ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
 
"Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί, η αγάπη δεν φθονεί, η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν επαίρεται, δεν ασχημονεί, δεν ζητεί τα εαυτής, δεν παροξύνεται, δεν διαλογίζεται το κακόν, δεν χαίρει εις την αδικίαν, συγχαίρει δε εις την αλήθειαν· πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει" (Α’ Κορινθίους: 13’ 4-8).
 
"Τώρα δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα, μεγαλητέρα δε τούτων είναι η αγάπη" (Α’ Κορινθίους: 13’ 13).
 
 

Ο Πέτρος και οι Πέτρες

Είπε ο Κύριος στον Πέτρο: «…πριν φωνάξη ο αλέκτωρ, τρις θέλεις με απαρνηθεί.» (Ματθαίος, κς’34)
 
Εγώ, Κύριε; «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ»; Και να πεθάνω μπορώ για σένα.
Πριν όμως φωνάξει ο αλέκτωρ, ο Πέτρος έτρεχε να κρυφτεί μπροστά από μια δούλη, από φόβο, για την ζωή του.
Γιατί όμως αυτό; Δεν πληρώθηκε ακόμα με Πνεύμα Άγιο και ο φόβος κυρίευε την καρδιά του. Μετά την πεντηκοστή όμως, και την ζωή του ακόμα έδωσε για τον Κύριο του.
Σήμερα με ευκολία ο χριστιανός λέει ότι έχει το Άγιο Πνεύμα μέσα του. Είναι παιδί του Θεού, αναγεννημένος και σωσμένος, χάριν του Χριστού.
Η ζωή του όμως το δείχνει; Μήπως φοβάται να ομολογήσει ότι είναι του Χριστού; Μήπως τρέμει μπροστά στον φόβο του χλευασμού; Μήπως, μήπως, μήπως…; «Όστις με αρνηθή ενώπιον των ανθρώπων, και ο Υιός του ανθρώπου θέλει αρνηθή αυτόν ενώπιον των αγγέλων του Θεού» (Λουκάς, ιβ’ 9).
Αν, ανήκουμε στην κατηγορία αυτή της άρνησης, και γινόμαστε σκληροί σαν πέτρες, τότε ποια η διαφορά με την άρνηση του Πέτρου; Ναι, δεν είχε τότε το Άγιο Πνεύμα, γι’ αυτό και Τον αρνήθηκε. Σωστά.
Εσύ όμως, που ίσως αρνείσαι και φοβάσαι να ομολογήσεις τώρα τον Ιησού Χριστό, και λες ότι είσαι παιδί Του, ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ;
 
Γιώργος Οικονομίδης
 
 

ΑΧ!!! ΑΥΤΟ ΤΟ…ΔΑΚΤΥΛΟ

Είναι πολύ εύκολο να δείχνουμε με το δάκτυλο τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. Ήταν ο προδότης του Κυρίου μας, και το γνωρίζουμε αυτό, ξέρουμε ότι για τα αργύρια έκανε αυτό που έκανε. Διαβάζουμε στα ευαγγέλια την ιστορία του, με το τραγικό του τέλος. Επίσης αισθανόμαστε μεγάλη προσβολή όταν μας αποκαλούν Ιούδα. Όπως και να το κάνουμε, η προδοσία είναι μια πράξη κατακριτέα, που με απέχθεια την αποστρεφόμαστε και την απορρίπτουμε. Όμως, για σκέψου, εσύ πώς αντιδράς όταν ακούς για τον προδομένο Κύριο μας Ιησού Χριστό; Ακούς ότι είναι ο ΜΟΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ του κόσμου, είναι η μόνη οδός που οδηγεί στον Πατέρα Θεό, έχυσε το Αίμα Του στον Σταυρό για σένα και για μένα, είναι η ΟΔΟΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΖΩΗ, και όμως…ίσως χλευάζεις, αδιαφορείς, αποστρέφεσαι και κατηγορείς αδιάκοπα το μήνυμα του ευαγγελίου, όταν το ακούς καθαρό και ανόθευτο. Με λίγα λόγια, προδίδεις τον Σωτήρα σου Χριστό. Κοίτα στον καθρέφτη σου και κάνε την ερώτηση…τι διαφορά άραγε έχω εγώ με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη;
Καιρός να ελέγξουμε τις Καρδιές μας…τώρα!!!
 
Γιώργος Οικονομίδης
 
 

Υιός Θεού, Υιός ανθρώπου

«Και ο Λόγος έγεινε σάρξ, καί κατώκησε μεταξύ ημών, (καί είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ώς μονογενούς παρά του Πατρός,) πλήρης χάρητος και αληθείας.» (Ιωάννης, α’14) Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τονίζουμε την απέραντη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο. Τι θαυμάσιο ειναι αυτό το δώρο του Πατέρα Θεού!!! Ο Υιός Του Ιησούς Χριστός, ο Λόγος, πήρε σάρκα ανθρώπου και έγεινε όμοιος με το πλάσμα Του για να μας πλησιάσει, και να συμφιλιώσει τον άνθρωπο με τον Θεό, καθώς και τον Θεό με τον άνθρωπο, γενόμενος Ο ΜΟΝΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ μεταξύ Θεού και ανθρώπου.
 
