του Γιώργου Οικονομίδη

Μια σύντομη περίληψη για την ημέρα τών Χριστουγέννων.

  • Γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός στις 25 Δεκεμβρίου; Πότε και γιατί καθιερώθηκε αυτή η ημέρα;
  • Γιατί ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε το έτος 4… πρό Χριστού;;;

Τα Χριστούγεννα δυστυχώς έχασαν την αρχική τους έννοια και σημασία! Αντί του Χριστού, μικροί και μεγάλοι, εστιάζουν άθελά τους ή και ηθελημένα ίσως, στον ψευδο-Βασίλειο και επικαλούνται το δικό του όνομα παρά το υπέρ πάν Όνομα του Ιησού Χριστού, όπου είναι και το εορταζόμενο Πρόσωπο!

Ίσως καμιά φορά ο νους μας τρέχει πίσω σε κείνη την φτωχή Φάτνη που φιλοξένησε τον Υιό του Θεού, τον Σωτήρα και Θεό μας Ιησού Χριστό. Ίσως καμιά φορά προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί ο Θεός (ο Λόγος) έγινε άνθρωπος και γεννήθηκε από γυναίκα, τη μακαριοτέρα όλων των γυναικών, την Παρθένο Μαρία.

Η νύχτα εκείνη ήταν η πιο φωτεινή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Γεννιόταν το… Φως. Η γέννησή Του είχε τέτοια επίδραση στον κόσμο που διαίρεσε τον χρόνο στα δύο: ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ και ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ.

Συμπέρασμα τούτων είναι ότι, μόνο Αυτό το Όνομα και Πρόσωπο πρέπει να εορτάζουμε τα Χριστούγεννα, άσχετα που η Βίβλος δεν κάνει καμιά αναφορά σε… Χριστούγεννα ως γενέθλια, εφόσον τα γενέθλια είναι ειδωλολατρική εορτή που την εόρταζε ο Ηρώδης που αποκεφάλισε τον Ιωάννη, και κατά συνέπεια ο ψευδοβασίλειος που φέρνει δήθεν δώρα στα παιδιά, θα πρέπει να παραμείνει «σφηνωμένος σε καμιά καμινάδα» και να μην ξαναβγεί από εκεί, έως ότου… ξεχαστεί.

Σημ:.Το βίντεο αυτό γράφηκε πρίν από λίγα χρόνια ενώ ξανά επεξεργάστηκε για να δημοσιευτεί ως διαχρονικό και επίκαιρο εν όψει των επερχομένων Χριστουγέννων.

www.sporeas.gr

www.BibleMedia.tv

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.