Κυριακή, 27 Απριλίου 2008

Πρωτοφανή τα όσα έζησε το Αργοστόλι τη βραδιά της Ανάστασης στην Πλατεία.

 

Αγανακτισμένοι οι κεφαλλονίτες και οι επισκέπτες χθες στην Πλατεία Αργοστολίου που με το «έτσι θέλω» ο Μητροπολίτη Κεφαλονιάς κ. Σπυρίδων προτίμησε να …Αναστήσει τον Χριστό τρία τέταρτα νωρίτερα για ν’ αποφύγει τα βεγγαλικά και τα βαρελότα που κάθε χρόνο, υποδέχονταν την Ανάσταση οι κεφαλλονίτες αλλά και πολλοί επισκέπτες που προτιμούσαν την Πλατεία Αργοστολίου, μιας και πολλά χρόνια τώρα έχει γίνει «έθιμο» αυτός ο τρόπος Ανάστασης.

Ο Μητροπολίτης αιφνιδίασε τους πάντες, αφού και ο Βουλευτής ερχόμενος για να παραβρεθεί στην Ανάσταση, βρήκε την εκκλησία του Αρχάγγελου…. κλειστή, ενώ ο κόσμος αγανακτισμένος του έκανε παράπονα γι αυτή την …βεβήλωση, όπως οι περισσότεροι του φώναζαν….

Ο Βουλευτής παροτρυνόμενος από τον Μάκη Κουρή και άλλους παράγοντες του νησιού, κατευθύνθηκε προς τον Άγιο Σπυρίδωνα μήπως πείσει τον Παπαγιάννη να κάνει Ανάσταση στην Πλατεία. Μάταια όμως, η Ανάσταση έγινε κανονικά στον Άγιο Σπυρίδωνα παρουσία του Βουλευτή και του Δημάρχου Γ. Τσιλιμιδού, που και ο ίδιος μας έκφρασε την αγανάκτησή του γι αυτή τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη.

Ασφαλώς, η συμπεριφορά αυτή του Μητροπολίτη θα έχει και συνέχεια. Ωστόσο, χρόνια τώρα απειλούσε ότι θα έρθει χρονιά που δεν θα αναστήσει στην Πλατεία, λόγω των πολλών βαρελότων και βεγγαλικών που χρησιμοποιούν οι κεφαλλονίτες. Ασφαλώς κάποιοι ασυνείδητοι συμπατριώτες μας που χρησιμοποιούν αυτό το έθιμο αυθαίρετα και με ασυνειδησία, πετώντας στα πόδια του Μητροπολίτη και των επισήμων αλλά και πολλών διερχομένων, βαρελότα και οτιδήποτε δημιουργεί πανικό και φόβο, θα αισθάνονται ….δικαιωμένοι. Ίσως όμως θα λέγαμε, και ο τρόπος αντίδρασης του Μητροπολίτη να ήταν υπερβολικός.

αναδημοσίευση από το http://www.kefaloniaphotonews.gr/news.asp?id=2939&catid=6&rndid=27042008
************
 
Άραγε, και αυτή η είδηση, δεν αποτελεί έναν λίθο σε ότι υποστηρίζει ο “Σπορέας” τόσα χρόνια, ότι στην Ορθόδοξη εκκλησία, εκτός από την αιρετική της τοποθέτηση, τα πάντα γίνονται τελετουργικά, μηχανικά, και παραδοσιακά, δίχως ίχνος πνευματικότητας, ενώ ισχύει το “έτσι θέλω” των εκάστοτε μητροπολιτών;

Ισχύει επίσης, τις ημέρες του Πάσχα, ότι ξανασταυρώνουν τον Χριστό και Τον “ανασταίνουν” πάλι. Κάποιοι όμως, όπως ο μητροπολίτης Κεφαλονιάς, “ανασταίνουν” τον Χριστό, στην δική τους ώρα, και όχι στην ώρα που -παραδοσιακά (και όχι Βιβλικά)- κρατά η Ορθοδοξία.

Πότε επιτέλους θα έρθει η αφύπνιση των αιώνια κοιμωμένων;;;

 
Γιώργος Οικονομίδης
“Σπορέας”
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.