29 Ιουλίου 2007
του Γιώργου Οικονομίδη

 

Γνωρίζω ότι, για την εγκυρότητα των όσων κατά καιρούς γράφω στην Ιστοσελίδα μου sporeas.gr, απαιτείται εντατική έρευνα χάριν της αλήθειας. Αυτό και κάνω τακτικά, επισκεπτόμενος άλλες Χριστιανικές Ιστοσελίδες, ασχέτου δόγματος. Τακτική μου είναι να επικροτώ την αλήθεια και να καυτηριάζω το ψέμα απ΄ όπου και να προέρχεται. Ένα ψέμα όμως, που αγγίζει τα όρια του παραλόγου, με σκοπό την αμαύρωση προσώπων και την παραπλάνηση από την αλήθεια των άμεσα ενδιαφερομένων, χωρίς άλλο είναι καθ΄ όλα εμετικό. Η αλήθεια, όσο και να “πονάει”, πρέπει να λέγεται, και μάλιστα τεκμηριωμένη. Το ψέμα, επαναλαμβάνω, σου προκαλεί εμετική διάθεση. Έτσι αισθάνθηκε και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός για τους Λαοδικείς, λέγοντας: “μέλλω σε εμέσαι (θα σε κάνω εμετό) εκ του στόματος μου ” (Αποκάλυψις: γ’ 16). Καιρός όμως να εξηγηθώ καλύτερα.

Επισκεπτόμενος μια από τις Ιστοσελίδες, “Ορθοδόξου εδάφους”, διάβασα με έκπληξη άρθρο με τίτλο Η ποιοτική διαφορά των προσήλυτων στην Ορθοδοξία“, με τον αρθρογράφο να υπογράφει με τα αρχικά Ν.Μ στην Ιστοσελίδα της Ο.Ο.Δ.Ε (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας). Αυτό το… “Έρευνας”, με προβλημάτισε, και με αυτά τα συκοφαντικά ψεύδη κατά προσώπου που εκτόξευσε, κατάλαβα την ποιότητα των “ερευνών” τους. Μία κίτρινη λασπολογία!!!

Θα μπορούσα να γράψω πολλά επί του θέματος, εάν επρόκειτο για Ιστοσελίδα με επίσημη θέση της κρατικής Ορθοδόξου εκκλησίας, αλλά επειδή, όπως δηλώνουν οι της Ο.Ο.Δ.Ε, πρόκειται για ιδιώτες αρθρογράφους θα αρκεστώ στο επίμαχο σημείο της ψευδούς λασπολογίας εκ μέρους τους με σκοπό να προβληματίσω τον κάθε καλοπροαίρετο ενδιαφερόμενο της αλήθειας, για να έχει το νου του στα γραφόμενα της εν λόγω Ιστοσελίδας.

Στην προσπάθεια τους να ενημερώσουν(!!!) τους αναγνώστες τους, γιατί αρκετοί εγκαταλείπουν την ορθοδοξία, κατατάσσουν τους “αποστάτες” σε κατηγορίες, σε πέντε (5) “είδη” ανθρώπων, όπως γράφουν. Το πρώτο “είδος” σύμφωνα πάντα με την θέση της Ο.Ο.Δ.Ε., είναι οι “Αμαρτωλοί”. Αντιγράφω από τα δικά τους:

Α. Οι “αμαρτωλοί”: Σε αυτή την ομάδα ανήκουν οι περισσότεροι που προσηλυτίζονται σε διάφορες αιρέσεις και άλλες θρησκείες. Καταντάει μονότονο, όταν ακούμε ή διαβάζουμε την ιστορία τέτοιων ανθρώπων, να ακούμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα από όλους τους, σαν πραγματικά μαγνητόφωνα. Σε Ευαγγελικούς, ή Πεντηκοστιανούς, ή Μάρτυρες της Σκοπιάς, (ή άλλους Προτεστάντες), στις 9 από τις 10 περιπτώσεις τους, ακούμε το ίδιο μοτίβο: “ζούσα μέσα στην αμαρτία… έκανα αυτό… έκανα εκείνο… ώσπου γνώρισα την αλήθεια, και συμμόρφωσα τη ζωή μου με τις εντολές του Θεού…“.

