανταη”Α.ΑΙΝΣΤΑΙΝ Ευχαριστω και παλι.
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Αλέξανδρε,
Σε τιμάει που είσαι ευθύς στην γνώμη σου. Σέβομαι αυτό που πιστεύεις, αλλά θέλω να σου δώσω δύο εδάφια από την Αγία Γραφή τα οποία αποδεικνύουν το αντίθετο από αυτά που έγραψες. Όσον αφορά τα έργα μας, ο Λόγος του Θεού μας λέει:
“Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι διά της πίστεως· και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον· ουχί εξ έργων, διά να μη καυχηθή τις (Εφεσίους: β΄8-9).
 
Επίσης, για την μεσιτεία προς τον Θεό, η Βίβλος μας υποδεικνύει ένα και μοναδικό πρόσωπο, λέγοντας μας:
“Διότι είναι εις Θεός, εις και μεσίτης Θεού και ανθρώπων, άνθρωπος Ιησούς Χριστός, όστις έδωκεν εαυτόν αντίλυτρον υπέρ πάντων,… (Α΄ Τιμόθεος: β΄5).
 
Ανα τους αιώνες, καθώς και σήμερα, το ιερατείο προσπαθεί να μας “σερβίρει” και άλλους μεσίτες και σωτήρες, αλλά αυτές οι πλανεμένες διδαχές δεν έχουν ισχύ σε όποιον ορθοτομεί τον Λόγο του Θεού, διότι είμαστε απόλυτα σίγουροι για Τον Έναν και Μοναδικό Σωτήρα και Μεσίτη, τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. Και η προτροπή μου καθώς και η παράκληση μου ειναι, “ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ, ΣΑΣ ΩΦΕΛΟΥΝ”
 
“Σπορέας”
===========
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

Μια σκέψη στο “Περί Προσευχής. Πώς και πού να προσευχόμαστε;”
  1. ΒΡΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ …ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΜΑΝΟΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.