Άλλη μιά φορά στό ίδιο έργο θεατές… Κράτος καί Εκκλησία “αιώνιοι εραστές”.

Ο Σύγχρονος “άγιος” Αντώνιος… Σαμαράς.

Την στιγμή πού η Ελλάδα παίρνει τόν κατήφορο, οι Έλληνες -και όχι μόνο- λοιμοκτονούν, αυτοκτονούν ανήμποροι καί αβοήθητοι, οι μισθοί και οι συντάξεις αγγίζουν τήν εξαθλίωση από τίς περικοπές τών ανεγκέφαλων και δοσίλογων κυβερνητών μας, ο -φερόμενος ώς πρωθυπουργός τής Ελλάδος- Αντώνης Σαμαράς γλύφει τήν Ορθόδοξη Εκκλησία τής ψευτιάς (“διάδοχοι” τών Αποστόλων) και τής υποδούλωσης τής ανθρώπινης ψυχής (ειδωλολάτρες καί θεομπαίχτες), καί δέν κόβει ούτε ένα ευρώ από τούς μισθούς τών παπάδων… ίσως μάλιστα δώσει καί αυξήσεις στούς παπάδες χάριν τών ψήφων τους πού κατ’ υπόσχεσιν θά έχει στό τσεπάκι του όταν κινδυνεύει να πέσει στά τάρταρα τής κάλπης.

Διαβάστε τό σχετικό άρθρο από τό Mediasoup.

 

Δεν κόβει μισθούς κληρικών ο Σαμαράς

Συνάντηση με τον Aρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβεβαίωσε τον προκαθήμενο της ελλαδικής Εκκλησίας ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στους μισθούς των κληρικών.

Το κλίμα της συνάντησης, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, χαρακτηρίζεται πολύ καλό από εκκλησιαστικούς κύκλους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανέφερε, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, το παλαιότερο αίτημά του να αποδεσμευτεί από το Δημόσιο η εκκλησιαστική περιουσία (πρόκειται για οικόπεδα που ανήκουν στην Εκκλησία και για τα οποία δεν μπορούν να εκδοθούν οικοδομικές άδειες) προκειμένου να αξιοποιηθεί και τα έσοδα από την αξιοποίηση να διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Ο κ. Ιερώνυμος πρότεινε επίσης τη δημιουργία κοινού ταμείου εκκλησιαστικής πρόνοιας προκειμένου να κατευθύνονται οι πόροι σε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να μην χρησιμοποιούνται οι πόροι για την κάλυψη άλλων αναγκών.

Ανάλογη πρόταση είχε καταθέσει ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας και τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ζήτησε ακόμη την ενεργοποίηση της μικτής επιτροπής διαλόγου Πολιτείας – Εκκλησίας, η οποία είχε συσταθεί το 2009 χωρίς ωστόσο να προχωρήσει το έργο της.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε την άποψη στον πρωθυπουργό ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Προς τούτο, ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.

 

πηγή: Mediasoup

 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