Μία Θρησκευτικο-φυλλαδική Οργάνωση,
που εδρεύει στο 117 Adams st. Brooklyn, N.Y., U.S.A
 
12 Μαρτίου 2010
του Γιώργου Οικονομίδη
 
 

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ο ιδρυτής της οργάνωσης των "Μαρτύρων του Ιεχωβά" ήταν ο Charles Taze Russell (Κάρλ Ρώσσελ, φώτο δεξιά).

Κύριο μέλημα του ήταν να κηρύττει για το τέλος του κόσμου και δανειζόμενος τις «προφητείες» του Αντβεντιστή Μπόρμπουρ υποστήριζε ότι, το έτος 1799 ήταν η αρχή του τέλους της ανθρωπότητας, ότι το 1874 ο Χριστός ήρθε αόρατος στη γή και το έτος 1914 θα ερχόταν το τέλος του κόσμου. Το τέλος «ήλθε» δύο χρόνια αργότερα, αλλά μόνο για τον ψευδοπροφήτη Ρώσσελ. Το 1916 ο Ρώσσελ πέθανε και τον τάφο του τον σκεπάζει μια μεγάλη Μασονική τριγωνική πυραμίδα όπου θυμίζει τις ψευδοπροφητείες του.

Η Οργάνωση της «Σκοπιάς» μετά τον θάνατο του ιδρυτή της αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τις ημερομηνίες του… τέλους. Έτσι, το 1914 το έκαναν 1915 και αργότερα 1918. Το τέλος ήταν κάπου κοντά…

Πρόεδρος της εταιρίας, μετά τον Ρώσσελ, ανέλαβε ένας πρώην δικαστής ονόματι Joseph Franklin Rutherford (Ιωσήφ Ράδερφορντ, φώτο δεξιά).

Ως πρώην δικαστής, ο 2ος πρόεδρος της «Σκοπιάς» ήταν πολύ αυταρχικός. Αποχωρίστηκε από τον Ρώσσελ και τους οπαδούς του που λεγόντουσαν Ρωσσελιστές, αργότερα Χιλιαστές και μετά Σπουδαστές της Γραφής, και το έτος 1931 ονόμασε τους δικούς του οπαδούς «ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ». Τελευταία άλλαξαν και πάλι την επωνυμία τους και αυτοαποκαλούνται «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ(!) ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ».

Ο Ράδερφορντ, ενώ οι πολίτες πέθαιναν στους δρόμους από την πείνα, απολάμβανε την χλιδή στην Βίλλα Beth Sarim, στο San Diego.
Ο Ράδερφορντ, συνεχίζοντας την πλανεμένη τάση περί προφητειών του προκατόχου του Ρώσσελ, ισχυριζόταν ότι το τέλος του κόσμου θα επέλθει το έτος 1925.
 
Στο βιβλίο του «ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΔΗ ΖΩΝΤΩΝ» που έγραψε το 1920, υποστήριζε ότι το 1925 ο Αβραάμ ο Ισαάκ και ο Ιακώβ θα αναστηθούν για να κυβερνήσουν την γή.
 
Για τον σκοπό αυτό έκτισε μια υπερπολυτελή βίλλα στο Σαν Ντιέγκο και την ονόμασε «ΜΠΕΘ ΣΑΡΙΜ», δηλαδή, "το Σπίτι των Πριγκίπων".
 
Εκεί θα κατοικούσαν πλέον ο… Αβραάμ ο Ισαάκ και ο Ιακώβ. Έως να ερχόταν όμως εκείνη η ώρα, ο Ράδερφορντ θεώρησε καλό να… κατοικεί ο ίδιος εκεί.

Το έτος 1925 όμως πέρασε, δίχως και πάλι να συμβεί κάτι από τις συνήθεις ψευδοπροφητείες της "Σκοπιάς".

 

Η Οργάνωση, το 1948 πούλησε κρυφά την βίλλα Μπέθ Σαρίμ (φώτο αριστερά). Ρωτήστε πόσοι από τους σημερινούς «Μάρτυρες του Ιεχωβά» γνωρίζουν την Μπέθ Σαρίμ; (φώτο αριστερά).

Η οργάνωση για άλλη μια φορά ντροπιάστηκε από τα ψεύδη της, και για να αποκαταστήσει το όνομα της δίδασκε ότι το έτος 1919 ο Χριστός ήλθε πάλι στη γή αόρατος και χρειαζόταν μια οργάνωση για να κηρύξει την Βασιλεία Του. Εξέτασε όλες τις Χριστιανικές Θρησκείες και αφού είδε πως όλες ήταν όργανα του σατανά, διάλεξε την «Σκοπιά» για κήρυκα της βασιλείας Του.Στο βιβλίο τους «ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ» γράφουν ότι το έτος 1918 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν στους δρόμους. Αυτό… δεν έγινε!!!

Υποστήριζαν ότι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και οι Άγγελοι του ήταν ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι. Τώρα λένε ότι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο… Χριστός. Γράφανε ότι το 1918 οι δαίμονες θα καταλάβουν την Χριστιανική Εκκλησία.

