ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…

του Γιώργου Οικονομίδη

 

Μπροστά με τα… Χρυσόβουλα…!!!

 

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥ

 

Βήμα Βήμα λοιπόν…

 

12/09/2008 “Σπορέας”

ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής, επικαλούμενος την εισαγγελική έρευνα, που διενεργείται για το σκάνδαλο Εφραίμ-πολιτείας, ζήτησε να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μονής Βατοπαιδίου και να δεσμευτούν όλα τα ποσά που προέρχονται από τις ερευνούμενες υποθέσεις ανταλλαγής περιουσιών με το Δημόσιο. Ο βουλευτής μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: «Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ποσά αυτά είναι, κατά πάσα πιθανότητα, προϊόντα εγκλήματος σε βαθμό κακουργήματος»…

«Μετά την εισαγγελική παραγγελία για τη δικαστική διερεύνηση της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του ‘Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου από την οποία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το ‘Ελληνικό Δημόσιο φαίνεται ότι υπέστη τεράστια ζημία προς όφελος της Μονής και των τρίτων που συναλλάχθηκαν μαζί της, είναι απαραίτητο να διαταχθεί άμεσα το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της ‘Ιεράς Μονής και φυσικών ή νομικών προσώπων που κατέχουν χρήματα επ’ ονόματι της και να παραδοθούν στη διενεργούμενη ανάκριση όλες οι κινήσεις των λογαριασμών αυτών, σε όλη την ύποπτη περίοδο. Να δεσμευθούν όλα τα ποσά που προέρχονται από τις συναλλαγές αυτές, εις χείρας οποιουδήποτε βρίσκονται μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

 

13/09/2008 “Σπορέας”

Ο ΕΦΡΑΙΜ “ΜΕΤΑ ΤΟΣΟΥΤΟΝ ΚΑΙΡΟΝ” ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ “ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ”

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προέβη ο πνευματικός πατέρας του Θοδωρή Ρουσόπουλου, ηγούμενος Εφραίμ (απαγγέλλοντας ένα κείμενο που… του έγραψαν, και το διάβαζε από το «autocue» (οθόνη ανάγνωσης) που είχε στήσει το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΤ3 στο γραφείο του), για να μας πεί -με το γνωστό κακόμοιρο καλογερικό ύφος- ότι τα χρήματα που απεκόμισε η Μονή από την πώληση των οικοπέδων, κατατίθενται στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι να περατωθεί η δικαστική έρευνα για την όλη υπόθεση. Δυστυχώς όμως για τον Εφραίμ, κατόπιν εορτής βγήκε να μας δηλώσει την… “αγιότητά” του, διότι τον πρόλαβε ο εισαγγελέας που διέταξε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής, του ηγούμενου Εφραίμ αλλά και των συγγενών του, όπως και όλων των εμπλεκομένων. Άρα, η προσπάθεια του Εφραίμ αποδεικνύεται νομικό τρίκ για σανίδα σωτηρίας. Ο ασκός του Αιόλου όμως άνοιξε και ευχόμαστε να συνεχίσουν να τρέμουν οι καταχραστές του δημοσίου βίου, όποιοι και αν είναι αυτοί… καλόγεροι, επιχειρηματίες ή πολιτικοί…!

 

14/09/2008 “Σπορέας”

ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ, ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ…, ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Στη δέσμευση των χρημάτων της Μονής Βατοπαιδίου, του ηγούμενου Εφραίμ και ενός μοναχού, αναμένεται να προχωρήσουν οι δύο εισαγγελείς που χειρίζονται την σκοτεινή υπόθεση της ανταλλαγής (συναλλαγής) μεταξύ Εφραίμ και κυβέρνησης. Στο άκουσμα για άνοιγμα λογαριασμών συγγενικών προσώπων του ηγούμενου Εφραίμ, ο ετεροθαλής αδελφός του ηγουμένου, κ. Νίκος Κουτσού, δήλωσε έτοιμος να καταθέσει οποιαδήποτε στοιχεία του ζητηθούν, ενώ κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας απέκλεισαν συμβολικά την παλαιά εθνική οδό Ξάνθης – Κομοτηνής αιτούμενοι την επιστροφή στο ελληνικό δημόσιο των εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας που τώρα κατέχει η Μονή Βατοπαιδίου.

 

15/09/2008 “Σπορέας”

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ. ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Η εισαγγελική παρέμβαση Σανιδά στην σκοτεινή υπόθεση Βατοπαιδίου, ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ακύρωση της πράξης αποδοχής από τους προκατόχους του κ. Αλογοσκούφη στο υπουργείο, Γιώργου Δρύ και Απόστολου Φωτιάδη. Το όλο θέμα παραπέμπεται εκ νέου στο Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων, όπου με βάση τα νεώτερα δεδομένα που προέκυψαν από την παρέμβαση Σανιδά, να μπορεί να εξεταστεί από τους παρέδρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

 

16/09/2008 “Σπορέας”

ΞΑΦΝΙΚΟ “ΝΤΟΥ” ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ;

Απρόβλεπτη “εισβολή” για τα οικονομικά στη Μονή Βατοπαιδίου έκαναν εισαγγελείς στην προσπάθειά τους να ξεβρωμίσουν τον τόπο από την καλογερική σαπίλα -κάποιων μοναχών- που βάλθηκαν με τη συνεργασία κάποιων σάπιων πολιτικών να καταληστέψουν τον άμοιρο τούτο τόπο που λέγεται Ελλάδα. Οι “ιερές” μεζονέτες που κτίζονται για λογαριασμό των “αγίων”, άρχισαν να βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.

