Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 11:41

Αμερικανοί ειδικοί διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό και ειδικότερα στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως ο διαβήτης αλλά και οι καρδιοπάθειες.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσι, οι οποίοι μελέτησαν τις επιπτώσεις της στον οργανισμό 65 ενηλίκων ατόμων με προδιαβήτη. Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία παρατηρείται διαταραχή των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Τα άτομα που έχουν αυτό το πρόβλημα υπολογίζεται ότι έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν είτε διαβήτη είτε κάποια καρδιακή πάθηση.

Σύμφωνα με την έρευνα, μια διατροφή πλούσια σε αμύγδαλα βοήθησε τόσο στη βελτίωση των επίπεδων της ινσουλίνης όσο και στη μείωση της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης (LDL), τα υψηλά επίπεδα της οποίας αυξάνουν τους κινδύνους σοβαρών καρδιακών προβλημάτων.

«Τα ευρήματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ειδικά για όσους βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη και καρδιοπαθειών, αφού δείχνουν ότι απλές αλλαγές στο διαιτολόγιό τους μπορούν να εμποδίσουν την εμφάνισή τους» δήλωσε στην «Daily Μail» η Μισέλ Βιέν, επικεφαλής της έρευνας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 11:41

πηγή: zougla.gr

************

 

Τα αμύγδαλα “μπλοκάρουν” τις θερμίδες

06 Αυγούστου 2011, 09:43

Τα αμύγδαλα, ένα από τα πιο νόστιμα είδη ξηρών καρπών, περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αλλά και βιταμίνη Ε, που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Είναι, επίσης, μια καλή πηγή μαγνησίου, που είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας για την παραγωγή ενέργειας, την κατασκευή και τη διατήρηση του μυϊκού ιστού, καθώς και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, μας βοηθάει στο να αποφεύγουμε τις ξαφνικές, ακατανίκητες «λιγούρες», που συνήθως μας οδηγούν σε υπερκατανάλωση τροφής και συνεπώς αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Αυτό που κάνει όμως τα αμύγδαλα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τροφή, είναι η ικανότητά τους να «μπλοκάρουν» θερμίδες. Έρευνα δείχνει ότι η σύνθεση τους, μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η απορρόφηση του συνόλου του λίπους τους, πράγμα που τους καθιστά τον πλέον άπαχο ξηρό καρπό.

πηγή: iatronet

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

By Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.