Τα παρακάτω νέα σταχυολογήσαμε από μία απογευματινή εφημερίδα της Αθήνας και τα σχολιάζουμε:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ 1: Σε συνέντευξη του σε απογευματινή εφημερίδα της Αθήνας ο κ. Α. Φούρας, πρώην υφυπουργός αθλητισμού, δηλώνει ότι «τα μόνιμα προβλήματα του ποδοσφαίρου είναι τρία «Δ», δηλ. Διαιτησία, Διοίκηση, Δικαιοσύνη. Εκεί πρέπει να δοθεί λύση». Από τότε που το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός από άμιλλα και ιδέα έγινε Ανώνυμη Εταιρία και καθαρό εμπόριο όλα πάνε στο στραβό. Εκεί που υπάρχουν το χρήμα και η προβολή υπεισέρχεται και ο δαίμονας της διαφθοράς. Κάποτε οι αθλητές αγωνίζονταν για ένα στεφάνι, στην αρχαιότητα, κατόπι για ένα γεύμα και ένα ταξίδι δωρεάν κάπου στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, στα αθώα χρόνια του αθλητισμού. Σήμερα ο αθλητισμός κυβερνάται από μερικούς μεγαλοεπιχειρηματίες, που αρκετοί τους δεν έχουν και τόσο καθαρό μητρώο και από ποδοσφαιριστές βεντέτες. Όλοι μιλούν για εξυγίανση και κάθαρση. Πώς θα έρθει και από ποιους; Δυστυχώς, η διαφθορά έχει εξαπλωθεί σε όλο το σώμα της κοινωνίας. Χρειάζεται βαθιά τομή. Η σήψη είναι απόρροια της απόρριψης των αρχών του Ευαγγελίου και της ηθικής. Καιρός να επιστραφεί ο άνθρωπος στο Θεό.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ 2: Για πολλές ημέρες στα ΜΜΕ, και ιδιαίτερα στα κανάλια, πρωταγωνιστές ήταν δυο ονόματα, ο πρόεδρος μιας μεγάλης ομάδας και ένας ποδοσφαιριστής. Υπήρχε καταιγισμός αλληλοκατηγοριών. Στο… παιχνίδι, μπήκε και μια γνωστή τραγουδίστρια, μνηστή του ποδοσφαιριστή. Κι ας υπήρχαν την ίδια ώρα άλλα καυτά θέματα, που ταλάνιζαν τον ελληνικό λαό. Πάνω από 2 εκατομμύρια συμπατριώτες μας ζούνε στα όρια της φτώχειας και άλλοι, που είναι βιρτουόζοι της μπάλας, κλείνουν συμβόλαια δισεκατομμυρίων. Σωτήρες της ανθρωπότητας που με τις έρευνες τους σώζουν ζωές, γιατροί και επιστήμονες, που ξόδεψαν δεκαετίες στα θρανία, μόλις καταφέρνουν να καλύψουν τα έξοδα της οικογένειας τους, ενώ μερικοί ποδοσφαιριστές ζούνε σαν πρίγκιπες! Ανισότητα, σ’ έναν κόσμο που αγωνίζεται για τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Ποιος θα φέρει δικαιοσύνη σ’ έναν κόσμο αδικίας και ανισότητας; Μόνο ο Ιησούς Χριστός και οι Απόστολοι Του δίδαξαν και εφάρμοσαν την ισότητα και τη δικαιοσύνη.

ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ: Τον Γενάρη, όταν συνεδρίαζαν οι υπουργοί της Ε.Ε. στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, γύρω στους 10.000 διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα και από άλλα κράτη ήταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για την ανεργία κ.ά. Ο υπουργός εργασίας της χώρας μας για να καθησυχάσει τους ομολόγους του από τις κραυγές των διαδηλωτών, τους είπε: «Εδώ σκότωσαν τον Καποδίστρια και φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη… Εμείς είμαστε τόσο ασήμαντοι μπροστά τους που δεν κινδυνεύουμε από κανένα», γράφει η εφημερίδα. Έτσι εκφράζανε οι προπάτορες μας τους ήρωες τους. Μήπως το ίδιο δεν ισχύει και σε κάθε εποχή και σήμερα. Ο άνθρωπος είναι αγνώμονας κι αχάριστος στους ευεργέτες του. Αντίθετα, τιμά και …θεοποιεί τους τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές …Την ευγνωμοσύνη μας πρέπει να εκφράζουμε πρώτα στο Θεό για όλες τις ευεργεσίες Του και σ’ εκείνους που είναι άξιοι τιμής.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η ΤΗ ΒΗ σερβίρει αυτό που θέλει ο πελάτης, αυτό λένε και οι υπεύθυνοι των καναλιών. Κι έτσι προσφέρουν χωρίς ντροπή και απλοχεριά πασαλειμμένα με αίμα, βία, σεξ, τρομολογνεία… ένα σωρό γυαλιστερά σκουπίδια, προσωπικά δράματα… «Είναι τρόπος υποβολής και επιβολής του απάνθρωπου πολιτισμού που ζούμε, που έχει εξοστρακίσει την ομορφιά, την αγάπη και έχει χωρίσει τον κόσμο σε καλό και κακό… Ο αποπροσανατολισμός των ΜΜΕ είναι τρομακτικός… Γι αυτό τον τελευταίο καιρό, ο βόρβορος και ο οχετός υπάρχει κίνδυνος να πνίξει τα πάντα… Η απάντηση είναι πολιτική και πολιτιστική αλλά και παγκόσμια…» γράφει σε άρθρο του ο συγγραφέας Δημ. Παπαχρήστος. Τι θέλει ο συγγραφέας κι άλλο πολιτισμό και πολιτική. Και τα δυο ευδοκιμούν σε αφθονία στην πατρίδα μας, ακόμη και υπουργείο πολιτισμού έχουμε, αλλά τα πράγματα δεν αλλάζουν και θα παραμένουν έτσι όσο ο άνθρωπος δεν αλλάξει εσωτερικά. Ο άνθρωπος χρειάζεται νέα καρδιά κι αυτή μπορεί να του τη δώσει μόνο Ιησούς Χριστός.

Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.