Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 
NAME: Κυριακή
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: γειά σας αγαπητοί συνανθρωποι. Διαβαζω αρκετά συχνά και επαναληπτικά την Αγία Γραφή .Ομως δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ενας χριστιανός να βοηθηθεί στο θέμα Μαγεία… Ναι η Πίστη Ναι η αλήθεια του Χριστού και Κυρίου μας.. Ομως πολλές φορές ξεστρατίζεις απο τον δρόμο του γιατί κατι σατανικό και κακό σε εμποδίζει. Πολεμάς νυχθημερών μαζί του και τον νικάς αλλά χωρις καλά καλά να το καταλάβεις ξεστράτησες και όλα στην ζωή σου πάνε ανάποδα κατα ενα τρόπο που δεν είναι απλη συμπτωση….Και αφου πιστευω στον Θεό μου και Χριστό μου που ειναι η απόλυτη αγαπη , πιστέυω πως υπάρχει και το αντιθετό του. Αρα πρέπει να δεχθώ πως υπάρχει η μαγεία και προσπαθώ να μαθω “Αν εχω πέσει θύμα αυτης , πως μπορώ να την αποβάλω και να την αποδιοξω? και η εκκλησία πως μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό??” ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή Κυριακή,
Τα ερωτήματα σου είναι σοβαρά και απασχολούν, πιστεύω, αρκετούς ανθρώπους.
Εφ΄ όσον διαβάζεις, όπως λες, την Αγία Γραφή, θα πρέπει να καταλάβεις αυτό που μας διδάσκει, πως το μόνο καταφύγιο μας είναι ο Ιησούς Χριστός και ότι Αυτός μας παρέχει την αληθινή προστασία και την σιγουριά στο διάβα της ζωής μας. Μαζί με τον Κύριο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν, είτε άνθρωπος είναι αυτός είτε πονηρό πνεύμα.
 
Ο ίδιος ο Κύριος είπε: «Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι, και ΕΓΩ θα σας αναπαύσω» (Ματθαίος ια΄ 28).
 
Αν πραγματικά πάμε σ΄ Αυτόν με πίστη και αφοσίωση, η ανάπαυση μας είναι σίγουρη. Αυτός έχει αναλάβει κάθε μας υπόθεση και Αυτός πολεμάει τον εχθρό της ψυχής μας.
 
Παρατήρησα να λες ότι ΞΕΣΤΡΑΤΙΖΕΙΣ από τον δρόμο Του (του Θεού), και ότι ΠΟΛΕΜΑΣ νυχθημερόν κατά του διαβόλου και της μαγείας.
Εδώ υπάρχει το πρόβλημα! Το ξεστράτισμα σημαίνει αλλαγή κατεύθυνσης, σημαίνει “δεν βαριέσαι”, σημαίνει δοκιμή και για κάτι διαφορετικό, και πολλά άλλα. Το ότι “πολεμάς” εσύ τον διάβολο είναι και αυτό πρόβλημα, διότι η μάχη ανήκει στον Κύριο, ο Κύριος τον πολεμάει διότι χωρίς την έγκριση του Κυρίου δέν μπορεί ο διάβολος να έχει καμία ισχύ (βλέπε: Ιώβ 1 και 2 κεφάλαια). Όταν είμαστε πιασμένοι από τον βράχο, τα κύματα δεν μπορούν να μας αρπάξουν. Άσε λοιπόν τον Κύριο να χειριστεί την όλη υπόθεση και εσύ αναπαύσου στην υπόσχεση Του, ότι,
 
“Τα πρόβατα τα εμά ακούουσι την φωνήν μου, και εγώ γνωρίζω αυτά, και με ακολουθούσι. Και εγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου (Ιωάννης: ι΄ 27-28).
 
Όσο για την εκκλησία, (φαντάζομαι εννοείς την Ορθόδοξη, αλλά και κάθε άλλη), αυτή δεν μπορεί να σου προσφέρει βοήθεια αν εσύ δεν έχεις προσωπική σχέση με τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
 

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.