01 Αυγούστου 2012
τού Γιώργου Οικονομίδη
 

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκε ο πάστορας της Μegachurch στην Σιγκαπούρη Kong Hee για την κατάχρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από την εκκλησία του.

 Ο πάστορας, ο οποίος συνελήφθη στις 26 Ιουνίου μαζί με τους πάστορες συνεργάτες του Tan Ye Peng, John Lam, Chew Eng Han και Sharon Tanon, έχει χρεωθεί με τρεις κατηγορίες για «εγκληματική κατάχρηση εμπιστοσύνης”, όπου καταχράστηκε από την εκκλησία του $18 εκατομμύρια (όπου με νέες μετρήσεις ανέρχονται σε $50.000.000) σε κεφάλαια, χάριν της μουσικής καριέρας της συζύγου του. Στίς 25 Ιουλίου εμφανίστηκε πλέον στό κατώτατο δικαστήριο μαζί με τούς συγκατηγορουμένους του.

Έγινε γνωστό από τούς δικηγόρους του, ότι, ο Kong Hee ζήτησε από τους δικαστές άδεια να βγεί από την χώρα για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχει σέ διάφορες εκκλησίες τού κόσμου, όπου και τού εδόθηκε η σχετική άδεια με χρηματική εγγύηση. Πάντως οι δικηγόροι του αρνήθηκαν να αποκαλύψουν στά ΜΜΕ τό ύψος της εγγυήσεως καθώς και τά μέρη που ο Kong Hee θα ταξιδέψει.

Στόν Kong Hee αρχικά απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, και με εγγύηση $500.000 δέν προφυλακίστηκε.

Στίς 30 Αυγούστου αναμένεται να εμφανιστεί πλέον στό Ανώτατο Δικαστήριο της Σιγκαπούρης και εάν αποδειχθεί η ενοχή του κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη ή με 20ετή φυλάκιση και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Ο Hee μετά από δύο χρόνια έκανε την πρώτη του δήλωση στά ΜΜΕ της Σιγκαπούρης, λέγοντας:

«Η Εισαγγελία έχει φέρει 3 κατηγορίες εναντίον μου, που αντιμετωπίζω προσεκτικά με τους δικηγόρους μου και θα υπερασπιστώ με αυστηρότητα την αθωότητα μου απέναντι στίς κατηγορίες. Έχω και θα συνεχίσω να έχω πίστη και εμπιστοσύνη στο δικαστικό μας σύστημα. Θα εξηγήσω τα γεγονότα και τις περιστάσεις προς το Δικαστήριο, και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθώ.

Η Sun και εγώ θα θέλαμε να επωφεληθούμε αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσουμε τον Θεό για όλους τους ανθρώπους που μας έχουν ευλογήσει με την αγάπη τους, την καλοσύνη και με τις προσευχές τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης χρονικής περιόδου.

Έχουμε παρά πολύ συγκινηθεί από την υποστήριξη και την ενθάρρυνση από το κοινό, την οικογένεια και τους φίλους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους από την Εκκλησία και την χριστιανική κοινότητα στο σύνολό της. Έχουν μια σταθερή πηγή δύναμης.

Σέβομαι τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, και δεν θα κάνω κανένα σχόλιο σχετικά με τις κατηγορίες μέχρι την τελική διαδικασία».

Η Εκκλησία που ποιμαίνει ο Kong Hee είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Σιγκαπούρης, με τα μέλη της να ανέρχονται στίς 30.000 άτομα. Είναι δηλωμένη ως φιλανθρωπικό ίδρυμα, σύμφωνα με το Associated Press, παρόμοια με τις εκκλησίες στις ΗΠΑ.

Η κατάχρηση από τόν Kong Hee έγινε για να υποστηρίξει την γυναίκα του Sun Ho στην καλλιτεχνική της πορεία, και στην απολογία του αναγκάστηκε να πεί τό εξής απίθανο : “τό έκανα για να προωθήσω την γυναίκα μου ούτως ώστε μέσα από τό τραγούδι της να κηρύξουμε τό Ευαγγέλιο στόν κόσμο” .

Ο κόσμος λοιπόν θα ευαγγελιστεί από την γυναίκα του την Sun Ho;  Ο κόσμος δέν βλέπει την εμφάνιση της στά βιντεοκλίπ της που είναι διεφθαρμένη, σεξουαλική, σατανική και με μεγάλη δόση πορνικού σχήματος; Πέραν τούτου, με την κατάχρηση αυτή που ήλθε στό φώς της δημοσιότητας (διότι ουδέν κρυπτόν υπό τόν ήλιο), θα έχει απήχηση ο… “ευαγγελισμός” της Sun Ho στόν κόσμο; Ποιόν περιγελούν; Μόνο τόν εαυτό τους και τούς εθελοτυφλούντες οπαδούς της εκκλησίας που διοικούσε ο Kong Hee.

Η Sun Ho που στό μόνο που ενδιαφέρεται είναι η καριέρα της και η χλιδάτη ζωή, μας δείχνει πόσο άξια είναι για ευαγγελισμό με το παρακάτω βίντεο. 

 
Δείτε την είδηση της πρώτης σύλληψης του κατηγορουμένου και τό καλλιτεχνικό ποιόν της Sun Ho.
 
 

Δείτε επίσης την προσαγωγή τών κατηγορουμένων στό δικαστήριο στις 25 Ιουλίου 2012.

 
 
 
 
Βλέπουμε δυστυχώς πόσα αίσχη και απάτες διενεργούνται στό Όνομα τού Ιησού Χριστού που με θράσος περιγελούν οι διάφοροι “εκλεκτοί” τού Θεού. Ουδέν σκάνδαλο ας μή επέλθει εξ’ αιτίας τέτοιων καταστάσεων, διότι ο Θεός δέν έχει θέση σε τέτοιους “εργάτες”  και κατά συνέπεια θα πληρώσει ο καθένας μας σύμφωνα με τό πώς “περιεπάτησεν ενώπιον τού Κυρίου”. 
 
Γιώργος Οικονομίδης
“sporeas.gr”
 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ Ο ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ MEGACHURGH ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ KONG HEE

 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.