Όπως παρατηρείτε, οι άνθρωποι αυτοί, κατά ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, ήταν άνθρωποι που ζούσαν μακριά από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ζούσαν αμελώς, μια ζωή αμαρτωλή, και δεν είχαν ιδέα περί Θεού και Ορθόδοξης πίστης. Έτσι, παρασύρθηκαν εύκολα από τον πρώτο τυχόντα που τους μίλησε με επιτήδειο τρόπο για πράγματα του Θεού, έστω και με τον διαστρεβλωμένο τρόπο των αιρέσεων.

Ή παρόμοιοι άνθρωποι, γίνονται μέλη εξωχριστιανικών θρησκείων, και τους ακούμε να μας λένε ομοίως ως μαγνητόφωνα: “η Ορθοδοξία μας στερούσε τη χαρά της ζωής, απαγορεύοντάς μας τις ελεύθερες απολαύσεις, ή γεμίζοντας τη ζωή μας ταμπού…

Θεωρούν “μονότονη” την ομολογία ότι, ο Χριστός μας έβγαλε από την αμαρτία χάριν της θυσίας Του επάνω στον σταυρό, εάν πιστέψουμε και δεχτούμε αυτό το έργο της απολύτρωσης. Μονότονο όμως, είναι μόνο για όσους δεν έχουν αίσθηση της αμαρτωλότητας τους, όπως οι Φαρισαίοι (Λουκάς: ε’ 30), έτσι και ο αρθρογράφος Ν.Μ. που θεωρεί ότι, όσοι δεν είναι Ορθόδοξοι, είναι… αμαρτωλοί!!!,(βλέπε 2η παράγραφο του κειμένου του). Επίσης, οι ελεύθερες απολαύσεις ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ από την Ορθοδοξία, τα φαινόμενα το αποδεικνύουν, αλλά απαγορεύονται εκεί που οι “αποστάτες” από την ορθοδοξία πήγαν και προσκολλήθηκαν, δηλαδή απαγορεύονται από τον Λόγο του Θεού, από την Χριστιανική διδαχή. Άρα, άστοχος είναι ο ισχυρισμός ότι, το πρώτο -κατά τον Ν.Μ.– “είδος” ανθρώπων, οι “Αμαρτωλοί”, εκεί που είναι, είναι διότι απολαμβάνουν τις απολαύσεις της ζωής. Αυτό που απολαμβάνουν πραγματικά, είναι η γλυκιά παρουσία του ζωντανού και αληθινού Θεού στην ζωή τους.

Ανθρώπους, οδηγημένους από το Άγιο Πνεύμα, που αντιτάσσονται στο θρησκευτικό κατεστημένο, οι ορθόδοξοι τους αμαυρώνουν με την ρετσινιά του αιρετικού, και με κάθε είδους ψεύδη διαστρέφουν την αλήθεια για να μειώσουν το εν λόγω πρόσωπο στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Αυτό έκανε και ο αρθρογράφος της Ο.Ο.Δ.Ε., κ. Ν.Μ , με τις “ευλογίες” της ομάδας του. Ένα από τα πρόσωπα που πρόσφερε σπουδαίο συγγραφικό έργο στον ελληνικό χώρο, και όχι μόνο, είναι και ο κ. Στυλιανός Χαραλαμπάκης, πρώην ιερωμένος, ο οποίος αποκάλυψε τα στραβά κι΄ ανάποδα της ορθοδόξου εκκλησίας, με τεκμήρια ακράδαντα, που όσοι διαβάσαμε τα βιβλία του, δοξάσαμε τον Θεό γι αυτόν τον δούλο Του. Τέτοιον άνθρωπο, που βραβεύτηκε τρεις φορές από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών, και δέχτηκε συγχαρητήρια και επαίνους από πολλούς ιεράρχες, καθώς και αναγνώριση αληθείας στα γραφόμενα του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα, δεν τον θέλουν “όρθιο” οι υπεύθυνοι της Ο.Ο.Δ.Ε., διότι αντιστρατεύεται στον στρεβλό και ανούσιο ρόλο τους. Το επόμενο βήμα – και γι΄ αυτούς -, είναι να τον μειώσουν ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπο του. Αυτό και έκαναν. Γράφει μεταξύ άλλων ο Ν.Μ., για τον κ. Χαραλαμπάκη:

