Του Γιώργου Οικονομίδη

Αφορμή να ασχοληθώ με θέμα που με πονά και με αηδιάζει, είναι τα άθλια καμώματα που συνέβησαν στη χώρα μας τον μήνα Αύγουστο του 1997. Στη χώρα της Δημοκρατίας και της ελευθερίας, συμβαίνουν παράλογοι σκοταδισμοί.

Το Ιστορικό

Από τις 1-10 Αυγούστου, έλαβαν χώρα στην πατρίδα μας οι 6οι Παγκόσμιοι Αγώνες Στίβου. Αυτό το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός προσέλκυσε 10000 αθλητές από 200 περίπου χώρες, και εκατομμύρια άνθρωποι είχαν στραμμένη την προσοχή τους να δουν αυτόν που θα κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο.

Στη διεξαγωγή αυτών των αγώνων, συνέβαινε παράλληλα και κάτι άλλο. Ένας πνευματικός αγώνας λάβαινε χώρα προσπαθώντας να φτάσει «Πάνω από το Χρυσό» μετάλλιο. Μια ομάδα Χριστιανών (Διαμαρτυρομένων), διακονούσε εκατοντάδες αθλητές προσφέροντάς τους δωρεάν Καινές Διαθήκες, καθώς και 1000 κασέτες βίντεο, με την ταινία Ιησούς μεταγλωττισμένη σε 25 διαφορετικές γλώσσες.

Επίσης, είχαν ακόμα και ένα 16σέλιδο έγχρωμο φυλλάδιο με τίτλο «ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ», όπου θα μοίραζαν 200000 αντίτυπα. Την πρωτοβουλία αυτή την πήρε ο Χριστιανικός αυτός οργανισμός που είχε ιδρύσει και ένα Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΤΕΣ». Λόγω του μεγάλου αθλητικού γεγονότος στη χώρα μας, η ομάδα αυτή ζήτησε να έχει ένα περίπτερο για να στεγαστεί, σ’ αυτό το 10ήμερο του Αυγούστου.

Δίχως πρόβλημα, πήραν το περίπτερο με την άδεια των διοργανωτών. Σχεδίαζαν πολλά να κάνουν για τη διάδοση του Ευαγγελίου στους αθλητές των ξένων χωρών. Όμως, δεν τα κατάφεραν. Μεγάλες αντιδράσεις άρχισαν, ενάντια στην προσπάθεια των Χριστιανών, από τους οργανωτές. Κανείς τους όμως δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη γι’ αυτή την ανοησία.

Το Θέατρο του Παραλόγου

Η 10ήμερη άδεια που έδωσαν οι οργανωτές για το περίπτερο, ίσχυσε μόνον … 35 ώρες!!! Οι οργανωτές με την Αστυνομία περικύκλωσαν το περίπτερο και δεν άφησαν στους εθελοντές της ομάδας ούτε τα πράγματά τους να πάρουν. Την επόμενη μέρα ανάγκασαν τους υπευθύνους να αδειάσουν το περίπτερο. Η εξουσία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει, έστω και μια εξήγηση, για την παράλογη και παράνομη εισβολή τους στο χώρο του περιπτέρου.

Το Φυλλάδιο που «καίει»

Το έγχρωμο φυλλάδιο «ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ», είχε πλήρη πρόγραμμα των αγώνων, μια χριστιανική ομολογία του διάσημου αθλητή Jonathan Edwards, καθώς και ένα κουπόνι προσφοράς για δωρεάν Καινή Διαθήκη.

Δυστυχώς όμως, και η διανομή του φυλλαδίου, γύρω από το στάδιο, εμποδίστηκε παράνομα από τους διοργανωτές των αγώνων. Τους έκαψε, μάλλον, το χριστιανικό του μήνυμα. Οι αστυνομικοί προπηλάκισαν και εκφόβισαν (αυτό θα πει δημοκρατία!) τους «εγκληματίες», που μοίραζαν τα φυλλάδια.

Είσαστε αιρετικοί

Το μουσικό συγκρότημα «Scarlet Journey» από το Seattle της Washington, χάρη των αγώνων στίβου, ταξίδεψε έως την πατρίδα μας για μια προγραμματισμένη συναυλία.

Στο ξεκίνημά τους, οι υπεύθυνοι οργανωτές τους ανάγκασαν να κατέβουν από την εξέδρα. Οι τεχνικοί τους έκοψαν τον ήχο και η δικαιολογία ήταν… ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ (!!!).

Όταν ο υπεύθυνος της ομάδας «ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ» ζήτησε το λόγο γ’ αυτή την ανωμαλία, μια (ανευθυνο)υπεύθυνη των οργανωτών που «ΔΕΝ» είναι αιρετική, απάντησε τα εξής: «Για μας θρησκεία είναι ο αθλητισμός». Άκουσε τα λοιπόν κ. Υπουργέ των θρησκευμάτων καθώς και συ Αρχιεπίσκοπε Ελλάδας.

Σχήμα Οξύμωρο

Το φυλλάδιο που απαγόρεψαν τη διανομή του οι διοργανωτές των αγώνων, πρέπει να σημειώσουμε ότι, οι ίδιοι απ’ αρχής το ενέκριναν. Παρεκάλεσαν μάλιστα να καταχωρηθεί σ’ αυτό και μια δωρεάν διαφήμισή τους, όπως και έγινε.

Τι προέκυψε λοιπόν, και με αστυνομική δύναμη σταμάτησαν αυτή την προσπάθεια; Δεν πιστεύω ότι ήταν κάποιο «θρησκευτικό» ξύπνημα μέσα τους, για τους «αιρετικούς». Πιστεύω, όμως σε μια εντολή που ήρθε από ψηλά,… ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!!!. Οι Γραμματείς και Φαρισαίοι έβαλαν πάλι την ουρά τους, όπως πάντα, ενάντια σε κάθε ευαγγελιστική προσπάθεια. Και όλα αυτά επιτρέπονται γιατί υπάρχει το θρησκευτικό κατεστημένο, ένα κατεστημένο που κάθεται σαν αγκάθι στην κόρη του οφθαλμού μας.

