του Γιώργου Οικονομίδη

 

Για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου, (Φωτογραφία), ο ιερέας του χωριού Γαργαλιάνοι,- γενέτειρα του Πατριάρχη – είπε μεταξύ άλλων από τηλεοράσεως: “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΣΙΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ”.

Με κατέλαβε βαθιά λύπη στο άκουσμα αυτής της ανοησίας από τον δύστυχο παπά, διότι ενώ ΔΕΝ γνωρίζει τον ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΙΤΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ανέλαβε τον άχαρο ρόλο του θρησκευτικού… καθοδηγητή.

ΤΙ ΤΥΦΛΩΤΙΣ, ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

************

 

Σε συνέντευξη στον κ. Καμπουράκη στο MEGA – 26/12/05 – και στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα 8”, ακούσαμε τον “εγκέφαλο” των Παπαροκάδων να λέει τα εξής: “Δύο τρόποι υπάρχουν για να γίνουμε Άγιοι, ο πρώτος είναι ο μοναχισμός και ο δεύτερος ο γάμος”. Αυτά τα παράξενα και εξωβιβλικά ατοπήματα, μόνο από Παπάδες μπορείς να τα ακούσεις. Ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μας φανερώνει ότι, ο αγιασμός του ανθρώπου είναι η ψυχική μεταβολή από την αμαρτία, δηλαδή από τον θάνατο στη ζωή, που γίνεται δια του Αγίου Πνεύματος, και αυτή η μεταβολή λέγεται ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Ποιος παπάς όμως γνωρίζει γι΄αυτήν;

ΤΙ ΤΥΦΛΩΤΙΣ, ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

************

 

Παπαδικό «θαύμα» που το είπε ιερέας στον ΑΝΤ1 (12/08/05) στην εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» εν όψη του 15αύγουστου, εορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΜΑΣ, μια φορά κι΄ έναν καιρό…

«Ήταν ένας πλούσιος Σαουδάραβας, που δεν είχε παιδιά, και οι δικοί του τον συμβούλευαν να πάρει και άλλες γυναίκες για να αποκτήσει παιδί. Αυτός επειδή αγαπούσε την γυναίκα του δεν δέχτηκε την συμβουλή των δικών του. Κάποτε πήγε στην Συρία και μέσα στο Ταξί που ήταν έδειχνε στεναχωρημένος, και ο ταξιτζής (σημ: μάλλον Ταξάς καλύτερα, για να μιλάμε Ελληνικά αφού η κατάληξη… «τζής» ειναι Τουρκικής προέλευσης) τον ρώτησε τι έχει, και όταν πήρε την απάντηση, του συνέστησε να πάει σε ένα μοναστήρι της Παναγίας διότι μπορεί να του δώσει παιδιά. Ο Σαουδάραβας δέχτηκε και πήγε, και αφού «βεβαιώθηκε» για την τεκνοποίηση αποφάσισε να δώσει 80.000 Ευρώ στο μοναστήρι καθώς και 20.000 Ευρώ στον Ταξά, διότι θα τον ξαναπήγαινε στο μοναστήρι. Ο Ταξάς όμως σκέφτηκε γιατί να πάνε τα χρήματα (80.000 Ευρώ) στο μοναστήρι και όχι στην τσέπη του, και είπε το μυστικό του σε άλλους συναδέλφους του.

Ενώ πήγαιναν παρέα τον Σαουδάραβα στο μοναστήρι, στον δρόμο τον δολοφόνησαν και του έκλεψαν τα χρήματα. Στην συνέχεια τον τεμάχισαν με το μαχαίρι και τα κομμάτια του τα έβαλαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για να τα πετάξουν. Στον δρόμο χάλασε η μηχανή του αυτοκινήτου και ένας περαστικός σταματώντας τους είπε αν θέλουν βοήθεια, και αυτοί του είπαν όχι. Ο περαστικός όμως είδε αίμα να τρέχει από το αυτοκίνητο και μετά ειδοποίησε την αστυνομία. Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί και άνοιξαν το «πόρτ παγκάζ» είδαν τον Σαουδάραβα ζωντανό και την Παναγία να ράβει τα κομμάτια του. Όταν τον είδαν στο Νοσοκομείο οι γιατροί είπαν ότι τέτοιο ράψιμο σε ασθενή δεν μπορούσαν αυτοί να κάνουν. Μετά από αυτό το συμβάν, οι Ταξάδες τρελάθηκαν και κλείστηκαν σε ψυχιατρείο. Αργότερα ο Σαουδάραβας αντί για 80.000 Ευρώ, έδωσε στο μοναστήρι 800.000 δολάρια».

