Η αλήθεια που προβάλουμε από τον “Σπορέα”, για τον θρησκευτικό κατήφορο που πήρε η ορθόδοξη εκκλησία, δέν βλέπουμε να έχει τέλος. Κάθε τόσο -με πόνο ψυχής- βρίσκουμε και κάτι καινούριο για να καυτηριάσουμε.

Δυστυχώς, δεχόμαστε την πρόκληση από τα ίδια τα καμώματα των θρησκευόμενων πιστών – λαού και κλήρου-, και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να σιωπήσουμε…

Ας υποθέσουμε, ότι, έχει κάποια σχέση η ορθόδοξη εκκλησία με τον Ιησού Χριστό της Καινής Διαθήκης (διότι “Χριστοί” υπάρχουν πολλοί, και ποιόν υπηρετεί η ορθοδοξία το βλέπουμε από τις πράξεις της). Η σχέση της αυτή, δεν θα έπρεπε να φαίνεται στην πράξη; Δέν θα έπρεπε να ακολουθούν την διδασκαλία του Κυρίου; Δέν θα έπρεπε να αποδεικνύουν την αποστολική “διαδοχή” τους (διότι καυχώνται -ψευδώς- ότι είναι διάδοχοι των Αποστόλων, ασχέτως που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ) και να διδάσκουν αυτό που άφησε ο Κύριος και οι Απόστολοι Του;

Και όμως…

  ΒΕΛΟΝΑΚΙΑ, ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΕΣ, ΜΑΣΟΥΡΑΚΙΑ,
ΑΠ’ ΟΛΑ ΕΧΟΥΜΕ
Η διαφήμιση του παπά σε παροικιακή εφημερίδα, υπόσχεται δωρεάν μαγικές προσφορές στο Όνομα του Χριστού (βλέπε, Παναγίας και Αγίων), αλλά, η επίσκεψη του… αφελή, πρέπει να πληρωθείΥπόσχεται απαλλαγή από στενοχώριες και ατυχίες, ενώ ο Ιησούς Χριστός μας προειδοποίησε ότι, “εν τω κόσμω θέλετε έχει θλίψεις”.Με όλα τα παραπάνω, ο παπάς μας υπόσχεται και οικονομική επιτυχία (διάβασε το κείμενο δεξιά).Φτάνω στο σημείο να απορώ, γιατί, άραγε, υπάρχουν ακόμα φτωχοί στον κόσμο; Μάλλον δεν θα άκουσαν για τον παπά που προσφέρει οικονομική επιτυχία.

Ο αρχιεπίσκοπος του, ο Αυστραλίας Στυλιανός, τί γνώμη έχει άραγε για το εμπόριο και αυτού του παπά;

 

Η “ΑΓΙΑ” ΣΤΈΛΛΑ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ… ΤΡΈΛΛΑ

 
Με το στήθος εμφανές και προκλητικό, είναι ευκολότερο να προσελκύσουν τον “λιγούρη” (έτσι μάλλον βλέπουν οι παπάδες τον… πελάτη τους) για να τον αναγκάσουν να αφήσει τον “παρά” του στο παπαδικό ταμείο, ακούγοντας την… “αδελφή Στέλλα” να… ψάλει τροπάρια ασμάτων. Μπορεί να έχουν “ελεύθερη είσοδο”, αλλά, αναλογίζεστε πόσο θα στοιχίσει η… ΕΞΟΔΟΣ;Ο θρησκευτικός εξευτελισμός και η ντροπή έχουν και τα όρια τους.ΦΤΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
 
 
 
 
  
 
“ΙΕΡΕΣ” ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
…ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ…
 
Ας υποθέσουμε ότι οι εικόνες είναι ιερές, άντε και ότι μπορούν να φυλάξουν τον πιστό, με ποιό σκεπτικό εμπορεύονται τις εικόνες αυτές;
 
Το 1,5 Ευρώ που στοιχίζει το τηλεφώνημα ανά λεπτό, πόσα λεπτά της ώρας θα χρειαστούν για να κατεβάσουν την εικόνα στο κινητό τους; Λέτε λιγότερο από 15′ λεπτά της ώρας; Λέτε, επίσης, να χαίρεται ο Θεός βλέποντας και κάποια εικόνα (είδωλο) στην οθόνη των κινητών τηλεφώνων;
 
Εάν δεν πληρώσει κάποιος την εικόνα στο κινητό του, και την έχει σε χαρτί στο πορτοφόλι του, δεν θα έχει η εικόνα την ίδια δύναμη να… “φυλάξει” τον πιστό, εάν κατ’ υπόθεση μπορεί να το κάνει αυτό η εικόνα; Γιατί να αρέσκονται στο θρησκευτικό εμπόριο;
 
