Διεθνές Χριστιανικό Τηλεοπτικό Πρόγραμμα

Μελβούρνη, 28/03/2007
Βασίλης Ζέττας,
υπεύθυνος του τηλεοπτικού προγράμματος“Ζώντας 100% – Ζώντας πραγματικά”,
σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Οικονομίδη, εκδότη του “Σπορέα” στην διάρκεια ενός διαλείμματος από τα γυρίσματα της εκπομπής σε studio της Μελβούρνης.

Το «Ζώντας 100 τοις 100» και το «Ζώντας Πραγματικά» αγγίζουν εκατομμύρια Έλληνες παγκόσμια με το μήνυμα της αναγέννησης του Ιησού Χριστού. Είναι προγράμματα που θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις τον Κύριο Ιησού Χριστό και την αγάπη του για μια ζωή χαράς, ελπίδας, και παρηγοριάς, σ’ ένα κόσμο πόνου, αναταραχής, και απελπισίας. Με τους ύμνους, τα μηνύματα από τον άγιο Λόγο του Θεού, και μέσα από τις εμπειρίες των προσκεκλημένων, θα δεις πώς ο Κύριος Ιησούς Χριστός δίνει νόημα και σκοπό στη ζωή αυτών που τον αγαπούν και τον εμπιστεύονται. Παρακολουθείστε λοιπόν τακτικά τα προγράμματα του “Ζώντας 100%”, και μαζί με την μελέτη του Ευαγγελίου, θα είστε σε συνεχή επαφή με τον Κύριο Ιησού Χριστό.

 

Συνέντευξη:

Γιώργος Οικονομίδης: Βασίλη Ζέττα, πολλοί τρόποι ευαγγελισμού υπάρχουν καθώς και τα μέσα που χρησιμοποιούμε ποικίλουν. Ένα από αυτά τα μέσα είναι και η τηλεόραση. Ήχος και εικόνα είναι πιο ευχάριστα για τον αποδέκτη. Ώς γνωστόν, εσύ ηγείσαι του διεθνούς Χριστιανικού τηλεοπτικού προγράμματος με τίτλο, “Ζώντας 100% – Ζώντας πραγματικά”. Πες μας, πώς ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, και τί εμπόδια, αν υπήρχαν, συνάντησες;

Βασίλης Ζέττας: Η προσπάθεια μας αυτή άρχισε το έτος 1979 στο Τορόντο του Καναδά. Το τμήμα τηλεπικοινωνιών του Καναδά για να βοηθήσουν τις πολλαπλές μειονότητες του Τορόντο, έδωσε άδεια σε κάποιον επιχειρηματία , να λειτουργήσει σταθμό τηλεόρασης με την προϋπόθεση ότι οι διάφορες μειονότητες να μπορούν να εκπέμπουν προγράμματα στη γλώσσα τους, κοινωνικού και θρησκευτικού περιεχομένου. Μια χριστιανική οργάνωση ανέλαβε με δικά της έξοδα να παρουσιάσει χριστιανικά προγράμματα σε 8 γλώσσες και μεταξύ αυτών και στα ελληνικά. Ζήτησαν κάποιον Έλληνα και κάποιος σύστησε εμένα και 2 άλλους. Μας εξέτασαν και διάλεξαν εμένα σαν συντονιστή του προγράμματος. Η εκκλησία του Τορόντο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην όλη προσπάθεια. Εμείς σαν εκκλησία για αρκετά χρόνια είχαμε συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων ν’ αγοράσουμε δική μας εκκλησία – κτίριο. Όταν ακούσαμε για την ευκαιρία να ευαγγελίσουμε τους Έλληνες, αντί για κτίριο δώσαμε όλο το ποσό που είχαμε για τον ευαγγελισμό των συμπατριωτών μας. Έτσι άρχισε αυτή η προσπάθεια και ανταλλάξαμε τα “τείχη” με ζωντανές ψυχές. Στην αρχή συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες, το πρόγραμμα ήταν μιας ώρας διάρκεια και χρειαζόμασταν υλικό που δεν είχαμε. Με τη βοήθεια ανθρώπων της εκκλησίας αρχίσαμε τις εκπομπές μας στο Τορόντο και μετά επεκταθήκαμε και στην Αμερική και σε άλλα μέρη αργότερα.

Γ. Οι.: Ο βασικός σκοπός του προγράμματος αυτού ποιός είναι;

Β.Ζ: Ο βασικός σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να μάθει ο Έλληνας ότι, ο Χριστός τον αγαπά και ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, και ιδιαίτερα ο Έλληνας της διασποράς, της ξενιτιάς. Βέβαια ο Χριστός αγαπά όλους τους Έλληνες, σε όλο τον κόσμο, και βασικός σκοπός είναι να μπορέσουμε να δώσουμε το Ευαγγέλιο, να τοποθετήσουμε έστω και ένα μέρος του Λόγου του Θεού σε κάθε Ελληνικό σπίτι, ασχέτως τί θα μας κοστίσει.