“Μήπως αυτά που λέμε εδώ είναι αυθαίρετες δικαιολογίες; Όχι φυσικά! Γιατί θα δώσουμε ευθύς αμέσως παράδειγμα, από αντιπροσωπευτικό άνθρωπο αυτού του είδους ανθρώπων. (Και λυπόμαστε που εδώ είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να αναφερθούμε πάλι σε πρόσωπο. Μία από τις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο να αναφερθεί παράδειγμα).

Νομίζουμε ότι ο πλέον αντιπροσωπευτικός άνθρωπος για το ζήτημα αυτό, είναι ο κος Στυλιανός Χαραλαμπάκης. Πολυγραφότατος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ως σήμερα έχει σχηματίσει Προτεσταντικού τύπου ομάδα, και τα βιβλία του αποτελούν δογματικό οπλοστάσιο των απανταχού Προτεσταντών της Ελλάδος, κατά της Ορθόδοξης ιεροσύνης.

Αυτός υπήρξε κάποτε διάκονος, αλλά επειδή μνηστεύθηκε, καθαιρέθηκε το 1955. (Όπως βλέπετε οι λόγοι δεν ήταν δογματικοί). Στη συνέχεια, το 1976 ίδρυσε σωματείο με την ονομασία «Σωματείο Ορθοδόξου Αναμορφώσεως», με σκοπό την αναμόρφωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ομάδα του ονομάστηκε «Αδελφότης Ορθοδόξου Αναμορφώσεως». Έτσι ο αποτυχημένος μοναχός και διάκονος βάλθηκε να «αναμορφώσει» την Εκκλησία!(οι υπογραμμίσεις είναι του “Σπορέα”).

Εδώ ο κ. Ν.Μ. βγάζει όλη την “χολή” του ψευδόμενος για το πρόσωπο του κ. Χαραλαμπάκη. Θα μπορούσε – αν ήθελε – να διασταυρώσει με ένα τηλεφώνημα τις “πληροφορίες” του από την ίδια την πηγή πριν γράψει αυτά τα ψεύδη, που και νομικά μπορεί να διωχτεί, αλλά ο κ. Χαραλαμπάκης δεν το έφτασε εκεί που έπρεπε, διότι σαν παιδί του Θεού γνωρίζει ότι: “ο δε δούλος του Κυρίου δεν πρέπει να μάχηται” (Β΄ Τιμόθεον: β΄24). Αυτό όμως που δεν έκανε ο κ. Ν.Μ. από την Ελλάδα, το έκανε ο “Σπορέας” από την… Αυστραλία. Επικοινώνησα τηλεφωνικά με την ίδια την πηγή, για να διασταυρώσω εγώ τις “πληροφορίες” του αρθρογράφου Ν.Μ. Και η αλήθεια, λοιπόν, είναι η εξής:

Ο διάκονος – κατά τον κ. Ν.Μ. – Χαραλαμπάκης, δεν ήταν απλά διάκονος, αλλά έφερε τον ιερατικό βαθμό του Αρχιμανδρίτη, με το όνομα Σεραφείμ. Δεν καθαιρέθηκε επειδή μνηστεύτηκε, αλλά “ΑΥΤΟΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ” μόνος του επειδή γνώρισε τον Κύριο Ιησού Χριστό σαν σωτήρα του. Αποσχηματίστηκε, αφήνοντας το ράσσο, στις 14 Φεβρουαρίου του 1955, στην Αγία Τριάδα Αμπελοκήπων. Ιδιώτης πλέον, του έγινε μια πρώτη γνωριμία (προξενιό) με μια κοπέλα στις 28 Απριλίου του 1955. Τρεις μήνες αργότερα, στις 28 Αυγούστου του 1955, ο Στυλιανός Χαραλαμπάκης παντρεύεται την εκλεκτή Στέλλα, στην “Εκκλησία του Θεού” με ποιμένα τον Νικόλαο Ζαζάνη, όπου και ζούνε μέχρι και σήμερα (29/07/2007, που γράφω το άρθρο αυτό) δίδοντας μας, εκτός την πιστότητα τους στον Θεό, και την πιστότητα του γάμου τους, που διαρκεί έως τέλους. Πρότυπο για τα σημερινά δεδομένα.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο κ. Ν.Μ., ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ 6 ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΜΗΝΕΣ. ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο κ. Ν.Μ. ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ; ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΙΕΡΟ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ κ. Ν.Μ., ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ κ. ΣΤΥΛ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ (κατά το δόγμα) ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΑΥΤΗΣ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ:

