Στην παρούσα στήλη θα δημοσιεύουμε τις επιστολές που αποστέλλονται από τον “Σπορέα” στον κ. Κυριακό Τσουρό, υπεύθυνο του “Αντιαιρετικού Αγώνος” έως ότου λάβουμε την απάντηση του για τις αιρετικές θέσεις καί απόψεις τού κ. Νικόλαου Μαυρομάγουλου καί τής ΟΟΔΕ..

Οι πρώτες τρείς επιστολές μου, δημοσιεύθηκαν και στο άρθρο μου, Αίρεση και… ο “Αντιαιρετικός Αγώνας” της Ιεράς Συνόδου (Εκκλησία της Ελλάδος)

 

04 Ιανουαρίου 2008

Προς τον Πρωτοπρ. Κυριακό Τσουρό, γραμματέα της ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Κυριακός Τσουρός. Γραμματέας τής Συνόδου τού Αντιαιρετικού Αγώνος.

Σε βιβλίο του συγγραφέα κ. Νικόλαου Μαυρομάγουλου, με τίτλο: “Αναζητώντας την Αλήθεια”, εκδοθέν από την Ι. Μ. Μαχαιρά Κύπρου, Απρίλιος 2004, και στο 40ό κεφάλαιο, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι, ο Θεός δεν θυσίασε τον Υιόν Του για χάρη των αμαρτωλών, και δείχνει να αρνείται την αιώνια ύπαρξη της κολάσεως.

Μεταξύ άλλων γράφει στο εν λόγω κεφάλαιο:

  • “Στη δική Του Εκκλησία, (σ.σ.: εννοεί την Ορθόδοξη) έμαθα πως ο Θεός έστειλε το Λόγο και Γιο του Ιησού Χριστό, για να πάρει την ανθρώπινη φύση, και να την ενώσει με τη Θεϊκή. Έτσι, θα μπορούσε να την ανυψώσει κατά χάριν στη δική Του ομοίωση, ώστε να ολοκληρωθεί ο σκοπός του για τον άνθρωπο. Έτσι, θα μπορούσε “να νικήσει η ανθρώπινη φύση το θάνατο”, στο πρόσωπο τού Ιησού Χριστού που νίκησε το θάνατο όταν αναστήθηκε”.

Και παρακάτω συμπληρώνει:

  • “Έμαθα, πως ο Θεός θα γίνει “τα πάντα εν πάσι”, δηλαδή “τα πάντα για όλους”, πράγμα που θα κάνει κάποιους να χαίρονται σ’ αυτό το σφιχταγκάλιασμα τής αγάπης του, ενώ κάποιοι άλλοι θα μισήσουν αυτό το ίδιο “σφιχταγκάλιασμα”, αυτή την αγάπη, σαν να βρίσκονται σε κόλαση. Γιατί η Αγάπη, (ο Θεός), είναι και η κόλαση και ο παράδεισος” (η υπογράμμιση δική μου).

Όσον αφορά την δημιουργία του ανθρώπου από τον Θεό, ο κ. Μαυρομάγουλος έχει αιρετική άποψη που την διοχετεύει στο διαδίκτυο μέσω της ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας), και υποστηρίζει μάλιστα ότι, οι απόψεις του αυτές -που τις συμμερίζονται και άλλα μέλη της ΟΟΔΕ- “...είναι θέμα χρόνου να γίνουν αποδεκτές από κάθε πληροφορημένο Ορθόδοξο Χριστιανό...

Γράφει ο κ. Μαυρομάγουλος μεταξύ άλλων:

  • “Είναι σημαντικό εδώ να πούμε, ότι παρά την εντύπωση που είχαν οι περισσότεροι αναγνώστες της Αγίας Γραφής στις περασμένες χιλιετηρίδες, ότι ο Αδάμ ήταν ο βιολογικός πατέρας όλων των ανθρώπων, κατά την Ορθόδοξη θεολογία ο Αδάμ είναι κυρίως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ πατέρας της ανθρωπότητας, επειδή κατέχει το ρόλο της ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ της ανθρωπότητας”.