Η «ΣΚΟΠΙΑ» ΓΝΩΡΙΖΕΙ(;;;) ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» (!!!)

Λένε ότι η έλευση έγινε αόρατα το 1914 και ότι δεν θα περάσει η γενεά του 1914 και θα έρθει το τέλος («ΞΥΠΝΑ» 8 Οκτ. 1974, σελίδα 18). Φοβούμενοι όμως ότι η γενεά αυτή τελειώνει, με έγγραφό τους προτείνουν μια νέα ημερομηνία, την γενεά του έτους 1957. Ο Ρέυμον Φράνς, πρώην Μάρτυρας του Ιεχωβά για 40 και πλέον χρόνια, και επί 14 χρόνια μέλος του «Κυβερνώντος Σώματος» (μια δικαστική τάξη που δικάζει «άτακτες» υποθέσεις των μελών της και επιβάλει ποινές) έχει στην κατοχή του αυτό το έγγραφο. Ο Φράνς αφού κατάλαβε ότι η «Σκοπιά» στις αποφάσεις της σπάνια συμβουλευόταν την Αγία Γραφή, άρχισε μόνος του να συμβουλεύεται την Βίβλο και μέσα εκεί γνώρισε τον Ιησού Χριστό ως προσωπικό του σωτήρα και αποχωρίστηκε από την οργάνωση υπηρετώντας τον Κύριο του πλέον.

ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η «ΣΚΟΠΙΑ» ΣΤΟ ΕΤΟΣ 1914;

Με βάση την καταστροφή της Ιερουσαλήμ το 606-607 π.Χ., η οργάνωση κάνοντας διάφορους -ως συνήθως- υπολογισμούς, έφτασαν στην ημερομηνία του 1914. Ο Κάρλ Τζόνσον –πρώην Μ.Ι και τώρα Χριστιανός- συγγραφέας του βιβλίου «ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΙ», όταν εδίδασκε την Βίβλο σε μια ομάδα μαθητών του, ρωτήθηκε για την ημερομηνία της καταστροφής της Ιερουσαλήμ και επειδή δεν μπορούσε να απαντήσει με ακρίβεια αναγκάστηκε να ερευνήσει αρκετά για την αλήθεια. Βρήκε ότι οι ιστορικοί τοποθετούσαν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ στο έτος 587 με 586 π.Χ., και όχι στο 607 π.Χ. που η εταιρία «Σκοπιά» έβγαλε τα συμπεράσματα της για το 1914. Την ίδια χρονολογία (587 με 586 π.Χ.,) έχει και η Εγκυκλοπαίδεια BRITANICA”, 15η έκδοση της, τόμος 22, σελίδα 334 –Αγγλική έκδοση-). Ο Τζόνσον μετά από αυτή του την ανακάλυψη ζήτησε τον λόγο από την εταιρία «Σκοπιά» για την διαφορά αυτή της χρονολογίας. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Η «ΣΚΟΠΙΑ» ΑΦΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΛ ΤΖΟΝΣΟΝ, και έτσι απαλλάχτηκε από την υποχρέωση της να απαντήσει στο ερώτημα αυτό. Το ίδιο παθαίνει όποιος «Μάρτυρας» αντισταθεί στις απόψεις του «Κυβερνώντος Σώματος» της οργάνωσης.

Πρίν όμως την "προφητεία" του Ρώσσελ για το έτος 1914, "προφήτευσαν" ότι ο καιρός της θλίψεως θα άρχιζε το έτος 1874, και καθώς δείχνουν τα πράγματα έπεσαν έξω -ως γνήσιοι ψευδοπροφήτες- και στις δύο περιπτώσεις. Ο μασόνος και ψευδοπροφήτης Ρώσσελ (C.T. RUSSELL) ιδρυτής της οργάνωσης, για να φθάσει στις παραπάνω ημερομηνίες βασίστηκε στις μυστικές τέχνες της Πυραμιδολογίας και στήριξε την… "θεολογία" του στην "Μεγάλη Πυραμίδα" την οποία επίστευε ότι ήταν "ο Πέτρινος Προφήτης και Μάρτυρας του Θεού". Σε τέτοιες όμως μετρήσεις επίστευαν και άλλοι, θεωρώντας ότι το σχήμα και οι διαστάσεις της Μεγάλης Πυραμίδας κατέχουν θείες και προφητικές αποκαλύψεις, όπου μεταξύ αυτών ήταν και ο μαθηματικός John Taylor καθώς και ο αστρονόμος Charles Piazza Smyth, όπως μας αναφέρει η "Εγκυκλοπαίδεια του Μυστικισμού και της Παραψυχολογίας", ενώ την αναφορά για τον Ρώσσελ και την Πυραμιδολογία του την διαβάζουμε στο "JW RESEARCH JOURNAL" Vol.2, No 3,4, SUMMER/FALL, 1995, page 35. Η παραπάνω Εγκυκλοπαίδεια μας αναφέρει ότι ο Ρώσσελ βάσιζε την "προφητεία" του για την δεύτερη έλευση του Χριστού στους υπολογισμούς του αστρονόμου Smyth (Encyclopedia of Occultism and Parapsychology, 3thirt edition, pages 1107-8).

