16 Δεκεμβρίου 2006
του Γιώργου Οικονομίδη
 

Μετά από ένα ξαφνικό εγκεφαλικό επεισόδιο, και αρκετές ημέρες σε κωματώδη κατάσταση, ο ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, Γιάννης Έρτσος, έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών, για να πάει εκεί που είναι "πολύ πλέον Καλύτερα" (Φιλιππησίους: α΄ 23), στην ευλογημένη παρουσία του Κυρίου του.

Παρόλο την μεγάλη ηλικία του, ο Γιάννης Έρτσος κήρυττε τον Λόγο του Θεού, ήταν πολυγραφότατος, γράφοντας Χριστιανικά άρθρα με το όνομα "Ιωάννης", (διαβάστε ένα), επίσης έγραφε βιβλία πνευματικού περιεχομένου και ηχογραφούσε χιλιάδες κασσέτες ήχου με μηνύματα του Ευαγγελίου, διανέμοντας τες σε όλο τον κόσμο δωρεάν. Ήταν ο ιδρυτής του προγράμματος "Λίγες στιγμές με την Αγία Γραφή" που χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν παρηγοριά στο άκουσμα του.

Ακούστε ένα δείγμα των μηνυμάτων τού Γιάννη Ερτσου.

[audio:http://sporeas.com/audio/liges-stigmes-me-tin-agia-grafi.mp3]

Η κηδεία του έγινε στην Βοστόνη των ΗΠΑ, στις 15/12/2006.

Η προσευχή μας, ας είναι για την παρηγοριά της αγαπητής Λέλας, πολύτιμη συνεργάτιδα και λατρευτή σύζυγος του Γιάννη, καθώς και για τα παιδιά τους ως και την λοιπή οικογένεια.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙ.

ΓΙΑΝΝΗΣ και ΛΕΛΑ ΕΡΤΣΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.