Την εμμονή του αυτή, ο κ. Μαυρομάγουλος, την βασίζει στο πιστεύω του ότι, 60.000 χρόνια πριν από τον Αδάμ υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι, και ότι ο Θεός διάλεξε τον Αδάμ με την προϋπόθεση να μπορέσει ο Αδάμ να νικήσει τον θάνατο. Εφ’ όσον όμως ο Αδάμ δεν τα κατάφερε και ξέπεσε απο την Χάρη, ανέλαβε ο Χριστός αυτόν τον ρόλο, και πεθαίνοντας έδωσε την δυνατότητα στον άνθρωπο να μπορέσει να φτάσει στην αθανασία, και σταδιακά στην αιωνιότητα να λάβει την “καθ’ ομοίωσιν Θεού”, διότι τώρα ο άνθρωπος κατέχει μόνον την “κατ’ εικόνα” του Θεού.

Με λίγα λόγια, ο κ. Μαυρομάγουλος δεν δέχεται ότι, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, έχυσε το Αίμα Του για τις αμαρτίες των ανθρώπων, ενώ ο Λόγος του Θεού, που σημειώνω ότι, οι της ΟΟΔΕ δεν τον δέχονται ως τέτοιον- μας λέει ότι: “πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού” (Ρωμαίους: γ’ 23).

Την διδαχή του αυτή, ότι ο Αδάμ δεν είναι βιολογικός πατέρας όλων των ανθρώπων, ο κ. Μαυρομάγουλος υποστηρίζει -παραπάνω- ότι την δέχεται και η Ορθόδοξη Θεολογία.

Εξ’ αιτίας λοιπόν των παραπάνω απόψεων, ζητώ κ. Τσουρέ, την δική σας τοποθέτηση στην στάση αυτή του κ. Μαυρομάγουλου, διότι ως άρχων του “Αντιαιρετικού Αγώνος” που είστε, έχετε λόγο να τοποθετηθείτε, όπως και δια νόμου είστε υποχρεωμένος να απαντάτε σε κάθε -καλοπροαίρετη- ερώτηση πολιτών, και την τοποθέτηση σας αυτή (που είναι αναγκαία) θα την συμπεριλάβω στο νέο μου άρθρο περί των αιρετικών -κατ’ εμέ- διδασκαλιών που υπάρχουν στην Ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, που παρόλα αυτά απολαμβάνουν την εύνοια και τους επαίνους κάποιων ιεραρχών, όπως π.χ. του π. Γ. Μεταλληνού, καθώς και τους δικούς σας επαίνους αλλά και της συμπαράστασης σας που έχει -όπως υποστηρίζει- η εν λόγω ομάδα της ΟΟΔΕ.

Αν είστε ή όχι γνώστης των αιρετικών αυτών διδασκαλιών, θα χαρώ -όπως και οι χιλιάδες επισκέπτες της Ιστοσελίδας μου https://sporeas.gr – να μάθουμε την δημόσια τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου, από το γραφείο του “Αντιαιρετικού Αγώνος” και από εσάς τον ίδιο, που δείχνετε να έχετε άποψη για κάθε αιρετική (σε εισαγωγικά ή μη) ομάδα και διδασκαλία.

Αναμένω την απάντηση σας προς δημοσίευση.

 

Με αγάπη Χριστού

 

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης του www.sporeas.gr

ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

08 Ιανουαρίου 2008

Προς τον Πρωτοπρ. Κυριακό Τσουρό, γραμματέα της ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

 Αγαπητέ κ. Τσουρέ,

Σε επιστολή μου που σας απέστειλα με e-mail (04/01/2008) αλλά και με fax (05/01/2008), εζήτησα να τοποθετηθείτε στις αιρετικές απόψεις του κ. Νικόλαου Μαυρομάγουλου που αναγράφει στο Βιβλίο του υπό τον τίτλο “Αναζητώντας την Αλήθεια”, διότι θα συμπεριλάβω την τοποθέτηση σας σε άρθρο μου για την αιρετική στάση του εν λόγω κυρίου, και κατ’ επέκτασιν, της Ιστοσελίδος ΟΟΔΕ, που η Ορθοδοξία θεωρεί ότι… “ορθοδοξούν”.

Σας δηλώνω ότι, το άρθρο μου είναι έτοιμο προς δημοσίευση στην Ιστοσελίδα μου, και λείπει μόνον η δική σας τοποθέτηση επί του θέματος. Εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδος δεν έχω απάντηση σας, θα το δημοσιεύσω θεωρώντας την σιωπή σας ώς ένδειξη πως συμφωνείτε με τις αιρετικές απόψεις του κ. Μαυρομάγουλου. Σας υπενθυμίζω δέ, και την υποχρέωσή σας εκ του Νόμου να απαντάτε σε ερωτήσεις Ελλήνων πολιτών.

