Genpets… Τα «ζωντανά ανθρωποειδή»

 ΦΡΙΚΗ, ΦΡΙΚΗ, ΦΡΙΚΗ !!!

του Γιώργου Οικονομίδη
24 Σεπτεμβρίου 2011

 

Η γνωστή πλέον φράση πρός τα παιδιά, «παίξε με τις κούκλες σου», ανήκει στο παρελθόν. Ένα νέο «παιχνίδι» κάνει την εμφάνιση του που οι γνωστές κούκλες φαντάζουν… «παιχνίδια» μπροστά στο νέο… ΖΩΝΤΑΝΟ «επίτευγμα». Τί εννοώ;

Ο λόγος περί των –γνωστών πλέον- Genpets, τα «ζωντανά ανθρωποειδή», όπου είναι «Bio-engineered pets» [Βιο-μηχανικά κατοικίδια ζώα], και τα προωθούν ώς παιδικά παιχνίδια, που άν δέν βρίσκονται στα καταστήματα των Pet Shops θα βρίσκονται στα ράφια των Super Markets όπου και θα διατίθενται σε 7 διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας, ανάλογα και με.. την παιδική προσωπικότητα, σε απλό και σαφές χρώμα κωδικοποίησης.

 

Η εταιρία κατασκευής δηλώνει ότι:

«Μέσω του εκτεταμένου ψυχολογικά τεστ που έγινε κατά τον τελευταίο αιώνα, ορισμένες συμπεριφορές και διαθέσεις μπορεί να συνδέονται με συγκεκριμένα χρώματα και αποχρώσεις. Έχουμε πάει την βιομηχανική της Genpets ένα βήμα παραπέρα, με την αλλαγή και την ενσωμάτωση ορισμένων χαρακτηριστικών της προσωπικότητας σε κάθε τύπο. Κάθε τύπος προσωπικότητας των Genpets έχει συνδεθεί με τις αντίστοιχες του χρώματος, και το χρώμα στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως βάση για κάθε πακέτο. Για παράδειγμα, ένα παιδί που θέλει ένα πιο σκληρό και επιθετικό Genpet θα επέλεγε ένα κόκκινο χρώμα αντί για ένα πιο ήρεμο Genpet που είναι με χρώμα πράσινο».

 

Χρώμα κωδικοποίησης

Κάθε τύπος προσωπικότητας των Genpets έχει συνδεθεί με τις αντίστοιχες του χρώματος, και ότι το χρώμα στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως βάση για κάθε πακέτο.

Παρακάτω είναι ένα γράφημα χωρίς να χαλάσει το βασικό σχήμα κωδικοποίησης. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά για να εξοικειωθείτε με το φάσμα των παραλλαγών που συνθέτουν τα Genpets ανάλογα με το χρώμα τους.

 
Genpet Red

–Αθλητικό και ενεργητικό,

Genpet Orange-περιπετειώδη, με αυτοπεποίθηση και περιέργεια,

Genpet Yellow-παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό,

Genpet Green-Χρήσιμο, αρμονικό και ειρηνικό,

Genpet Blue-Επικοινωνιακό και γαλήνιο,

Genpet Violet-επινοητικό και πνευματώδη,

ενώ η ζωή του Genpet μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη θερμοκρασία και την φρεσκάδα του.

 

Πόσο καιρό όμως μπορεί να ζήσει ένα Genpet;

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ένα Genpet κατασκευάζεται από ανθρώπινο και ζωϊκό DNA σε δύο βασικές διαμορφώσεις, δηλαδή σε μοντέλο διάρκειας ζωής ενός έτους και σε μοντέλο με διάρκεια ζωής τριών ετών, κάτι σαν την εγγύηση ενός προϊόντος που αγοράζουμε ας πούμε.

