ΓΝΩΜΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

οι οποίοι απαίτησαν “δια ροπάλου” την δημοσίευσή τους.

 

NAME: Αναστάσης 

COUNTRY: Ελλαδα(Μακεδονία)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Καλησπέρα. Διάβασα προσεκτικά το site και δεν μπορούσα αρχικά να καταλάβω τί ακριβώς υποστηρίζεται και πού ανήκετε, και το θέμα είναι ότι έχω κάποια γνώση στα περί θρησκειών. Αφού βρήκα το link με τις αντιπαραθέσεις, διάβασα τις επιστολές των φίλων που με έκαναν να καταλάβω ότι ανήκετε στην Ευαγγελική Εκκλησία. Γιατί δεν ξεκαθαρίζεται το που ανήκετε; Συνήθως όταν συζητάς με κάποιον θέλεις να ξέρεις το όνομα του, εσείς γιατί κρύβετε την θρησκεία σας; Επίσης παρατήρησα πολύ μεγάλο φανατισμό στις απαντήσεις σας, και υποτίθεται ότι εσείς κατακρίνεται τους ορθοδόξους για φανατισμό. Όσα στοιχεία αρνητικά και να βρείτε, πιστεύω ότι όποιος πιστεύει δεν θα επηρεαστεί, γιατί κύριε έγώ πιστεύω στον Χριστό και στην Ορθόδοξη Εκκλησία, το τι κάνει κάθε παπάς στην ιδιωτική του ζωή δεν με απασχολεί. “Γιατί όταν ένα χέρι ανοίγει μια βρύση δεν δίνουμε σημασία στο χέρι αλλά στο νερό που ρέει”, έτσι και στην πίστη μας όταν ο ιερέας μας δίνει πνευματικό νερό δεν μας απασχολεί το τι κάνει στην ζωή του γιατί αντιπροσωπεύει τον Χριστό. Ο θεός να σας ευλογήσει να επιστρέψετε στον δρόμο του.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Αναστάσιε,

όταν κάποιος διαβάσει προσεκτικά το site μας τότε καταλαβαίνει αμέσως τι ακριβώς υποστηρίζω και πού ανήκω.

Εσύ –αν και γνώστης των θρησκειών, όπως υποστηρίζεις τουλάχιστον- δεν το κατάλαβες αμέσως (!!!). Όταν λέω ότι ο «Σπορέας» είναι Βιβλικών αρχών το εννοώ. Είναι Βιβλικών αρχών και μόνο. Όταν δηλώνω «Αδογμάτιστος» και πάλι το εννοώ. Αυτό -για όσους δεν θέλετε να το καταλάβετε (και είσαστε πολλοί τέτοιοι)- σημαίνει ότι δεν υποστηρίζω κάποια ιδιαίτερη εκκλησία (αν και εκκλησιάζομαι κάπου) ούτε και συστήνω στους αναγνώστες μου κάποια συγκεκριμένη εκκλησία, αλλά αναλύω την Βιβλική πλευρά με την θρησκευτική. Δηλαδή, λέω την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος. Αυτό σημαίνει Αδογμάτιστη Χριστιανική Ιστοσελίδα φίλε Αναστάσιε.

Την παρατήρηση σου στον «μεγάλο μου φανατισμό» στις απαντήσεις μου, θα έπρεπε να μου την αναλύσεις –για να γνωρίσω και εγώ αυτό που… «παρατήρησες»- και όχι να αοριστολογείς όπως είναι συνήθεια των θρησκευομένων.

Τέλος, εάν σε ικανοποιούν αγαπητέ Αναστάσιε τα αρνητικά στοιχεία των παπάδων -τα οποία δεν σε επηρεάζουν(!)- και θεωρείς το ιερατείο ως Θεόσταλτο, τότε ΝΑΙ, συμφωνώ ότι είσαι γνώστης των ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Μακάρι να ήσουν και γνώστης των Βιβλικών Αληθειών.