Με αγάπη Χριστού

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης του https://sporeas.gr/

ηλεκτρονική διεύθυνση:

 
 

12 Ιανουαρίου 2008

Προς τον Πρωτοπρ. Κυριακό Τσουρό, γραμματέα της ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Αγαπητέ κ. Τσουρέ,

όπως σας ενημέρωσα με e-mail στις 08/01/2008, το άρθρο του “Σπορέα” για τις αιρετικές θέσεις των ανθρώπων της ΟΟΔΕ, δημοσιεύθηκε σήμερα (12/01/2008), τελευταία ημέρα της εβδομάδος όπως σας προανήγγειλα περιμένοντας την τοποθέτηση σας επί του θέματος, αλλά έως τώρα δεν ανταποκριθήκατε. Πέραν τούτου, διαβάζοντας και το εν λόγω άρθρο μου, στον δεσμό: Αίρεση [ΟΟΔΕ] και… ο “Αντιαιρετικός Αγώνας” της Ιεράς Συνόδου (Εκκλησία της Ελλάδος) , για να μπορέσετε να σχηματίσετε καλύτερη εικόνα περί των θέσεων της ΟΟΔΕ, πέραν από τα ερωτήματα που σας έθεσα, υπάρχει και ειδικό πλαίσιο προς στο τέλος της σελίδας, όπου περιμένει να φιλοξενηθεί η απάντηση σας, εάν και όποτε αποσταλεί.

Με αγάπη Χριστού

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης του https://sporeas.gr/

ηλεκτρονική διεύθυνση:

 
 

17 Ιανουαρίου 2008

Προς τον Πρωτοπρ. Κυριακό Τσουρό, γραμματέα της ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Αγαπητέ κ. Τσουρέ,

Σας απέστειλα δύο εν τω συνόλω ηλεκτρονικές επιστολές απ’ όπου και έλαβα την απόδειξη παραλαβής των επιστολών μου από την Εκκλησία της Ελλάδος, που αποδεικνύουν ότι παρελήφθησαν. Μία δε εξ’ αυτών, σας απεστάλη και μέσω του Φαξ.

Στα ερωτήματα που σας έθεσα για τις αιρετικές θέσεις του ορθοδόξου συγγραφέα κ. Ν. Μαυρομάγουλου και της Ιστοσελίδος της ΟΟΔΕ, έως τώρα σιωπήσατε. Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι,

1ον. Απαξιώνετε να απαντήσετε προς ενημέρωση των αναγνωστών μου, και να παρουσιάσετε την επίσημη δογματική τοποθέτηση της ορθοδόξου Εκκλησίας στα εν λόγω ερωτήματα του “Σπορέα”, ή,

2ον. Αποφεύγετε την δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος, διότι γνωρίζετε καλά ότι μιά αντιπαράθεση με τους συντελεστές της ΟΟΔΕ, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εκκλησίας σας, δεν είναι συμφέρουσα, ή,

3ον. Επί τούτου είστε τοποθετημένος στην θέση σας για να καταδικάζετε ΜΟΝΟΝ ετερόδοξες Εκκλησίες ως αιρετικές, και να υποθάλπετε την αίρεση στους εκκλησιαστικούς σας κύκλους, ή,

4ον. Δειλιάζετε να εκφράσετε δημόσια την γνώμη της εκκλησίας, διότι -ίσως- είναι σύμφωνη με τις αιρετικές θέσεις των συντελεστών της ΟΟΔΕ, όπου και έλαβαν ιερατικούς επαίνους για την αιρετική των τοποθέτηση.

Πράγματι λυπούμαι για την ανεξήγητη στάση σας, που ενώ είστε υποχρεωμένος να απαντάτε σε ερωτήματα ελλήνων πολιτών, εσείς απεναντίας καταπατείτε το δικαίωμα του έλληνα πολίτη να γνωρίζει τελικά τί πιστεύει στ’ αλήθεια η θρησκεία την οποίαν “υποχρεώνεται” να ακολουθήσει.

Δεν θα σταματήσω να ζητώ την απάντηση σας έως ότου την λάβω, και κάθε μου επιστολή θα δημοσιεύεται και στην Ιστοσελίδα μου, για να συμμετέχει και ο αναγνώστης στην όλη αυτή κακοπροαίρετη -επιτρέψτε μου- απαξίωσή σας.