 

17/09/2008 “Σπορέας”

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο “άγιος” ηγούμενος ΕΦΡΑΙΜ;;;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηγούμενος Εφραίμ την “κοπάνησε” σήμερα από την Μονή του και άγνωστο παραμένει εάν θα επιστρέψει. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε την επαλήθευση ή την διάψευση της πληροφορίας αυτής για να βγάλουμε τα ασφαλή μας συμπεράσματα. Το παρασκήνιο για το κουκούλωμα της απάτης του αιώνα καλά κρατεί. Ας μή ξεχνούν όμως οι εμπλεκόμενοι και κατ’ επέκτασιν ο Εφραίμ, ότι, “Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ. ΟΤΙ ΑΝ ΣΠΕΙΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ”.

 

18/09/2008 “Σπορέας”

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΙΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ “ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ” ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ…!!!

 «Ιερές» μπίζνες εκατομμυρίων.

Και δοσοληψίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ με τραπεζικά ιδρύματα έχει η Μονή Βατοπεδίου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπό τον Μιχάλη Καρχιμάκη.

Σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Μονή διατηρεί από το 2005 ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό, ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ, τουλάχιστον σε μία ελληνική τράπεζα. Από τον λογαριασμό αυτό έως το τέλος του περασμένου Ιουλίου φέρεται να έχει προχωρήσει σε αναλήψεις ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται, σημειώνουν οι βουλευτές, για μια διαρκή δυνατότητα χρηματοδότησης με μεγάλα ποσά, από αυτές που οι τράπεζες παρέχουν μόνο σε εξαιρετικά ισχυρούς πελάτες τους. Προσθέτουν, δε, πως η δυνατότητα χρηματοδότησης που μια τράπεζα παρέχει με τέτοιου είδους αλληλόχρεους χορηγητικούς λογαριασμούς τελεί σε άμεση συνάρτηση με τον τζίρο και τα κέρδη της επιχείρησης – πελάτη της τράπεζας.

Κατά τους ίδιους, αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη Μονή παρουσιάζει τεράστιο τζίρο ή είναι σε θέση να προσημειώσει υπέρ της δανείστριας τράπεζας ακίνητα που βρίσκονται στην κυριότητά της και των οποίων η αξία αντιστοιχεί στο ύψος της χρηματοδότησης – δανεισμού.

Οι βουλευτές ζητούν από τους υπουργούς να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη πιστωτικού ορίου 48 εκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζικά ιδρύματα τη στιγμή που, όπως αναφέρουν, η τραπεζική πρακτική περιορίζει τη χρηματοδότηση και τον δανεισμό Μονών μόνο για υλοτομικές, γεωργικές και παρόμοιες δραστηριότητες. Ζητούν εξάλλου να διερευνηθεί η διαδικασία, αλλά και οι εγγυήσεις που δόθηκαν προκειμένου η Μονή Βατοπεδίου να έχει τέτοιες δυνατότητες χρηματοδότησης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/09/2008)

 

19/09/2008 “Σπορέας”

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γιώργος Πεταλωτής, ολοκλήρωσε σήμερα την κατάθεσή του στην εισαγγελέα Ελένη Σωτηροπούλου, που ερευνά την σκοτεινή υπόθεση Βατοπαιδίου. Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε την υπόθεση Βατοπαιδίου ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαπλοκής στα τελευταία έτη, με εμπλεκόμενη την εκτελεστική, την εκκλησιαστική και την δικαστική εξουσία. Επεσήμανε δέ, ότι, παρ’ όλο που χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ακόμα δεν είναι αργά για να περιοριστεί η ζημιά που υπέστη το δημόσιο από την μεγάλη αυτή απάτη της Μονής Βατοπαιδίου.

 

20/09/2008 “Σπορέας”

ΕΔΩ ΕΦΡΑΙΜ, ΕΚΕΙ ΕΦΡΑΙΜ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ…;;;!!!

Αναρμόδιοι και ανίκανοι να παρέμβουν δηλώνουν οι “κεφαλές” της Ορθοδοξίας για το σκάνδαλο Βατοπαιδίου…

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες -που γράψαμε στις 17/09- ότι ο Εφραίμ την “κοπάνησε” από το μοναστήρι του και τον ψάχνουν διακαώς. Μάταια τον έψαχνε ο διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Δαλακούρας (ίσως και ο Ρουσόπουλος). Με τον πολιτικό σάλο που δημιουργήθηκε από την δήλωσή του ότι, καταθέτει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρήματα της Μονής, ο “νταβατζής” Εφραίμ εξαφανίστηκε για να αποφύγει -όπως λένε- τα φώτα της δημοσιότητας. Παράλληλα, η Εκκλησία της Ελλάδος με τον Αρχιεπίσκοπό της κ. Ιερώνυμο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/πόλεως, δηλώνουν αναρμόδιοι στο να παρέμβουν για να διευθετήσουν το σκάνδαλο που καταρρακώνει το θρησκευτικό συναίσθημα και αφήνουν ανενόχλητο τον ηγούμενο Εφραίμ να δρά όπως αυτός θέλει.

Επίσης, ακούγεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Καραμανλής, θα απομακρύνει από την θέση του τον υπουργό οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, και στην θέση του θα βάλει τον μόνο άνθρωπο που ξέρει να γεμίζει τα ταμεία του, δηλαδή τον ηγούμενο Εφραίμ…!!! (ε, καλά, μη το πάρετε τώρα και τοις μετρητοίς…)

 

22/09/2008 “Σπορέας”

 ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Επιτέλους, έγινε μια καλή αρχή. Δεσμεύτηκαν τα χρήματα (41 εκατομμύρια Ευρώ) από την πώληση των Ολυμπιακών ακινήτων, και κατά συνέπεια ο Εφραίμ δεν μπορεί να υλοποιήσει το νομικό τρίκ που προέβη με την ανακοίνωσή του ότι καταθέτει τα χρήματα αυτά στο ταμείο Παρακαταθηκών μέχρι να περατωθεί η εισαγγελική έρευνα. Πιθανόν να γίνει δέσμευση και των χρημάτων στους προσωπικούς λογαριασμούς του ηγουμένου Εφραίμ. Γιατί όχι…;;;

 