Charles Taze Russell – Η Μασονική Πυραμίδα στον τάφο του.

Πιθανολογώντας όμως εγώ, ότι, ίσως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά (δηλαδή οι κυβερνήτες τους, διότι τα απλά "πρόβατα" ίσως δέν γνωρίζουν) θα αρνηθούν αυτές τις αποκαλύψεις για τις πλάνες τους (βλέπε απάτες τους) θα σας αποδείξουμε και του λόγου το αληθές από τα δικά τους συγγράμματα. Οι ίδιοι τους παραδέχονται ότι μετρώντας την εν λόγω Πυραμίδα κατέληξαν στο έτος 1874 μ.Χ. εφόσον η απόσταση από την "Είσοδο του Διαδρόμου" της Πυραμίδας, έως την "Είσοδο του Πηγαδιού" είναι 3.416 ίντσες. Από τις 3.416 ίντσες -οι οποίες μας λένε ότι είναι 3.416 χρόνια, αφαιρούν το έτος 1542 π.Χ. που το "προφήτευσαν" από άλλες μετρήσεις, και το αποτέλεσμα αυτής της αφαιρέσεως είναι το εξής, δηλαδή 3.416 – 1.542 = 1874, όπου και έδειξε στους Μάρτυρες του Ιεχωβά ότι η αρχή των προβλημάτων για την παγκόσμια θλίψη πρίν την έλευση του Ιησού Χριστού θα ήταν το έτος 1874 μ.Χ.

Όλα αυτά τα υποστήριζαν στο βιβλίο τους "Thy Kingdom Come" [ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ] και στην σελίδα 342 σε κάθε τους έκδοση έως το έτος 1904. Βλέποντας όμως ότι το έτος εκείνο ήλθε και πέρασε όπως όλα τ' άλλα δίχως να συμβεί αυτό που… "προφήτευσαν", στην επόμενη έκδοση του παραπάνω βιβλίου τους, στο έτος 1905 και στην ίδια σελίδα, οι ίντσες της απόστασης από την "Είσοδο του Διαδρόμου" έως την "Είσοδο του Πηγαδιού" από 3.416 που έως και το έτος 1904 έγραφαν πως ήταν, "ξεχείλωσαν" ξαφνικά και έγιναν ώ! του θαύματος 3.457 ίντσες, και έτσι οι Μάρτυρες του… σατανά μετατόπισαν την αρχή των προβλημάτων και της παγκοσμίου θλίψεως από το έτος 1874 μ.Χ. στο έτος 1914 μ.Χ.

Του λόγου το αληθές το βλέπετε αμέσως παρακάτω στις φωτοτυπημένες σελίδες που σας παρουσιάζουμε από το περιοδικό τους "Thy Kingdom Come" [ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ] σελίδα 342.

 

"Thy Kingdom Come" [ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ έτος 1904] και στην σελίδα 342 οι ίντσες είναι 3.416
Έτος 1904


"Thy Kingdom Come" [ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ έτος 1905] και στην σελίδα 342 οι ίντσες είναι 3.457

Έτος 1905

ΟΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ «ΣΚΟΠΙΑΣ»

1799, 1874, 1914, 1915, 1918, 1925, 1975.

Δηλαδή, ρίξε μια ζαριά καλή και ίσως πέσουν… οι εξάρες.

Η ΑΝΗΘΙΚΗ… ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ «ΣΚΟΠΙΑΣ»

Η οργάνωση καυχάται για την σπάνια ηθική στην οικογενειακή τους κατάσταση. Η αλήθεια όμως εφόσον είδε το φως της δημοσιότητας ανάγκασε την Οργάνωση να παραδεχτεί ότι,

«ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΚΑΙ ΕΞΕΧΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΥΠΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΙΛΙΑ, ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΥΖΗΓΩΝ" κ.λ.π.

Από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα στην οργάνωση, οι οπαδοί τους άρχισαν πλέον να αραιώνουν. Η «Σκοπιά» υπολόγισε τότε ψυχρά και προσδιόρισε μια νέα χρονολογία του τέλους. Ήταν το περιβόητο έτος του 1975. Θα κέρδιζαν πολλούς από φόβο και θα έχαναν λίγους από το ψέμα τους. Έτσι και έγινε. Τώρα όμως, οι «εκλεκτοί» της οργάνωσης αρνούνται ότι προσδιόρισαν την χρονολογία αυτή.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Η νέα Γραφή τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά.