Ελπίζω ότι, σύντομα θα αποφασίσετε να τοποθετηθείτε και να απαντήσετε για χάρη χιλιάδων αναγνωστών του “Σπορέα”, διότι εγείρεται θέμα δογματικό, και εάν δεν υπολογίζει η Εκκλησία, ή και εσείς προσωπικά, την Ιστοσελίδα του “Σπορέα”, θα αναγκαστείτε να υπολογίσετε τα λοιπά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως. Επιτέλους, ή απαντήστε ή πάψτε να αυτοαποκαλείστε “διάδοχοι των Αποστόλων”, διότι, οι Άγιοι εκείνοι άνδρες, δεν θα κρατούσαν ποτέ την στάση σας. Απεναντίας, χαιρόντουσαν να εκτελούν την Ευαγγελική ρήση: “… εστέ πάντοτε έτοιμοι εις απολογίαν μετά πραότητος και φόβου προς πάντα τον ζητούντα από σας λόγον περί της ελπίδος της εν υμίν” (Α’ Πέτρου: γ’ 15).

Εν Χριστώ Ιησού

Γιώργος Οικονομίδης

Εκδότης Ιστοσελίδος

http://www.sporeas.com

https://sporeas.gr/

http://www.sporeas.eu/

ηλεκτρονική διεύθυνση:

 
Αρχίζει η ανταπόκριση(;).

Πήραμε μια “απάντηση”. Το μήνυμα προωθήθηκε στους αρμόδιους.

Τώρα προωθήθηκε; Τα προηγούμενα μηνύματα τί απέγιναν; Αναμένουμε ωστόσο.

 

Απόδειξη παραλαβής του μηνύματος, από την Εκκλησία της Ελλάδος.

 

Το μήνυμά σας Προς: contact@ecclesia.gr

Θέμα: 17/1/2008 11:23 πμ, αναγνώστηκε στις 18/1/2008 12:13 μμ.

Το μήνυμά σας προωθήθηκε στην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή.

Ο Θεός να είναι μαζί σας.

 
 

23 Ιανουαρίου 2008

Προς τον Πρωτοπρ. Κυριακό Τσουρό, γραμματέα της ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Επιστολή 5η.

Αγαπητέ κ. Τσουρέ,

Λυπούμαι βαθύτατα διότι αναγκάζομαι να επιμένω -και θα επιμένω- στην “ζητιανιά” της απάντησης σας. Δεν σας τιμά, ως υπεύθυνο του “Αντιαιρετικού Αγώνος” και εκκλησιαστικού παράγοντα, αυτή η σιωπή σας. Κάποτε θα πάρετε θέση, διότι εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθείτε, αλλά έως τότε, το κύρος σας θα πληγεί, να είστε σίγουρος γι’ αυτό. Δεν δικαιολογείστε και αν ακόμα επικαλεστείτε φόρτο εργασίας, διότι μιά απάντηση λίγων λέξεων δεν σας αποτραβά από τα καθήκοντα σας. Μου αρκεί να πείτε, “Ναί, συμφωνούμε” ή “Όχι, δεν συμφωνούμε”. Σας υπενθυμίζω ότι, και το να απαντάτε υπάγεται στα καθήκοντα σας.

Η τακτική του κ. Μαυρομάγουλου θα φέρει περισσότερο -απ’ όσο υπάρχει- κακό σε ψυχές που διαβάζουν τα γραφόμενα του. Σε άρθρο που έγραψε ο κ. Μαυρομάγουλος εναντίον μου ζητώντας απάντηση σε κάποια ερωτήματα του, αν και αυτό αφορά μόνον εμένα, όμως για να σας δώσω να καταλάβετε την πνευματικότητα αυτού του ανθρώπου και της παρέας του, σας δείχνω τί λέει μεταξύ άλλων:

  • “Δέκα απλές για εμάς τους Χριστιανούς ερωτήσεις κύριε Οικονομίδη. Περιμένουμε τις απαντήσεις σου, οι οποίες θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας, μαζί με τον σχολιασμό μας πάντα, για να γίνει σε όλους φανερή η αίρεση την οποία εκπροσωπείς”.

Ο εν λόγω κύριος, αξιώνει να κάνει γνωστή την “αίρεση” την οποίαν εκπροσωπώ, και την Βιβλική αλήθεια, την οποίαν εκπροσωπώ, την θεωρεί… αίρεση!!! Ας είναι.