Το Genpet που ζεί μόνο ένα έτος

 

Το Genpet που ζεί μόνο τρία έτη

Τα Genpets είναι ζωντανά ζώα. Η πηγή ενέργειας που χρησιμοποιείται κατά την αγορά τους είναι μόνο για τις συσκευές ελέγχου ζωής μέσα στη συσκευασία. Όταν ανοιχθεί η συσκευασία μέσα σε λίγα λεπτά το Genpet ξυπνά πλέον από τον λήθαργο του –όπου το κρατούν υπνωτισμένο με παροχή χημικών ουσιών- και τελικά, ξυπνώντας συμπεριφέρεται ώς ένας ζωντανός οργανισμός όπου και θεωρεί το άτομο που αντίκρισε για πρώτη φορά μπροστά του ώς ένα είδος γονέα ας πούμε.

Τα Genpets σχεδιάστηκαν ώστε να είναι υπάκουα, σε συνδυασμό με το ότι τα θρεπτικά πακέτα με πρωτεΐνη τα κρατούν υπό έλεγχο. Εάν ένα Genpet πρόκειται να στερηθεί από τα θρεπτικά συστατικά του πακέτου τότε θα πεθάνει διότι τα θρεπτικά πακέτα είναι για τα Genpetsη μόνη πηγή τροφοδοσίας τους.

Ένα Genpet αποτελείται από οτιδήποτε έχει ένα θηλαστικό ζώο, δηλαδή, αίμα, οστά, μύς, μυαλό, και εάν το κόψεις θα τρέξει αίμα. Ζεί με πρωτεΐνες ενώ σαν ζωντανός οργανισμός αισθάνεται πόνο όταν το κακοποιούν, με την διαφορά ότι δέν μπορεί να φωνάξει δυνατά, για τον λόγο ότι οι φωνητικές του χορδές είναι κάπως περιορισμένες για να μή δημιουργεί μεγάλο θόρυβο. Φανταστείτε ένα Genpet πόσο σιωπηλά θα υποφέρει όταν πέσει σε χέρια κακομαθημένου και δύστροπου παιδιού που αρέσκεται στο να βασανίζει το… παιχνίδι του.

Επίσης, το Genpet δέν προκαλεί αλλεργία στον κάτοχο του και αναπτύσσει τρίχες κάτω από τις μασχάλες του, σε περιορισμένη όμως ποσότητα. Είναι σχεδιασμένο να μοιάζει και να συμπεριφέρεται ώς ένα ανθρώπινο μωρό δίχως όμως να μπορεί να περπατά αλλά περισσότερο θα λικνίζεται, ενώ για αποφυγή δαγκώματος η εταιρία δίνει και τα κατάλληλα εργαλεία για την αφαίρεση των δοντιών του εάν το επιθυμεί ο κάτοχος του.

Ένας επιλεγμένος αριθμός των Genpets έχουν κυκλοφορήσει μόνο μεταξύ των εργαζομένων της Bio-Genica για την προβλεπόμενη δοκιμή, ενώ δεν θεωρείται ότι αυτό είναι δημόσια έκδοση. Η εταιρία αναμένει την κατάλληλη έγκριση για να προωθήσει το προϊόν της στην παγκόσμια αγορά, όπου και ευελπιστούμε να μή της δοθεί ποτέ.


Τα Genpets φαίνεται να δημιουργούν μεγάλη αντίδραση όπου και αν πηγαίνουν. Στο παραπάνω κατάστημα του Τορόντο που υπάρχουν αυτά τα πλάσματα, ο ιδιοκτήτης του άρχισε να κοιμάται στο κατάστημα, καθώς πολλές νύχτες οι άνθρωποι κτυπούσαν στα παράθυρα εξαγριωμένοι. Μερικοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μικροβιομηχανικής γενετικά πλάσματα που είναι παγιδευμένα σε πλαστικό, κάποιοι θέλουν να ξυπνήσουν τα πλάσματα αυτά ενώ άλλοι θέλουν να τα αγοράσουν. Η σύγχυση και η οργή μπερδεύονται μεταξύ τους και το επακόλουθο είναι άγνωστο μέχρι στιγμής.

Η εφημερίδα του Καναδά News-Dose.ca έγραψε για το εν λόγω θέμα το παρακάτω δημοσίευμα.

