«ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ» ΠΑΠΑΔΩΝ…! ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Του Γιώργου Οικονομίδη.

Πόσες άραγε φορές δεν είδαμε συλλήψεις δημοσίων υπαλλήλων πού αντί να αρκεστούν στον δημόσιο μισθό τους ζητούσαν «φακελάκι» (επιπλέον χρήματα από τον εξυπηρετούμενο) για να φέρουν εις πέρας το αίτημά του!

Αυτή η πράξη είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται με φυλάκιση.

Παρ’ όλα αυτά όμως εξακολουθούν κάποιοι υπάλληλοι του Δημοσίου, όπως ιατροί, έφοροι, υπάλληλοι του ΙΚΑ κ.λ.π., να επιμένουν στην παράνομη είσπραξη χρημάτων από φτωχούς βιοπαλαιστές πολλές φορές. Το γνωστό μας «φακελάκι» δηλαδή.

Μια άλλη όμως κατηγορία Δημοσίων υπαλλήλων, είναι και οι παπάδες αυτής της χώρας. Δημόσιοι υπάλληλοι διότι πληρώνονται από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή από την δυσβάστακτη φορολόγηση απλών και φτωχών ανθρώπων, φτωχών διότι κάποιοι πλούσιοι εφευρίσκουν και βρίσκουν τρόπους φοροαπαλλαγής ή φοροδιαφυγής.

Εφόσον όμως πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους, δεν θα πρέπει και οι παπάδες να υπόκεινται στην νομοθεσία περί παράνομου χρηματισμού, όπως και οι άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου;;;

Ναι, έτσι είναι το δίκαιο. Όμως… παπάδες είναι αυτοί και «αγρόν ηγόρασαν» για την νομοθεσία.

Τα «τυχερά» και τά παπαδικά «χαράτσια» δίνουν και παίρνουν στις Μητροπόλεις των Δεσποτάδων. Έχουν και τίμημα μάλιστα για την τέλεση των μυστηρίων, και αυτό νομοθετημένο. Ένας τέτοιος Τιμοκατάλογος Ιεροπραξιών, βρίσκεται παρακάτω από την Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, όπου ο νέος Μητροπολίτης Κατερίνης Γεώργιος φρόντισε να εκδώσει με ισχύ από την πρώτη ημέρα του νέου έτους 2015 [01-01-2015]. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τί έχει να πεί γι’ αυτό; Και οι εισαγγελείς τής χώρας δέν θα πρέπει να βάλουν και τους παπάδες στην ίδια κατηγορία με κάθε πολίτη δημόσιο υπάλληλο;;;

Το νέο παπαδικό «χαράτσι» λοιπόν, για όσους θέλουν να παντρευτούν, να βαπτίσουν ή να… πεθάνουν, θα το δείτε αποκλειστικά στην φωτοτυπία που δημοσιεύουμε.

Ενδεικτικά:

1. Γάμος = 100 ευρώ

2. Βάπτιση = 100 ευρώ

3. Κηδεία = 60 ευρώ

4. Μνημόσυνο = 30 ευρώ

5. Θ. Λειτουργία = 50 ευρώ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΜΗΤΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Άντε βρέ… και καλά κέρδη…!

 

www.sporeas.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