  • “…όταν κάποιος που γνωρίζει την Ορθόδοξη πίστη, διαβάσει τα βιβλία του (σημ. Σπορέα: εννοεί τά βιβλία του Στ. Χαραλαμπάκη), αντιλαμβάνεται αμέσως, ότι ο άνθρωπος αυτός, έχει ΠΟΛΥ ΣΤΡΕΒΛΗ γνώση, για το τι πραγματικά πιστεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία περί Ιεροσύνης“.

Ποιός τελικά έχει την στρεβλή γνώση; Ο κ. Χαραλαμπάκης, ή ο κ. Ν. Μ.; Όποιος και να είναι αυτός που κρύβεται πίσω απο αυτά τα αρχικά (που καθώς αποδεικνύεται είναι ο Νικόλας Μαυρομάγουλος). Ας είναι περισσότερο προσεκτικοί λοιπόν οι υπεύθυνοι της Ο.Ο.Δ.Ε., διότι με τέτοιου είδους ψεύδη, χειροτερεύουν την πλάνη τους παρασύροντες και παρασυρόμενοι. Ο Κύριος ας τους φωτίσει.

Γιώργος Οικονομίδης
“sporeas.gr”
29/07/2007

*******

(Ο “Σπορέας” δημοσιεύει την μαρτυρία πίστεως του κ. Στυλιανού Χαραλαμπάκη, με τίτλο “ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΡΑΣΟ” κατόπιν ευγενικής αδείας του ιδίου).

***********

Υ.Γ: Ο   “Σπορέας”, ως όφειλε, ενημέρωσε την Ο.Ο.Δ.Ε. για το παρόν άρθρο,   δίδοντας τους την ευκαιρία – αλλά και το δικαίωμα – να τοποθετηθούν ανάλογα.   Αφού το έκαναν, με ενημέρωσαν και αυτοί με την σειρά τους για την απάντηση   τους. Τους ευχαριστώ. Η απάντηση τους, – καθώς είναι συνήθεια αυτών των εθελοτυφλούντων Ορθοδόξων -, είναι καλά στολισμένη με το γνωστό “σλόγκαν” ότι, “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”. Για του λόγου το αληθές, διαβάστε εδώ την απάντηση   τους, αν… αντέχετε, και σύντομα ο “Σπορέας” θα ανταπαντήσει,   διότι αυτό το “κατεβατό” τους δεν απαντιέται επιπόλαια σε διάστημα   λίγων ωρών, όπως έκαναν οι της Ο.Ο.Δ.Ε. για τον “Σπορέα”. Επειδή   γνωρίζω ότι, ένας τέτοιος “γραφιδοπόλεμος” δεν αρμόζει σε Χριστιανό   και κουράζει τον αναγνώστη, ζητώ εκ των προτέρων την συγνώμη των αναγνωστών   μου, αλλά δεν μπορεί να μείνει έτσι το θέμα αυτό της πλάνης και της   παραπληροφόρησης εκ μέρους του Ν.Μ. αρθρογράφου της Ο.Ο.Δ.Ε.Σας ευχαριστώ”Σπορέας”

 

Δείτε επίσης την απάντηση μας:

ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ και ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ Αριθ: 2

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ… “ΑΠΑΝΤΗΣΗ” ΤΗΣ Ο.Ο.Δ.Ε

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.