του Γιώργου Οικονομίδη.

14 Αυγούστου 2015, ανήμερα της εορτής της Παναγίας, όπου και ολοκληρώνεται η θρησκευτική κατάνυξη των Ορθοδόξων πιστών της ημέρας του 15αύγουστου.

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (4).

Με την κάμερα της διαδικτυακής www.BibleMedia.tv βρεθήκαμε στην Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυρράχης του Νομού Πιερίας, όπου και καταγράψαμε την προσέλευση του κόσμου στο γνωστό μοναστήρι για την καθιερωμένη λειτουργία της θρησκευτικής γιορτής συνοδεία με την πανήγυρη που γίνεται κάθε έτος στον χώρο αυτόν.

Η εορτή της Παναγίας, κάθε έτος στις 15 Αυγούστου, είναι για την Ορθοδοξία ως ένα δεύτερο Πάσχα.

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (5).ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (14).

Οι εορτές προς τιμή της Παναγίας χαρακτηρίζονται «Θεομητορικές εορτές» με κυριότερη εορτή την Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου με νηστεία και «παρακλήσεις» στο όνομά της για εκπλήρωση στα αιτήματα των πιστών όπου και σε χαρτί αναγράφουν διάφορα ονόματα αγαπητών τους προσώπων, νεκρών και ζωντανών, για να μνημονευθούν από τους ιερείς στα αυτιά της Παναγίας.

Για την μνημόνευση των ονομάτων οι πιστοί προσφέρουν ψωμί και κρασί στο όνομά της, κάτι που αποτελεί ειδωλολατρική και όχι Χριστιανική συνήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ BibleMedia.tv ΕΔΩ:

 

www.sporeas.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.