«Ο Θεός πέθανε! Ζήτω ο Σατανάς».
 
Να, λοιπόν, πια είναι η κραυγή της νέας θρησκείας που φέρει το όνομα «Σατανισμός». Έμβλημά της, μια κακάσχημη και απαίσια μορφή τράγου με το σύμβολο της πεντάλφα, ενώ στο μέτωπό του έχει χαραγμένο τον αριθμό 666.
 

Που Επικρατεί;

Μα, στις ΗΠΑ, που αλλού; Αυτή η νέα θρησκευτική κίνηση, έκανε την εμφάνισή της σε περισσότερες από 50 πόλεις των ΗΠΑ. Η δράση των μελών της είναι μεγάλη ενώ τα συνθήματά τους είναι αποκρουστικά.

«Είμαστε κήρυκες του ονόματος του θηρίου 666, που θα κυριαρχήσει στους αιώνες των αιώνων». «Ο Σατανάς ζει και βασιλεύει». «Ζήτω ο Σατανάς». «Ζήτω η ανομία».

Με τέτοια συνθήματα, λοιπόν, γραμμένα στους τοίχους των σπιτιών και ναών, η σατανική αυτή οργάνωση συντάραξε με τα εγκλήματά της ολόκληρη σχεδόν την Αμερική και όχι μόνο!

Λογικό είναι, για να καταλάβουμε σε βάθος μια θρησκεία θα πρέπει κατ’ αρχήν, να δούμε ποιος είναι ο αρχηγός της ή το είδωλό της. Στον σατανισμό λοιπόν δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Σατανά.
 

Τι είναι ο Σατανάς;

Ο Σατανάς (Εβραϊκά Satan) σημαίνει «αντίδικος, αντίπαλος, εχθρός». Η Καινή Διαθήκη αποκαλεί το Σατανά, άρχοντα των δαιμόνων.

Είναι ο βασικός εχθρός του Θεού και της ανθρώπινης ψυχής. Αλλα ονόματα που του αποδίδονται είναι τα εξής:

«Διάβολος, Όφις αρχαίος, Πλάνος της οικουμένης, Άρχοντας αυτού του κόσμου, Πονηρός, Πειράζων, Αππολύων, Αβαδδών, Βελλίαλ, Βεελζεβούλ» κ.α.

 Είναι αυτός που εξωθεί τους ανθρώπους στην αμαρτία και στην αποστασία από τον Θεό.

Ο Σατανάς πριν ξεπέσει, ήταν ένα Χερούβ του Θεού. Μια περιγραφή του έχουμε στην Παλαιά Διαθήκη στο βιβλίο του Ησαΐα ιδ΄ 12-15, που μεταφορικά γράφεται για το βασιλιά των Βαβυλωνίων, και έχει τα εξής λόγια:

«… Πως έπεσες εκ του ουρανού, Εωσφόρε, υιέ της Αυγής! Συνετρίφθης κατά γης, συ ο καταπατών τα έθνη! Συ, δε, έλεγες εν τη καρδία σου. ‘‘Θέλω αναβεί εις τον ουρανόν, θέλω υψώσει το θρόνο μου υπεράνω των άστρων του Θεού, και θέλω καθίσει επί το όρος της συνάξεως, προς τα μέρη του βορρά, θέλω αναβεί επί τα ύψη των νεφελών, θέλω είσθαι όμοιος του Υψίστου’’. Εις τον Άδη όμως θέλεις καταβεί, εις τα βάθη του λάκκου».

Για να δει κάποιος το ρόλο του Σατανά, αρκεί να διαβάσει το πρώτο και το δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου του Ιώβ, στην Παλαιά Διαθήκη. Ο Σατανάς είναι ένας ψευτοποιμένας, σε αντίθετη με τον αληθινό Ποιμένα τον Ιησού Χριστό.

Αναφέρεται και ως μάταιος ποιμένας, στα εβραϊκά «Χαελίλ» όπου το ουσιαστικό «ελίλ» (από τη ρίζα «αλάλ», δηλαδή, είμαι αδύνατος, ανεπαρκής), σημαίνει: «ανεπάρκεια, αναξιότητα». Αυτό είναι λοιπόν και ο Σατανάς. Ανάξιος και ανεπαρκής. Το έργο του είναι η καταστροφή των ψυχών. Προσπάθησε να, ματαιώσει τον ερχομό του Μεσσία Ιησού Χριστού δίχως αποτέλεσμα. Από αρχής επιτέθηκε στην ανθρώπινη φυλή για να τη διαφθείρει και να μην έρθει το «Σπέρμα» ο Ιησούς (βλέπε Πράξεις Αποστόλων ιγ΄ 23). Αυτό φαίνεται στην σαρκική επαφή των δαιμόνων με τις γυναίκες των ανθρώπων (βλέπε Γένεσις: s’ 1-4, και Ιούδας: εδάφια 6 και 8) όπου προσπάθησε ο σατανάς να δημιουργήσει μια γενιά δαιμονικών ανθρώπων για να αποκλείσει μέσω της διεφθαρμένης αυτής γενιάς τη γέννηση του Ιησού Χριστού γιαυτό ο Θεός κατέστρεψε με κατακλυσμό όλη την ανθρώπινη φυλή, σώζοντας μόνο το Νώε και την οικογένειά του.

 

Και όμως τον λατρεύουν!!

Anton LaVey, αρχιερέας της εκκλησίας του σατανά.