23/09/2008 “Σπορέας”

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΡΠΩΘΗΚΕ Ο ΕΦΡΑΙΜ

Ο μεσαιωνικός Πύργος στην Ουρανούπολη και ένα από τα έγγραφα της 10ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που απέστειλε τον Ιούλιο του 2007 στο υπουργείο Πολιτισμού.Νέες αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες για το μεγάλο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου και Πολιτείας. Αρχαιολογικοί χώροι στην Καμάριζα της Λαυρεωτικής, ολόκληρη η περιοχή του αρχαίου δήμου Ραμνούντα καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος της Ουρανούπολης, συνολικά 8.600 στρεμμάτων, που ανήκουν αποκλειστικά στον πολιτισμό του Ελληνικού λαού, παραχωρήθηκαν στη μονή Βατοπαιδίου του ηγούμενου Εφραίμ.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία απαιτεί την ακύρωση της όλης διαδικασίας παραχώρησης και την επιστροφή των αρχαιολογικών χώρων στον Ελληνικό λαό.
Άλλες Μονές του Αγίου Όρους επιτέθηκαν στον Εφραίμ ζητώντας την απομάκρυνσή του ενώ συστάθηκε ειδική κρατική επιτροπή για την διερεύνηση της νομιμότητας ή μη της όλης διαδικασίας στη συναλλαγή Πολιτείας και ηγούμενου Εφραίμ.

Στην φωτογραφία (από “ΤΟ ΒΗΜΑ”) ο μεσαιωνικός Πύργος στην Ουρανούπολη και ένα από τα έγγραφα της 10ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που απέστειλε τον Ιούλιο του 2007 στο υπουργείο Πολιτισμού, ενημερώνοντας τους για το εν λόγω σκάνδαλο.

 

24/09/2008 “Σπορέας”

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Ο καταδικασθείς μητροπολίτης Μπεζενίτης, πρίν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσε με θράσος χιλίων πιθήκων ότι, έβαλε στην άκρη 1,5 δισ. δραχμές για τα… γεράματά του…!!! Και ο (κατηγορ)ηγούμενος Εφραίμ δηλώνει με το ίδιο θράσος, ότι κυκλοφορεί με ελικόπτερο για να προλαβαίνει τις… προσευχές…!!!

Το ελικόπτερο προϋποθέτει και μισθωτούς πιλότους, έξοδα πτήσης, έξοδα συντήρησης και πολλά άλλα, και όλα αυτά για να προλαβαίνει ο Εφραίμ να “μιλάει με τον Θεό” στην… ώρα του; Τί προνόμιο μεγάλο!!!

Την ίδια αυτή πρόκληση για τον φτωχό και ευσεβή λαό, εξακολουθεί να κάνει ο Εφραίμ, όπου εχθές στον πανηγυρικό εσπερινό στην Μονή της Παναγίας Παντάνασσας, εμφανίστηκε με το γαϊδουράκι του Χριστού (καλά εσείς τώρα με πιστέψατε;) εμφανίστηκε με ένα τετρακίνητο όχημα (4WD) ενώ σε ένα δεύτερο επέβαιναν οι φουσκωτοί σωματοφύλακες μπράβοι του, επιβεβαιώνοντας έτσι το “νταβατζηλίκι” του, όπως τον παρομοίασε ο “Σπορέας” από την αρχή. Με γρήγορα βήματα μπήκε στο ναό και απαγόρευσε ρητά να παραστούν στην λειτουργία οι δημοσιογράφοι. Στην διαμαρτυρία των δεύτερων, οι αστυνομία απάντησε ότι πρόκειται για… ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ και κατά συνέπεια έχει ο Εφραίμ το δικαίωμα να ζητήσει κάτι τέτοιο.

Στο κήρυγμα του μέσα στο ναό, είπε στου ολίγους παρεβρισκομένους -Κύπριοι στην πλειονότητα- ότι, “Κουβαλάω τον σταυρό μου όπως ο Χριστός στο Γολγοθά” και επεσήμανε πως “Δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα να διώκονται μοναχοί με ψεύδη και συκοφαντίες”. Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση με τον Εφραίμ, είναι ότι ακόμα δεν έχει προβεί σε μηνύσεις κατά των “ψευδών συκοφαντών” του. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;; Μιλάμε για τον ίδιο Εφραίμ που αξιώνει ότι μπορεί να κάνει γυναίκες να εγκυμονούν και να θεραπεύει καρκινοπαθείς βάζοντας επάνω τους την ζώνη της Παναγιάς, φυσικά έναντι αδράς αμοιβής…!!! Να δούμε πότε θα δώσει λόγο στην δικαιοσύνη ΚΑΙ για αυτή του την απάτη… ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.

 

25/09/2008 “Σπορέας”

“ΑΓΙΕΣ” ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ. ΜΕ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ

Στον εισαγγελέα παραδόθηκαν τα στοιχεία των Ορκωτών Εκτιμητών που δείχνουν παραποίηση στα τοπογραφικά που παρουσίαζαν ο Εφραίμ και το σινάφι του. Τοπογραφικά “φαντάσματα” προσκόμισαν οι μοναχοί του Βατοπαιδίου για να καρπωθούν την λίμνη της Βιστωνίδας. Δείχνουν τα στοιχεία επίσης, ότι, μπήκε “χέρι” μεταγενέστερο στα συμβόλαια που συνέταξε η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη – Βουλγαράκη (σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη) ενώ εικάζεται ότι στο σχέδιο αυτό της απάτης πρέπει να υπάρχει και χέρι πολιτικού σε συνεργασία με τον “νταβατζή” Εφραίμ και άλλους μοναχούς. Έπεται και συνέχεια προς διερεύνηση. Ας τρέμουν κάποιοι “άγιοι νταβατζήδες”…

 

26/09/2008 “Σπορέας”

Ο ΟΡΟΣ “ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ” ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΕΔΩΣΕ Ο “ΣΠΟΡΕΑΣ” ΣΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ, ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ… ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

