ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΟΓΜΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;

ΕκκλησίεςΠολλοί αγαπάνε το δόγμα τους και υποστηρίζουν την εκκλησία τους τόσο φανατικά, ώστε διακηρύττουν ότι μόνο αυτοί που ανήκουν στη δική τους εκκλησία, θα σωθούν. Όλοι οι άλλοι θα καταδικασθούν αιώνια και πολλοί δε διστάζουν να τους χαρακτηρίζουν "αιρετικούς".

Αν τους ρωτήσεις να σου πουν σε ποιο δόγμα ανήκει ο Ιησούς Χριστός, δε θα διστάσουν να σου πουν στο δικό τους. Ο Ορθόδοξος είναι βέβαιος ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Ορθόδοξος, ο Καθολικός ότι είναι Καθολικός και ο Διαμαρτυρόμενος ότι είναι Διαμαρτυρόμενος.

Αν διαβάσουμε όμως με επιμέλεια τη διαθήκη του Χριστού, το Ευαγγέλιο, θα δούμε ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός περπατάει ανάμεσα στις επτά εκκλησίες της Αποκαλύψεως και βλέπει τις καλοσύνες, τις παραλήψεις και τις αμαρτίες της κάθε εκκλησίας και επαινεί, προτρέπει και ελέγχει.

Από τις επτά εκκλησίες στις πέντε βρίσκει σφάλματα, ελαττώματα και παραλήψεις και λέει "μετανόησον". Μόνο σε δύο δε λέει "μετανόησον". Στην εκκλησία της Σμύρνης, η οποία ήταν σε μεγάλο διωγμό και την παρηγορεί και στην εκκλησία της Φιλαδέλφειας, η οποία εφύλαττε το Λόγο Του και ύψωνε το όνομά Του. Οι άλλες πέντε εκκλησίες είχαν όλες ξεφύγει από το θέλημα του Θεού και διαφωνούσαν με το Λόγο του Ευαγγελίου άλλες πολύ και άλλες λιγότερο.

 

Οι 7 Εκκλησίες της Αποκάλυψης.

Οι 7 Εκκλησίες της Αποκάλυψης.

Η εκκλησία της Εφέσου είχε χάσει την πρώτη της αγάπη.

Η εκκλησία της Περγάμου άφηνε τους ψευδοδιδασκάλους να διδάσκουν το λαό ότι επιτρέπεται να τρώνε ειδωλόθυτα και να πορνεύουν όπως ήταν τα έθιμα της θρησκείας των ειδώλων.

Η εκκλησία των Θυατείρων είχε μια γυναίκα που έλεγε ότι είναι προφήτισσα, αλλά ήταν ψευδοπροφήτισσα και προέτρεπε τους πιστούς να τρώνε ειδωλόθυτα και να πορνεύουν.

Η εκκλησία των Σάρδεων είχε το όνομα ότι ζει και ήταν νεκρή.

Η εκκλησία της Λαοδίκειας ήταν χλιαρή.

Στις πέντε αυτές εκκλησίες από τις επτά, ο Κύριος παραγγέλλει: «Μετανόησον».

Όλοι φιλοδοξούν να δουν την εκκλησία τους να θριαμβεύει και να υπερέχει όλων των άλλων εκκλησιών. Προσπαθούν, διακηρύττουν όσο μπορούν, προβάλλουν τίτλους και ονόματα όσο μπορούν πιο εντυπωσιακά, διατυμπανίζουν θαύματα, τα οποία πολλές φορές είναι ψεύτικα και ακόμη και αντι-Γραφικά. Κάνουν αγαθοεργίες και φροντίζουν να τις μάθουν όλοι για να θαυμάσουν «το έργο της εκκλησίας μας» και ντύνουν την εκκλησία τους στα χρυσαφικά για να δείξουν πόσο πλούσιοι είναι.

Για όλα αυτά και άλλα τόσα, νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς Χριστός ο Δίκαιος Κριτής ανήκει στο δικό τους δόγμα και στη δική τους εκκλησία. Κίτρινοι από φανατισμό, δε διστάζουν να βρίσουν, να κτυπήσουν και να σκοτώσουν ακόμη και όποιον δεν παραδέχεται το δόγμα τους και την εκκλησία τους.

Γιʼ αυτό εξάλλου φθάσαμε στο κατάντημα να υπάρχει καί αντιαιρετικός αγώνας, να απαγορεύουν να διακινούν τις ιδέες τους οι «αιρετικοί», να σέρνουν στα δικαστήρια ανθρώπους που κηρύττουν Ιησού Χριστό και Αυτόν Εσταυρωμένο και Αναστημένο, αλλά δεν ανήκουν στο δόγμα τους.

Δείτε ένα σχετικο Βίντεο όπου καταδίκασαν μέ ποινή φυλάκισης Χριστιανό πού μίλησε γιά τό Ευαγγέλιο.

Διαβάστε καί τό άρθρο:

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ!!!

Πάλι καλά να λέμε που δεν έχουν το δικαίωμα οι «χριστιανοί», να ρίξουν στην πυρά τους πιστούς των άλλων δογμάτων, όπως έκαναν οι καρδινάλιοι κατά τον μεσαίωνα.

Κάποτε όμως θα ακούσουν από το στόμα του Ίδιου του Χριστού που θα τους πει:

  • «Φύγετε απʼ  Εμού πάντες οι εργάτες της ανομίας. Δέν σάς γνωρίζω».

 

30 Ιανουαρίου 2013

Νομικός Μουζουράκης

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

One Response to ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΟΓΜΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;