Δημοσίευση 14/02/2011 13:35 – Ανανέωση 14/02/2011 15:44

 

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr για τις δραστηριότητες της ηγουμένης της Μονής του Αγίου Ραφαήλ στη Λέσβο κ. Ειρήνη Κλειδαρά.

Ήδη ο Εισαγγελέας ερευνά με ποιο τρόπο απέκτησε την τεράστια κτηματική περιουσία της στο νησί η ηγουμένη, τη στιγμή που το Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ με τα εκατομμύρια των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια έχει αυτήν τη στιγμή στην κυριότητά του μόνο μισό στρέμμα γης.

Παράγοντες της Μυτιλήνης αποκαλύπτουν τώρα ότι η ηγουμένη στις τελευταίες εκλογές χρηματοδοτούσε προεκλογικούς αγώνες υποψήφιων βουλευτών, νομαρχών και δημάρχων, ώστε να τους «κρατάει στο χέρι» και παράλληλα να μην ενοχλείται στις όποιες δραστηριότητές της.

Το σχέδιο εμφανίζεται να είναι καλοστημένο. Η ηγουμένη υποστηρίζει ότι επικοινωνεί συχνά με τον Άγιο Ραφαήλ, γράφει βιβλία για θαύματα κ.λ.π. τονίζοντας ότι αυτά έχουν πουλήσει 10 εκατ. αντίτυπα σε όλον τον κόσμο.

Εάν τα πράγματα είναι έτσι, η εφορία της Λέσβου απαντά ότι η κ. Κλειδαρά δεν έχει πληρώσει ούτε μία δραχμή ΦΠΑ για τα υπερκέρδη από τα βιβλία της. Παράλληλα, πριν από δύο χρόνια εμφανίστηκε ένας παπάς – καθηγητής του Νιού Τζέρσεϊ, ο οποίος την βράβευσε με το ξίφος του Ιππότης της Στρογγυλής Τράπεζας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στον κόσμο της Μυτιλήνης.

Λίγο καιρό αργότερα αποκαλύφθηκε από το Πανεπιστήμιο του Νιού Τζέρσεϊ ότι ούτε παπά – καθηγητή έχουν, ούτε βραβεία Ιπποτών απονέμουν.

Να σημειωθεί ότι η ηγουμένη Ευγενία – κατά κόσμον Ειρήνη Κλειδαρά – απειλεί με τη μεταπήδησή της στο Παλιό ημερολόγιο και τη δημιουργία ενός καινούργιου μοναστηριού του Αγίου Ραφαήλ σε περίπτωση που η επίσημη εκκλησία της Ελλάδας ή η Εισαγγελία τη διώξουν για τις δραστηριότητές της.

newsbomb.gr

************

Διαβάστε επίσης:

Τρίζουν τα κόκκαλα του Αγ. Ραφαήλ στη Μυτιλήνη

Δημοσίευση 11/02/2011 13:36 Ανανέωση 12/02/2011 11:50

 

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη με όσα συμβαίνουν στο μοναστήρι του. Το τρίτο σε επισκεψιμότητα μοναστήρι της Ελλάδας, μετά την Παναγία της Τήνου και την Παναγία Σουμελά, η ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ στις Καρυές Μυτιλήνης με τα εκατομμύρια των πιστών που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από αυτήν έχει μοναδική περιουσία 450 τ. μ. (δηλαδή ούτε μισό στρέμμα).

Αντίθετα η ηγουμένη του Ευγενία – κατά κόσμον Ειρήνη Κλειδαρά – και μοναδική κάτοικος του μοναστηριού εμφανίζεται από το 1964 να αποκτά ιδιόκτητη περιουσία αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό το θρησκευτικό παράδοξο έχει σκανδαλίσει τη Μυτιλήνη και ήδη έχει αρχίσει εισαγγελική έρευνα για να βρεθεί πως απέκτησε αυτή την προσωπική περιουσία η ηγουμένη.

Έγγραφα από το υποθηκοφυλάκειο Μυτιλήνης παρουσιάζουν τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ από το 1968 μέχρι σήμερα από δωρεές και κληροδοτήματα να έχει μόνον 450 τετραγωνικά μέτρα περιουσία.

Δηλαδή για 20 χρόνια τα εκατομμύρια των πιστών που πέρασαν από το μοναστήρι και ευεργετήθηκαν από τον Άγιο Ραφαήλ προσέφεραν μόνο 450 μέτρα τετραγωνικής γης.
Σε άλλο επίσημο έγγραφο του υποθηκοφυλακείου Μυτιλήνης εμφανίζεται η ιδιόκτητη κτηματική μόνον περιουσία της ηγουμένης Ευγενίας, που αποκτήθηκε από την ημέρα που ανέλαβε τη θέση αυτή στη Μονή.

Η μοναχή Ευγενία διαθέτει αυτή την στιγμή 25 στρέμματα γης σε περιοχές φιλέτο της Μυτιλήνης και η εισαγγελική έρευνα ψάχνει να βρει με ποιο τρόπο η ηγουμένη απέκτησε την περιουσία αυτή, δεδομένου ότι πολλοί λένε ότι οι εκτάσεις που έχει στην ιδιοκτησία της η ηγουμένη προέρχονται από δωρεές πιστών στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ.

Τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας θα προκαλέσουν σάλο σε πανελλαδική κλίμακα γιατί στην ιστορία αυτή εμπλέκονται δικαστικοί, κρατικοί παράγοντες που είναι προσωπικοί φίλοι της μοναχής Ευγενίας.

 

newsbomb.gr

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.