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ «ΣΚΟΠΙΑΣ»

Η «Σκοπιά» εξέδωσε μια δική της μετάφραση της Αγίας Γραφής και την ονόμασε: «ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Για την έγκρισή της επικαλέστηκαν Λόγιους της Ελληνικής Γλώσσας και ένας από αυτούς ήταν και ο Δρ. Μάντι. Ο ίδιος όμως είχε άγνοια των πραγμάτων και όταν ενημερώθηκε και διάβασε το βιβλίο δήλωσε τα εξής:

«Πρώτη φορά συναντώ μια μετάφραση της Καινής Διαθήκης τόσο αποπροσανατολιστική. Έχουν αλλάξει άρδην πολλές λέξεις από το αυθεντικό κείμενο και απορρίπτουν την Θεότητα του Ιησού Χριστού. Την απορρίπτω λοιπόν».

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Δεχόντουσαν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ότι η Θυσία του Κυρίου ήταν το αντίλυτρο για τον καθαρισμό των αμαρτιών μας («Σκοπιά» 15 Δεκ. 1990, σελ. 29). Τώρα όμως υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς πέθανε εξ’ αιτίας του ερωτήματος: «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΤΙΣΗΣ;» (Από τον «ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, σελ. 142).

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Θεωρούν την Κυριακή ως ειδωλολατρική ημέρα. Είναι λένε η ημέρα του Ήλιου –SUNDAY(«Σκοπιά» 15 Φεβρ. 1981, σελ. 19). Υποστηρίζουν ότι:

«Αυτό που οι Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά τηρούν είναι ένα συνεχές «Σάββατο» στον Ιεχωβά Θεό… Με τον τρόπο αυτό συμμορφώνονται με την μεγάλη έβδομη «ημέρα» (σημ. Σπορέα: δηλαδή της Παλαιάς Διαθήκης) της δημιουργικής εβδομάδας του Ιεχωβά, στην οποία εξεικονιστική ημέρα αναπαύεται ο ίδιος… Έτσι μπορούν να χρησιμοποιούν το Ιουδαϊκό Σάββατο και την Κυριακή του Χριστιανικού κόσμου για να κηρύττουν το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού από σπίτι σε σπίτι».

Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι ο ιδρυτής τους Ρώσσελ δανειζόμενος τις ψευδοπροφητείες του Μπόρμπουρ (που έγραψα στην αρχή του άρθρου) εισήγαγε και την αργία του Σαββάτου στην Οργάνωση. Όμως, η Κυριακή είναι στην Ελληνική γλώσσα και σημαίνει «Ημέρα του Κυρίου». Γιατί άραγε η «Σκοπιά» προτιμά την Αγγλική ορολογία SUNDAY που είναι ημέρα του ήλιου, και όχι την Ελληνική που είναι και η Βιβλική θέση;

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ 144.000 ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Η εταιρία «Σκοπιά» υποστηρίζει ότι οι σφραγισμένοι αυτοί είναι οι κεχρισμένοι Μάρτυρες του Ιεχωβά, δηλαδή «το μικρόν ποίμνιον» και αυτοί μόνο θα πάνε στον Ουρανό. Οι υπόλοιποι «Μάρτυρες», δηλαδή «τα άλλα πρόβατα», θα ζήσουν για πάντα στη γή δίχως όμως να ιδούν ποτέ και αιώνια τον Ιησού Χριστό. Αυτοί μόνον –λένε- οι εκλεκτοί και τα άλλα πρόβατα της Οργάνωσης διδάσκουν την αλήθεια περί Θεού και υποστηρίζουν ότι πρέπει να έρθεις σε επαφή με την Οργάνωση τους. Εάν κάνεις διαφορετικά δεν θα μπορέσεις να γνωρίσεις την αλήθεια περί Θεού («Σκοπιά» 1 Δεκ. 1973, σελ. 729). Όσο για τα «άλλα πρόβατα» αυτοί το έμαθαν ότι ήσαν τα «άλλα πρόβατα» μόλις το έτος 1935. Τότε το έμαθαν και χάρηκαν. Γράφουν:

«Το 1935 αυτοί που ανήκαν στο χρισμένο υπόλοιπο, συγκινήθηκαν όταν έμαθαν στην γενική τους συνέλευση, εκείνο τον χρόνο, ότι η τάξη των προβατοειδών ανθρώπων στην οποία έλεγαν «Ελθέ» ήταν στην πραγματικότητα ο «πολύς όχλος» ο οποίος αναφέρεται στα εδάφια Αποκάλυψις 7: 9-17» («Σκοπιά», 15 Δεκ. 1990, σελ.13).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗ ΓΗ, ΓΡΑΦΟΥΝ:

«Το ανθρώπινο γένος ζει μόνο στη γή, αφού πλάσματα από σάρκα και αίμα δεν μπορούν να εισέλθουν στον Ουρανό (Α’ Κορινθ. ιε’ 50)… Επειδή λοιπόν η πνευματική αναγέννησις αποτελεί μια εμπειρία μόνο για ‘κείνους που πηγαίνουν στον Ουρανό, οι Χριστιανοί που δεν ανήκουν σ’ εκείνη την τάξη δεν γεννώνται πάλι. Αυτό δεν σημαίνει ότι άτομα με επίγειες ελπίδες δεν έχουν πνεύμα άγιο. Πιστοί δούλοι του Θεού στους προχριστιανικούς χρόνους, αν και δεν είχαν αποκυηθεί ως πνευματικοί υιοί του Θεού με ουράνιες ελπίδες, είχαν το πνεύμα του Θεού. (Κριταί ς’ 34. Ια’ 29. Ιδ’ 6, Β’ Σαμ. κγ’ 2, Β’ Τιμ. γ’ 16).