Καταγγελίες -σοκ που πέφτουν καθημερινά στο κεφάλι του Εφραίμ μας προετοιμάζουν για τα χειρότερα. Περισσότερο “μάγκας” και από τον διαβολικό Ρώσο μοναχό Ρασπούτιν αποδεικνύεται ο Κύπριος “νταβατζής” Εφραίμ. Για να έχει πάντα το “πάνω χέρι” ο γνωστός “νταβατζής”, τοποθέτησε στα κελιά που φιλοξενεί κατά καιρούς σημαντικές προσωπικότητες, σύστημα παρακολούθησης ήχου και εικόνας και έχει καταγεγραμμένα σε DVD’s πολύ προσωπικές στιγμές αλλά και πολιτικές συνομιλίες πολλών πολιτικών, όπως του Ρώσου προέδρου Πούτιν του πρίγκιπα Καρόλου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και πολλών επιχειρηματιών, για να μπορεί να τους έχει “στο χέρι” όταν… θα χρειαστεί. Μέχρι και υπαινιγμοί για θανάτους μοναχών γίνονται κατά του Εφραίμ, όπου μετά από το 1990 υπό “αδιευκρίνιστες συνθήκες” οι γηραιότεροι μοναχοί κατέληξαν στο θάνατο.

Παράνομα από το 1990 κατέχει ο Εφραίμ την Μεγίστη μονή και προέβη στην καταστροφή παρθένας δασικής έκτασης που υλοτόμησε. Οι μοναχοί ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας για την προστασία τους, ειδάλλως θα πάρουν αυτοί τον νόμο στα χέρια τους και, όπως λένε, αγόρασαν καραμπίνες γι’ αυτόν τον λόγο.

Ο Εφραίμ με τα χρήματα της απάτης και με τα δισεκατομμύρια που απεκόμισε από την ελληνική πολιτεία για αναστήλωση των κελιών της μονής, όσα δεν κατέθεσε στις Ελβετικές τράπεζες, τα χρησιμοποίησε για να ιδρύσει πολιτικό κόμμα στην Κύπρο βάζοντας ως πρόεδρο τον κατά σάρκα αδελφό του Νικόλαο Κουτσού. “Τις ρεμούλες και συντεχνίες του Εφραίμ, θα τις ζήλευε μέχρι και ο διάβολος” δήλωσαν κάποιοι μοναχοί του Όρους. Αυτά και πολλά άλλα βλέπουν καθημερινά το φώς της δημοσιότητας για τον “άγιο διάδοχο” των Αποστόλων που οι αφελείς αστήρικτοι και ανίδεοι -περί αληθούς πίστεως- θρησκευόμενοι, τρέχουν για “σωτηρία”, όχι στον Θεό, αλλά σε τέτοιους ανθρώπους με το ράσο, που εκμεταλλεύονται την επιβλητική τους εμφάνιση -όπως γενειάδα, Βυζαντινά και αυτοκρατορικά ενδύματα- για να δεσπόζουν πάνω στον άμοιρο και αφελή λαό. Έπεται λοιπόν συνέχεια…

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

=================

Οι εξελίξεις τρέχουν…

 

01/10/2008 “Σπορέας”

ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Ο ΕΦΡΑΙΜ…

Οι εισαγγελείς δέσμευσαν ακόμη 15 εκατομμύρια Ευρώ της Μονής Βατοπαιδίου και έπεται συνέχεια. Παράλληλα ο ηγούμενος Εφραίμ ζητά και τα ρέστα δηλώνοντας ότι όλα έγιναν νόμιμα. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος κ. Ιερώνυμος “εκκάλεσε” τον Εφραίμ να συμπεριφέρεται με περισσότερη σύνεση. Η Μονή Βατοπαιδίου με τους καλογέρους της “απείλησε” ότι εάν θιγούν τα συμφέροντα της και η περιουσία της θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

 

03/10/2008 “Σπορέας”

ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ, ΠΛΕΟΝ, ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΦΡΑΙΜ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ “ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ” ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ

Με κυβερνητική απόφαση ακυρώνονται όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων στη Μονή Βα(λ)τοπαιδίου καθώς και οι πωλήσεις ακινήτων που έγιναν σε τρίτους από το “Εφραιμικό” σινάφι. Μέχρι και στην ακύρωση της μεταβίβασης της λίμνης Βιστωνίδας προχώρησε η κυβέρνηση. Κατά πόσο όμως θα υλοποιηθεί στο ακέραιο η πράξη αυτή αναμένουμε να το δούμε εν καιρώ. Πάντως ο “έρωτας” του Εφραίμ και της κλίκας του για την παράνομη απόκτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ γης, φαίνεται να μετατρέπεται σε εφιάλτη. Θα δούμε επιτέλους κάποιους ρασοφόρους ή κουστουμάτους στη φυλακή; Ο “ελέω Θεού” μητροπολίτης Μπεζενίτης έχει ανάγκη από παρέα στο κελί του Κορυδαλλού όπου βρίσκεται για κατάχρηση.

 

04/10/2008 “Σπορέας”

ΝΕΑ “ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΑ” ΕΝ ΟΨΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μετά από το σκάνδαλο Βατοπαιδίου (που δεν τέλειωσε ακόμα) για την καλογερική αρπαγή κινητών και ακινήτων (παρόλο που παραμυθιάζουν τον Ελληνικό λαό ότι είναι ακτήμονες και ότι ζούνε με στερήσεις χάριν της ψυχής τους) έρχεται η ώρα και της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ίδιο “απατηλό όνειρο”. Αναμένουμε τα τσακάλια της δημοσιογραφίας να μας δώσουν τα φώτα τους στις όποιες έρευνες. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ…!!!