Γ. Οι.: Πού εδρεύει αυτό το πρόγραμμα;

Β.Ζ: Γιώργο, το πρόγραμμα εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά, και έχουμε μια επιτροπή όπου είμαστε αναγνωρισμένοι από την κυβέρνηση του Καναδά, σαν “Α-Ω Χριστιανικές Διακονίες”, και βεβαίως ότι χρήματα έρχονται για τον σκοπό αυτό, μπορούν οι άνθρωπο να πάρουν και απόδειξη για φορολογικούς σκοπούς, γιατί είμαστε αναγνωρισμένοι απο την κυβέρνηση του Καναδά.

Γ. Οι.: Βασίλη Ζέττα, τί ανταπόκριση υπάρχει σ΄ αυτήν την προσπάθεια;

Β.Ζ: Γιώργο θα ήθελα να πω πως υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, γιατί ο Έλληνας της διασποράς θέλει να ακούσει κάτι στη γλώσσα του και έτσι μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού του μπορεί να παρακολουθήσει την εκπομπή μας. Βέβαια δεν έχουμε το χρόνο να σου διηγηθώ εμπειρίες ανθρώπων που η ζωή τους άλλαξε πραγματικά. Θα ήθελα εδώ να πω κάτι το πολύ σημαντικό. Ο λαός μας χάνεται λόγω έλλειψη γνώσης. Δεν γνωρίζει ο λαός μας, και οι υπεύθυνοι δεν τους οδηγούν στην πηγή, στον Χριστό και στο ευαγγέλιο. Εμείς ξέρουμε πως μόνο το ευαγγέλιο μπορεί να σώσει το λαό μας. Πως μόνο ο Χριστός μπορεί ν’ ανταποκριθεί στα τόσα πολλά και ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο έλληνας σήμερα. Σε μια κοινωνία που προσφέρει τόσες ανέσεις, όμως υπάρχουν τόσα συμπλέγματα ανασφάλειας, συμπλέγματα φόβου, άγχους κλπ. Ευχαριστούμε τον Θεό γιατί είδαμε τόσους ανθρώπους που η ζωή τους άλλαξε γιατί ο Χριστός άγγιξε την καρδιά τους, στον Καναδά, την Αυστραλία, την Αμερική και στην Ελλάδα. Οικογένειες αγαπημένες, γιατί δέχθηκαν το μήνυμα που τους προσφέραμε.

Γ. Οι.: Πώς συντηρείται ένα τέτοιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, υπάρχουν οικονομικοί πόροι; Απ΄ όσο γνωρίζω, τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν και δυσβάστακτη οικονομική υποχρέωση. Αναφέρθηκες σ΄ αυτό προηγουμένως, αλλά πιο εκτεταμένα μπορείς να μας πεις πώς συντηρείται ένα τέτοιο τηλεοπτικό πρόγραμμα;

Β.Ζ: Όπως ανέφερα στην αρχή, η τηλεόραση δεν είναι φθηνή. Η τηλεόραση είναι πάρα πολύ ακριβή. Εμείς βλέπεις, ούτε διαφημίσεις κάνουμε στην τηλεόραση, ούτε έχουμε άλλους πόρους. Η συντήρηση μας γίνεται από αυτοπροαίρετες εισφορές συμπατριωτών μας, όπου και αυτοί αισθάνονται ότι η προσπάθεια αυτή που κάνουμε είναι μια ιερή προσπάθεια, και άλλος 5, άλλος 10, άλλος 100, άλλος 1,000 δολάρια, προσφέρουν για να συνεχίσει αυτό, και επομένως όλα αυτά τα χρόνια, περίπου 28 χρόνια, το πρόγραμμα συντηρείται από τις προσφορές των τηλεθεατών μας. Εμείς, οι συντελεστές του προγράμματος, είμαστε εθελοντές όλα αυτά τα χρόνια, δεν πληρωνόμαστε γι΄ αυτό που προσφέρουμε.

Γ. Οι.: Βασίλη Ζέττα, δεδομένου ότι, πολλά Χριστιανικά Μ.Μ.Ε (μέσα μαζικής ενημέρωσης) ενώ κηρύττουν το Ευαγγέλιο καλούν και τον ενδιαφερόμενο να τους ακολουθήσει, τί σύσταση κάνεις εσύ σε όσους παρακολουθούν αυτόν τον τηλεοπτικό ευαγγελισμό του “Ζώντας 100% – Ζώντας πραγματικά”;

