Απειλή κατεδάφισης σε Χριστιανική Εκκλησία σε επαρχία της Κίνας.

Filed under ΚΟΣΜΟΣ

του Γιώργου Οικονομίδη.

Απειλή κατεδάφισης σε Χριστιανική Εκκλησία σε επαρχία της Κίνας 1Με κόκκινο σπρέι γράφτηκε από τήν Κινεζική κυβέρνηση ο "επίλογος" σε μιά (ακόμη) Χριστιανική Εκκλησία. Στον τοίχο της Εκκλησίας έγραψαν οι αξιωματούχοι την προειδοποίηση "Προς κατεδάφιση", ξεσηκώνοντας τούς πιστούς όπου και διαμαρτύρονται για την απόφαση αυτή.

Στην Κινεζική επαρχία Zhejiang αποφάσισαν να κατεδαφίσουν την τοπική Χριστιανική Εκκλησία των Διαμαρτυρομένων με το αιτιολογικό ότι οι πιστοί αρνούνται να αφαιρέσουν τόν Σταυρό από την κορυφή του κτηρίου.

Απειλή κατεδάφισης σε Χριστιανική Εκκλησία σε επαρχία της Κίνας 3Η απόφαση ανεστάλη υπό τό βάρος της διαμαρτυρίας των χιλιάδων Χριστιανών που λένε ότι η Εκκλησία αυτή είναι τό σπίτι τους.

Πλήθος πιστών Χριστιανών έγινε ανθρώπινη ασπίδα για την υπεράσπιση του Οίκου του Θεού όπου κηρύττεται το Ευαγγέλιο σε χιλιάδες κόσμου. Σε πείσμα της επιμονής τών πιστών, η Κινεζική κυβέρνηση έχει στείλει πολλούς ανθρώπους της για να οργανώσουν την αναγκαστική κατεδάφιση.

Αξίζει να αναφέρω ότι στο παρελθόν καί σε άλλες Εκκλησίες στην επαρχία Zhejiang απομάκρυναν βίαια τούς σταυρούς από τα κτήρια τους.

Για την εν λόγω Εκκλησία πιθανόν να χρησιμοποιηθεί και δυναμίτιδα για να την ανατινάξουν, ανέφερε ο δικηγόρος Yang Xingquan. Πάντως η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν της την συγκέντρωση των χιλιάδων Χριστιανών στό κτήριο για την διαφύλαξη του.

Απειλή κατεδάφισης σε Χριστιανική Εκκλησία σε επαρχία της Κίνας 2Την φρούρηση της Εκκλησίας την ανέλαβαν 100 και πλέον Χριστιανοί όπου σε βάρδιες μέρα και νύχτα επαγρυπνούν για να μήν επιστρέψουν την υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης. Τα ξημερώματα της προκαθορισμένης ημέρας για την κατεδάφιση, αξιωματούχοι καί εργάτες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν βλέποντας την φρούρηση του κτηρίου από τους πιστούς Χριστιανούς.

Από τό "Neighborhood Office of Yongjia County" εξεδόθη ανακοίνωση λέγοντας ότι: "Καθώς η δομή αυτή είναι παράνομη και θέτει σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, με την παρούσα απόφαση και για την ασφάλεια των ανθρώπων, αλλά και σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς της Κίνας , η Χριστιανική Εκκλησία στην επαρχία Sanjiang πρέπει να κατεδαφιστεί".

Τό πώς η "παράνομη" Εκκλησία "θέτει σοβαρά ζητήματα ασφάλειας", ενώ εάν αφαιρεθεί ό Σταυρός δέν τίθεται θέμα ασφάλειας, ο καθένας μπορεί να καταλάβει τά πραγματικά αίτια της κατεδάφισης του κτηρίου, ή καλύτερα… τόν διωγμό τών Χριστιανών!

Με πίστη, κόπο και μόχθο, αλλά και διωγμό, οι Χριστιανοί της επαρχίας έκτισαν το κτήριο της Εκκλησίας όπου και κόστισε 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

(Οι φωτογραφίες είναι από το China Aid).

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.gr

www.BibleMedia.tv

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

One Response to Απειλή κατεδάφισης σε Χριστιανική Εκκλησία σε επαρχία της Κίνας.