Πήγε να «φάει» οικόπεδο Ελληνίδας της Μελβούρνης.

Ένας αμφιλεγόμενος ιερέας, ο οποίος τελευταία έχει απασχολήσει τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης με την δράση του κατηγορείται, εκτός των άλλων, ότι επεδίωξε να «φάει» οικόπεδο Ελληνίδας της Αυστραλίας.

Πρόκειται για τον ιερομόναχο Ποιμένα Ταλάντζη.

ιερομόναχος Ποιμένας ΤαλάντζηςΤις επεκτατικές… βλέψεις του «πατέρα» Ποιμένα και το οργανωμένο σχέδιο να ιδιοποιηθεί οικόπεδο που δεν του ανήκε, αποκαλύπτει σε συνέντευξή της σε αθηναϊκή εφημερίδα η Α.Κ., που λέει ότι έπεσε θύμα του.

«Έχω ζήσει μέσα στο μοναστήρι του στην Παιανία και τα μάτια μου έχουν δει πολλά… Αυτό που έχω να πω είναι ότι με χίλιους τρόπους μού πήρε το σπίτι, δήθεν για να το κάνει φτωχοκομείο. Ακόμη και ψεύτικο πληρεξούσιο είχε κάνει για να μου φάει το οικόπεδο δίπλα στο σπίτι!

Ευτυχώς που το πήρα είδηση και έκανα ανάκληση μέσω της δικηγόρου μου. Ό,τι και να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Ένας παπάς που ήταν στο μοναστήρι, αλλά έφυγε τελικά, μου εκμυστηρεύτηκε ότι έφαγε αλύπητο ξύλο από τον Ποιμένα για να μπει μάρτυρας στο ψεύτικο πληρεξούσιο που είχε κάνει» καταγγέλλει η Α.Κ.

Όπως περιγράφει η γυναίκα, που μένει μόνιμα στη Μελβούρνη, είχε πουλήσει στον εν λόγω παπά ένα σπίτι ιδιοκτησίας της στο Πάτημα Χαλανδρίου, με αντίτιμο 80.000 ευρώ. Στην ίδια περιοχή, ακριβώς δίπλα στο επίμαχο σπίτι, η Α.Κ. διατηρούσε και ένα οικόπεδο για το οποίο κατείχε όλους τους νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.
Αφού ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία, ο «πατέρας» Ποιμένας δεν αρκέστηκε στο σπίτι που αγόρασε, αλλά, όπως καταγγέλλει η γυναίκα, θέλησε να… επεκταθεί και στο διπλανό οικόπεδο το οποίο παρέμενε στην ιδιοκτησία της. Σταδιακά, λοιπόν, ξεκίνησε να το καταπατά, αρχικά… φυτεύοντας τριανταφυλλιές και άλλα λουλούδια, ενώ στην πορεία έφτασε στο σημείο να «βγάλει» μέχρι και σκάλα στο οικόπεδο προκειμένου να έχει πιο εύκολη πρόσβαση!

Ο «πατέρας» Ποιμένας, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, βασιζόταν στο γεγονός ότι η ίδια δεν θα ανακάλυπτε τις ύποπτες προθέσεις του, μια και ζούσε στην Αυστραλία. Όμως τη βρήκε αντιμέτωπη στο σχέδιό του να ασκήσει πράξεις νομής σε ξένη περιουσία, καθώς η ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε την καταπάτηση και ζήτησε τη νομική συμβουλή δικηγόρου ώστε να την αποτρέψει. Η δικηγόρος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα πριν από περίπου έναν μήνα να εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία, με την οποία ο παπάς εκδιώχθηκε από το οικόπεδο. Ωστόσο, δεν έδειξε πρόθεση να συμμορφωθεί.

«Μετά την εισαγγελική παραγγελία και εφόσον ο ίδιος δεν συμμορφώθηκε με αυτήν, προβήκαμε από μόνοι μας στην απομάκρυνση των δικών του αντικειμένων από το οικόπεδο της εντολέως μου, για το οποίο φυσικά κατέχει όλους τους νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας και το οποίο είναι νομίμως καταχωρημένο στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο» τονίζει σε δήλωσή της η δικηγόρος της ιδιοκτήτριας, Μαρία Γρηγοροπούλου.

Στο μεταξύ, θύελλα έχει ξεσηκώσει στην ελληνική κοινωνία και τον εκκλησιαστικό κόσμο το ρεπορτάζ και οι πορνογραφικού περιεχομένου φωτογραφίες που δημοσίευσε η «Espresso» με πρωταγωνιστή τον ίδιο ιερομόναχο, Ποιμένα Ταλάντζη.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, εξαπολύει κεραυνούς κατά του Ποιμένα και τονίζει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος «ταλαιπωρεί και σκανδαλίζει την πίστη μας και ισοπεδώνει βάναυσα κάθε αίσθημα σεβασμού της Εκκλησίας μας».

Ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος, με αφορμή τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και, όπως λέει, τον άφησαν άφωνο, σημειώνει ότι «η ψυχική υγεία του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι σίγουρα κλονισμένη».

Ο μητροπολίτης Πειραιά τονίζει ότι πρόκειται για αντιποίηση αρχής και στολής, αδικήματα που τιμωρούνται σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

πηγή: neoskosmos.com

 
Επιμέλεια για τόν sporeas.gr
Γιώργος Οικονομίδης
 

Δείτε τόν βίο και πολιτεία τού εν λόγω Ιερομόναχου.

 

 
 

www.sporeas.gr

www.sporeas.tv

 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.