… Και όχι «κληρονόμοι» των Αθηναίων, της δημοκρατίας και των φιλοσόφων.

 

Με τίτλο «Η σύγχρονη Ελλάδα δεν είναι Ελλάδα», η οικονομική ιστοσελίδα «elEconomista» δημοσιεύει άρθρο στο οποίο διατυπώνεται η άποψη πως οι Έλληνες δεν είναι «κληρονόμοι» της αρχαίας Αθήνας, της δημοκρατίας και των φιλοσόφων αλλά ορθόδοξοι που κατακτήθηκαν από τους Τούρκους. «Πριν από περίπου ένα χρόνο ένας ανθρωπολόγος μου είπε», γράφει ο καθηγητής J.R. Pin Arboledas που υπογράφει το άρθρο, «πως η σύγχρονη Ελλάδα δεν είναι Ελλάδα. “Τι εννοείς” τον ρώτησα και μου απάντησε “Όλος ο κόσμος σκέφτεται τη σημερινή Ελλάδα σαν κληρονόμο των Αθηναίων, της δημοκρατίας και των φιλοσόφων, αλλά στην πραγματικότητα (οι Έλληνες) είναι ορθόδοξοι που κατακτήθηκαν από Τούρκους».

Για πέντε αιώνες, μέχρι την ανεξαρτησία τους, αναφέρει το δημοσίευμα, οι Έλληνες βρίσκονταν υπό οθωμανική κυριαρχία. Έμαθαν, γράφει, να επιβιώνουν σε μία αυτοκρατορία δεσποτική κι ανέπτυξαν την υποκρισία και την πονηριά. «Η σκέψη μας είναι διαφορετική από τη δική μας στη δύση, είναι χριστιανοί ορθόδοξοι με ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας», προσθέτει.

πηγή: newsbeast.gr

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011

************

 

Θέλω να εστιάσω σε συγκεκριμένες επισημάνσεις του ανθρωπολόγου που μας τις μεταφέρει ο καθηγητής J.R. Pin Arboledas. Λέει ότι οι έλληνες: “είναι ορθόδοξοι που κατακτήθηκαν από Τούρκους”, και ότι για πέντε αιώνες “οι Έλληνες βρίσκονταν υπό οθωμανική κυριαρχία”. Επίσης, οι Έλληνες “είναι χριστιανοί ορθόδοξοι με ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας”.

Ερωτώ λοιπόν: Είναι τυχαίο, ότι, οι κεφαλές της ορθοδοξίας φαρδιά πλατιά βροντοφωνάζουν, ότι: “Πάς μή Ορθόδοξος ούτε Έλλην είναι”; Ταυτίζουν οι βυζαντινοΤουρκόφερτοι παπάδες την ορθοδοξία με την εθνική ταυτότητα και συνείδηση του Έλληνα. Έμαθαν, ή μάλλον επέβαλαν στον Έλληνα να επιβιώνει σε μία αυτοκρατορία δεσποτικήκαι να θεωρεί τον δεσπότη (βλέπε δυνάστη) του ώς τον αντιπρόσωπο του Θεού, και σε κάποιες γραώδεις περιπτώσεις ώς τον ίδιο τόν Θεό.

Πέραν τούτου, δέν μας ενδιαφέρει η τοποθέτηση του αρθρογράφου για το άν τελικά οι Έλληνες είναι ή όχικληρονόμοι» της αρχαίας Αθήνας, της δημοκρατίας και των φιλοσόφων” (διότι αυτό το γνωρίζουμε μέσα μας), αλλά εστιάζουμε στο σπουδαιότερο ζήτημα για την σωτηρία της ψυχής, ότι, οι παπάδες και η θρησκεία, εκτός από το Ιουδαϊκο-Ειδωλολατρικό σχήμα που φέρουν, είναι και θρέμμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που εισήγαγε τα τουρκοκρατικο-Μουσουλμανικά τερτίπια στην Ορθοδοξία η οποία εξακολουθεί να τα καλλιεργεί βαπτίζοντάς τα ώς -δήθεν- Βιβλική θέση και τοποθέτηση. Όλ’ αυτά φυσικά είς βάρος του αφελούς και αμαθέστατου χριστεπώνυμου πληρώματος της, που δυστυχώς δέν έχει, ή μάλλον αρνείται να έχει επίγνωση της αλήθειας του Λόγου του Θεού, την Αγία Γραφή. Τί κρίμα!!!

 

Γιώργος Οικονομίδης
“sporeas.gr”
 
 
 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.