Την δική του, φανερή αίρεση, που σας ανέπτυξα σε προηγούμενες μου επιστολές, και που αξιώνει ο ορθόδοξος αυτός κύριος να την μεταδώσει σε κάθε πληροφορημένο ορθόδοξο χριστιανό, γιατί δεν την καταδικάζετε επίσημα ή να την αποδεχτείτε επίσημα, για να γνωρίζει επιτέλους ο ορθόδοξος -και όχι μόνο- χριστιανός την δογματική τοποθέτηση της εκκλησίας σας; Τί είναι αυτό που σας κωλύει;

Μέχρι στιγμής μας δώσατε την εντύπωση ότι η θέση που κατέχετε είναι μόνον για καταδίκη και επίθεση σε κάθε μή ορθόδοξη ομολογία.

Σας υπενθυμίζω τα λόγια που είπατε στην Ιερατική σύναξη στην Γιάννουλη, στις 16 Νοεμβρίου 2006, που ως καλεσμένος από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, αναφερθήκατε στην “αίρεση των Πεντηκοστιανών” όπως την αποκαλείτε. Είπατε λοιπόν μεταξύ άλλων:

  • “Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ανήκουμε στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, και οι Ιερείς μας έχουν την Αποστολική διαδοχή, γιατί έλαβαν το χάρισμα της Ιερωσύνης από τον Επίσκοπό τους, που είναι και Εκείνος φορεύς της Χάριτος του Θεού και όργανον και δοχείον της Χάριτός Του. Γι’ αυτό ενδεδυμένοι με την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις αιρετικές ομάδες που ασφαλώς δεν ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας“.

Τόσον καιρό, λοιπόν, αυτό σας ζητώ, να αντιμετωπίσετε τις αιρετικές ομάδες που δεν ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας, όπου στις ομάδες αυτές, υπάγεται και η ομάδα της ΟΟΔΕ. Με την άνεση λοιπόν, που εναντιώνεστε σε κάθε μη ορθόδοξη ομολογία, όπως εναντιωθήκατε εν προκειμένω και στην Πεντηκοστιανή Εκκλησία χαρακτηρίζοντας την ως αιρετική, με το ήμισυ της ανέσεως σας αυτής σας καλώ να τοποθετηθείτε και απέναντι στην ομάδα της ΟΟΔΕ. Τί φοβάστε επιτέλους; Γιατί αποφεύγετε να πείτε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις εν λόγω αιρετικές θέσεις του κ. Μαυρομάγουλου και των συνεργατών του, που σκοπό έβαλαν να “αναγκάσουν” τους ορθοδόξους να κάνουν δεκτές τις όποιες απόψεις τους; Εάν νομίζετε ότι ορθώς πράττουν οι ΟΟΔΕΐτες, πείτε το για να τελειώσει εδώ η “ταλαιπωρία” μας, εάν όμως πιστεύετε ότι η διδασκαλίες τους είναι αιρετικές, και εξακολουθείτε να κρατάτε “σιωπήν ιχθύος” τότε είστε συνυπεύθυνος στην πλάνη και την αίρεση που διοχετεύει η εν λόγω ομάδα.

Σας το επαναλαμβάνω: Συμφωνείτε στην άποψη της ομάδος αυτής, ότι, ο Ιησούς Χριστός δεν θυσιάστηκε για τις αμαρτίες των ανθρώπων, ότι δεν υπάρχει αιώνια κόλαση, ότι ο Αδάμ δεν ήταν πρωτόπλαστος και ότι υπήρχαν πρίν απ’ αυτόν και άλλοι άνθρωποι απ’ όπου ο Θεός διάλεξε τον Αδάμ από ανάμεσα τους για να τον κάνει ικανό να νικήσει τον θάνατο; Δέχεστε ότι αυτή η διδασκαλία είναι και η ορθόδοξη θεολογία, όπως υποστηρίζουν ο κ. Μαυρομάγουλος και οι συνεργάτες του; Απαντήστε επιτέλους στον Ορθόδοξο λαό για την θέση της Ιεράς Συνόδου. Μην αρκείστε στην καταδίκη ξένων ομολογιών την στιγμή που εθελοτυφλείτε στα εσωτερικά σας ατοπήματα.

Περιμένω την απάντηση σας, και εύχομαι να είναι ΤΩΡΑ.

Με αγάπη Χριστού

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης του

http://www.sporeas.com

https://sporeas.gr/

http://www.sporeas.eu/

Ηλεκτρονική διεύθυνση:

 
 

30 Ιανουαρίου 2008

Προς τον Πρωτοπρ. Κυριακό Τσουρό, γραμματέα της ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Επιστολή 6η.