ΦΡΑΓΕΛΛΙΟΝ (ΜΑΣΤΙΓΙΟ) ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
 
 
ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ

Μετά και από την παραπάνω θρησκευτική εμπορο-εκμετάλευση με τις “θαυματουργές” εικόνες στα κινητά τηλέφωνα, έχουμε εδώ και την προειδοποίηση, ότι, οι εν λόγω εικόνες στα κινητά, δεν μπορούν να αποτρέψουν στους Ναούς το εμπόδιο για επικοινωνία με τον Θεό.
Μάλλον, οι θαυματουργικές τους δυνάμεις, δεν επαρκούν για τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Παρά την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στους ναούς (φωτό), ο παπάς στο βίντεο μας, δείχνει να μη πτοείται. Πόσο επιπόλαια και μηχανικά στέκονται κάποιοι μπροστά στην παρουσία του Θεού… εάν είναι εκεί ο Θεός…!

http://www.youtube.com/watch?v=Hf6E7gb7fYk&feature=player_embedded  

Θα πρέπει να είμαστε πάντα ευγνώμονες στον Θεό, για την τόση υπομονή Του στην ανοησία μας.

 
 
Η ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ CANADA.

(Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας)
Ξεφάντωμα γλεντιού με δύο ορχήστρες που σκορπούν άφθονο κέφι, γλέντι και χορό.

(Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου)
Το θρησκευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Ώρα 9:οο το πρωΐ, Όρθρο και Αρχιερατική λειτουργία.
Ώρα 5η απογευματινή, ελληνικό γλέντι με μεγάλο πρόγραμμα χορευτικών, ελληνικής μουσικής (μπουζουκο-σκυλάδικα και βάλε…) μεζέδες και γλυκά.

Και για να μην μείνει το “χριστεπώνυμον ορθόδοξο πλήρωμα” παραπονούμενο, οι παπάδες τους διευκρινίζουν ότι “Το γλέντι θα τελειώσει την 2αν πρωϊνήν, με άφθονο κρασί, μπύρα και χορό”.
Πιείτε τα ποτά σας άφοβα, μέχρι… να σας πιούν αυτά.

Αλλά… Μή ξεχάσετε ότι:
Στις 7:30 μ.μ. έχουμε “Κατανυκτικό Εσπερινό”, γιατί κάνοντας τα θρησκευτικά μας καθήκοντα (μετά τα αμαρτωλά μας γλέντια και μεθύσια) δείχνουμε ότι είμαστε καλοί ορθόδοξοι “χριστιανοί”.
Όχι σαν τους “αιρετικούς” που πιστεύουν στον Χριστό, μελετάνε την Βίβλο και δεν ξέρουν να… γλεντάνε!!!


Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, (σας) είπε:
“Όπου είναι οινοπνευματώδη ποτά και χοροί, εκεί είναι ο διάβολος και η κόλαση”.
Εσείς παπάδες που επικαλείστε τον Χρυσόστομο για κάποιες…
(εταιρο)διδασκαλίες σας, αυτά τα λόγια του δεν τα προσέξατε;
ΦΤΩΧΟΙ ΠΑΠΑ(δοσατανά)ΔΕΣ… ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ;;;

 
  
Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, τέτοιου είδους εμπόριο -δήθεν- στο Όνομα Του, το απεχθάνεται και το βδελύττεται. Στον Ναό, στην Ιερουσαλήμ, έκανε αυτοσχέδιο φραγέλλιον (μαστίγιο) και εκδίωξε όλους τους εμπόρους από την αυλή του Ναού, λέγοντας τους: “…μη κάμνετε τον οίκον του Πατρός μου οίκον εμπορίου” (Ιωάννης: β’ 16).
 
Να χαίρεστε, λοιπόν, θρησκευόμενοι ιερείς, που ο Κύριος μας δεν ακολουθεί αυτή την τακτική και στις μέρες μας, αλλά, θα έρθει η ώρα που θα το ζητάτε αυτό το φραγέλλιον στις ράχες σας, διότι θα είναι πολύ πλέον καλύτερο απ’ ότι θα είναι η τιμωρία σας την ημέρα της μισθαποδοσίας, εάν δεν συνέλθετε…
 
Έτσι όπως πάτε, για την είσοδο σας στην Βασιλεία του Θεού, υπάρχουν τα προειδοποιητικά λόγια του Κυρίου μας, που σας λένε: Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων· επειδή σεις δεν εισέρχεσθε ουδέ τους εισερχομένους αφίνετε να εισέλθωσιν” (Ματθαίος: κγ’ 14).
 
Ας το λάβετε αυτό υπ’ όψιν σας, και πολύ περισσότερο ας το συλλογιστούν οι πιστεύοντες και ακολουθούντες το ιερατικό σας κατεστημένο, διότι την Βασιλεία του Θεού θα την βρείτε κλειστή. Σας το λέει ο Κύριος, και είναι αλήθεια.
 
==============
Γιώργος Οικονομίδης
“Σπορέας”
06/05/2008
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.