Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.

Το Βίντεο συνοδεύεται με ήχο.

Επιμέλεια ”Σπορέας” Διάρκεια 5:37 λεπτά

 

Γιατί άραγε και στο θέμα υμνωδία, η Ορθόδοξη Εκκλησία χωλαίνει ως συνήθως; Έτσι έψαλλαν στον Θεό οι πρώτοι Χριστιανοί; Ανέμειξαν στην βυζαντινή υμνωδία τους και Αραβο-Τουρκικούς “αμανέδες”, για να γαργαλίσουν τα αυτιά των εκκλησιαζομένων ακόμα περισσότερο.

Λυπούμαστε που προβαίνουμε και σ’ αυτή την αλήθεια, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Εστιάστε την προσοχή σας εκεί που την εστιάσαμε κι’ εμείς, δηλαδή στην εμμονή του Ιεροψάλτη να ψάλει σε ρυθμούς… “Αχ-Βαχ” (Τούρκικος σεβντάς) κάτι που δεν συμπεριλαμβάνεται στη βυζαντινή μουσική.

Αυτό συνέβη στο συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Λάρισα (αν και το συναντάς σε κάθε λειτουργία), και κανείς δεν βρέθηκε(;!) να παρατηρήσει την απόκλιση αυτή. Κατά συνέπεια αποδέχονται στην εκκλησιαστική υμνωδία και Τούρκικους αμανέδες, διότι αυτοί εισεχώρησαν εκ παλαιόθεν στην εκκλησιαστική μουσική, όπως μας πληροφορεί ο Εκκλησιαστικός Ιστορικός Β. Στεφανίδης στην “Εκκλησιαστική Ιστορία” του, σελ. 762.

 
Γιώργος Οικονομίδης
“Sporeas.com”
06/06/2008
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

Μια σκέψη στο “Ορθόδοξη λειτουργία και Άραβο-Τουρκικοί “αμανέδες” [βίντεο]”
  1. πραγματικά δεν υποφερεται αυτη η μουσική απορω πως την αντεχει ο θεός!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.