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ, ΗΤΑΝ «ΠΛΗΡΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ» ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ…»… «Όσοι επιθυμούν να ευαρεστήσουν στον Θεό ζητούν την κατεύθυνση του αγίου πνεύματος στη ζωή τους. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να ενδυθούν τη νέα προσωπικότητα, επιδεικνύοντας τους «καρπούς του πνεύματος» περιλαμβανομένων της αγάπης, της αγαθότητος, της πραότητος και της εγκράτειας. ΟΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ» («ΞΥΠΝΑ», 22 Ιαν. 1975, σελ. 28).

Η απορία μου είναι η εξής: Αυτοί, πότε θα ξυπνήσουν;

Τι υποκρισία, βλασφημία και υπερηφάνεια που υπάρχει στους Μάρτυρες του Ιεχωβά!!! Άγιοι της Παλαιάς Διαθήκης, όπως ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, ο Ιακώβ, ο Μωυσής, ο Δαβίδ και τόσοι άλλοι, ακόμα και αυτός ο Ιωάννης ο Βαπτιστής δεν είναι για τον Ουρανό –όπως λένε στην «Σκοπιά»- ενώ για τον Ουρανό είναι ο Ρώσσελ, ο Ράδερφορντ, και τόσοι άλλοι ψευδοπροφήτες Ιεχωβίτες με τις τόσες πλάνες, απάτες και τερατώδη ψεύδη που έχουν.

ΤΑ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΨΕΥΔΗ

Για την Β’ Έλευση του Ιησού Χριστού, γράφουν:

«Καθώς παρατηρούμε πίσω στα χρόνια που πέρασαν, μπορούμε να ιδούμε καθαρά πως η Οργάνωση του Θεού στη σύγχρονη εποχή προόδευσε σε κατανόηση. Παραδείγματος χάρη, έμαθε ότι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού επρόκειτο να γίνει εν Πνεύματι, και όχι κατά σάρκα όπως πολλοί κατ’ όνομα χριστιανοί πιστεύουν. Η διακυβέρνησίς του θα ήταν από τους ουρανούς. Αυτή ήταν μια νέα αποκάλυψις μεγάλης σπουδαιότητας για τον λαό του Θεού, ο οποίος ανέμενε με ανυπομονησία την Δευτέρα του έλευση (παρουσία) κατά το τέλος του 19ου αιώνος (σημ. Σπορέα: το 1874 από τον ψευδοπροφήτη Ρώσσελ). Η αλήθεια ότι το 1914 εσημείωσε το τέλος των «Καιρών των εθνών», που άρχισαν το 607 π.χ. και την έναρξη του «εσχάτου καιρού» για τα έθνη και επομένως την έναρξη της παρουσίας του, ήταν μια νέα γνώσις, για την οποία ο λαός του Θεού μπορούσε να χαίρει. Όφειλαν όμως να αλλάξουν τον τρόπο των σκέψεων από τις απόψεις που διακρατούσαν προηγουμένως. Η συνεχιζόμενη πρόοδος τους έφερε την κατανόηση ότι τόσο ο Ιεχωβά όσο και ο εχθρός του, ο σατανάς, έχουν μια αόρατη Οργάνωση.

…Αυτά τα πράγματα είναι σήμερα θεμελιώδη για τη γνώση του λαού του θεού, αλλά πρίν από μερικά χρόνια ήσαν νέες αντιλήψεις, οι οποίες μερικά άτομα δυσκολεύτηκαν πολύ να προσαρμοστούν. Το 1938 ήταν που η «Σκοπιά» εδημοσίευσε ένα άρθρο περί οργανώσεως, το οποίο απεδείκνυε πως η οργάνωση του Θεού έπρεπε να είναι Θεοκρατική. Έπρεπε να κυβερνάται από τον Θεό μέσω του πιστού και φρόνιμου δούλου, του ηνωμένου υπολοίπου των κεχρισμένων κληρονόμων της Βασιλείας» («Σκοπιά», 1 Νοεμβρίου 1965, σελ. 652).