 

Και όμως, τα Genpets είναι ζωντανοί οργανισμοί, όπως βλέπετε και από τις κινήσεις τους στο βίντεο μας που ακολουθεί.

 

Τελικά, επειδή ο άνθρωπος ξεπέρασε τον εαυτό του και προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του Θεού, το δικό μας σχόλιο είναι ο τίτλος του άρθρου μας:

ΦΡΙΚΗ, ΦΡΙΚΗ, ΦΡΙΚΗ !!!

 

Δείτε λεπτομέρειες από την επίσημη Ιστοσελίδα τους: http://www.genpets.com/index.php

************

Το παραπάνω άρθρο μας το ανάρτησα και στo Blog της zougla.gr όπου και ένας φίλος με το ψευδώνυμο «Μαύρος Γάτος» σχολίασε γράφοντας μας τα στοιχεία που διέθετε για το εν λόγω θέμα, ώς εξής:

«Τα genpets είναι ένα έργο τέχνης-φάρσα, και ταυτόχρονα ανοικτό ερώτημα για τις συνέπειες της Βιοτεχνολογίας, από τον Adam Brandejs, ο οποίος το 2005 κατασκεύασε ανθρωπόμορφα κουκλάκια από λάτεξ και πλαστικό και με τη βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας και ενός makeup artist τα έκανε να μοιάζουν αληθινά υβριδικά όντα που δήθεν αναπνέουν και μιλούν!

Στη συνέχεια τα έβαλε σε ψεύτικη εμπορική συσκευασία (φωτογραφία), και έφτιαξε ένα website επαγγελματικών προδιαγραφών όπου τα παρουσίασε ως «βιοτεχνολογικά προϊόντα» που θα μπορούσε να αγοράσει ένας καταναλωτής για τα παιδιά του. Στόχος του:

«Τα Genpets είναι ένας τρόπος να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να εξετάσουμε τις τάσεις στην μανία με τα κατοικίδια ζωάκια, και να αναλογιστούμε που μπορεί να μας πάει μια νέα τεχνολογία όπως η Βιοτεχνολογία»

Η φάρσα Genpets έκανε το γύρο του κόσμου το 2005, μπήκε στο Museum of Hoaxes του San Diego στην Καλιφόρνια, έπαιξε στο BBC, παρουσιάστηκε από τους New York Times, κλπ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να μας παρουσιάσουν σήμερα την ίδια «είδηση» ως αληθινή».

 

Απάντησα στον φίλο “Μαύρο Γάτο” ευχαριστώντας τον:

«Πολύ ενδιαφέρουσα η αναφορά σου αγαπητέ “Μαύρε γάτε” και σ’ ευχαριστώ για τα στοιχεία. Θα τα συμπεριλάβω στο άρθρο μου για του λόγου το αληθές. Πάντως, ο 23χρονος κατασκευαστής Adam Brandejs θα πρέπει μάλλον να διωχθεί, αν όχι για απάτη, το λιγότερο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, εάν έτσι έχουν τα πράγματα».

Γιώργος Οικονομίδης

************

Κατόπιν τούτου, επικοινώνησα με τον κατασκευαστή των GENPETS ζητώντας του να μας δηλώσει του λόγου το αληθές για το άν πράγματι πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς ή –όπως μεγάλα ΜΜΕ λέγουν– πρόκειται απλά για μιά φάρσα και μόνο.

Αναμένω την απάντηση του όπου και θα συμπεριληφθεί παρακάτω:

[ ? ]

Αυτό που πρός το παρόν παραλάβαμε, είναι το εξής:

  • Hello George Economidis,
  • Thank you for your interest in Bio-Genica and Genpets.
  • Your comments and questions are valuable, and one of our Customer Service Representatives will answer your inquiry as soon as possible, however please understand that we receive hundreds of emails daily and thus a reply may take a few days.