Γιώργος Οικονομίδης
 
 

ΑΓΑΠΗ

Είναι κάτι που όλοι την ζητάμε, την ποθούμε, παλεύουμε γι αυτήν, γιατί την έχουμε ανάγκη. Αν λείπει από την ζωή μας, μας κάνει δυστυχισμένους, ταλαίπωρους, εχθρικούς απέναντι στους άλλους, μας κάνει να ζούμε στον φόβο και στην απελπισία, γιατί απλά -ίσως- δεν την έχουμε!
Ακούει στο όνομα…ΑΓΑΠΗ!!! Είναι η Αγάπη που τόσο πλούσια μας δόθηκε από τον Ουρανό, χωρίς εμείς να το αξίζουμε, και όμως, σαν χάρισμα Θεού στον άνθρωπο λογίστηκε αυτή η Αγάπη, που κόστισε ακριβά στον Πατέρα Θεό, αφού έδωσε τον Γιο Του θυσία στον σταυρό για μας.
"Διότι, τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, δια να μη απολεσθή πάς ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχει ζωήν αιώνιον" (Ιωάννης γ’16).
Μετά από όλα αυτά, μπορούμε επιτέλους να μιλάμε για μία… ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ!!!
 
Γιώργος Οικονομίδης
 

 

Κι ύστερα ήρθε άλλη γενιά, που δεν γνώριζε προσωπικά τον Κύριο… (Κριτές 2/10).

Οι άνθρωποι γρήγορα λησμονούν, όχι τα γεγονότα της ιστορίας, αλλά τα μαθήματα του παρελθόντος. Οι Αιγύπτιοι ξέχασαν για τον Ιωσήφ και δίωξαν τους Ισραηλίτες για να τους εξοντώσουν.
Και στην περίοδο που κυβερνούσαν οι Κριτές, οι Ισραηλίτες γρήγορα ξεχνούσαν τις αξιώσεις του Θεού όταν ο Κριτής πέθαινε και στρέφονταν στον ειδωλολατρικό τρόπο ζωής, όπως και τ’ άλλα έθνη τριγύρω τους.
Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Ξέρουμε ότι ο Θεός μίλησε στους προπάτορές μας αλλά οι περισσότεροι νιώθουν ότι η σχέση που έχουν με το Θεό είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Η έλλειψη υγιούς χριστιανικής εκπαίδευσης και η υποβάθμιση της οικογενειακής ζωής είναι παράγοντες που μας κατάντησαν μια γενιά που δεν γνωρίζει το Θεό.
Έτσι υπάρχει μεγάλη ανάγκη όσοι γνωρίζουν τον Κύριο να γνωστοποιήσουν τα θαυμάσια της χάρης Του στη γενιά τους.
 
Maurice Paine
 
 

Κι εκείνοι χωρίς να χάνουν καιρό παράτησαν τα δίχτυα τους και Τον ακολούθησαν (Μάρκ. 1/18).

Μια προσωπική συνάντηση και επαφή με τον Ιησού Χριστό δημιουργεί μια άμεση ανταπόκριση. Δεν χρειάζονταν δεύτερη σκέψη, άλλη καθυστέρηση. Δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά όταν το πλάσμα έρχεται μπροστά στο Δημιουργό του.
Η συνάντηση κάθε ανθρώπου με τον Κύριο είναι μια πρόκληση και πρόσκληση. Και απαιτεί απάντηση. Αν δεν Τον δεχτείς, Τον απορρίπτεις. Το να μη κάνεις κάτι και να μη λες τίποτε απαντάς αρνητικά. Γι’ αυτούς όλα τα άλλα (δίχτυα, δουλειά…) ήταν δευτερεύοντα. Η πρόσκληση του Χριστού γέμισε την όρασή τους. Αυτό που χρειάζονταν ήταν το ψάρεμα των ανθρώπων.
Όλοι μας πρέπει να εγκαταλείψουμε κάτι: άλλοι τα δίχτυα, άλλοι κάποια άλλη δουλειά ή απασχόληση. Είθε η ανταπόκρισή μας να είναι άμεση και αμετάκλητη, όπως των πρώτων μαθητών.
 