 

06/10/2008 “Σπορέας”

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μηνυτήρια αναφορά, με αριθμό πρωτοκόλλου 7349, κατέθεσε εχθές ο δήμαρχος Μουρεσίου κ. Λεβέντης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κατά παντός υπευθύνου, για τη μεταβίβαση 25 συνολικά κοινόχρηστων ακινήτων στον ναό Αγίου Δημητρίου Πηλίου. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για παράνομη ιδιοποίηση των εν λόγω ακινήτων από την Εκκλησία ζητώντας παράλληλα και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για τις τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις.
Νέο Βατοπαίδι χαρακτήρισε ο δήμαρχος την εν λόγω περίπτωση λέγοντας μάλιστα ότι, «μετά τα τελευταία γεγονότα κάποιοι προσπαθούν να ιδιοποιηθούν κοινόχρηστες εκτάσεις».

 

06/10/2008 “Σπορέας”

ΣΚΗΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Σε διαδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, ο Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε “οι διάφοροι Εφραίμ να βρούνε την σκήτη τους στον Κορυδαλλό” και ξεκαθάρισε ότι “δεν πρόκειται να σεβαστούμε το άβατο της παρανομίας”, ενώ παράλληλα ακουγόντουσαν συνθήματα, όπως «κανένας αυτοκράτορας δεν θα ‘ρθει να μας πει πως είναι των Εφραίμηδων αυτή εδώ η γη».

Ο κ. Αλαβάνος με σκληρή -όπως αρμόζει στους παπάδες- γλώσσα, είπε ότι, «Το Αγιον Ορος θα μπορούσε να είναι επίγειος παράδεισος, αντί να είναι έδρα μαφίας». Την άποψη αυτή υποστηρίζει εξ’ αρχής και ο “Σπορέας” όπου και εξέφρασε την “απορία” εάν άραγε θα αποκτήσει ο μητροπολίτης Μπεζενίτης παρέα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται έγκλειστος για κατάχρηση. Χαίρομαι ιδιαίτερα που με τις απόψεις μου ταυτίζονται κατά καιρούς και εξέχοντα ονόματα της πολιτικής και όχι μόνο. Ο Θεός ας ανοίξει τους οφθαλμούς των κατ’ ανάγκη ή των κατά συνείδηση κοιμωμένων…

 

08/10/2008 “Σπορέας”

Τ’ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΧΑΝΕΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΓΕΡΩΝ

Ούτε περίπτερο πλέον δεν μπορεί να κτισθεί στις εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας μετά από παρέμβαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά. Ο υπουργός υπέγραψε εχθές την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αντιστρέφει τα κακόβουλα σχέδια όσων επεδίωκαν να αξιοποιήσουν εμπορικά την περιοχή. Η λίμνη Βιστωνίδα χαρακτηρίστηκε επιτέλους ως Εθνικό Πάρκο απολύτου προστασίας και με τον χαρακτηρισμό αυτόν περιέρχεται πλέον στο ελληνικό δημόσιο προς όφελος -έτσι θέλει να πιστεύει ο “Σπορέας”- του ελληνικού λαού. Η “πονηρή αλεπού” Εφραίμ ζήτησε να επιστρέψει τα ακίνητα που πήρε από το δημόσιο και να ξαναπάρει την λίμνη Βιστωνίδα , όμως, με την εξέλιξη αυτή ακυρώνονται και οι πράξεις ανταλλαγής των εκτάσεων. Ο “νταβατζής” καλόγερος χάνει πλέον και τα αυγά και τα πασχάλια… ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΤΟΥ, ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΥΣ;;;

 

16/10/2008 “Σπορέας”

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ “HOLY” BUSINESS. “ΑΓΙΟΙ” ΑΛΗΤΕΣ, ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΔΥΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΦΩΤΟΣ… Ε, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Παρακολουθώντας τα γεγονότα με τον “νταβατζή” Εφραίμ και τους συν αυτώ να πρωτοστατούν στα “ιερά” σκάνδαλα, μιλήσαμε και για τη νέα “βόμβα” που θα σκάσει με τις “ιερές” κομπίνες και επιχειρήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Βατοπαιδίου, “σκόνταψαν” σε εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα και υπό το βάρος των πιέσεων και απειλών (όπως ακούγεται) αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από την υπόθεση. Καθημερινά όμως βλέπουμε να βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορα σατανικά εφευρήματα ενεργούμενα από κολογεροπαπάδες.

Ενδεδυμένοι τον “φερετζέ” της “αγιότητας”, δηλαδή το ράσο, δεσπόζουν στις συνειδήσεις των αφελών πιστών και καταχρώνται τον βίο του φτωχού βιοπαλαιστή. Μοναστήρια και εκκλησίες τάχθηκαν στο να θησαυρίζουν και να αποταμιεύουν τον πλούτο που είναι κάτω από την κατάρα της Αγίας Γραφής. Αυτοί όμως αγρόν ηγόρασαν. Αξιώσεις πάνω σε χιλιάδες στρέμματα γης, καταθέσεις πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών (Ευρώ σήμερα) επιχειρήσεις Α.Ε. με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, τουριστικές και ξενοδοχειακές μονάδες, προσπάθειες δημιουργίας τραπεζικών καταστημάτων με επωνυμία “Τράπεζα Αγίου Πνεύματος” και πολλά άλλα σατανοκινούμενα έκτροπα ενεργούμενα από τους “Ρασοφόρους, την συμφορά του Έθνους” για να δανειστώ έναν τίτλο γνωστού συγγραφέα. Και όλα αυτά την στιγμή που ο θρησκευόμενος πιστός αγωνίζεται αγωνιωδώς για να θρέψει την οικογένεια του και να ζήσει και αυτός. Το επιχείρημα της φιλανθρωπίας από την εκκλησία, για να δικαιολογήσει τις “ιερές” της μπίζνες, είναι απλά και μόνο μανδύας “ξεπλύματος βρώμικου χρήματος” και ο νοών νοείτο…

