Του Γιώργου Οικονομίδη.

Πόσες άραγε φορές δεν είδαμε συλλήψεις δημοσίων υπαλλήλων πού αντί να αρκεστούν στον δημόσιο μισθό τους ζητούσαν «φακελάκι» (επιπλέον χρήματα από τον εξυπηρετούμενο) για να φέρουν εις πέρας το αίτημά του!

Αυτή η πράξη είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται με φυλάκιση.

Παρ’ όλα αυτά όμως εξακολουθούν κάποιοι υπάλληλοι του Δημοσίου, όπως ιατροί, έφοροι, υπάλληλοι του ΙΚΑ κ.λ.π., να επιμένουν στην παράνομη είσπραξη χρημάτων από φτωχούς βιοπαλαιστές πολλές φορές. Το γνωστό μας «φακελάκι» δηλαδή.

Μια άλλη όμως κατηγορία Δημοσίων υπαλλήλων, είναι και οι παπάδες αυτής της χώρας. Δημόσιοι υπάλληλοι διότι πληρώνονται από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή από την δυσβάστακτη φορολόγηση απλών και φτωχών ανθρώπων, φτωχών διότι κάποιοι πλούσιοι εφευρίσκουν και βρίσκουν τρόπους φοροαπαλλαγής ή φοροδιαφυγής.

Εφόσον όμως πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους, δεν θα πρέπει και οι παπάδες να υπόκεινται στην νομοθεσία περί παράνομου χρηματισμού, όπως και οι άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου;;;

Ναι, έτσι είναι το δίκαιο. Όμως… παπάδες είναι αυτοί και «αγρόν ηγόρασαν» για την νομοθεσία.

Τα «τυχερά» και τά παπαδικά «χαράτσια» δίνουν και παίρνουν στις Μητροπόλεις των Δεσποτάδων. Έχουν και τίμημα μάλιστα για την τέλεση των μυστηρίων, και αυτό νομοθετημένο. Ένας τέτοιος Τιμοκατάλογος Ιεροπραξιών, βρίσκεται παρακάτω από την Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, όπου ο νέος Μητροπολίτης Κατερίνης Γεώργιος φρόντισε να εκδώσει με ισχύ από την πρώτη ημέρα του νέου έτους 2015 [01-01-2015]. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τί έχει να πεί γι’ αυτό; Και οι εισαγγελείς τής χώρας δέν θα πρέπει να βάλουν και τους παπάδες στην ίδια κατηγορία με κάθε πολίτη δημόσιο υπάλληλο;;;

Το νέο παπαδικό «χαράτσι» λοιπόν, για όσους θέλουν να παντρευτούν, να βαπτίσουν ή να… πεθάνουν, θα το δείτε αποκλειστικά στην φωτοτυπία που δημοσιεύουμε.

Ενδεικτικά:

1. Γάμος = 100 ευρώ

2. Βάπτιση = 100 ευρώ

3. Κηδεία = 60 ευρώ

4. Μνημόσυνο = 30 ευρώ

5. Θ. Λειτουργία = 50 ευρώ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΜΗΤΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Άντε βρέ… και καλά κέρδη…!

 

www.sporeas.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.