του Γιώργου Οικονομίδη. 

ΜΗΝΥΜΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, ΒΙΒΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 2014.

Στα πλαίσια του 62ου Βιβλικού Συνεδρίου της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, στην κατασκήνωση της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, δόθηκαν μεταξύ άλλων και Βιβλικά μηνύματα όπου και ένα εξ’ αυτών μεταφέρουμε εδώ με την κάμερα της Διαδικτυακής www.sporeas.tv και www.sporeas.gr

Στο μήνυμα είναι ο Γιάννης Ρούσσος.

 

 

Παραγωγή:

www.sporeas.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

7 σχόλια στο “62ο ΒΙΒΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 2014 – ΒΙΒΛΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΣΣΟ.”
 1. Αγαπητέ κύριε Καρμοκόλα, Μου επιτίθεστε προσωπικά και αυτό δέν με ενδιαφέρει. Ο λόγος είναι για την ένσταση σας στον κύριο Ρούσσο. Γράφετε ότι εάν κάποιοι ιερείς της Καθολικής εκκλησίας είναι "οτιδήποτε για παράδειγμα" δέν ακυρώνει την θρησκεία σας, τον Καθολικισμό εν προκειμένω, ενώ ευκόλως πέφτετε στο λάθος να κατηγορήσετε τον κύριο Ρούσσο ώς Πεντηκοστιανό (και ας κηρύττει το Ευαγγέλιο καθαρό) και κατά συνέπεια ώς Πεντηκοστιανός "ακυρώνεται" ο Χριστιανισμός. Σχήμα οξύμωρο αλλά δέν πειράζει. Επίσης, γράφετε ότι: "Η Εκκλησία εδώ και 2000 χρόνια διδάσκει την αλήθεια του Ευαγγελίου" και θεωρείτε με αυτό ότι ο Καθολικισμός (ο οποίος ιδρύθηκε μετά την Ορθοδοξία πολλούς αιώνες αργότερα από τον Χριστό) είναι η μόνη αληθινή εκκλησία του Χριστού. ΛΑΘΟΣ αγαπητέ μου. Είναι το λιγότερο βλασφημία να υποστηρίζετε ότι ο Ιησούς Χριστός και οι Μαθητές Του κήρυτταν και είχαν σχέση με αγάλματα και είδωλα όπου τα προσκυνούσαν και επικαλούνταν τις "μεσιτείες" τους. Κατά συνέπεια άσκοπο είναι να εμπλακώ σε "οποιαδήποτε μορφή διαλόγου" που με προκαλείτε (sic) να κάνουμε. Σε τέτοια παγίδα δέν πέφτω αγαπητέ μου διότι δέν αξίζει από την στιγμή που θεωρείτε την Καθολική εκκλησία, με κράτος δικό της, με τράπεζα δική της, με νόμισμα δικό της, με Πάπα ώς τον αρχηγό της εκκλησίας που δεσπόζει στις ψυχές των αφελών, καθώς και με τόσες αντίχριστες συμπεριφορές μέσα στην θρησκεία σας που φιλοξενούν τόσα ψεύδη και απάτες, όπως ότι ο Απ. Πέτρος ήταν ο πρώτος Πάπας της Ρώμης ενώ είναι τοις πάσι γνωστό πώς ο Πέτρος ουδέποτε επισκέφθηκε την Ρώμη. Μήπως σφάλω; Ευχαριστούμε για την τελευταία επικοινωνία. Εν Κυρίω, Γιώργος Οικονομίδης http://www.sporeas.gr 

