ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Filed under ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΚΟΣΜΟΣ
19 Ιουλίου 2012
του Γιώργου Οικονομίδη
 

Πιθανόν να θυμάστε τόν ευαγγελικό πάστορα Terry Jones από μιά τοπική εκκλησία της Florida στην Αμερική.

Αυτός κατάφερε να γίνει πρώτο θέμα στά παγκόσμια ΜΜΕ όταν στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2010 απείλησε ότι θα κάψει τό κοράνι, τό “ἱερό” βιβλίο τών μουσουλμάνων.

Αυτή του η κίνηση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και δολοφονικό μένος από τους μουσουλμάνους ανά τόν κόσμο. Στό Αφγανιστάν εξ’ αιτίας του πάστορα Terry Jones δολοφονήθηκαν 20 άνθρωποι της αποστολής τών Ηνωμένων Εθνών. Οι μουσουλμάνοι είναι δολοφονικά στοιχεία και κάθε πρόκληση εναντίον τους πληρώνεται μέ αίμα. Έτσι τούς διέταξε ο προφήτης τους.

Τό θέμα μας όμως είναι αλλού, και σε σύγκριση με τά παραπάνω θα δούμε κάποιες διαφορές.

Στό Ισραηλινό Κοινοβούλιο καθώς φαίνεται υπάρχει ένας μισητός εχθρός. Είναι η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ η οποία δέν έχει θέση ανάμεσα στούς βουλευτές. Ο Λόγος τού Θεού γι’ αυτούς είναι ένα “αξιοκαταφρόνητο” βιβλίο, και ένας εκ τών βουλευτών φρόντισε να τό κάνει γνωστό και στόν υπόλοιπο κόσμο.

Michael Ben-Ari

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Michael Ben-Ari, γεννημένος στις 12 Οκτωβρίου 1963, έλαβε ταχυδρομικώς -όπως και οι άλλοι βουλευτές- ένα αντίτυπο της Εβραϊκής Βίβλου (Παλαιά Διαθήκη) καθώς και ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης. Ο Ben-Ari όμως θεώρησε ότι η Καινή Διαθήκη ήταν η αιτία για τόν θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων στην περίοδο της Ιεράς Εξέτασης, και αποκαλώντας την “αξιοκαταφρόνητο βιβλίο” την έσκισε μπροστά στην κάμερα, και υπερήφανος για τό “κατόρθωμα” του ανάρτησε την πράξη του στό διαδίκτυο.

Γεμάτος απέχθεια και μίσος γιά τόν Λόγο τού Θεού, εφόσον θεώρησε ώς τρομερή πρόκληση εκ μέρους της εκκλησίας την αποστολή τού βιβλίου, δήλωσε ότι, “τόσο τό βιβλίο αυτό, όσο και αυτοί που τό έστειλαν, θα πρέπει να ριχτούν στόν σκουπιδότοπο τής ιστορίας”

Ο Διευθυντής της Ισραηλινής Βιβλικής Εταιρίας Victor Kalisher μαζί με την αποστολή της Καινής Διαθήκης συμπεριέλαβε και από ένα προσωπικό μήνυμα στούς βουλευτές, γράφοντας: “Ελπίζουμε το βιβλίο αυτό να σας βοηθήσει και να φωτίσει τον δρόμο σας”.

Δυστυχώς όμως… μάλλον περισσότερο σκοτάδι “σκόρπισε”, παρά φώς, σε τέτοιες πωρωμένες καρδιές, όπως βλέπουμε στό δημοσίευμα της εβραϊκής ιστοσελίδας που ακολουθεί με τόν Ben-Ari να σκίζει τόν Λόγο τού Θεού.

 

 

Η πράξη όμως αυτή τού βουλευτή Michael Ben-Ari, εν συγκρίσει με την πράξη τού πάστορα Terry Jones που έγραψα στην αρχή, μας δείχνουν δύο αντίθετα άκρα.

1ον. Οι μουσουλμάνοι ακολουθούν την οδό της εκδίκησης και της δολοφονίας σε όποιον τολμήσει να θίξει τό κοράνι τους. Έτσι διδάχτηκαν και αυτό ακολουθούν, άσχετα εάν ο εχθρός μας διάβολος υπάρχει πίσω από τέτοιες ενέργειες και τακτικές.
 
2ον. Οι Χριστιανοί ποτέ δέν θα ακολουθήσουν την οδό αυτή τών μουσουλμάνων, διότι ο Θεός της Βίβλου είναι Θεός Αγάπης, κάτι που αγνοούν οι μουσουλμάνοι, εφόσον ανάμεσα στά 99 όμορφα ονόματα που αποδίδουν στόν Θεό στό κοράνι τους, απουσιάζει παντελώς “Ο Θεός είναι Αγάπη” όπως ο Ιωάννης μας δηλώνει στήν πρώτη του επιστολή δ’16.
 

 Αντίθετα με την αγάπη τών Χριστιανών και την μή εκδικητικότητα τους, βλέπουμε και την βαθειά ύπνωση που διακατέχει τις κεφαλές τών εκκλησιών τους. Έστω και τυπικά δέν είδαμε μιά διαμαρτυρία για την απαράδεκτη αυτή πράξη τού βουλευτή Michael Ben-Ari και καθώς αποδεικνύεται μάλλον δέν θέλουν να χαλάσουν την ησυχία τους ή απαξιούν για τό σκίσιμο τού Λόγου τού Θεού ή φοβούνται τους Ισραηλίτες και τό κοινοβούλιό τους.

Είναι ντροπή για τόν Χριστιανικό κόσμο αυτή ή σιωπή και η αδιαφορία, όπως επίσης είναι ντροπή να υπάρχουν μερικές  μόνον μεμονωμένες φωνές (όπως και η δική μας) που έχουμε τό θάρρος με την Χάρη τού Θεού να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και νά πούμε στόν εθρό  βουλευτή Michael Ben-Ari:

“Θέλει σε επιτιμήσει ο Κύριος, διάβολε· ναι, θέλει σε επιτιμήσει ο Κύριος” [Ζαχαρίας: γ’ 2].

 
 Γιώργος Οικονομίδης
«sporeas.gr»
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

2 Responses to ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