05 Οκτωβρίου 2012
του Γιώργου Οικονομίδη
 

Ο Jose Luis de Jesus Miranda δεν είναι ο χαρακτηριστικός αρχηγός της ομάδας του.

Ο de Jesus, ή «ο μπαμπάς», δεδομένου ότι χιλιάδες οπαδοί του τον αποκαλούν έτσι, όχι μόνο δεν προσεύχεται στον Θεό, αλλά λέει ότι… είναι Θεός!!!

 

Εισαγωγή

«Το πνεύμα που είναι σε μένα είναι το ίδιο πνεύμα που ήταν στον Ιησού από την Ναζαρέτ» λέει ο de Jesus.

Οι αξιώσεις του de Jesus ότι είναι θεός, έχουν θυμώσει τους χριστιανούς ηγέτες, οι οποίοι λένε ότι είναι μια απομίμηση. Οι θρησκευτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι μπορεί να είναι κάτι πιό επικίνδυνο, όταν ένας ηγέτης λατρείας θεωρεί πραγματικά ότι είναι Θεός.

«Είναι στα κεφάλια τους, είναι μέσα στα κεφάλια εκείνων των ανθρώπων,» λέει ο καθηγητής Daniel Alvarez, ένας εμπειρογνώμονας της θρησκείας στο διεθνές πανεπιστήμιο της Φλώριδας που έχει συζητήσει με μερικούς από τους οπαδούς του de Jesus. «Ο de Jesus μιλά με ένα είδος πεποίθησης που με κάνει να τον εξετάσω περισσότερο όπως τον David Koresh ή τον Jim Jones». Είναι ο de Jesus πραγματικά ηγέτης λατρείας όπως ο David Koresh, που πέθαναν περισσότεροι από 70 οπαδοί του σε ένα φλογερό τέλος, ή ο Jim Jones, ο ιδρυτής του “λαϊκού ναού” που διάπραξε μαζική αυτοκτονία με 900 οπαδούς το 1978;

 

Οι προφήτες «μίλησαν για μένα»

Ο De Jesus και οι οπαδοί του λένε την εκκλησία τους «Creciendo En Gracia» (πρόοδος στην ευλογία).

Οι οπαδοί της κίνησης λένε ότι έχουν την απόδειξη ότι ο αρχηγός τους είναι θεός και ότι η εκκλησία τους μια ημέρα θα είναι σύντομα μια σημαντική πίστη στον κόσμο. Αλλά ακόμη και ο de Jesus παραδέχεται ότι είναι απίθανος ηγέτης μιας εκκλησίας που απαιτεί χιλιάδες μέλη σε περισσότερες από 30 χώρες. Ο De Jesus, 61 ετών, μεγάλωσε φτωχός στο Πουέρτο Ρίκο. Λέει ότι υπηρέτησε στη φυλακή για ασήμαντη κλοπή και λέει ότι ήταν εξαρτημένος από την ηρωίνη. Ο De Jesus λέει πως έμαθε ότι ήταν ο Ιησούς όταν τον επισκέφτηκαν σε ένα όνειρο του άγγελοι. «Οι προφήτες, μίλησαν για μένα. Με πήρε χρόνος να το μάθω αυτό, αλλά είμαι αυτό που περίμεναν για 2.000 χρόνια».

Ο De Jesus κηρύσσει ότι δεν υπάρχει κανένας διάβολος και καμία αμαρτία. Οι οπαδοί του, λέει, δεν μπορούν κυριολεκτικά να κάνουν κανέναν λάθος στα μάτια του Θεού. Η εκκλησία του καλείται «κυβέρνηση του Θεού στη γη» και χρησιμοποιεί μια σφραγίδα παρόμοια με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

