13 νεκροί μετά τη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου 1

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας έπειτα από την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων την Κυριακή ότι αυξήθηκε στους 13 ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν ύστερα από τη χορήγηση του αντιγριπικού FLUAD. Το εν λόγω εμβόλιο παρασκευάζει η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Σε διάστημα τεσσάρων μόλις ημερών, αυξήθηκαν στους 13 οι άνθρωποι που πέθαναν μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα άνω των 65 ετών Αρχικά, οι θάνατοι ηλικιωμένων που επήλθαν λίγες ημέρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου ήταν, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τέσσερις. Σε διάστημα τριών ημερών αυξήθηκαν στους 11 ενώ την Κυριακή ανακοινώθηκαν δύο ακόμη θάνατοι μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα άνω των 65 ετών. 

Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων (AIFA) κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. Για την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων -που θα αποδείξουν εάν οι θάνατοι σχετίζονται με τη χορηγία του φαρμάκου- τόνισε ότι θα χρειαστούν περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Επισήμανε ακόμη ότι απαγόρευσε προληπτικά την διάθεση δύο παρτίδων του εμβολίου FLUAD μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

13 νεκροί μετά τη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου 2
Επιπλέον, ο AIFA ανακοίνωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εξετάσει την κατάσταση από τη Δευτέρα και την Πέμπτη θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, οι ιταλικές αρχές επέβαλαν μερική απαγόρευση του FLUAD έπειτα από την πληροφορία ότι τρεις άνθρωποι πέθαναν (ηλικίας 68, 79 και 87 ετών) και ένας ακόμη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μόλις ένα 48ωρο μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Τις επόμενες μέρες έγιναν γνωστά περισσότερα κρούσματα.

Παρόλο που απαγορεύθηκε η διάθεση δυο παρτίδων του αντιγριπικού, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ πιθανόν να ληφθούν σύντομα επιπρόσθετα μέτρα.

Η εισαγγελία της Σιένα ξεκίνησε έρευνα σχετικά με ενδεχόμενη παραγωγή επιζήμιων φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ οι εισαγγελίες της Ρώμης, του Πράτο και των Συρακουσών στη Σικελία θα ερευνήσουν τις υποθέσεις των ύποπτων θανάτων. Το Σάββατο η ευρύτερη περιφέρεια της Ρώμης αποφάσισε να «παγώσει», προληπτικά, την διάθεση των συγκεκριμένων εμβολίων.
13 νεκροί μετά τη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου 3
13 νεκροί μετά τη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου 4

Από την μεριά της, η φαρμακευτική εταιρία Novartis τονίζει ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και ότι στην Ευρώπη έχουν διατεθεί εκατομμύρια εμβόλια Fluad, χωρίς να έχουν προκύψει προβλήματα.
Το εμβόλιο έχει διατεθεί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας συνολικά 12 ιταλικών περιφερειών. Η Novartis έχει εξασφαλίσει άδεια από τις ιταλικές αρχές για την παραγωγή και διάθεση τεσσάρων εκατομμυρίων δόσεων αντιγριπικών εμβολίων.

Πηγή: zougla.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.