Αγαπητέ κ. Τσουρέ,

Μετά λύπης μου διαπιστώνω, ότι, ο ρόλος που σας ανέθεσε η Εκκλησία της Ελλάδος, είναι -δυστυχώς- ρόλος αντιχριστιανικός. Σας ανέθεσαν να επιτίθεστε εντελώς αντιχριστιανικά και αβάσιμα πολλές φορές, σε κάθε, ξένο προς την Ελλαδική Εκκλησία, δόγμα ή ομολογία, με το πρόσχημα της «προστασίας», από την αίρεση, του «χριστεπώνυμου» ορθόδοξου πληρώματος.

Δυστυχώς, ιεράρχες της εκκλησίας σας, με τρανή άνεση «υπερασπίστηκαν» το «εγώ» τους, όπως ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, όταν θεώρησε πως μέσω της ιστοσελίδας μου www.sporeas.gr αναφέρθηκα στο όνομα του, ως να ήταν μέλος σε Μασονική Στοά, στέλνοντας μου εξώδικο, καθώς και ο παπά Ευστάθιος Κολλάς, πρόεδρος Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος, όπου απέστειλε εγκύκλιο μήνυμα σε κάθε ιερωμένο, με το πρόσχημα της υπεράσπισης του Μητροπολίτη Γερμανού Β’ και εφιστώντας τους την προσοχή για την -κατ’ αυτόν τουλάχιστον- «αιρετική» ιστοσελίδα μου.

Με την ως άνω ευκολία, να απαντάτε οι ιερείς προς υπεράσπιση του «εγώ» σας, με την ίδια -δυστυχώς- ευκολία κρατάτε, εσείς προσωπικά κ. Τσουρέ, «σιγήν ιχθύος» στο ερώτημα που σας έθεσα εδώ και τόσο καιρό με επιστολές μου που αγνοείτε ή περιφρονείτε.

Τελικά, κ. Τσουρέ, σας κατηγορώ:

1ον. Για δειλία, διότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε και να αντικρούσετε τις αιρετικές απόψεις ορθοδόξων εκδοτών και συγγραφέων που η Ελλαδική Εκκλησία υποστηρίζει και ενθαρρύνει.

2ον. Για παράβαση καθήκοντος, διότι, ενώ είστε υποχρεωμένος προς απάντηση, εσείς παραβιάζετε το νόμιμο δικαίωμα μου, ως Έλληνα πολίτη και εκδότη, να γνωρίζω την επίσημη δογματική τοποθέτηση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις όποιες αιρετικές διδασκαλίες, και

3ον. Για υπόθαλψη και προώθηση αιρετικών -πέραν των όσων υπάρχουν- διδασκαλιών στην Ορθόδοξη Εκκλησία, διότι, ενώ καλείστε να πάρετε επίσημη θέση στο άκουσμα των αιρετικών απόψεων σε βιβλίο του συγγραφέα κ. Νικόλαου Μαυρομάγουλου και των συνεργατών του στην ορθόδοξη ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, (αιρετικές απόψεις που σε προηγούμενες μου επιστολές σας επισήμανα), εσείς εξακολουθείτε να κωφεύετε, καταπατώντας –επαναλαμβάνω- το δικαίωμα των πολιτών για δογματική ενημέρωση.

Κύριε Τσουρέ, γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, η επόμενη επιστολή μου (εάν δεν λάβω και πάλι απάντηση σας) θα είναι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ελλάδος και στα ελληνόφωνα ΜΜΕ της Αυστραλίας, όπου είναι και η χώρα που κατοικώ, δίδοντας τους και την πλήρη αλληλογραφία μου μαζί σας, για να κάνω γνωστό στο ευρύ κοινό την απαράδεκτη αποσιώπηση σας ως προς την πληροφόρηση που υποχρεούστε να κάνετε στους ζητούντας δογματικό λόγο από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Την όλη αλληλογραφία μας, για να ενθυμηθείτε τα όσα ειπώθηκαν, θα την βρείτε εδώ: http://www.sporeas.com/allilografiaTouSporeaMeTonK.Tsouro.

Υ.Γ. Λόγω του θανάτου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου, και σεβόμενος τις ημέρες αυτές που θα είστε “επί ποδός”, θα περιμένω την ευκαιρία που θα σας δοθεί να μου απαντήσετε, και που ελπίζω -για το κοινό συμφέρον- να μην είναι μακρόχρονη.