Δυστυχώς, και πάλι η χώρα της φιλοξενίας και της Δημοκρατίας αμαυρώθηκε και ντροπιάστηκε, με το ανόητο φέρσιμο της Αστυνομίας, διότι χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν όλη αυτή την επιχείρηση σκοταδισμού.

Το κατεστημένο της ντροπής

Ας δούμε τώρα του λόγου το αληθές για την άνωθεν εντολή δίωξης στην Χριστιανική μη Ορθόδοξη ομάδα.

Είναι γνωστό πλέον ότι η Ορθόδοξη εκκλησία νομίζει πως εκτός από αυτήν, όλες οι άλλες εκκλησίες του Χριστού είναι για την… κόλαση! Αυτό το έμαθε δυστυχώς και η παγκόσμια κοινή γνώμη. Η εφημερίδα του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου, έγραψε άρθρο με τίτλο: «Η Εκκλησία της Ελλάδος διεξάγει ιερό πόλεμο εναντίον των αιρετικών».

Το περιοδικό «Human rights without frontiers» ισχυρίστηκε ότι στη χώρα μας (καημένη Ελλάδα) κυριαρχεί θρησκευτική μισαλλοδοξία και διακρίσεις!

Αξίζει να θυμηθούμε πάλι το περιβόητο άρθρο της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), που συντάχθηκε στις 19.1.93 και χαρακτήριζε ακέραιους έλληνες μόνο τους Ορθόδοξους, ενώ όλους τους άλλους με μειωμένη εθνική συνείδηση. Το σκοταδιστικό του κείμενο, γραμμένο από έναν ορθόδοξο (αθεολόγητο) θεολόγο, σχεδίαζε να φακελώσουν τους πολίτες για τις θρησκευτικές τους αντιλήψεις, και να ληφθούν αυστηρά μέτρα εναντίον χριστιανών… μη ορθοδόξων. Και όλα αυτά με τις ευλογίες του Σεραφείμ, του τότε Αρχιεπίσκοπου Ελλάδας.

Εάν η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δεν δημοσίευε αυτό το άρθρο του αίσχους, ίσως προχωρούσε το σχέδιο για φακέλωμα… Χριστιανών!

Το ιερατικό κατεστημένο πάλι δυσφήμισε τη χώρα μας διεθνώς, διότι για το εν λόγω άρθρο η «Star», μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Τορόντο, Καναδά, στις 19.8.93 σχολίασε με τα πιο πικρά λόγια το οργανωμένο σχέδιο της Εκκλησίας της Ελλάδας, μέσω της ΕΥΠ.

Λίγο διάλειμμα για σκέψεις

Ο «βλακώδης» νόμος του δικτάτορα Μεταξά περί προσηλυτισμού, ισχύει δυστυχώς μέχρι και σήμερα, παρ’ όλο τις υποσχέσεις περί καταργήσεώς του. Το ιερατικό κατεστημένο δεν ανέχεται ανθρώπους που κηρύττουν Χριστό και ευαγγέλιο Χριστού. «Πας μη Ορθόδοξος ούτε Έλλην είναι», ισχυρίζεται η Ορθόδοξη Εκκλησία. Όλοι οι άλλοι είναι αιρετικοί κατά την αντίληψή τους. Τους μισούν -όπως συχνά γράφονται σε Ορθόδοξα έντυπα- όμως από την άλλη δεν παύουν να πλέκουν εγκώμια για τους «αιρετικούς», όπως την μητέρα Τερέζα (Καθολική), τον Μπίλλυ Γκραίηαμ (Διαμαρτυρόμενο) και τόσους άλλους, και αυτό διότι έχουν οικονομικά οφέλη. Δεν είναι λίγα τα εκατομμύρια που εισρέουν στα ταμεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας από τους Διαμαρτυρόμενους “αιρετικούς”. Ε, λοιπόν, κάπου θα πρέπει να μπει φρένο σ’ αυτόν τον πνευματικό κατήφορο. Το κατεστημένο, όχι μόνο έφερε την Ελλάδα μας 300 χρόνια πίσω από την… αρκούδα(!), αλλά και κάνει μεγάλη ζημιά στις συνειδήσεις των Χριστιανών που βλέπουν τον φαρισαϊκό αυτόν φανατισμό να σκοτώνει καθημερινά τις αλήθειες του ευαγγελίου που είναι «αγάπη–χαρά-ειρήνη–μακροθυμία–χρηστότητα–αγαθοσύνη–πίστη–πραότητα-εγκράτεια» (Γαλάτας ε΄ 22).

Ας είναι λοιπόν η ομάδα «ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ» οι τελευταίοι εκδιωχθέντες.

Σημείωση: Κάποια από τα άρθρα μου, δημοσιεύονταν από την μόνιμη στήλη μου με τίτλο “(Ανα)Θέματα”, στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στη Μελβούρνη. Το παρόν άρθρο μου (30/9/97), “άναψε φωτιές”, διότι, με παρέμβαση «ισχυρού» ιερέα της πόλης, διακόπηκε η συνεργασία μου με την εφημερίδα. Η αλήθεια πάντα καίει, όταν εναντιώνεται στα ιερατικά συμφέροντα.

«Μεγάλοι» οι παπάδες και θαυμαστά τα έργα τους!!!

ΑΜΗΝ

Γιώργος Οικονομίδης
“Σπορέας”
30/9/97

 

Το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.