03 Ιουλίου 2012
του Γιώργου Οικονομίδη

 

Ο πάστορας της Megachurch στην Σιγκαπούρη, Kong Hee, κατηγορείται για απάτη και αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη επί δύο έτη, ο πάστορας φέρεται να καταχράστηκε $18 εκατομμύρια σε κεφάλαια χάριν της μουσικής καριέρας της συζύγου του.

Ο πάστορας Kong Hee, ο οποίος συνελήφθη στις 26 Ιουνίου μαζί με τους πάστορες συνεργάτες του Tan Ye Peng, John Lam, Chew Eng Han και Sharon Tanon, έχει χρεωθεί με τρεις κατηγορίες για «εγκληματική κατάχρηση εμπιστοσύνης”.

Ο 47χρονος πάστορας της Μegachurch έφυγε από το δικαστήριο με την 40χρονη σύζυγό του, αγνοώντας τα μέσα ενημέρωσης.

Η Εκκλησία που ποίμανε ο Kong Hee είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Σιγκαπούρης, με τα μέλη της να ανέρχονται στίς 30.000 άτομα. Είναι δηλωμένη ως φιλανθρωπικό ίδρυμα, σύμφωνα με το Associated Press, παρόμοια με τις εκκλησίες στις ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με τό Αλ Τζαζίρα, το δικαστήριο κατηγόρησε τόν Kong Hee για ανέντιμη κατάχρηση χρημάτων από το ταμείο της εκκλησίας για να προωθήσει και να υποστηρίξει την διεθνή πόπ μουσική καριέρα της συζύγου του Ho Yeow Sun. Η Ho Yeow Sun δεν έχει συλληφθεί, αλλά έχει απορριφθεί από την ιδιότητά της ως εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εκκλησίας.

Μετά από δύο χρόνια έρευνας από τό Τμήμα Εμπορικών Υποθέσεων, τό οποία διερευνά το οικονομικό έγκλημα, διαπίστωσε ότι ο Kong Hee φέρεται ότι είχε κάνει “συναλλαγές απάτη” με την κατανομή τεράστιων χρηματικών ποσών για “δήθεν επενδύσεις ομολόγων”, τα οποία όμως τα διοχέτευσε στους λογαριασμούς της συζύγου του. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα προηγούμενες εκθέσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ho Yeow Sun ισχυρίζεται πως επρόκειτο να χρησιμοποιήσει την διεθνή της φήμη ώς αστέρι της ροκ για να διαδώσει… τον Λόγο του Θεού (τρομάρα της!).

Ο αναπληρωτής καθηγητής Mak Yuen από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης Business School, δήλωσε σε ειδησεογραφικό κανάλι της Ασίας ότι:

“ένας λόγος για την απάτη ήταν επειδή η εκκλησία έδωσε πάρα πολλή δύναμη στόν Κόνγκ και στην σύζυγό του”.

Ο Κόνγκ και η σύζυγός του (φώτο) έχουν αποκτήσει διασημότητα στην χώρα, δεδομένου ότι ξεκίνησαν την εκκλησία τους, το 2001, και πολλά από τα μέλη τους συνεχίζουν να τους στηρίζουν.

“Ο Κονγκ είναι γνωστός σε όλη την Ασία ως ένας δυναμικός ομιλητής, μεταδίδοντας το μήνυμα της πίστης με έναν πολύ σχετικό και σύγχρονο τρόπο. Έχει ένα ισχυρό όραμα για την εκπαίδευση τών ηγετών τού 21ου αιώνα, όπου και θα φυτέψει ισχυρές τοπικές εκκλησίες παντού στην Ασία,” έγραψαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας τους.

Ο Κόνγκ θα μπορούσε να περάσει τη υπόλοιπη ζωή του στην φυλακή εάν κριθεί ένοχος. Αυτός, μαζί με τα άλλα τέσσερα μέλη της εκκλησίας, είναι σήμερα έξω με εγγύηση και τα διαβατήριά τους κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας, η ίδια η εκκλησία δεν έχει κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά και είναι ελεύθερη να συνεχίσει την λατρεία της.

Τα στελέχη  που κατηγορούνται αναμένεται να πάνε πίσω στο δικαστήριο στις 25 Ιουλίου αυτού τού έτους.

 

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στό Βίντεο που ακολουθεί:

Τελικά, όταν εις βάρος τών απλών πιστών εργάζεσαι για την ίδια τήν κοιλιά σου, θα ξεράσεις κάποτε αυτά πού έφαγες αδίκως, διότι βλασφημείς τό Όνομα τού Θεού που υποτίθεται ότι υπηρετείς.

Ο Θεός όμως δέν εμπαίζεται. Ότι αν σπείρει ο άνθρωπος αυτό και θά θερίσει.

 

Γιώργος Οικονομίδης
“sporeas.gr”
 
 

 Διαβάστε επίσης:

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ MEGACHURGH ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ KONG HEE, ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ

• ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΤΗΛΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ CREFLO DOLLAR

• ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΝΑ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΟΥΣΕ ΜΕ… ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ

 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.