Και έτσι τελείωσε ο ιερέας την αφήγηση του παραμυθιού του εν όψη της εορτής του 15αύγουστου 2005, ενώ οι παρουσιαστές του προγράμματος με ανοιχτό το στόμα, μονολογούσαν εκστατικοί, “απίστευτο”, “θαύμα”, κλπ.

Αυτό το μύθευμα εστάλη από τον ηγούμενο της Μονής των Ποιμένων Μπετσαχούρ, Ιγνάτιο, σε χειρόγραφη μορφή. Σκοπός μάλλον, άλλη μια εξαπάτηση κατά του αφελή λαού, για να συρρέει πλήθος στο μοναστήρι με τα γνωστά αποτελέσματα. Το ίδιο γίνετε και με την τελετή του δήθεν “αγίου¨ φωτός (βλέπε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα μας) που το εκμεταλλεύονται αιώνες τώρα.

Για του «λόγου το αληθές» περί θαυμάτων της Παναγίας, αμέσως βγήκε στην εκπομπή, τηλεφωνικά, και μια κυρία για να πει πώς η Παναγία της χάρισε… τρίτο (!) παιδί και πώς το αξίωσε να πάει σχολείο και να μάθει… γράμματα!!! Είπε τόσα «κουφά» που νόημα δεν έβγαζες για το πώς θεώρησε θαύμα την απόκτηση του τρίτου παιδιού της. Στο τέλος είπε για πίστη στον Χριστό (μάλλον μπερδεύτηκε) και αμέσως το διόρθωσε λέγοντας στην Παναγία. Και ο παπάς καθόταν και άκουγε άβουλος και αμήχανος χωρίς να λέει λέξη για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού και ο ίδιος στην ίδια πλάνη βρισκόταν.

Εδώ έχει την εκπλήρωση του το γνωμικό « Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».

Στην περίπτωση αυτή, έχουμε να πούμε ότι, η κατά σάρκα μητέρα του Κυρίου μας, Μαριάμ, είναι η μακαριοτέρα γυναίκα όλων των εποχών, αλλά ΔΕΝ είναι Θεός. Το προνόμιο της παντογνωσίας, καρδιογνωσίας και πανταχού παρουσίας, ανήκει μονάχα στον Θεό και κατα συνέπεια η εμποροποίηση της Παναγίας ανα τους αιώνες, σκοπό έχει τα μεγάλα κέρδη των παπάδων εις βάρος του αφελή λαού, και την απώλεια της ψυχής του ανθρώπου.

Ο Θεός είπε “Δεν θέλω δώσει την δόξα μου εις άλλον (Ησαΐας: μβ΄8).

Επίσης ο άγιος Επιφάνιος, επίσκοπος Κύπρου (350 μ.χ) στο αξιόλογο έργο του “Κατά των αιρέσεων” τόμος β΄, μεταξύ άλλων περί Παναγίας, γράφει:

“Παυσάσθω τοίνυν η πλάνη των πεπλανημένων. Ούτε γαρ Θεός είναι η Μαρία,… Και μηδείς εις το όνομα ταύτης προσφερέτω. …εν τιμή έστω η Μαρία, ο δε Πατήρ και ο Υιός και το Άγιον Πνεύμα προσκυνείσθω, την Μαριάμ μηδείς προσκυνήτω”.

Και στην συνέχεια γράφει για την προσκύνηση της Παναγίας, ότι:

“ειναι διαβολικόν ενέργημα και πνεύματος ακαρθάτου διδασκαλίαν”.

Αυτά το ιερατείο στο σύνολο του τα γνωρίζει, όμως δεν τα μαρτυρεί στον αφελή πιστό χάριν αισχρού κέρδους, και έρχεται τώρα ο Κύριος Ιησούς να τους πει:

” Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων· επειδή σεις δεν εισέρχεσθε ουδέ τους εισερχομένους αφίνετε να εισέλθωσιν” (Ματθαίος: κγ΄13).

Για να δεις το άκρον άωτον της ειδωλολατρείας, κάνε κλίκ ΕΔΩ.

 

ΤΙ ΤΥΦΛΩΤΙΣ, ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

************

 

Λαέ μου, οι ποιμένες σου σε πλανούν

(Λόγια του Θεού)

Όταν μια ζωή χάνεται, υπάρχει πόνος και λύπη σ΄αυτούς που μένουν πίσω. Ο σωστός άνθρωπος, πονά κι’ αυτός και ας μή γνωρίζει τον εκλιπόντα. Ένας τέτοιος εκλιπών, ήταν και ο γνωστός στο πανελλήνιο διοικητής του ΙΚΑ και επί σειρά ετών Διευθυντής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρέθηκε σε σπίτι παντρεμένης γυναίκας, όχι μόνο για… καφέ! Ο απατημένος σύζυγος που για καιρό παρακολουθούσε την κατάσταση μέσω ιδιωτικού ντεντέκτιβ, έφτασε στην κατάλληλη στιγμή και πάνω στην “μάχη” για την υπεράσπιση της τιμής, ο Γιάννης Βαρθολομαίος έχασε την ζωή του.