Αναμένουμε λοιπόν…

 

Το εν λόγω θέμα καθώς φαίνεται έχει ενδιαφέρον και φίλοι αναγνώστες σπεύδουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια όπου και χαίρομαι για κάθε καλοπροαίρετη παρέμβαση. Ακολουθεί και άλλη επιστολή που λάβαμε:

NAME: Νίκος Μ.
COUNTRY: Greece
Date: Tuesday September 27, 2011
Time: 12:36:34 PM

CONTACT: Genpets -Adam Brandejs- Tα έφτιαξε χρησιμοποιώντας πλαστικό, χρώματα, πηλό, τσιπάκια και πολλά ακόμα υλικά, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ανθρώπινο και ζωικό DNA. Σκοπός του ήταν (με λίγα λόγια) να δημιουργήσει ένα σούσουρο γύρω από το θέμα της βιο-μηχανικής και να μας προβληματίσει… Ποια θα ήταν η αντίδραση μέσου ανθρώπου μπροστά σε μία ανθρώπινη ζωντανή δημιουργία, όπως το GenPet. Όλη η εξήγηση του ίδιου του καλλιτέχνη βρίσκεται στο http://www.brandejs.ca/portfolio/Genpets/What

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Νίκο,

ο Adam Brandejs τα κατάφερε άραγε να μας προβληματίσει; Πολύ επιτυχημένο το σχέδιο του, όμως, σύμφωνα και με την επίσημη τοποθέτηση του κατασκευαστή, βλέπουμε ότι αλλιώς ξεκίνησε την υπόθεση και αλλιώς την κατέληξε. Υποστήριξε ο ίδιος ο Brandejs ότι τα «δημιουργήματα» του είναι ζωντανοί οργανισμοί, με αίμα, οστά, και ότι άλλο συνεπάγεται στη ζωή ενός ζώου. Επαναλαμβάνω, ότι, εάν έτσι έχουν τα πράγματα, ο Brandejs θα πρέπει να κατηγορηθεί ή για απάτη ή για παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Πέραν τούτου, αναμένω και εγώ προσωπικά την τοποθέτηση του Brandejs στα ερωτήματα που του απέστειλα όπου και θα την συμπεριλάβω στο παραπάνω άρθρο.

Για να δούμε αυτό που ο Brandejs υποστηρίζει για το έργο του, επέλεξα κάποιες κύριες απαντήσεις των συντελεστών των Genpets στα ερωτήματα ενδιαφερομένων, όπου και ακολουθούν. Δίνω έμφαση με κόκκινο στα σοβαρότερα σημεία.

Are Genpets Real animals? How?

Genpets are living, breathing mammals. Bio-Genica is a Bioengineering Company that has combined, and modified existing DNA to create the Genpets lineup. Genpets have blood, bones, and muscle; they will bleed if you cut them, and die if mistreated just like any other animal. The electronic components are only in the packages and are for basic life support, outside of the packages the Genpets are wholly organic.

How do the Genpets breath in the packages?

There are vent holes on the side of the package that allow filtered air to pass.

Do Genpets feel pain?

Yes. However the Genpets have limited vocal chords so they will not create a large amount of noise when disturbed.

Do Genpets require batteries?

 No, the Genpets are living animals. The power source used is only for the life monitoring devices within the package.

What, and how do you feed a Genpet?

 Bio-Genica, as well as retail partners, sell a special nutrient pack for the Genpets that need only be administered once per week.

What do I do with my Genpet once it dies?

 A Genpet can be buried in your backyard like any other pet, or they can be sent back to a Bio-genica service center for bio recycling.

Do the Genpets have brains?

 Like all mammals Genpets have brains. Again, Genpets are living creatures.

 

Σύμφωνα και με τα παραπάνω, εάν πρόκειται για παραπλάνηση υπεύθυνος είναι μόνο ο εμπλεκόμενος Adam Brandejs και η παρέα του.

Σέβομαι την παρέμβαση σου αγαπητέ φίλε Νίκο και σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου πρός τήν αλήθεια, που πρέπει να σημειώσουμε, ότι ποτέ δέν κρύβεται.

Φιλικά
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
 
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