Από την αστυνομία της Ατλάντα συνελήφθη την Παρασκευή 8 Ιουνίου ο πάστορας της υπερεκκλησίας "World Changers Church in College Park" Creflo Dollar για κακοποίηση της ανήλικης κόρης του.
 
 

Συγκεκριμένα:

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Ιουνίου, στίς 1 η ώρα τό πρωΐ, η 15χρονη κόρη τού πάστορα Creflo Dollar κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας σωματική κακοποίηση από τόν ίδιο τόν πατέρα της. Η αστυνομία έφτασε επί τόπου ευαισθητοποιημένη στά ζητήματα οικογενειακής βίας και σκληρότητας στα παιδιά.

Οι κατηγορίες που η αστυνομία επέδωσε στόν τηλευαγγελιστή Dollar είναι για σωματική βλάβη σε ανήλικη και για οικογενειακή βία. Η μεγαλύτερη κόρη τού πάστορα της "Μegachurch", η 19χρονη Alexandria, κατέθεσε στην αστυνομία ότι, "ο πατέρας της έβαλε τά δυό του χέρια γύρω στόν λαιμό της 15χρονης αδελφής της και σχεδόν την έπνιγε εφόσον την ταρακουνούσε για 5 δευτερόλεπτα, και την χαστούκισε στό πρόσωπο". Σύμφωνα με την αστυνομία, η 15χρονη προσπαθώντας να αποφύγει την οργή τού πατέρα της, έπεσε στό έδαφος ενώ η 19χρονη Alexandria έτρεξε και ειδοποίησε την μητέρα της Taffi. Η Taffi κατάφερε να κατευνάσει τήν οργή τού συζύγου της.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου τού Σερίφη Brent Rowan, δήλωσε ότι, ο τηλευαγγελιστής Creflo Dollar κτύπησε την κόρη του με τό παπούτσι του και την έριξε στό έδαφος προκαλώντας της επιφανειακά τραύματα στόν λαιμό της.

Από την πλευρά του ο Creflo Dollar δήλωσε ότι, η ανήλικη κόρη του επέμενε να πάει σε ένα πάρτι τό ερχόμενο Σάββατο (9 Ιουνίου) και ο Dollar δέν της τό επέτρεπε. Στην συνέχεια η 15χρονη τού επιτέθηκε και αυτός παλεύοντας μαζί της στό έδαφος την ανάγκασε να κλειστεί στό δωμάτιό της.

Δύο ημέρες μετά την σύλληψη του, ο πάστορας Creflo Dollar, από τόν άμβωνα της εκκλησίας που απαριθμεί πάνω από 30.000 μέλη, είπε ότι τό οικογενειακό αυτό περιστατικό όπως η αστυνομία τό χειρίστηκε, "είναι υπερβολή και προσπάθεια εντυπωσιασμού" ενώ οι γρατζουνιές στόν λαιμό της κόρης του ήταν από την τριβή του δέρματος από το έκζεμα πού έχει.

Τό ζητούμενο της υπόθεσης, είναι ότι, πράγματι η αφροσύνη τών παιδιών μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα. Στά 15 της, μιά ανήλικη παιδούλα, τολμά και επιμένει να παρευρεθεί σε πάρτι που καλά γνωρίζουμε τί αποτελέσματα μπορεί να έχει (ειδικά στην Αμερική) έστω και μακροχρόνια. Τό "διαβολάκι" ήθελε να γίνει τό δικό του άσχετα την ηθική ζημιά που θα έκανε στόν πάστορα πατέρα της με την συμπεριφορά της. Τέλος εκμεταλλεύτηκε τόν νόμο που δίνει στά παιδιά τό δικαίωμα να καλέσουν την αστυνομία όταν "γευθούν" έστω και μιά αυστηρή επίπληξη από τους γονείς ή και ένα τράβηγμα του αυτιού σε αντίθεση με την Βιβλική προτροπή που μας λέει:

"Ο φειδόμενος της ράβδου αυτού μισεί τον υιόν αυτού, αλλ' ο αγαπών αυτόν παιδεύει αυτόν εν καιρώ" [Παροιμίες: ιγ’ 24]

"Η ανοησία είναι συνδεδεμένη μετά της καρδίας του παιδίου, η ράβδος της παιδείας θέλει αποχωρίσει αυτήν απ' αυτού" [Παροιμίες κβ:15].

"Μη φείδου να παιδεύης το παιδίον· διότι εάν κτυπήσης αυτό διά της ράβδου, δεν θέλει αποθάνει" [Παροιμίες: κγ’ 15]

Από την άλλη πλευρά, εάν ο 50χρονος πάστορας Creflo Dollar όντως κακοποίησε την κόρη του και τό αρνείται, τότε ψεύδεται και είναι ένοχος. Τό ψεύδος φέρνει κατάκριση. Πόσο μάλλον σε έναν κήρυκα τού Ευαγγελίου όπως ο Αφροαμερικανός Τηλευαγγελιστής αρέσκεται να λέει ότι είναι. Επίσης, ο Λόγος τού Θεού μάς λέει:

"Και οι πατέρες, μη παροργίζετε τα τέκνα σας, αλλ' εκτρέφετε αυτά εν παιδεία Κυρίου" [Εφεσίους: ς’ 4].

Ο Creflo Dollar τοποθετήθηκε επί τού θέματος και αρνούμενος τίς κατηγορίες δήλωσε, ότι αδίκως συνελήφθη, ενώ: "οι μόνες αμυχές που βρέθηκαν στην κόρη του ήταν μόνο τά εξανθήματα που είχε, και αρνήθηκε ότι κακοποίησε τήν ίδια του την κόρη".

 

Δείτε τό βίντεο που ακολουθεί.

 

29 Ιουνίου 2012
Γιώργος Οικονομίδης
«sporeas.gr»

 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ Ο ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ MEGACHURGH ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ KONG HEE

ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΝΑ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΟΥΣΕ ΜΕ… ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.