Πρακτικά βήματα για την πραγματική Αναγέννηση που χαρίζει ο Θεός, δια του Ιησού Χριστού, σε όσους το θελήσουν και το ζητήσουν :

 

1. Να συμφωνήσεις με τον Λόγο του Θεού ότι:

“πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού.” (Ρωμαίους 3.23)

Μέσα σ’ αυτό το πάντες είσαι εσύ, είμαι και εγώ, είμαστε όλοι όσοι γεννηθήκαμε και ζούμε πάνω στη γή. Πρέπει να παραδεχθείς ειλικρινά ότι η ζωή σου μέχρι τώρα ήταν μια αποτυχία και γεμάτη πρόκληση εναντίον του Θεού. Να συμφωνήσεις σε όλα αυτά με ταπείνωση, μετάνοια, με πίστη στην αλήθεια του Θεού.

2. Να συμφωνήσεις με τον Λόγο του Θεού που μας ξεκαθαρίζει πως :

“εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν δεν δύναται να ίδη την Βασιλείαν του Θεού.” (Ιωάννης 3.3)

Να συνειδητοποιήσεις ότι έτσι όπως είσαι μέσα στο ψέμα και το σκοτάδι της αμαρτίας δεν μπορεί να γίνει τίποτα με σένα έστω και αν προσπαθήσεις και θέλεις και αν κάνεις καινούργια αρχή αποφασισμένος να διορθωθείς … έστω και αν σου συγχωρήσει ο Θεός το αμαρτωλό παρελθόν σου. Χρειάζεσαι την αναγέννηση που χαρίζει ο Κύριος σε όσους το ζητήσουν γνήσια, ειλικρινά και με πίστη. Θα σε κάνει καινούργιο δημιούργημα, “νέο κτίσμα” και μέσα σου θα βασιλεύει η ειρήνη, η πραγματική ζωή, η χαρά, ο Ιησούς Χριστός.

3. Να παραδεχθείς, να συμφωνήσεις με τα λόγια του Κυρίου πως:

“Δεν υπάρχει δι’ ουδενός άλλου η σωτηρία, διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, δια του οποίου πρέπει να σωθώμεν.” (Πράξεις 4.12).

Κανένας άλλος δεν “έγινε αμαρτία” χωρίς να έχει δική του αμαρτία για να δικαιώσει εμάς, παρά μόνο ο Ιησούς Χριστός ο Σωτήρας.

Κανένα άλλο πρόσωπο, ούτε άγιος άνθρωπος, ούτε από το περιβάλλον του Ιησού Χριστού δεν μπορεί να σώσει τον αμαρτωλό από την αμαρτία του, γιατί κανένας άλλος δεν πέθανε στο σκληρό σταυρό για να πληρώσει το χρέος των δικών μας αμαρτιών μπροστά στα άγια μάτια του Θεού Πατέρα, παρά μονάχα ο Ιησούς Χριστός, ο Γιός του αληθινού Θεού.

4. Να καταλάβεις ότι η σωτηρία που χαρίζει ο Κύριος είναι δωρεάν και κατά χάριν και δεν αποκτιέται ούτε με προσπάθειες δικές μας ούτε με καλές προθέσεις, μα ούτε και χρειάζεται η δική μας συμβολή.

“Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι δια της πίστεως, και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον, ουχί εξ έργων, δια να μη καυχηθεί τις.” (Εφεσίους 2.8-9).

Η σωτηρία του αμαρτωλού ανθρώπου δια του Ιησού είναι δώρο πολύτιμο και τέλειο και προσφέρεται στον αμαρτωλό που μετανοεί, εντελώς δωρεάν δια της πίστεως στον Ιησού Χριστό. Δεν θα ζητήσει ο Θεός ούτε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, ούτε να κάνουμε προσπάθειες, ούτε θυσίες αυτοτιμωρίας βασανιστικές για να αποκτήσουμε την αιώνια ζωή που προσφέρει. Αυτό που ζητάει είναι η καρδιά μας, η θέλησή μας να γίνει Κύριός μας και Θεός μας και να έχουμε διάθεση υπακοής στο άγιο θέλημά Του.

5. Να ευχαριστήσεις με ταπείνωση και αναγνώριση για την θυσία, το τέλειο έργο, το αίμα του Ιησού Χριστού στο σταυρό του Γολγοθά, που πλένει, που δικαιώνει τον αμαρτωλό, που καθαρίζει, που ζωοποιεί και χαρίζει την αιώνια ζωή. Να καταλάβεις και να συμφωνήσεις ότι ο Ιησούς Χριστός :

“απέθανεν υπέρ πάντων, δια να μη ζώσι πλέον δι’εαυτούς οι ζώντες, αλλά δια τον αποθανόντα και αναστάντα υπέρ αυτών.” (Β’ Κορινθίους 15.15).

Για να αποκτήσεις και να ακολουθήσεις τον Ιησού Χριστό, πρέπει να απορρίψεις τον “παλιό άνθρωπο”, να πάψεις να ζεις για τον εαυτό σου, να στείλεις στο σταυρό “να σταυρώσεις τη σάρκα μαζί με τα πάθη και τις επιθυμίες” (Γαλάτας 5.24) και να ζείς μια νέα ζωή διοικούμενη από το Άγιο Πνεύμα του Θεού, καθαρή, ευλογημένη, καρποφόρα, ισορροπημένη, γεμάτη με τη δυνατή χαρά και δόξα του Ουρανού που μας περιμένει.

  • Ζήτησε από τον Κύριο να σου φανερώσει ότι είσαι αμαρτωλός μπροστά στην άγια αγάπη Του.
  • Δέξου ότι στάθηκες αχάριστος όλα αυτά τα χρόνια μακριά από τον Θεό και πως αν συνεχίσεις αυτό το δρόμο θα πεθάνεις αιώνια στο σκοτάδι της αμαρτίας.
  • Ζήτησε από τον Κύριο να σου αποκαλύψει τον Ιησού Χριστό που ήρθε στη γή, έγινε αμαρτία για μας χωρίς να πράξει δική Του αμαρτία, πέθανε και πλήρωσε το χρέος μας και αναστήθηκε από τους νεκρούς για να ζήσουμε κι εμείς δι’ Αυτού αιώνια.
  • Ζήτησε από τον Κύριο να σου χαρίσει πίστη να τα αγκαλιάσεις όλα αυτά και να τα κάνεις δικά σου, να τα ζήσεις.
  • Ζήτησε από τον Κύριο δύναμη να απαρνηθείς τον παλιό εαυτό σου, να μισήσεις την αμαρτία, να απορρίψεις το αμαρτωλό σύστημα του κόσμου μας, που είναι γεμάτο απιστία και αποστασία από τον Θεό.
  • Ζήτησε από τον Θεό να σε αναγεννήσει και να σε “ξαναχτίσει” νέο άνθρωπο, δικό Του δημιούργημα.
  • Ζήτησε από τον Κύριο να σε κρατήσει πιστό Του μέχρι τέλους, μέχρι την ώρα που θα μας καλέσει στην αιώνια Βασιλεία Του.
  • Γέμισε τη μέρα σου με μελέτη της Αγίας Γραφής που είναι ο ζωντανός Λόγος του Θεού και με κοινωνία αγάπης με αληθινούς χριστιανούς, γνήσια παιδιά του Θεού.
  • Να μιλάς στο Θεό με προσευχή, όπως το παιδί στον πατέρα του, να του ανοίγεις την καρδιά σου και να του ζητάς το θέλημά Του στη ζωή σου.

αναδημοσίευση απο το http://www.logiazois.gr/steps.htm

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.