Τό “κακόμοιρο υφάκι” κάποιων παππάδων αποσκοπεί τελικά στήν εκμετάλευση τών αιώνια κοιμωμένων θρησκευόμενων πού αδιαφορούν γιά τήν αλήθεια τού Ευαγγελίου. Ταΐστε τούς κηφήνες άεργους δημόσιους υπαλλήλους από τό υστέρημα σας, καί αφήστε τους νά πλουτίζουν στήν πλάτη σας επάνω… έως ότου τούς αποτινάξετε από τήν “καμπούρα” σας. [sporeas.gr].

 

Ιερή φοροδιαφυγή.

Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για απολύσεις υπαλλήλων λόγω ελλείψεως χρημάτων και μετά την αποκάλυψη πως ιερέας έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό 3.000.000 ευρώ, το ΣΔΟΕ εντόπισε νέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε δύο Μητροπόλεις.

Η περιουσία τους περιλαμβάνει ακίνητα στην Αττική και χιλιάδες στρέμματα γης σε διάφορες περιοχές της χώρας, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Κλιμάκιο του Σώματος πραγματοποιεί εξονυχιστικό έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς δυο ιεραρχών, καθώς από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχουν καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ, οι οποίες ως τώρα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Σημειώνεται μάλιστα πως προτού η υπόθεση πάρει το δρόμο του εισαγγελέα, δύο Μητροπολίτες αναμένεται να κληθούν τις ερχόμενες ημέρες για να δώσουν εξηγήσεις. Σύμφωνα με τη Δημοκρατία, μεγαλύτερη εντύπωση έκανε στις αρμόδιες Αρχές η άμεση καταβολή από τον ιερέα του προστίμου που του είχε επιβληθεί και το οποίο έφτανε το 1.100.000 ευρώ.  

«Το γεγονός ότι βρέθηκε πολίτης, και μάλιστα ιερέας, με τόσο μεγάλη οικονομική επιφάνεια προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες υποψίες. Η συγκεκριμένη κίνηση, σε συνδυασμό με καταγγελίες που είχε στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ, οδήγησε τους ελεγκτές να αναζητήσουν το κατά πόσο ο εν λόγω ιερέας λειτουργούσε με στόχο να καλύψει τα ίχνη για να μη βγουν στην επιφάνεια τα μεγάλα «ψάρια». Αν δηλαδή ήταν ο αποδέκτης ενός τεράστιου χρηματικού ποσού, που όμως ανήκε σε κάποιον άλλο. Ένα επιπλέον στοιχείο που αξιολογήθηκε ανάλογα είναι ότι η ενορία του ιερέα των 3.000.000 ευρώ βρίσκεται στη Μητρόπολη ενός εκ των δύο μητροπολιτών που ελέγχονται και για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες για «περίεργη» οικονομική διαχείριση. Έτσι, οι αρμόδιες Αρχές μπορούν να ζητήσουν στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο μητροπολιτών, αλλά και συγγενικών τους προσώπων. Η είδηση έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με εκκλησιαστικά portal και ανθρώπους που γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς πρόσωπα και καταστάσεις, τα τηλέφωνα των μητροπολιτών έχουν πάρει «φωτιά». Κάποιοι εμφανίζονται ανήσυχοι για την έκταση που θα λάβει η έρευνα του ΣΔΟΕ και ταυτόχρονα προβληματισμένοι για την χρονική συγκυρία των διαδοχικών διαρροών πληροφοριών που σχετίζονται με εκκλησιαστικά πρόσωπα.

Άλλοι πάλι δείχνουν να απορούν για το πώς κάποιοι αδελφοί τους Αρχιερείς κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τέτοια σημαντικά χρηματικά ποσά. Πάντως πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η Ιεραρχία οφείλει να περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας για να διαπιστωθεί εάν οι πληροφορίες των αρμοδίων Αρχών έχουν βάση. Ταυτόχρονα, έρχονται και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τους τελευταίους μήνες στους διαδρόμους του Συνοδικού Μεγάρου και έκαναν λόγο για την ύπαρξη εγγράφου με ονόματα περισσοτέρων των δέκα Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας οι οποίοι φέρονται να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλες καταθέσεις σε ευρώ και άλλα νομίσματα.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012, 14:18

πηγή:  zougla.gr

επιμέλεια κειμένου μέ τά έντονα, Γιώργος Οικονομίδης.
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.