Ενδιαφέρεται άραγε ο “Σπορέας” για την πολιτική κατάντια; Όχι, αλλά αυτό που μ΄έκανε να ασχοληθώ ήταν άλλο ένα ιερατικό ατόπημα στην κηδεία του Βαρθολομαίου.

Ο ιερέας στην διάρκεια της κηδείας, για να… παρηγορήσει την τεθλιμμένη οικογένεια, ξεστόμισε λόγους που μόνο παρηγοριά δεν φέρνουν, στους γνωρίζοντας τον Λόγο του Θεού τουλάχιστον. Είπε στην εξ΄ ίσου απατημένη σύζυγο για τον αποθανόντα, ότι, “Ο Θεός τον πήρε, σαν άγγελος που ήταν (!!!), για να ζήσει με τους αγγέλους”.

Για τον ανόητο και δυστυχή παπά, ο μοιχός και ο πόρνος είναι… άγγελος, και ο Θεός τον κατατάσσει στον παράδεισο να ζεί με τους αγγέλους. Για τον δυστυχή παπά δεν έχουν ισχύ τα λόγια του Κυρίου που λένε, “Μη μοιχεύσεις”, ούτε και τα λόγια του Αποστόλου Παύλου λέγοντας:

“Μη πλανάσθε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται… θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού” (Α΄ Κορινθίους: ς΄9-10),

επίσης,

“Έξω δε είναι οι κύνες και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και πας ο αγαπών και πράττων το ψεύδος (Αποκάλυψις: κβ΄ 15).

Ετόνισα το, “και οι πόρνοι”, για να καταλάβουν όσοι δεν γνωρίζουν, ότι ο Θεός δεν εμπαίζεται, και όπως έδειξαν τα γεγονότα, ο αποθανών ανήκε στην κατηγορία αυτή, άρα το σχήμα το αγγελικό που του απέδωσε ο παπάς, ήταν άστοχο και άτοπο. Το, “και πας ο αγαπών και πράττων το ψεύδος” το ετόνισα για τον δυστυχή παπά, διότι και αυτός έξω από την Βασιλεία θα είναι αφού με τα ψεύδη που είπε στην σύζυγο, και κατ΄ επέκταση σε χιλιάδες τηλεθεατές που τον άκουσαν απο τηλεοράσεως, δείχνει ότι αγαπά και πράττει το ψεύδος. Σκληρός ο λόγος, όμως τόσο αληθής. Νά γιατί ο Θεός προειδοποιεί λέγοντας,

“Ζω εγώ, λέγει Κύριος ο Θεός, εξάπαντος, επειδή τα πρόβατά μου έγειναν λάφυρον και τα πρόβατά μου έγειναν κατάβρωμα πάντων των θηρίων του αγρού δι’ έλλειψιν ποιμένος, και δεν εζήτησαν οι ποιμένες μου τα πρόβατά μου αλλ’ οι ποιμένες εβόσκησαν εαυτούς και δεν εβόσκησαν τα πρόβατά μου” (Ιεζεκιήλ: λδ΄ 8).

 Καιρός να αφυπνιστούν λοιπόν οι εθελοτυφλούντες , και να γυρίσουν την πλάτη στα ιερατικά ψεύδη και στην πλάνη, διότι το αποτέλεσμα θα είναι η απώλεια της ψυχής.

ΤΙ ΤΥΦΛΩΤΙΣ, ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

************

 
Γιώργος Οικονομίδης
“sporeas.gr”

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

Μια σκέψη στο “Η ΤΥΦΛΩΤΙΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ”
  1. εχετε απτές αποδειξεις οτι το θαυμα της αναστασης του σαουδάραβα απο τον ΘΕΟ ΔΕΝ εγινε και αν ναι ποιες είναι αυτές; προσωπικά δεν εχω αναγκη αυτές τις ιστορίες για να πιστεψω στο Χριστό .Μπορεί να μην εγινε αλλα μπορεί και να
    εγινε. Μου αρκούν τα λόγια του Χριστου : ” εγω ειμί η ανασταση
    και η ζωή” και ” μακάριοι οι μη ειδοτες και πιστευσαντες” Μημπως και η ανασταση του λαζάρου είναι παραμυθι για σας γιατι
    και αυτη μπορει να μην έγινε..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.