 2. Αγαπητέ κύριε Οικονομίδη,
  Επειδή ακριβώς όλοι εσείς οι χιλιάδες παραφυάδες του Προτεσταντισμού προέρχεστε ιστορικώς από την Καθολική Εκκλησία, θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο αμύνεστε. Από την άλλη όμως δεν γνωρίζετε τι είναι δόγμα πίστης και τι αίρεση. Άλλο πράγμα είναι η παράβαση της εντολής και άλλο η κατάργηση της εντολής. Δηλαδή να σας το εξηγήσω για να το καταλάβετε: Αν ένας ιερέας πορνεύσει ή ένας οποιοσδήποτε καθολικός χριστιανός πορνεύσει, τότε αυτοί είναι παραβάτες της εντολής δηλαδή αμαρτωλοί. Η εκκλησία σαφώς διδάσκει ότι η πορνεία είναι αμαρτία. Και όλοι οι καθολικοί να πορνεύσουν τότε γίνονται αυτόματα παραβάτες της εντολής – αμαρτωλοί. Αν όμως πει κάποιος ιερέας ή λαικός ότι η πορνεία δεν είναι αμαρτία τότε είναι κατάργηση της εντολής, δηλαδή αιρετικός. Η Εκκλησία ποτέ δεν διδάσκει ότι η παιδοοφιλία, η ασέλγεια, η πορνεία, η μοιχεία κλπ, ότι είναι αμαρτία. Ποτέ!!! Αν υποκύπτουν τώρα σε σαρκικά αμαρτωλά και χυδαία πάθη ιερείς ή λαικοί, αυτοί γίνονται παραβάτες της εντολής και είναι όντως αμαρτωλοί.
  Η Εκκλησία εδώ και 2000 χρόνια διδάσκει την αλήθεια του Ευαγγελίου.
  Το ίδιο συμβαίνει και στις δικές σας προτεσταντικές ομάδες – “εκκλησίες” όπου αν και ονομάζεστε μεταξύ σας “αναγεννημένα αδέρφια”, πολλοί ποιμένες αλλά και απλοί λαικοί έχουν πέσει άπειρες φορές σε παιδοφιλία, σε μοιχεία, σε πορνεία, χρηματισμό, πλουτισμό, ψευδοπροφητείες κλπ. Αυτό συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ. Οπότε ο ισχυρισμός σας το ότι “δεν με συμφέρει” να μιλήσουμε για την καθολική Εκκλησία, δεν στέκει.
  Για το θέμα της Χριστιανικής Αναγέννησης, νομίζω ότι γνωρίζετε καλά ποια είναι η διαφορά μας. ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ είπε ο Κύριος μας στον Νικόδημο. Εδώ και 2000 χρόνια αλλά και οι πρώτες 2 οικουμενικές σύνοδοι που αποφάσισαν ποια θα είναι τελικά τα βιβλία της Α.Γραφής, οι ίδιοι την ερμηνεύσαν κιόλας.
  Έτσι λοιπόν το ΝΕΡΟ είναι το νερό του βαπτίσματος και το ΠΝΕΥΜΑ είναι το Άγιο Πνεύμα. Εσείς διαστρέφετε τη λέξη ΝΕΡΟ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ την ερμηνεύετε ως “λόγο του θεού”. Δηλαδή με μελέτη της Γραφής και Άγιο Πνεύμα ΞΑΦΝΙΚΑ αναγεννιέστε. Αυτές είναι οι θεολογικές σας ερμηνείες. Σας το ξανα επαναλαμβάνω, είστε διασπασμένοι σε χιλιάδες ομάδες ομολογίες, σε αντίθεση με την Αγία Γραφή που μιλάει για μία ποίμνη, ένα βάπτισμα, μία πίστη, ενώ εσείς είστε χιλιάδες ποίμνες, με διαφορετικά βαπτίσματα, χιλιάδες “πίστες”. Ο Χριστός είπε θα ιδρύσει ΤΗΝ Εκκλησία Του, ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ η οποία είναι ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας, ενώ εσείς δέχεστε χιλιάδες εκκλησίες και η διαφορετική ερμηνεία που δίνει η κάθε μία πιστεύει ότι είναι και το εδραίωμα και η αλήθεια.
  Αυτά τα παραπάνω σκεφτείτε τα, είναι ΑΝΤΙΘΕΤΑ με την Αγία Γραφή που δέχεστε. Σας προκαλώ σε οποιαδήποτε μορφή διαλόγου.
  Ευχαριστώ

 3. Αγαπητέ κύριε Οικονομίδη,

  Επειδή ακριβώς όλοι εσείς οι χιλιάδες παραφυάδες του Προτεσταντισμού προέρχεστε ιστορικώς από την Καθολική Εκκλησία, θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο αμύνεστε. Από την άλλη όμως δεν γνωρίζετε τι είναι δόγμα πίστης και τι αίρεση.
  Άλλο πράγμα είναι η παράβαση της εντολής και άλλο η κατάργηση της εντολής. Δηλαδή να σας το εξηγήσω για να το καταλάβετε: Αν ένας ιερέας πορνεύσει ή ένας οποιοσδήποτε καθολικός χριστιανός πορνεύσει, τότε αυτοί είναι παραβάτες της εντολής δηλαδή αμαρτωλοί. Η εκκλησία σαφώς διδάσκει ότι η πορνεία είναι αμαρτία. Και όλοι οι καθολικοί να πορνεύσουν τότε γίνονται αυτόματα παραβάτες της εντολής – αμαρτωλοί. Αν όμως πει κάποιος ιερέας ή λαικός ότι η πορνεία δεν είναι αμαρτία τότε είναι κατάργηση της εντολής, δηλαδή αιρετικός. Η Εκκλησία ποτέ δεν διδάσκει ότι η παιδοοφιλία, η ασέλγεια, η πορνεία, η μοιχεία κλπ, ότι είναι αμαρτία. Ποτέ!!! Αν υποκύπτουν τώρα σε σαρκικά αμαρτωλά και χυδαία πάθη ιερείς ή λαικοί, αυτοί γίνονται παραβάτες της εντολής και είναι όντως αμαρτωλοί.
  Η Εκκλησία εδώ και 2000 χρόνια διδάσκει την αλήθεια του Ευαγγελίου.

