01.09.2015

Αρχαίο αντίγραφο του Κορανίου που βρέθηκε σε βιβλιοθήκη του Μπέρμιγχαμ θα μπορούσε να «ξαναγράψει» την πρώιμη ιστορία του Ισλάμ, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στην παρούσα φάση οι ειδικοί, επιφέροντας πιθανότατα ισχυρούς κλυδωνισμούς στα ίδια τα θεμέλια της μουσουλμανικής πίστης.

Η ανακάλυψη χειρόγραφου Κορανίου απειλεί να «ξαναγράψει» την ιστορία του Ισλάμ

Η ιστορία ξεκινά τον περασμένο Ιούλιο όταν ανακαλύφθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ σελίδες από το παλαιότερο Κοράνι που έχει μέχρι σήμερα εντοπιστεί. Οι σελίδες αυτές βρίσκονταν σε μια συλλογή από βιβλία σχετικά με τη Μέση Ανατολή και δεν είχαν απασχολήσει κανέναν εδώ και περίπου έναν αιώνα.

Το πρόβλημα, βέβαια έγκειται στο ότι οι ειδικοί πιστεύουν πως το χειρόγραφο, που είναι γραμμένο πάνω σε τομάρι κατσίκας ή αρνιού, έχει ημερομηνία «γέννησης» μεταξύ 568 μ.Χ. και 645 μ.Χ. ενώ ο Προφήτης Μωάμεθ, που πιστεύεται ότι έγινε δέκτης των αποκαλύψεων που συνθέτουν το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων έζησε μεταξύ 570 μ.Χ. και 632.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, εάν η χρονολόγηση των σελίδων αυτών του Κορανίου επιβεβαιωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, ουσιαστικά θα είναι σαν κάποιος να βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της συγκεκριμένης θρησκείας. Σε αντιστοιχία με τον Χριστιανισμό θα ήταν πρακτικά σαν να λέγαμε πως βρέθηκε χειρόγραφο ενός Ευαγγελίου το οποίο χρονολογείται περίπου την περίοδο που ο Ιησούς ήταν ακόμη νήπιο.

Εάν οι ημερομηνίες είναι σωστές, το χειρόγραφο δημιουργήθηκε πριν τη συγγραφή του πρώτου επίσημου κειμένου του Κορανίου. Ο ιστορικός Τομ Χόλαντ σχολίασε σχετικά πως πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι οι επικρατούσες επίσημες ημερομηνίες που συνδέονται με την μουσουλμανική πίστη είναι λάθος ή αναξιόπιστες και τόνισε: «Είναι αίολο να πιστεύουμε πως μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως προέκυψε το Κοράνι».

Πηγές: Mirror, Daily Mail

Πηγή: dimokratianews.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.