του Γιώργου Οικονομίδη.
Η Καινή Διαθήκη γίνεται σημείο αντιλεγόμενο από ομάδα ταχυδρόμων στο προάστιο Ramat Gan του Τελ Αβίβ, και οι Μεσσιανικοί Εβραίοι θεωρούν ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να διαδώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελίου στο εσωτερικό του Ισραήλ.
Εκεί δηλαδή πού γεννήθηκε, μεγάλωσε, έζησε, πέθανε και αναστήθηκε (για τίς αμαρτίες τών ανθρώπων) ό Μεσσίας Ιησούς Χριστός.
Οι εν λόγω ταχυδρόμοι μόλις αντιλήφθηκαν -τόν Μάρτιο τού 2012- ότι τά πακέτα πού κρατούσαν περιείχαν τήν Καινή Διαθήκη, αρνήθηκαν να τά διανείμουν στούς παραλήπτες τους και ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους ότι δεν θα εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους να παραδώσουν τα συγκεκριμένα πακέτα.
Ο Ισραηλινός Τύπος δέν αναφέρθηκε σέ ποιά οργάνωση ανήκαν αυτά τά πακέτα πού προορίζονταν γιά τα Ισραηλινά νοικοκυριά, όπως έγραψε η “Israel Today“. Με την προσπάθεια όμως τής εξάπλωσης τού Ευαγγελίου μέσα στό Ισραήλ, κάθε ομάδα ή οργανισμός θα μπορούσε να είναι πίσω από αυτές τίς αποστολές πακέτων με την Καινή Διαθήκη.
Ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Μοσέ Kahlon ζήτησε να σταματήσει η διανομή έως ότου το θέμα θα μπορούσε να αποσαφηνιστεί νομικά. Όμως, η Ισραηλινή Ταχυδρομική Εταιρεία, πού είναι μια κυβερνητική εταιρεία και λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο περί ταχυδρομείων, δήλωσε δια τού εκπροσώπου της ότι: “είμαστε υποχρεωμένοι να διανείμουμε οτιδήποτε παραλαμβάνουμε. Η Ισραηλινή Ταχυδρομική Εταιρεία δεν έχει το δικαίωμα ή την ικανότητα να επιλέξει τι μπορεί ή τί δεν μπορεί να διανείμει . Ως εκ τούτου, το ταχυδρομείο, ώς υποχρεούται, θα διανείμει τα πακέτα σύμφωνα με το νόμο”.
Γιώργος Οικονομίδης