Περιμένοντας λοιπόν να δούμε και άλλους ρασοφόρους στη φυλακή, επανερχόμαστε εκεί που θα έπρεπε να εμμένουμε -αλλά δεν μπορούμε να σιωπούμε γι’ αυτό και ασχολούμαστε με τα κοινά- και αυτό είναι η πνευματική πλευρά του όλου θέματος. Επιμένουμε στο ότι οι κολογεροπαπάδες είναι ξένο σώμα στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού και δεν έχουν βάση και θέση μέσα στην Αγία Γραφή. ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στην ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ δεν μπορούν να υποδείξουν την ύπαρξή τους παρά μόνο αρέσκονται στο να επικαλούνται την νόθα και αντιβιβλική τους παράδοση. Με την ίδια ευκολία επικαλούνται και τα χρυσόβουλα των σουλτάνων για να αρπάζουν με βουλιμία την γη των Ελλήνων αγροτών, όμως… μήπως νομίζουν ότι ο Θεός μπορεί να εμπαίζεται;;; ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ.

 

20/10/2008 “Σπορέας”

ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Στη σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία που έχει αγοράσει το Ολυμπιακό ακίνητο στους Θρακομακεδόνες, έχει προχωρήσει ο ηγούμενος κ. Εφραίμ, με στόχο την επιστροφή του ακινήτου στο Δημόσιο, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής. Με επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθώς και στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ο ηγούμενος προτίθεται να επιστρέψει το ακίνητο, πρόταση που αποδέχτηκαν και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, εφόσον, όμως, τους επιστραφούν τα χρήματα (41 εκατ. ευρώ) που κατέβαλαν για την αγορά του ακινήτου. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να αποσταλούν σχετικές επιστολές στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και στα υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης με κοινοποίηση στο πρωθυπουργικό γραφείο, στις οποίες θα τονίζεται ότι η Μονή Βατοπαιδίου επιθυμεί να επιστρέψει στο Δημόσιο το ακίνητο, καθώς και τις μεζονέτες που πήρε από τις αντιπαροχές οικοπέδων που της παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη και έδωσε σε εργολάβους. (e-liberta.gr)

 

22/10/2008 “Σπορέας”

Ο ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Ενώπιον του Εισαγγελέα κλήθηκε να παρουσιαστεί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, και πρωτοστάτης του μεγαλύτερου σκανδάλου του αιώνα, Εφραίμ, ενώ το πνευματικό του παιδί και Υπουργός Επικρατείας κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος αναμένεται εντός της εβδομάδος να “πάρει πόδι” από την κυβέρνηση δηλώνοντας παραίτηση μή μπορώντας να κάνει διαφορετικά κάτω από το βάρος των κατηγοριών που του προσάπτουν όλοι σχεδόν οι Έλληνες για το σκάνδαλο Βατοπαιδίου. Ο Εφραίμ εκτοξεύει προς πάσαν κατεύθυνση απειλές για αποκαλύψεις μήπως και μετριάσει την αναμενόμενη ποινή του ενώ με θράσος χιλίων πιθήκων δηλώνει -ως δήθεν εξιλαστήριο θύμα- ότι όπως ο Χριστός έτσι και αυτός σηκώνει τον σταυρό του προς τον Γολγοθά. Ο “Σπορέας” του λέει ευθαρσώς το εξής: “Ύπαγε εις απώλεια σατανική μαϊμού…” που έχεις το θράσος να ταυτίζεις την αφεντιά σου με το δράμα το Κυρίου.

 

24/10/2008 “Σπορέας”

ΤΟ “ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ”ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ…

Με ύφος αρχηγού κράτους ο κ. Ρουσόπουλος “απολογήθηκε” στην Βουλή των Ελλήνων και κατηγόρησε ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου ως “προνομιούχο” πολιτικό, εφ’ όσον είναι γιός πρώην πρωθυπουργού, ενώ ο Ρουσόπουλος είναι -όπως είπε- γιος ενός ταχυδρόμου. Μόνο που του διέφυγε να μας πεί ότι ο γιός του πρωθυπουργού κατοικεί σε ένα σπίτι που είναι στο όνομα της αδελφής του ενώ ο Ρουσόπουλος, ο γιός του ταχυδρόμου, έχει βίλες με πισίνες, διαμερίσματα και πολυκατοικίες που απέκτησε στα λίγα μόνο χρόνια της υπουργίας του. Μετά από το “Κύκνειο Άσμα” του στη Βουλή, ο κ. Ρουσόπουλος “πήρε πόδι” επιτέλους από το πολιτικό στίβο και πήγε σπίτι του. Έρχεται η σειρά του “νταβατζή” Εφραίμ, και περιμένουμε το δικό του “Κύκνειο Άσμα” να είναι περισσότερο επώδυνο απ’ ότι του Ρουσόπουλου. Μετά και από τον Εφραίμ -να με θυμηθείτε- θα ακολουθήσουν και άλλοι καλόγεροι και παπάδες της Ορθοδοξίας που εμπλέκονται σε παρόμοια ή και χειρότερα σκάνδαλα. Έχει ο καιρός γυρίσματα…!!!

 

30/10/2008 “Σπορέας”

ΒΟΛΕΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, βάλλοντας κατά της εισαγγελικής εντολής για δημοσίευση της απόφασης του Πρωτοδικείου Ροδόπης (2004), με την οποία αναγνωρίζεται η κυριότητα του Δημοσίου στην λίμνη Βιστωνίδα και στις παρόχθιες περιοχές, εκτός της νησίδας Άντα Μπούρου.