  Το ίδιο συμβαίνει και στις δικές σας προτεσταντικές ομάδες – “εκκλησίες” όπου αν και ονομάζεστε μεταξύ σας “αναγεννημένα αδέρφια”, πολλοί ποιμένες αλλά και απλοί λαικοί έχουν πέσει άπειρες φορές σε παιδοφιλία, σε μοιχεία, σε πορνεία, χρηματισμό, πλουτισμό, ψευδοπροφητείες κλπ. Αυτό συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ.

  Οπότε ο ισχυρισμός σας το ότι “δεν με συμφέρει” να μιλήσουμε για την καθολική Εκκλησία, δεν στέκει.
  Για το θέμα της Χριστιανικής Αναγέννησης, νομίζω ότι γνωρίζετε καλά ποια είναι η διαφορά μας. ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ είπε ο Κύριος μας στον Νικόδημο. Εδώ και 2000 χρόνια αλλά και οι πρώτες 2 οικουμενικές σύνοδοι που αποφάσισαν ποια θα είναι τελικά τα βιβλία της Α.Γραφής, οι ίδιοι την ερμηνεύσαν κιόλας.
  Έτσι λοιπόν το ΝΕΡΟ είναι το νερό του βαπτίσματος και το ΠΝΕΥΜΑ είναι το Άγιο Πνεύμα. Εσείς διαστρέφετε τη λέξη ΝΕΡΟ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ την ερμηνεύετε ως “λόγο του θεού”. Δηλαδή με μελέτη της Γραφής και Άγιο Πνεύμα ΞΑΦΝΙΚΑ αναγεννιέστε. Αυτές είναι οι θεολογικές σας ερμηνείες.

  Σας το ξανα επαναλαμβάνω, είστε διασπασμένοι σε χιλιάδες ομάδες ομολογίες, σε αντίθεση με την Αγία Γραφή που μιλάει για μία ποίμνη, ένα βάπτισμα, μία πίστη, ενώ εσείς είστε χιλιάδες ποίμνες, με διαφορετικά βαπτίσματα, χιλιάδες “πίστες”. Ο Χριστός είπε θα ιδρύσει ΤΗΝ Εκκλησία Του, ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ η οποία είναι ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας, ενώ εσείς δέχεστε χιλιάδες εκκλησίες και η διαφορετική ερμηνεία που δίνει η κάθε μία πιστεύει ότι είναι και το εδραίωμα και η αλήθεια.
  Αυτά τα παραπάνω σκεφτείτε τα, είναι ΑΝΤΙΘΕΤΑ με την Αγία Γραφή που δέχεστε.

  Σας προκαλώ σε οποιαδήποτε μορφή διαλόγου.
  Ευχαριστώ

 4. Αγαπητέ κύριε Καρμοκόλα, Εφόσον θίξατε την διαφωνία σας ώς προς την υγιή διδασκαλία της Αγίας Γραφής, και διαφωνείτε σ' αυτό, διότι είναι -καθώς λέτε- "σύμφωνα με τα δικά μου πιστεύοντα (της Προτεσταντικής θεολογίας), καλό είναι πιστεύω να μήν αγγίξουμε στον παρόντα χώρο την Καθολική εκκλησία στην οποία ανήκετε και θεωρείτε πως κρατά την υγιή διδασκαλία του Λόγου του Θεού (sic), μέσα στην ειδωλολατρεία των αγαλμάτων και στα ανά τον κόσμο σκάνδαλα ιερέων σας με παιδοφιλίες και βιασμούς αθώων παιδικών ψυχών και σωμάτων. Σίγουρα δέν σας συμφέρει να αγγίξουμε το θέμα. Διαφωνήσατε μου λέτε στο θέμα της αναγέννησης που έθιξε ο Γιάννης Ρούσσος, δίχως όμως να επισημάνετε τα κύρια σημεία της διαφωνίας σας στα οποία θα μπορούσα να σας απαντήσω. Πέραν τούτου, σεβόμενος την επικοινωνία μας, δημοσιεύω τις ενστάσεις σας αφήνοντας στον αναγνώστη τα συμπεράσματα. Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Εν Κυρίω, Γιώργος Οικονομίδης http://sporeas.gr