Να κάνει την εργασία του Θεού με ένα Lexus και ένα Rolex

Λέει ότι έχει έναν εκκλησιαστικό μισθό $136.000 όμως ζει πλουσιοπάροχα. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, επέδειξε ένα διαμαντένιο Rolex σε ένα πλήρωμα του CNN και είπε ότι έχει τρία ακριβώς όπως αυτό. Ταξιδεύει σε θωρακισμένα Lexuses και BMWs, και λέει πως είναι για την ασφάλειά του. Όλα είναι δώρα από τους αφιερωμένους οπαδούς του. Και τι γίνεται με τη δερματοστιξία 666 στο βραχίονά του; Αν και είναι ο 666 ένας αριθμός που συνδέεται συνήθως με τον Σατανά, ο De Jesus λέει ότι το 666 και το Antichrist είναι παρανοημένα. Το Antichrist δεν είναι ο διάβολος λέει στην κοινότητά του, είναι η ύπαρξη που αντικαθιστά τον Ιησού στη γη. «Ο Αντίχριστος είναι το καλύτερο πρόσωπο στον κόσμο» λέει.

«Αντίχριστος σημαίνει να μή ρίχνετε τα μάτια σας στον Ιησού, επειδή ο Ιησούς ο Ναζωραίος δεν ήταν Χριστιανός. Ρίξτε τα μάτια σας στον Ιησού μετά από το σταυρό», και εννοεί τον εαυτό του. Μέχρι τώρα, λέει ο de Jesus, το κοπάδι του δεν έχει φοβηθεί από τις δηλώσεις του ότι είναι ο Αντίχριστος, ενώ 30 μέλη της κοινότητας του πήγαν σε μια αίθουσα δερματοστιξιών (tattoo) να χαράξουν το 666 μόνιμα επάνω στο δέρμα τους. Οι οπαδοί του λένε ότι δεν αναμένουν να ακολουθήσουν τον τρόπο των ανθρώπων που πίστεψαν στο Koresh και Jim Jones. «Με τον de Jesus, λένε, έχουμε επιτύχει το σκοπό μας. Είμαστε ήδη στις θεϊκές θέσεις».

 
πηγή: CNN
Μετάφραση – επιμέλεια
Γιώργος Οικονομίδης
“sporeas.gr”

============

 

Δείτε δηλώσεις του Jose Luis de Jesus Miranda σε Video, που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο του Ιησού Χριστού, καθώς επίσης ότι αξιώνει πως αυτός είναι ο αντίχριστος.

 

GOD EXISTS AND HIS NAME IS JOSE LUIS DE JESUS MIRANDA

 

Minister says he can proof he is Jesus

 

Jesus on Glenn Beck

 

Jose Luis De: Antichrist and 666

  

ΟΜΩΣ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ:

Βλέπετε μη πλανηθήτε· διότι πολλοί θέλουσιν ελθεί εντωονόματίμου, λέγοντες ότι Εγώ είμαι και ο καιρός επλησίασε. Μη υπάγητε λοιπόν οπίσω αυτών” (Λουκάς: κα΄8).

Ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, δια στόματος του ίδιου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μας προειδοποιεί λέγοντας:

“Τότε εάν τις είπη προς υμάς· Ιδού εδώ είναι ο Χριστός ή εδώ, μη πιστεύσητε· διότι θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Ιδού, προείπα προς υμάς. Εάν λοιπόν είπωσι προς υμάς, Ιδού, εν τη ερήμω είναι, μη εξέλθητε, Ιδού, εν τοις ταμείοις, μη πιστεύσητε· διότι καθώς η αστραπή εξέρχεται από ανατολών και φαίνεται έως δυσμών, ούτω θέλει είσθαι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου” (Ματθαίος: κδ΄23-27).

 
Γιώργος Οικονομίδης
“sporeas.gr”
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

2 σχόλια στο “ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ”
  1. Τό λυπηρό είναι Σπύρο, ότι υπάρχουν αφελείς πού ευκολόπιστα πέφτουν στήν παγίδα τού πλάνου καί ακολουθούν τίς δυνάμεις τού σκότους.

    Είθε νά ξυπνήσουν καί νά επιστρέψουν.

  2. Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων; Ο άνθρωπος ομολογεί ο ίδιος πως είναι ο Αντίχριστος… Τουλάχιστον δεν κρύβεται. Είναι ειλικρινής. Και αυτό του το καταλογίζουμε στα θετικά του… Τα αρνητικά του είναι όλα τα υπόλοιπα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.