Η τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet ήλθε να ενισχύσει με δημοσίευμά της την Βιβλική αλήθεια περί των επτά εκκλησιών στο βιβλίο τής Αποκαλύψεως, όπου ο Ιησούς Χριστός διατάσσει τον Ιωάννη να γράψει τις επιστολές προς τίς εν λόγω επτά εκκλησίες, οι οποίες ήταν:

ΟΙ 7 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

 

Η Έφεσος

1.Έφεσος

 

Η Σμύρνη

2.Σμύρνη

 

Η Πέργαμος

3.Πέργαμος

 

Τα Θυάτειρα

4.Θυάτειρα

 

Οι Σάρδεις

5.Σάρδεις

 

Η Φιλαδέλφεια

6.Φιλαδέλφεια

 

Η Λαοδικεία

7.Λαοδίκεια

 

Η Cumhurriyet έγραψε ότι εντοπίστηκαν τα ερείπια της έβδομης εκκλησίας της Αποκάλυψης στην Χριστιανική Βίβλο, και με τις ανασκαφές έρχονται στο φώς.

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ 1

Ένας μεγάλος σεισμός το έτος 494 μ.Χ., κατέστρεψε την περίφημη αυτή πόλη με την περίσσια πολυτέλεια και τον αμύθητο πλούτο που διέθετε. Τα μάρμαρα των ερειπίων μαρτυρούν την χλιδή στην οποία επαναπαυόντουσαν οι κάτοικοι της πόλεως. Αυτό τους έκανε να απομακρυνθούν από τον Κύριό τους τον Ιησού Χριστό, και στην επιστολή Του ο Κύριος τους συμβουλεύει να αγοράσουν «κολλούριον» και να αλείψουν τα μάτια τους μήπως και ιδούν την αλήθεια που τους την έκρυψε ο πλούτος που διέθεταν.

Η συμβουλή για «κολλούριον» γίνεται διότι στην πόλη εκείνη ανακαλύφθηκε το γνωστό μας σήμερα κολλύριο για τα μάτια, και παρ’ όλο που ήταν «γέννημα» δικό τους, αυτοί οι ίδιοι είχαν ανάγκη από το εφεύρημά τους για να μπορούν να βλέπουν.

Τούς γράφει ο Κύριος μεταξύ άλλων:

«Εξεύρω τα έργα σου, ότι ούτε ψυχρός είσαι ούτε ζεστός, είθε να ήσο ψυχρός ή ζεστός, ούτως, επειδή είσαι χλιαρός και ούτε ψυχρός ούτε ζεστός, μέλλω να σε εξεμέσω εκ του στόματός μου. 
Διότι λέγεις ότι πλούσιος είμαι και επλούτησα και δεν έχω χρείαν ουδενός, και δεν εξεύρεις ότι συ είσαι ο ταλαίπωρος και ελεεινός και πτωχός και τυφλός και γυμνός, συμβουλεύω σε να αγοράσης παρ' εμού χρυσίον δεδοκιμασμένον εκ πυρός διά να πλουτήσης, και ιμάτια λευκά διά να ενδυθής και να μη φανερωθή η αισχύνη της γυμνότητός σου, και χρίσον τους οφθαλμούς σου με κολλούριον διά να βλέπης»
[Αποκάλυψη: 3’ 15-18].

Μετά από 1520 χρόνια λοιπόν, έρχονται στο φώς τα ερείπια της αμετανόητης εκείνης χλιαρής πόλεως, με επίκεντρο τα ερείπια της μεγάλης εκκλησίας των Λαοδικέων, όπου και αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές της Βιβλικής αφήγησης.

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ 2

Πολύ κοντά στην πόλη Denizli, απέχει μόνο 5 χιλιόμετρα, η Λαοδικεία άρχισε πλέον να κτυπά το «καμπανάκι» των εσχάτων ημερών. Είναι η τελευταία εκκλησία από τις επτά στις οποίες ο Ιησούς Χριστός απευθύνει κατάκριση ή έπαινο. Στην εβδόμη αυτή εκκλησία μόνο κατάκριση έχει ο Κύριος να αποδώσει, διότι –καθώς τους είπε- ούτε κρύοι ήταν ούτε ζεστοί, αλλά χλιαροί, και το χλιαρό όταν το τρώς ή το πίνεις μόνο εμετό σου προκαλεί, αυτό ακριβώς που «απείλησε» και ο Κύριος, ότι «θα τους εξεμέσει από το στόμα Του».

Ο Δήμαρχος τής πόλης σε συνεργασία με το τοπικό πανεπιστήμιο Pamukkale Üniversitesi, είπε ότι συνεχίζουν το έργο της ανασκαφής των ερειπίων το οποίον άρχισε πρίν από 12 χρόνια και μόλις τώρα είναι σε θέση η ανασκαφή να «μιλήσει». Ο Τούρκος προϊστάμενος των ανασκαφών, καθηγητής Cela Şimsek, μας βεβαιώνει ότι έχει βρεθεί η αρχαία αγορά της πόλης, τα θεμέλια της εκκλησίας και πολλές κολώνες που πρέπει να είχαν πέσει από τον μεγάλο σεισμό του 494 μ.Χ. και έκανε αναφορά στις προφητείες με τις επτά εκκλησίες της Αποκάλυψης.

Άλλο ένα σημείο λοιπόν των εσχάτων ημερών που μάς «μιλάει» για αφύπνιση πνευματική, και μάς κρούει τον κώδωνα τού κινδύνου. Ο Κύριος είναι πολύ κοντά να επιστρέψει, αρκεί ο δεύτερος ερχομός Του για να αρπάξει την Εκκλησία Του, να μη μάς βρει κοιμώμενους σαν τις πέντε μωρές παρθένες τής παραβολής.

 

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.gr

www.BibleMedia.tv

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.