Στην επιστολή που εστάλη από τον ηγούμενο στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Νικόπουλο, στον αντιπρόεδρο Ιωάννη Παπανικολάου και στον εισαγγελέα Γιώργου Σανιδά, κάνει λόγο για «υπόνοιες χειραγώγησης της δικαιοδοτικής λειτουργίας». Ο κ. Παπανικολάου είχε κρίνει ότι η πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης όφειλε να έχει δημοσιεύσει την απόφαση που δικαίωνε το Δημόσιο στην υπόθεση αγωγής που είχε υποβάλει η μονή Βατοπεδίου διεκδικώντας εκτάσεις της Βιστωνίδας. Η διάσκεψη των τριών δικαστών είχε ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα 2-1 υπέρ του Δημοσίου. Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κρίνει ότι δεν μπορούσε να υπάρξει στη συνέχεια παραίτηση ή συμβιβασμός των διαδίκων.

Στην επιστολή του ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρει: «Η όψιμη εντολή για δημοσίευση της απόφασης δημιουργεί, εξάλλου, αντικειμενικώς την εύλογη υπόνοια ότι αυτή δόθηκε αφού και επειδή έγινε γνωστό το περιεχόμενο της διασκέψεως του δικαστηρίου, καθώς και ότι τέτοια εντολή δεν θα είχε δοθεί αν το αποτέλεσμα της διάσκεψης ήταν διαφορετικό» και συμπληρώνει: «Με τον τρόπο αυτό πλήττονται ανεπανόρθωτα το κύρος και η ηθική αυθεντία της δικαιοδοτικής λειτουργίας, η οποία εκτίθεται στην υπόνοια της χειραγώγησής της. Ενόψει των ανωτέρω, επισημαίνεται ο κίνδυνος που δημιουργείται για τη λειτουργία της δικαιοσύνης και των θεσμών κίνδυνος που δεν απειλεί μόνο τα συμφέροντα της Ιεράς Μονής ή του δημοσίου, αλλά την ίδια την διάκριση των εξουσιών και την λειτουργία του πολιτεύματος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηγούμενος Εφραίμ, με υπόμνημα του έχει επίσης προειδοποιήσει ότι θα προσφύγει στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, ενάντια στις αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφή των ακινήτων που παραχωρήθηκαν στη μονή Βατοπεδίου.

 

«Πρεμιέρα» της Εξεταστικής την Πέμπτη
Στο μεταξύ την Πέμπτη θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση της 23μελούς Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση των ανταλλαγών δημόσιας περιουσίας με τις εκτάσεις της Βιστωνίδας. Σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου της Βουλής κ. Σιούφα, η Επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες και να έχει εκδώσει πόρισμα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. (cosmo.gr)

 

Ο προσκυνητής του.. προσκυνητή για την κατάκτηση της Ελληνικής γης.

24/11/2008 “Σπορέας”

ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ “ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ” ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αφήσαμε τις εξελίξεις να τρέχουν, διότι, λόγω των συνεχών αποκαλύψεων του μεγάλου καλογερο-κυβερνητικού σκανδάλου, περιμέναμε την ώρα του Εφραίμ με το σινάφι του, που επιτέλους δείχνει να ήρθε(;;;)…

Καλείται σήμερα Δευτέρα ο ίδιος ο Εφραίμ αλλά και ο συνεργάτης του Αρσένιος να δώσουν εξηγήσεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον δεν θα παραστούν αλλά θα στείλουν γραπτό υπόμνημα.

Διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών της Μονής Βατοπαιδίου και του ιδίου του Εφραίμ όμως ποτέ δεν έγινε με την φθηνή και ανήθικη δικαιολογία ότι δεν κατάλαβαν καλά νομίζοντας πως τους είπαν να παγώσουν οι λογαριασμοί και όχι να ανοιχτούν. Μυρίζει κουκούλωμα της υπόθεσης αλλά δεν νομίζουμε ότι τα “τσακάλια” της δημοσιογραφίας θα το αφήσουν αυτό να γίνει. Στον ισχυρισμό ότι νόμιζαν πως διατάχθηκε πάγωμα και όχι άνοιγμα των λογαριασμών, ρωτάμε το εξής: Η διαταγή αυτή δόθηκε προφορικά ή γραπτώς; Μένουμε εδώ… προς το παρόν.

Εξάλλου, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αναμένει εντός της εβδομάδος την κατάθεση του προέδρου της επιτροπής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κ. Σταύρου Γκρόζου για τους μυστήριους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μονής Βατοπαιδίου. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν να αποσταλεί τη Δευτέρα, νέο αίτημα προς τον Εισαγγελέα Εφετών Κυριάκο Καρούτσο για άμεσο άνοιγμα των λογαριασμών -ειδικά της εταιρείας «RASSADEL» του Άθου Κυρανίδη, στην οποία κατατέθηκαν τα 50 εκατ. ευρώ της αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου.

 

25/11/2008 “Σπορέας”

ΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΕΦΡΑΙΜ. ΗΓΟΥΜΕΝΕ ΕΦΡΑΙΜ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ. ΠΡΟΣΕΧΕ!!! ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΥΣ “ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ” ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΠΙΝΩΝ ΣΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ “ΚΟΡΟΪΔΑ” ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

Τελικά με γραπτό υπόμνημα 9 σελίδων κατέθεσε ο σατανικός Εφραίμ και το σινάφι του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων και υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα των πράξεων τους. Υποστήριξαν δε ότι στις όποιες ανταλλαγές ελάμβαναν πάντα υπ’ όψιν τους την ικανοποίηση και τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών ενώ δεν δέχονται ότι υπήρξε ανάμειξη πολιτικών προσώπων στην όλη υπόθεση.