 

Φιλικά

Γιώργος Οικονομίδης
«sporeas.gr»
 
************
 

NAME: Αναστάσης

COUNTRY: Ελλάδα-Μακεδονία

ΕΡΩΤΗΣΗ: Διακρίνω μια ειρώνια στην απάντηση σας, στις απαντήσεις γενικότερα προς όλους. Και δεν κατάλαβα γιατί κάνετε χαρακτιρισμούς αυτό δεν είναι δείγμα φανατισμού… Όσον αφορά το περιεχόμενο της απάντησης σας προφανώς δεν καταλάβατε την ερώτηση, ειδικά στο σημείο για την φθορά του κλήρου. Καλό θα ήταν να κοιτάμε πώς θα γίνουμε εμείς καλύτεροι κι όχι να κατηγορούμε τα “λάθη” (όπως εσεις υποστηρίζεται) των άλλων. Υποστηρίξτε ότι θέλετε δικαίωμα σας είναι, μην πολεμάτε όμως την ορθοδοξία. Δηλαδή δημιουργούμε μια ιστοσελίδα και κατηγορούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν γράφουμε δικές μας θέσεις απλά εντοπίζουμε τα αρνητικά των άλλων και τους κατηγορούμε (και τους ειρωνευόμαστε). Δεν θα ασχοληθώ άλλο γιατί πιστεύω πως είστε κάπως προκατειλημμένος και αυτό που γίνεται δεν είναι συζήτηση

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Αναστάσιε,

Στην απάντηση μου δεν υπάρχει ειρωνεία αλλά προβάλω την πραγματικότητα.

πιμένεις ότι έχω φανατισμό (εξακολουθείς στην αοριστολογία) δίχως να μπορείς να μου τον προσδιορίσεις, έτσι για να ξέρω και εγώ. Εάν κατ’ υπόθεσιν θεωρείς φανατισμό την επιμονή μου στις Βιβλικές αλήθειες, τότε θα «δεχθώ» τον χαρακτηρισμό σου άνευ γογγυσμών. Στην πρώτη σου επιστολή έγραψες ότι τα λάθη των παπάδων δεν σε απασχολούν ενώ σε τούτη την επιστολή σου αρνείσαι ότι υπάρχουν παπαδικά λάθη, αυτό σημαίνει τα εισαγωγικά που έβαλες στα «λάθη» λέγοντας μου ότι εγώ υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Άρα, δεν έχουν λάθη οι παπάδες!!!

Τέλος, το ότι πολεμώ την Ορθοδοξία είναι δικό σου συμπέρασμα. Η αλήθεια είναι ότι η Ορθοδοξία πολεμείται από μόνη της (μόνη «βγάζει τα μάτια της») με τις τόσες αντιβιβλικές συμπεριφορές της που προβάλλονται, για αφύπνιση των αιώνια κοιμωμένων, μέσα από την Ιστοσελίδα μας και όχι μόνο, όπου ουδείς έως τώρα δεν τόλμησε να διαψεύσει.

Αυτά είναι μόνο λίγα από όσα διαβάζει κανείς διότι στο μέλλον θα ακουστούν περισσότερα που θα τρίβουν πολλοί τα μάτια τους. Εφ’ όσον -όπως δήλωσες- σταματάς εδώ την συζήτηση μας (!) τότε σου δίνω κάποιο ερέθισμα για να ερευνήσεις εάν η Βίβλος, δηλ. η Αγία Γραφή, κάνει έστω και μια νύξη για την ύπαρξη του ιερατείου στην Καινή Διαθήκη.

Μην απαντήσεις σε μένα, εγώ το γνωρίζω, στον εαυτό σου απάντησε… εάν αγαπάς την αλήθεια.

Μόνο τότε θα καταλάβεις τον ορισμό του… «Φανατισμού».

 

Φιλικά

Γιώργος Οικονομίδης
«sporeas.gr»
 
 
 
Για περισσότερες Αντιπαραθέσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.