 5. Αγαπητέ κύριε Οικονομίδη,
  Καλημέρα σας. Θα συμφωνήσω μαζί σας για το ότι ο ιστοχώρος σας καλύπτει εκδηλώσεις με βάση την Αγία Γραφή, άσχετα από πού προέρχεται ο ομιλητής ή η ομάδα λατρείας όπως αναφέρετε. Η κίνηση αυτή είναι αξιοσέβαστη αντιθέτως αν εγώ ως Καθολικός Χριστιανός διαφωνώ ως προς την “υγιή διδασκαλία του Λόγου του Θεού”, διότι είναι υγιής σύμφωνα με τα δικά σας πιστεύοντα (της Προτεσταντικής θεολογίας). Κατ’ εμέ κάποια από τα θεολογικά θέματα που έθιξε ο αγαπητός κύριος Ρούσος Γιάννης στο Βιβλικό του μήνυμα είναι παρερμηνεία χωρίων της Καινής Διαθήκης, πχ το θέμα της Χριστιανικής αναγέννησης κλπ.
  Εγώ σε αντίθεη μ’ αυτό που γράψατε για το ότι ίσως δεν παρακολούθησα το βίντεο, σας αναφέρω ότι το παρακολούθησα κανονικά και όντως έχω δίκιο για το ότι ο κύριος Ρούσος είναι Πεντηκοστιανός ποιμένας, διότι στην αρχή αναφέρετε η ιδιότητα του. Κάποια στιγμή ήταν στην ελεύθερη ευαγγελική εκκλησία Πειραιά και μετά ποιμένας και γραμματέας στην αποστολική εκκλησία πεντηκοστής, αν το προσέξατε στην αρχή της ομιλίας. Τέλος το ότι δέχεστε πολλές “εκκλησίες” όπως και ο κύριος Ρούσος είναι καθαρά δικό σας δικαίωμα να το πιστεύετε σε αντίθεση με το δικό μου πιστεύων που είναι και της Αγίας Γραφής ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ίδρυσε την ΜΙΑ Εκκλησία του και όχι χιλιάδες. Σέβομαι όμως, (αντίθετα αν διαφωνώ) την κάθε άποψη οποιασδήποτε Προτεσταντικής παραφυάδας.
  Ευχαριστώ ο Θεός να σας ευλογεί.

 6. Αγαπητέ κύριε Αιμίλιε Καρμακόλα, Ο Ιστοχώρος μας καλύπτει εκδηλώσεις με βάση την υγιή διδασκαλία του Λόγου του Θεού, άσχετα από πού προέρχεται ο ομιλητής ή η ομάδα λατρείας. Εάν ο κύριος Ρούσσος είναι Πεντηκοστιανός (που σίγουρα δέν ακούσατε τον λόγο του, διότι εξηγεί από πού προέρχεται) δέν μας ενδιαφέρει, διότι όπως προείπα, αρκεί να τηρούνται τα βασικά δόγματα της Βίβλου και η ορθή διδασκαλία. Το τί κάνει και το πώς συμπεριφέρεται ο καθένας στην εκκλησία που ανήκει, είναι δικό του θέμα καθώς και της εκκλησίας του. Η συμπεριφορές αυτές (εάν αντιτίθενται στην αλήθεια) αρκεί να μή μεταφέρονται στον φακό και στην πένα του Ιστοχώρου μας. Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Εν Κυρίω, Γιώργος Οικονομίδης http://www.sporeas.gr 

 7. Αγαπητέ κύριε Οικονομίδη, ο κύριος Ρούσος Γιάννης είναι Πεντηκοστιανός ποιμένας και πιστεύει σε κάποια δόγματα διαφορετικά από αυτά που πιστεύετε εσείς προσωπικά, όπως είναι το δόγμα της αρπαγής της εκκλησίας πριν τον αντίχριστο. Αν διαφωνείτε μαζί του έστω και σε ένα δόγμα πίστεως, πώς μπορείτε και τον αποκαλείτε “αδερφό”? Είναι όντως πολύ περίπλοκη και παράξενη η διάσπαση του Προτεσταντισμού σε χιλιάδες εκκλησίες, που με την ίδια Αγία Γραφή στο χέρι, ερμηνεύετε και ποικιλοτρόπως τα χωρία της. Είστε χωρισμένοι και διασπασμένοι, ενώ αντίθετα το Άγιο Πνεύμα ΕΝΩΝΕΙ και δεν διασπάει. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί είστε χιλιάδες “εκκλησίες” μέσα στον χώρο του Προτεσταντισμού? Ευχαριστώ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.