Τα ΜΜΕ στο σύνολο τους καυτηριάζουν την προκλητική απαξίωση του Εφραίμ στο να παραστεί ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής. Συνεχίζει ο Εφραίμ -δυστυχώς γι’ αυτόν- να προκαλεί το κοινό αίσθημα και βάζει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή εφ’ όσον υπάρχουν έλληνες που κάποιες φορές δεν μπορούν να ελέγξουν τα… συναισθήματα τους. Ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου κ. Κατσαντώνης δήλωσε ότι ο Εφραίμ έπρεπε κανονικά να ήταν προφυλακισμένος. Τί άραγε τον κρατά έξω από την φυλακή; Έχει -όπως προείπαμε- αρκετούς πολιτικούς στο χέρι εκ παλαιόθεν και έτσι εξαγοράζει την ελευθερία του{;}

 

29/11/2008 “Σπορέας”

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΦΡΑΙΜ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Έκπληξη δημιουργεί η ενέργεια του Φαναρίου, ως προς τον χρόνο να αποφασίσει να παρέμβει στην υπόθεση Βατοπαιδίου, που συγκλονίζει τόσο καιρό και καταρρακώνει το θρησκευτικό συναίσθημα του χριστεπώνυμου πληρώματος. Η δημόσια δήλωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι δεν μπορούν να παρέμβουν στην υπόθεση διότι δεν υπάγεται στην αρμοδιότητά τους, μας προβλημάτισε. Θέλουμε δε να μάθουμε τί άλλαξε και τί προέκυψε ούτως ώστε τώρα να μπορεί να επέμβει το Πατριαρχείο και να καλέσει τον Εφραίμ στο Φανάρι.

Προτιμάτε τον Εφραίμ ως επιχειρηματία, ή μήπως με το ένδυμα του… λύκου; (βλέπε… ράσο) Πάντως, και στις δύο περιπτώσεις, το βλέμμα του παραμένει -όπως πάντα- …σατανικό…!!!

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου ο Εφραίμ και το σινάφι του στάθηκαν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, και έδωσαν εξηγήσεις για τις πράξεις τους. Στη συνέχεια η Σύνοδος ζήτησε την απόσυρση του Εφραίμ από όλες τις διαχειριστικές και διοικητικές ευθύνες που κατέχει στην Μονή Βατοπαιδίου και ο Εφραίμ δεσμεύθηκε να το κάνει θέτοντας ενώπιον της αδελφότητας της Μονής την πρόθεσή του. Την απόφαση της αδελφότητας θα την υποβάλει ο Εφραίμ στο Πατριαρχείο μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου αυτού του έτους.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε. Με την δύναμη που έχει ο Εφραίμ να δεσπόζει και να εξουσιάζει κινήσεις και αποφάσεις της Μονής, κατά πόσο θα συναινέσει η αδελφότητα στην απόσυρση του Εφραίμ; Αναμένουμε να το δούμε λοιπόν.

 

12/12/2008 “Σπορέας”

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΣ

Την διαχειριστική του θέση (μόνο…!!!) παρέδωσε ο Εφραίμ και τα οικονομικά της Μονής Βατοπαιδίου τα “επενδύει” άλλος. Ο Καθηγούμενος της Μονής κ. Γερμανός είναι πλέον ο νέος διαχειριστής και αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα προέβη σε κίνηση που ξάφνιασε πολλούς. Με επιστολή βόμβα που απέστειλε στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, προτείνει την επιστροφή των οικοπέδων στο ελληνικό δημόσιο και την διατήρηση της λίμνης Βιστωνίδα από το ίδιο το Δημόσιο για να μη έχει η Μονή καμιά αξίωση πλέον.

Έγγραφο παραχώρησης ΒιστωνίδαςΣτην παρούσα επιστολή του νέου οικονομικού διαχειριστή της Μονής Βατοπαιδίου κ. Γερμανού προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, προτείνεται η παραχώρηση των οικοπέδων και της λίμνης Βιστωνίδα αποκλειστικά στο ελληνικό Δημόσιο. Πού όμως στοχεύει αυτή η κίνηση; Όπως λέει ο Γέρων Γερμανός “Όλα αυτά προτείνονται προκειμένου να επέλθει η ειρήνη στη μονή αλλά και γενικότερα να κοπάσει ο θόρυβος που έχει προκληθεί”.

Η ειρήνη στη Μονή ευχόμαστε να επανέλθει, όμως, ο θόρυβος που προεκλίθη είναι εφικτό να κοπάσει; Πρέπει να κοπάσει; Ολόκληρη η Ελλάδα αναστατώθηκε με τους τόσους απατεώνες και τώρα ζητούν να κοπάσει ο θόρυβος; Ποιά σχέδια προέβαλε στον ορίζοντα ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη συνάντηση του με τον Εφραίμ; Λέτε να είναι τόσο “μαμούχαλοι” οι έλληνες ούτως ώστε να δεχτούν την αποσιώπηση του μεγαλύτερου παπαδικού σκανδάλου; Δέν το νομίζω.

Θα πρέπει να δούμε κάποιους “μαυροφούστανους” στη φυλακή και την οικονομία της χώρας να ξαναπαίρνει τα “πάνω” της. Παρατηρώ ότι το εν λόγω σκάνδαλο το επισκιάζουν άλλα γεγονότα και πολύ φοβάμαι ότι θα αναδειχθούμε σε ακροατές επιλήσμονες. Λέτε…;;;

 

************

Με τα γεγονότα του Βατοπαιδίου και των πρωταγωνιστών του, έχουμε διαφόρων ειδών αναφορές στην σκανδαλώδη αυτή υπόθεση. Άλλοτε δημοσιογραφικές και άλλοτε σατυρικές.
Μια αναφορά από την δεύτερη έχουμε και στο παρaκάτω βίντεο, που, αν μη τι άλλο, μας φανερώνει την πραγματικότητα από την δική της όμως σκοπιά.

Σχολή… ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

 

 

=================

Οι εξελίξεις τρέχουν…

Διαβάστε επίσης:

Θρησκευτική Αλητεία και “Holy Business”

Το top-10 των χρυσών μοναστηριών

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζήτησε την παραίτηση το Εφραίμ

Μονή στα Μετέωρα διεκδικεί «δασική Βιστωνίδα»

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

Μια σκέψη στο “ΣΚΑΝΔΑΛΟ “ΒΑΤΟ-Εφραιμο-ΠΑΙΔΙΟΥ””

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.