Η Σατανολατρεία ξεκίνησε από αρχαιοτάτων χρόνων και εξακολουθεί στις ημέρες μας. Οι πιστοί του Σατανά προπαγανδίζουν το κήρυγμα του καθώς και την αποκρυφιστική λατρεία του, με τρία κυρίως μέσα. Τη φιλολογία, τη Σατανική μουσική και την αποκρυφιστική λατρεία. Στο πρώτο περιγράφουν το Σατανά και τα έργα του σε πολλά βιβλία με πιο γνωστό τη «Σατανική Βίβλο» που τη συνοδεύει το εγχειρίδιο «Σατανική Τελετουργία». Τα έργα αυτά τα έγραψε ο Anton LaVey, «αρχιερέας» του σατανισμού.

Στο δεύτερο μέσο, έχουν τη μουσική σε ρυθμό «σκληρού ροκ» και παίζεται σε κέντρα του σατανισμού. Συνοδεύεται από σεξουαλικά εκθέματα, γυμνισμό και κάθε λογής όργια! Οι οπαδοί του έχουν βαμμένα πρόσωπα και τατουάζ στο σώμα τους που γράφουν «Χαίρε Σατανά» και πολλά άλλα παρόμοια. Το τραγούδι ροκ «γλυκέ μου Σατανά» (My Sweet Satan), σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, όπως γράφουν. Στο τρίτο μέσο έχουν απάνθρωπες και αποκρουστικές εκδηλώσεις οι οπαδοί της «Εκκλησίας του Σατανά».

Η διαβολική τους απασχόληση είναι τα κοιμητήρια, τα φέρετρα, τα κρεματόρια καθώς και οι δολοφονίες, διότι το κέντρο του «ευαγγελίου» τους, είναι ο θάνατος. Το φυσικό περιβάλλον του σατανιστή είναι το κοιμητήριο. Ο μυημένος πρέπει απαραίτητα να κλειστεί για λίγο σε ένα φέρετρο με το νεκρό σώμα. Στον «σατανικό δείπνο» πίνουν ένα υγρό μίγμα ανακατεμένο με αίμα ανθρώπινο, ούρα και κρασί.

Ο σκοπός του σατανισμού είναι η πλήρη ματαίωση και καταστροφή της αλήθειας του Θεού μέσα από τις σελίδες της Αγίας Γραφής. Η Βίβλος του Θεού τους ενοχλεί αφάνταστα. Ένα τμήμα της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, μετά από δημόσια ψηφοφορία του πληθυσμού, ψήφισε να διδάσκεται στα σχολεία παράλληλα με τη θεωρία της εξέλιξης (Δαρβίνος) και η εκδοχή της Βιβλικής δημιουργίας. Η εκκλησία του Σατανά της πόλης Σαν Ζοζά, Καλιφόρνιας, σαν διαμαρτυρία για το ψήφισμα αυτό, έγραψε επιστολή δια της ιέρειας του ναού τους, Μάργκαρετ Γουέντελ, και διατύπωνε τη γνώμη ότι εκτός από την αθεϊστική θεωρία της εξέλιξης, καμιά εκδοχή για τη δημιουργία δεν πρέπει να διδάσκεται στα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ.

 

Λίγο διάλειμμα για σκέψεις

Εύκολα, ίσως, μπορεί κάποιος να μπλεχτεί σ’ αυτή τη σατανική παγίδα. Μπορεί όμως να ξεφύγει κάποτε; Υπάρχει τρόπος; «Δύο τρόποι απαγκίστρωσης υπάρχουν: Το ψυχιατρείο και ο θάνατος. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει». Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Σαν Φραντζίσκο της Καλιφόρνια, όπου και παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα του σατανισμού. Και όμως, υπάρχει και άλλος τρόπος ή μάλλον ο μόνος τρόπος. Είναι ο Ιησούς Χριστός, ο μόνος ελευθερωτής. Αυτός μπορεί να λυτρώσει τον άνθρωπο από τα σατανικά δίχτυα.

Ο μετανοημένος σατανιστής που δεν μπορεί να ξεφύγει από την επιρροή του Σατανά, αρκεί και μόνο να δεχτεί τον Ιησού Χριστό να τον επικαλεστεί στη ζωή του και να περιμένει την επέμβαση. Ο ίδιος ο Κύριος το είπε:

«Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω» (Ματθαίος ια΄ 28).

Και αλλού πάλι μας βεβαιώνει:

«Γνωρίστε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει»

και η Αλήθεια είναι μόνο ο Ιησούς Χριστός. Το είπε ο ίδιος:

«Εγώ είμαι η οδός, και η ΑΛΗΘΕΙΑ, και η ζωή» (Ιωάννης ιδ΄ 6).

Ο Κύριος Ιησούς ονόμασε το Σατανά «ανθρωποκτόνο», διότι τα έργα του είναι δολοφονία, μίσος, απάτη, ανομία. Σαν πηγή του θανάτου και κάθε μορφής κακού, ρίχνει την ψυχή σε πνευματικό σκοτάδι. Είναι ένα θηρίο.

Γι’ αυτό διάλεξε ποιανού θέλεις να είσαι. Του θηρίου, ή του Κυρίου;

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΗΣΗ.

 
Γιώργος Οικονομίδης
“Σπορέας”
16/10/1997
 

Τό άρθρο όπως δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα του εξωτερικού

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.