Με μεγάλη όμως τέχνη η «Σκοπιά» δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Στο ίδιο περιοδικό και στη σελίδα 653, γράφουν:

«Σε όλη την ιστορία της προοδευτικής πορείας της οργανώσεως του Θεού επί της γης, υπήρχε μία τάσις από μερικούς μέσα σ’ αυτή ν’ ανθίστανται στις αλλαγές, προτιμώντας να μένουν προσκολλημένοι στους παλιούς τρόπους και τις παλιές απόψεις. Η αλλαγή, όμως, είναι αναγκαία, διότι ο Θεός δίνει στο λαό του κατανόηση του Λόγου και των σκοπών του λίγο κάθε φορά. Η αύξησις στη γνώση της αλήθειας, απαιτεί όπως ένα άτομο να είναι προοδευτικό, όχι στάσιμο. Μολονότι ένα άτομο πιθανόν στην αρχή να μη εκτιμά την ανάγκη μιάς αλλαγής, με την πάροδο του χρόνου όμως θα αρχίσει να διαπιστώνει πόσο αυτό ωφελεί την Οργάνωση. Έτσι αντί να αντισταθεί σε μια αλλαγή όσον αφορά Γραφική κατανόηση, τρόπο οργανωτικής ενεργείας ή οργανωτικής διαρθρώσεως, είναι καλύτερο να προσαρμοστεί κανείς σ’ αυτή, έχοντας υπ’ όψιν του ότι, οποιαδήποτε αλλαγή γίνεται από την οργάνωση του Θεού, η αλλαγή αυτή θα είναι για το καλό εκείνων που είναι μέσα σ’ αυτή. Το να αντισταθεί κανείς σ’ αυτή την πρόοδο σημαίνει ν’ αντισταθεί στο πνεύμα του Ιεχωβά, το οποίον λειτουργεί πάνω στην οργάνωση, κάνοντας την να προχωρεί».

Σύμφωνα λοιπόν και μ’ αυτό το κείμενό τους, μας λένε εμμέσως πλην σαφώς, ότι, ο Θεός κάνει λάθη και μετά τα διορθώνει με «νέο φως» που δίνει στην οργάνωση της «Σκοπιάς», κάνοντας… αλλαγές(!!!) στο πιστεύω τους και προτρέποντας τα «πρόβατα» τους να μη αντιστέκονται στις αλλαγές αυτές. Για να έχουν οι «κεφαλές» της «Σκοπιάς» πάντα το «πάνω χέρι» φέρουν ως παράδειγμα το Β’ Τιμόθεος: γ’ 8, που λέει:

«Και καθ' ον τρόπον ο Ιαννής και Ιαμβρής αντέστησαν εις τον Μωϋσήν, ούτω και αυτοί ανθίστανται εις την αλήθειαν, άνθρωποι διεφθαρμένοι τον νούν, αδόκιμοι εις την πίστιν» [Β’ Τιμόθεος: γ’ 8]

Στην ίδια σελίδα γράφουν και το εξής:

«Έχομε ανάγκη τον Λόγο του Θεού, και της Οργανώσεως του».

Να λοιπόν και Θεόπνευστη η Οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Ισότιμη με τον Λόγο του Θεού!!! Σε άλλο σημείο γράφουν:

«Ναι, πόσο ευγνώμονες είμαστε που έχουμε ακριβή γνώση για τον Ιεχωβά και τον Γιό του» («Σκοπιά», 15 Δεκ. 1990, σελ. 25),

και εύλογα ερωτούμε, πώς έχουν ακριβή γνώση εφόσον κάθε τόσο αλλάζουν το πιστεύω τους και… την «γνώση» τους;;;

ΠΕΡΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η εταιρία «Σκοπιά» υποστηρίζει ότι,

"από τότε που έγινε η αποστασία από την αληθινή χριστιανική πίστη, το Θεϊκό όνομα τέθηκε στο περιθώριο και σχεδόν εξαλείφθηκε από τις χριστιανικές συζητήσεις (Πράξεις: κ’ 29-30). Από την στιγμή που άρχισε να αποδίδεται μεγαλύτερη σπουδαιότητα στο Όνομα του Γιού του Θεού και να επισκιάζεται το Όνομα του Πατέρα, η λατρεία των κατ’ όνομα χριστιανών προς τον Πατέρα γινόταν όλο και πιο απρόσωπη, της έλειπε η οικειότητα και έτσι δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντική. Έτσι, όταν οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, που ήταν συνταυτισμένοι με την εταιρία «Σκοπιά», υιοθέτησαν το όνομα «ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ» το 1931, αυτό ήταν αιτία για ανείπωτη χαρά. Το γεγονός αυτό δεν προξένησε μόνο χαρά, αλλά ήταν και πολύ ενθαρρυντικό. Γι’ αυτό οι Σπουδαστές της Γραφής, που μόλις είχαν πάρει καινούριο όνομα, μπορούσαν να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον" («Σκοπιά», 15 Δεκ. 1990, σελ. 22).

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η λατρεία στον Ιησού Χριστό ενοχλεί τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Επικαλούνται –ψευδώς- τον Απ. Παύλο για την αλλοίωση αυτή του ονόματος του Πατέρα Θεού, όμως ο Παύλος λέει:

«Διότι απεφάσισα να μη εξεύρω μεταξύ σας άλλο τι ειμή Ιησούν Χριστόν, και τούτον εσταυρωμένον» (Α’ Κορινθ: β’ 2).