Εν Χριστώ Ιησού

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης του

http://www.sporeas.com

https://sporeas.gr/

http://www.sporeas.eu/

Ηλεκτρονική διεύθυνση:

 
 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Μετά από αναμονή για απάντηση στα ερωτήματά μου, επήλθε από μέρους μου τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κυριακό Τσουρό (11/02/2008) και μου έδωσε την δική του άποψη.

Επέμενε να μάθει εάν είμαι Ορθόδοξος ζώντας και την μυστηριακή ζωή. Είναι τακτική του, μου είπε, να μήν απαντάει σε μή Ορθόδοξους, και ότι δεν παίρνει θέση σε απόψεις ορθοδόξων παρά μόνον σε απόψεις άλλων θρησκειών και ομολογιών.

Πείσθηκα ότι, η παπαδική ΚΡΑΤΙΚΗ Εκκλησία δείχνει ανοιχτά πλέον το προσωπείο της, διότι δεν έχει σημασία γι’ αυτούς αν είσαι Έλλην πολίτης, αλλά μετράει περισσότερο εάν είσαι… Ορθόδοξος(!!!). Θυμήθηκα τότε το γνωστό “σλόγκαν” τους, που λέει: “Πάς μή Ορθόδοξος, ούτε Έλλην είναι”.

Μου είπε ότι, την θέση της ΟΟΔΕ και του κ. Μαυρομάγουλου -για τις αιρετικές απόψεις τους- δεν την σχολιάζει, εφ’ όσον δηλώνουν ορθόδοξοι. Μπορούν να γράφουν ότι θέλουν αλλά αυτό δέν σημαίνει ότι η Εκκλησία τα επικυρώνει. Του δήλωσα και εγώ ορθόδοξος, επισημαίνοντας του όμως, ότι είμαι με την έννοια του “Ορθώς Δοξάζειν τον Θεόν” και όχι με την μυστηριακή έννοια που με ρώτησε. Πέραν τούτου, δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Μετά απ’ αυτή την δήλωση του, θυμήθηκα αυτό που έγραψα σε άλλο μου άρθρο για την ΟΟΔΕ, και είναι το εξής:

“Πως, λοιπόν, ο παπά Κυριακός Τσουρός, υπεύθυνος του Αντιαιρετικού Αγώνα, δίνει την έγκριση του σε τέτοιες αιρετικές διδασκαλίες; Λέτε να “κωφεύει” όταν πρόκειται για ορθόδοξους αιρετικούς, και να πολεμάει μόνο τους ετερόδοξους (εξ) αιρετικούς; Ας μας πει επιτέλους αν εγκρίνει αυτή την “Μαυρομαγούλεια θεωρία”.

Αυτή η “προφητική” μου απορία, επιβεβαιώθηκε με την δήλωση του παπά Τσουρού, ότι, δεν σχολιάζει δηλώσεις που προέρχονται από… ορθόδοξους (!!!).

Πάντως μου επεσήμανε -όπως και παλαιότερα η κυρία Καραμπίνη του γραφείου του- ότι η ΟΟΔΕ δέν είναι αποδεκτή επίσημα από την Εκκλησία της Ελλάδος, και ότι είναι ιδιώτες και μπορούν να γράφουν ότι θέλουν. Για τις αιρετικές τους θέσεις, που κάποιοι ιεράρχες υποστηρίζουν, απέφυγε να μου απαντήσει. Με βεβαίωσε ότι διάβασε όλες τις επιστολές μου, αλλά θεώρησε ότι ήταν προσβλητικές για το άτομό του, διότι δεν γράφηκαν ως έπρεπε.

Το τελευταίο που άκουσα από τον ίδιο, και απόρησα, ήταν ότι, ο ίδιος ο κ. Τσουρός είναι απλά ένας γραμματέας του “Αντιαιρετικού Αγώνα” και όπως μου είπε, πολλοί δεν το γνωρίζουν αλλά δεν έχει την εξουσία για να απαντάει σε τέτοια ζητήματα, και είναι άλλοι πάνω από αυτόν με τέτοια εξουσία. Του είπα ότι κατέχει την θέση του αποθανόντος Αλεβιζόπουλου, και ότι με ευκολία πήραν θέση στο ζήτημα Χαραλαμπάκη, αλλά δεν πήρα και πάλι απάντηση. Πέραν τούτου, ζητώντας του “συγνώμη” που απευθύνθηκα σ’ αυτόν, εφ’ όσον δηλώνει… αναρμόδιος, του είπα ότι θα απευθυνθώ στον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, και θα το κάνω.