Β.Ζ: Όπως ξέρεις Γιώργο, εμείς δεν καλούμε τους συμπατριώτες μας να έρθουν σε κάποιο καινούριο ξεκίνημα, σε κάποια καινούρια ομάδα, ή σε κάποια καινούρια εκκλησία, ή σε κάποια οργάνωση. Αυτό δεν μας ενδιαφέρει, ας τα κάνουν οι άλλοι, ας τα κάνουν οι πολιτικοί. Αυτό που κάνουμε είναι, να καλέσουμε τους συμπατριώτες μας να έρθουν στον Χριστό. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα άλλα, και αυτός είναι ο σκοπός μας. Όταν ο άνθρωπος έρθει στον Χριστό, και παραδώσει τον εαυτό του στον Χριστό, νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό που μπορεί να ανακαλύψει ο άνθρωπος. Επομένως, σκοπός μας είναι να καλέσουμε τους ανθρώπους στον Χριστό, όχι στον εαυτό μας, όχι στην οργάνωση μας ή στην εκκλησία μας ή οπουδήποτε, και ο άνθρωπος ο ίδιος μπορεί να αποφασίσει μετά σε ποια εκκλησία θα πάει, αυτό είναι δική του δουλειά. Αλλά πρώτα, πρώτα, το βασικό πράγμα είναι να δώσει ολότελα τον εαυτό του στον Χριστό. Όταν το κάνει αυτό, θα ανακαλύψει ότι, Εκείνος μπορεί να δώσει νόημα και σκοπό στην ζωή του ανθρώπου. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Επίσης, όπως είπα στην αρχή, θέλουμε να δώσουμε στους συμπατριώτες μας τον Λόγο του Θεού, να αγαπήσουν τον Λόγο του Θεού και να τον μελετήσουν. Κάποιοι συμπατριώτες μας έχουν την Αγία Γραφή, αλλά ποτέ δεν την ανοίγουν, γι΄ αυτό έχουμε και Βιβλικές μελέτες στο πρόγραμμα όπως ξέρεις, και προτείνουμε στους ανθρώπους μόνοι τους να ανακαλύψουν ποιός είναι ο Χριστός, και τί μπορεί να κάνει στη ζωή τους.

Γ. Οι.: Πώς μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να βρει και να παρακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα;

Β.Ζ: Μπορεί όποιος ενδιαφέρεται, να βρει τις ώρες και ημέρες μετάδοσης των προγραμμάτων μας, από την ιστοσελίδα μας http://zontas.ca/index.asp?langreq=el, και να δει ζωντανά μέσα από τον υπολογιστή του όποιο πρόγραμμα επιλέξει. Επίσης, Σε πολλά Χριστιανικά sites θα βρει παραπομπές στο πρόγραμμα μας, όπως στο δικό σου site Γιώργο, τον “Σπορέα”, καθώς και πληκτρολογώντας στο Google την λέξη “Zontas”, θα μεταφερθεί αμέσως στα links του προγράμματος μας. Τηλεοπτικά εκπέμπουμε, στον Καναδά, Η.Π.Α, Αυστραλία, Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα μπορούν να μας παρακολουθήσουν σε κάποιες πόλεις, όπου παράλληλα γίνονται προσπάθειες για εξάπλωση σε περισσότερα σημεία της πατρίδας μας. Για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί μας, μπορεί να γράψει στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Επικοινωνήστε μαζί μας στις παρακάτω διευθύνσεις:

Καναδάς
Greek Program
PO Box 68 Station “D”
Toronto, Ontario
M1R 4Y7
Η.Π.Α.
Greek Program
PO Box 1108
Crystal Lake, Illinois
60039
Ευρώπη
Ζώντας Πραγματικά
Λυδίας 12
Αθήνα
115 27 Ελλάδα
Αυστραλία (Αδελαΐδα)
Greek Program
PO Box 40
Melrose Park, 5039
S. Australia
Αυστραλία (Μελβούρνη)
Greek Program
PO Box 179
Northcote, 3070
Victoria
Αυστραλία (Σύδνεϋ)
Greek Program
PO Box 40
Lakemba, 2195
NSW

Τηλεφωνήστε μας (χωρίς χρέωση) από τον Καναδά ή την Αμερική στο
1-866-KALA-NEA (1-866-525-2632),από την Ευρώπη
+30 210-77-79-845,
ή, στείλετε e-mail στο info@zontas.ca

 

Γιώργος Οικονομίδης: Βασίλη Ζέττα, ευχαριστώ για την συνέντευξη αυτή που παραχώρησες στον “Σπορέα”, και προσωπικά σε μένα. Το μήνυμα που παίρνουμε από όλη αυτή την συνέντευξη είναι ότι, ο Κύριος μας ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ καλεί όλους τους κουρασμένους και φορτωμένους να πάμε σ΄ Αυτόν, και μελετώντας αυτό που η εκπομπή σου δίνει, δηλαδή το Ευαγγέλιο ζωντανό στον άνθρωπο, μελετώντας το ακολουθούμε με λίγα λόγια και την συμβουλή του Αδαμάντιου Κοραή, που είπε ότι, “μόνο το Ευαγγέλιο μπορεί να αναγεννήσει την Ελλάδα”.

Βασίλης Ζέττας: Σωστά το είπες Γιώργο, και πράγματι αυτό αντιπροσωπεύει την αλήθεια, και σ΄ ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες να πω λίγα λόγια για το «Ζώντας 100 τοις 100».

Γιώργος Οικονομίδης: Η τιμή είναι δική μου γιατί όλη αυτή η προσπάθεια αποβλέπει στην Δόξα του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού.

Σ΄ ευχαριστώ πολύ Βασίλη Ζέττα.

************

Γιώργος Οικονομίδης
“sporeas.com”
28/03/2007

 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.