Ο ίδιος ο Ιησούς εξάλλου, δίνει ίσα τιμή στον εαυτό Του με τον Πατέρα:

«…διά να τιμώσι πάντες τον Υιόν καθώς τιμώσι τον Πατέρα. Ο μη τιμών τον Υιόν δεν τιμά τον Πατέρα τον πέμψαντα αυτόν» (Ιωάννης: ε’ 23).

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Αρνούνται οι Μ.Ι. να πιάσουν όπλο και το καταδικάζουν ως σατανική ενέργεια, γι’ αυτό και δεν υπηρετούν στον στρατό την θητεία τους αλλά φυλακίζονται. Από μια άποψη είναι καλή ενέργεια διότι εάν όλος ο κόσμος ηρνείτο να πιάσει όπλο η ειρήνη θα υπήρχε σε όλον τον κόσμο. Η άλλη πλευρά όμως είναι πιο επικίνδυνη, διότι κρύβει σκοτεινές δυνάμεις και παράλογες απαιτήσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια για κατάργηση των συνόρων με μοναδικό σκοπό την αποδοχή του παγκόσμιου κυβερνήτη δικτάτορα… του αντίχριστου.

Ο ΕΓΩΪΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ… «ΤΑΠΕΙΝΩΝ»

Η πλάνη του ιδρυτή της «Σκοπιάς» Κάρλ Ρώσσελ, φτάνει έως την ασέβεια κατά της Αγίας Γραφής. Ο ίδιος, για την εργασία του «ΓΡΑΦΙΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΙ» στην «Σκοπιά» 15 Σεπτ. 1910, σελ. 298 (Αγγλική έκδοση), γράφει ότι οι τόμοι του είναι: «Γραφή τακτοποιημένη σε θέματα» και αν κανείς διαβάσει τις «ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ» του, δεν χρειάζεται να διαβάσει την Αγία Γραφή, διότι όποιος μελετά τους τόμους του βρίσκεται στο φως, ενώ όταν κάποιος μελετά την Αγία Γραφή μόνο, δίχως τους τόμους του, βρίσκεται στο σκοτάδι». Τέτοιος λοιπόν εγωϊσμός ούτε στον Σίμωνα τον μάγο δεν υπήρχε (Πράξεις: η’ 9-25).

Η ΠΛΗΓΗ ΤΩΝ ΑΚΡΙΔΩΝ

Στην Αποκάλυψη του Ιωάννου, θ’1-11, διαβάζουμε για την πληγή των ακρίδων που καταστρέφουν την βλάστηση και βασανίζουν τον άνθρωπο για πέντε μήνες. Οι ακρίδες αυτές βγήκαν από την άβυσσο με σκοπό την καταστροφή. Είχαν βασιλιά τον άγγελο της αβύσσου που Εβραϊκά ονομάζεται Αβαδδών και στα Ελληνικά Απολλύων και σημαίνει καταστροφέας. Αυτές οι ακρίδες είναι πονηρά πνεύματα με αρχηγό τους έναν άγγελο του σκότους. Στην «Σκοπιά» 15 Οκτ. 1979 διαβάζουμε τα εξής αποκαλυπτικά:

«Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά επήλθαν στον χριστιανικό κόσμο σαν μια πληγή ακρίδων».

Αποκαλυπτικό το άρθρο αυτό για την αποστολή της οργάνωσης των Μ.Ι. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται σαν φρικτές ακρίδες που βγήκαν από την άβυσσο, και σημειώνουν εκεί την προφητεία του Ιωήλ: Β’ 2-3. Έτσι φαίνεται η σκοτεινή αβυσσαλέα προέλευση της οργάνωσης. Βγήκαν από την άβυσσο ως ακρίδες για να καταστρέψουν. Η «Σκοπιά» αποκαλύπτει ότι:

«Μπρός από το στράτευμα -των Μαρτύρων- πύρ κατατρώγει, φλόγα κατακαίει πίσω τους. Η γή είναι σαν τον παράδεισο της Εδέμ μπροστά τους και πίσω τους πεδιάδα αφανισμένη».

Για το κεντρί σαν του σκορπιού που είναι στην ουρά των ακρίδων, λένε ότι είναι το μήνυμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ενώ ο Αβαδδών ή ο Απολλύων (που είναι ο σατανάς), οι Μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Ο ΨΕΥΔΟΕΙΡΗΝΙΣΜΟΣ

Φαινομενικά οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» κόπτονται για την ειρήνη. Αρνούνται να πιάσουν όπλο, δεν πάνε στον πόλεμο, είναι ευγενικοί, κ.λ.π. Η αλήθεια όμως είναι άλλη.

Στο περιοδικό τους «ΞΥΠΝΑ» 22 Μαΐου 1984, η μετοχική εταιρία του Μπρούκλιν παρακινεί τους Έλληνες Χιλιαστές να μη ενισχύουν ειρηνιστικά κινήματα για την αποφυγή του πυρηνικού πολέμου, διότι αυτό δεν το θέλει ο Ιεχωβά.

Στην «Σκοπιά» του 1954, σελ. 91, γράφουν:

«Ο Ιεχωβά δεν επιθυμεί τον αφοπλισμό, ούτε και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τον υποστηρίζουν».