Maurice Paine
 
 

Ο καρπός του Πνεύματος (Εφεσ. 5/9)

Ο καρπός είναι προϊόν αύξησης και ενέργειας. Το Άγιο Πνεύμα παράγει καλό καρπό αγαθότητας και αλήθειας. Ο καρπός του Πνεύματος έρχεται σ’ αντίθεση με τα έργα του σκότους και της σάρκας, που δεν παράγουν τίποτα το καλό και αληθινό. Ο καρπός συνήθως, δεν έρχεται μέσα σε μια νύχτα. Φυσιολογικά είναι το αποτέλεσμα μηνών και ετών. Το Άγιο Πνεύμα ενεργεί και κάνει τον καρπό πιο ελκυστικό. Το ύψιστο ιδανικό που επιδιώκουμε είναι να φέρουμε καρπό κι έτσι ο Θεός να δοξάζεται.
Η αγάπη και η χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού ξεχειλίζει και ποτίζει όλους γύρω μας όταν ζούμε καρποφόρα ζωή. Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, δίνονται για να μας υψώσουν και να μας φέρουν πλησιέστερα στο Χριστό. Φτάνουμε στο ύψιστο σημείο των δυνατοτήτων μας όταν παράγουμε τον καρπό του Πνεύματος.
 
Maurice Paine
 
 

Άνθρωπος… χωρίς θεμέλια (Λουκάς 6/49)

Υπάρχουν πολλοί σήμερα που μοιάζουν αυτόν τον άνθρωπο που έχτισε σπίτι χωρίς θεμέλια. Έχουν τη σοφία του κόσμου. Είναι επιτυχημένοι με τα ανθρώπινα μέτρα αλλά στερούνται ηθικού χαρακτήρα. Το θεμέλιο βεβαιώνει τη σταθερότητα και την αντοχή της οικοδομής και εμποδίζει την κατάρρευση ή διάβρωση. Το θεμέλιο αν και δεν είναι ορατό έχει μεγάλη σπουδαιότητα γιατί εμποδίζει την κατάρρευση και την φθορά. Το θεμέλιο του χριστιανού είναι το καλύτερο που ξέρουμε: Είναι ο Ιησούς Χριστός που μπορεί να σταθεί και ν’ αντέξει τις θύελλες και καταιγίδες της ζωής και την κρίση που θα γίνει μπροστά στο θρόνο του Θεού. Ιδιαίτερα πρέπει να προσέχουν εκείνοι που είναι πρότυπα και παραδείγματα στους άλλους – γονείς, κληρικοί, δάσκαλοι, κηδεμόνες.
Όλοι μας είναι ανάγκη να εξετάσουμε που οικοδομούμε τη ζωή μας. Καθώς όλα γύρω μας σείονται, πρέπει να καταφύγουμε στον αναλλοίωτο Βράχο των αιώνων, τον ΧΡΙΣΤΟ. Και μόνο ότι κτίζουμε πάνω στο θεμέλιο που είναι ο Χριστός, θα μείνει και μόνο αυτό δοξάζει τον Θεό.
 
Maurice Paine
 
 

Ο μεγαλύτερος από σας θα είναι υπηρέτης σας (Ματθ. 23/11).

Η μεγαλοσύνη είναι η ποιότητα στην οποία στοχεύουμε όλοι σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό. Ο Ιησούς λέει ότι αυτοί που είναι πραγματικά μεγάλοι είναι όσοι υπηρετούν. Είναι σημαντικό να υπηρετούμε και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να υπηρετήσουμε ο ένας τον άλλο.
Εκείνοι που υπηρετούν από αγάπη και ευσπλαχνία βρίσκονται πιο κοντά στα αισθήματα του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, που έγινε άνθρωπος για να υπηρετήσει και όχι να υπηρετηθεί. Έζησε μια ζωή υπηρεσίας και τέλος πρόσφερε τον εαυτό Του θυσία στο Σταυρό για τις αμαρτίες μας. Ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του ότι Αυτός τους έκλεξε και τους παρήγγειλε να φέρουν καρπό. Η ζωή της καρποφορίας φανερώνει την αληθινή διακονία και υπηρεσία μας. Κι όλοι μπορούμε να έχουμε συμμετοχή σ’ αυτήν.
 
Maurice Paine
 
 

Εγώ είμαι η θύρα (Ιωάννης 10/9)

Πολλοί προσπαθούν να βρούνε θύρα εξόδου από την κατάστασή τους. Μερικοί θέλουν να βγούνε από τη φτώχεια που βρίσκονται, άλλοι από την πίεση και το άγχος που αισθάνονται και άλλοι ζητούν διέξοδο από τις αδικίες και τους φόβους.
Η αμαρτία και η ανταρσία γέμισαν τον κόσμο μας με πόνο, θλίψη, αγωνία. Η επίγεια χαρά αργά – γρήγορα θα τερματιστεί.
Υπάρχει μια έξοδος, μια πόρτα, μια διέξοδος. Υπάρχει ένας δρόμος που μας βγάζει από την αμαρτία στην ελευθερία της αιώνιας ζωής. Την άνοιξε ο Ιησούς όταν πέθανε στο Σταυρό. Αυτός διακήρυξε ότι όσοι περνούν απ’ αυτήν την πόρτα θα σωθούν. Πολλοί έχουν περάσει μέσα απ’ αυτήν την πόρτα της σωτηρίας. Οιοσδήποτε μπορεί να μπει απ’ αυτήν την πόρτα. Βεβαιώσου ότι είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς.
 
Maurice Paine

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.