Πρέπει επιτέλους να μπούν στην θέση τους οι συντελεστές της αίρεσης, Μαυρομάγουλος και Σία, και η Εκκλησία -που επιμένουν οι ΟΟΔΕΐτες ότι υπερασπίζουν- να πάρει θέση για την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Η όλη προσπάθεια μας για απάντηση από τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, θα δημοσιευθεί σε ειδικό μας άρθρο, καθώς και στην παρούσα στήλη (παραπομπή), ως αποτέλεσμα της απάντησης που ζητάμε στα εν λόγω ερωτήματα μας, εφ’ όσον ο φερόμενος ως αρμόδιος επί τέτοιων θεμάτων, κ. Τσουρός, μας δηλώνει ότι είναι ο πλέον… αναρμόδιος(!!!).

 
Γιώργος Οικονομίδης
“sporeas.gr”
11/02/2008
 

Υ.Γ. Κλείνοντας αυτή την στήλη, αφού θα απευθύνομαι στο εξής στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ενημέρωσα τον κύριο Τσουρό με το παρακάτω μήνυμα:

 

11 Φεβρουαρίου 2008

Προς τον Πρωτοπρ. Κυριακό Τσουρό, γραμματέα της ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ,

 

Αγαπητέ κ. Τσουρέ,

Σας ευχαριστώ για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα 11/02/2008, και εφ’ όσον μου δηλώσατε ότι απαντάτε μόνο σε Ορθόδοξους που ζουν την μυστηριακή ζωή, και ότι δεν είστε ο πλέον αρμόδιος αλλά υπάρχουν άλλοι πάνω από εσάς για να απαντήσουν, σας ενημερώνω ότι κλείνω εδώ την αλληλογραφία μας που υπάρχει ενημερωμένη στην στήλη μου “ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ “ΣΠΟΡΕΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ “ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΣΟΥΡΟ” και στο εξής θα απευθύνομαι στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, δίδοντας του και την όλη αλληλογραφία μας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα αποσταλεί η εν λόγω αλληλογραφία και στα ΜΜΕ, όπως υποσχέθηκα παλαιότερα ***.

 

Ο Θεός να σας ευλογεί.

 

Με αγάπη Ιησού Χριστού

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης τού https://sporeas.gr/

 

*** Η αποστολή αλληλογραφίας ξεκίνησε, αρχής γενομένης από το κανάλι ALTER και στην εκπομπή “Καλημέρα με τον Τέρενς”, του κ. Τέρενς Κουΐκ, και έπεται συνέχεια.

 

*** Καθώς όμως φαίνεται, ο κ. Κουίκ -παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι θα δεί το θέμα ως διαχρονικό- εσιώπησε έως τώρα, και του έγραψα ότι η Εκκλησία έχει δύναμη που φοβούνται κάποιοι, όμως κάποιοι και όχι όλοι. Από την τηλεόραση του ALPHA και την εκπομπή του κ. Νίκου Μάνεση “STUDIO ALPHA”, λαμβάνοντας την διαμαρτυρία μου την ανάρτησαν αμέσως στο Blog τους, και με ενημέρωσαν ότι θα κάνουν πρώτα Ρεπορτάζ και θα επανέλθουν και τηλεοπτικά αν το θέμα χρίζει περεταίρω ανάδειξης. Αναμένω.

 

Επίσης: Υπενθυμίζουμε στην “Ιερά” Σύνοδο, την σύντομη (βλέπε παραπάνω) απάντηση της στον “Σπορέα” στις 17/01/2008, που έγραψε:

“Το μήνυμά σας προωθήθηκε στην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή.

Ο Θεός να είναι μαζί σας”.

 

Από τότε, έως τώρα, δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση από μέρους της Συνοδικής Επιτροπής, και αναρωτιόμαστε, τί να συμβαίνει άραγε; Τόσο μακρά είναι η διαδρομή της… προώθησης του μηνύματός μου, ή μήπως δεν έχουν λόγια για να τοποθετηθούν; Ας το κρίνει ο αναγνώστης.

Και να ξέρει η “Ιερά” Σύνοδος, ότι, ο αναγνώστης έχει σίγουρα κρίση.
 
 
Πρώτη δημοσίευση Ιανουάριος 2008
Δεύτερη δημοσίευση 07 Οκτωβρίου 2012
 
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
 
 

Διαβάστε επίσης:

Αίρεση [ΟΟΔΕ] και… ο “Αντιαιρετικός Αγώνας” της Ιεράς Συνόδου (Εκκλησία της Ελλάδος)

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ “ΣΠΟΡΕΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

 

 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.