Στην «Σκοπιά» του 1976, σελ. 80, γράφουν:

«Ο Ιεχωβά δεν επιθυμεί επιτυχία στο έργο των κυβερνήσεων στον πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό τομέα, ώστε το διαβολικό σύστημα να μη γίνει ελκυστικό και ανεκτικό, ούτε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά το επιθυμούν».

Υποστηρίζουν για τον Θεό της Αγάπης, τον Ιησού Χριστό, ότι:

«Ο Χριστός δεν είναι Θεός της αγάπης αλλά μεγάλος σφαγέας και εκτελεστής που θα κατασφάξει τους βδελυρούς εχθρούς του Ιεχωβά. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει οίκτος. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα αξιωθούν να πλύνουν τα πόδια τους στο αίμα των εχθρών τους» (βλέπε: «Σκοπιά» 1968, σελ. 83, «Σκοπιά’ 1979, σελ. 4, Περιοδικό «ΠΛΟΥΤΗ» σελίδα 103).

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

«Ρίψατε αυτήν κάτω… αφήσατέ την να καταπατηθεί»

«Πατάξατε αυτούς, μηδείς ας μη εξέλθει»

«Φονεύσατε τους λάτρεις του διαβόλου» κ.α. («Σκοπιά» 1979, σελίδα 196).

 

Εύλογα διερωτάται κάποιος:

Η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι Θεϊκή ή μήπως σατανική;

 
 
Γιώργος Οικονομίδης
12 Μαρτίου 2010
 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

6 σχόλια στο “WATCHTOWER – «ΣΚΟΠΙΑ» – ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ”
  1. ΣΠΟΡΕΑ εσένα θέλουμε!!!… Σώσε μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είσαι η ελπίδα μας…

  2. Το να φύγεις από κει μέσα είναι το πιο εύκολο. Κάνε ότι κάνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος και είσαι μια χαρούλα. Και έφυγες σούμπιτος!!!

  3. Και τι θα την κάνεις? Άσε καλύτερα. Διάβαζε εδώ τον ΣΠΟΡΕΑ να νιώθεις καθαρή και ωραία.

  4. ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΗΓΗΘΩ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΡΤΥΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ (θελω να τους αποκαλω και οχι μαρτυρες του Ιεχωβα γιατι ξερω πως το ονομα Του στην παλαια διαθηκη αναφερεται σαν ΙΕΟΒΑ η ΓΙΑΧΒΕ) ΤΟ 1971 ΜΕ ΑΠΕΚΟΨΕ ΕΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ 5 ΑΤΟΜΑ ΛΟΓΩ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΕΙΧΑ ΤΟΤΕ ΕΞΩΣΥΖΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΜΙΜΟ ΣΥΖΗΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΕΜΕΝΑ ΑΠΟΚΟΜΕΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΡΙΣΕΙ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΕΚΕΙΝΕς ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ.ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΝΟΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΒΡΟΜΙΚΗ, ΣΕΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΑΝΗΛΘΑ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΡΥΑ ΚΑΡΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑ.ΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΚΟΜΗΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΠΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕΥΤΟΜΑΙ ΤΑ ΛΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΙΚΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΠΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΡΘΡΑ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΠΕΘΑΝΕ Η ΝΥΦΗ ΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΥΡΙΣΕΙ ΟΙ “ΑΔΕΛΦΟΙ” ιΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΡΤΥΣ)ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΕΝΑ ΠΛΥΣΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ.ΜΕ ΠΗΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΗ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΙ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΜΙΑ ΒΙΒΛΟΣ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΩ?

  5. παροτι ειμαι ενα παιδι ανοιχτομυαλο και ανηκω σε αυτουs που λεγονται ιαχωβαδεs η μαρτυρεs του ιεχωβα μπορει να μου αρεσουν τα πηστευω τουs αλα εχω δει τοσα πολλα εκει μεσα σκανδαλα να χωριζουν ιοκογενειεs kai πολλα μεγαλα κεφαλια εκει μεσα να εχουν καβαλησει το καλαμι να το παιζουν σωστοι εξω στο κοσμο ενω οι ιδιοι ειναι χειροτεροι ακομα να παρακουλουθουν τα μελη που πανε γενικα την ζωη τουs to na φυγει καποιοs απο εκει μεσα δυσκολο πολυ ακομα και εγω εκει μεσα περα απο τον εαυτο μου δεν εμπειστευωμαι κανεναν και αναρωτιεμαι ποιοι ειμαστε εμειs που θα το παιξουμε σωστοι στο κοσμο ενω ειμαστε χειροτεροι ενω εχω θεσει την ερωτηση αν καποιο μελοs κακοποιει την ιοκογενεια του η απαντηση που πηρα ηταν δεν μαs ενδιαφερει και δεν ειναι δικη μαs δουλεια να καλεσουμε αστυνομια ακομα και εγω το θεωρω παραλογο

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.