ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

Γράφει ο Δημοσιογράφος Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

 
 
 
Αγαπητή κ. Τατιάνα Στεφανίδου,
 
Χθες (27/10), παραμονή της επετείου της 28 Οκτωβρίου του 40, έτυχε να παρακολουθήσω ένα μέρος της εκπομπής σας ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ, και δεν σας κρύβω προβληματίστηκα. Πώς είναι δυνατόν, μια έξυπνη και πεπειραμένη παρουσιάστρια, όπως εσείς, με υψηλή τηλεθέαση, επέλεξε να παρουσιάσει ένα νέο άνθρωπο, γιατρό, που έγινε πορνοστάρ; Ως τι τον παρουσιάσατε τον άνθρωπο αυτό την παραμονή μάλιστα μιας ιστορικής επετείου; Ως ήρωα και πρότυπο της παρδαλής εποχής μας για τα νεολαία μας; Οι πατέρες μας πολέμησαν και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας, για να μπορούμε εμείς να ζούμε ελεύθεροι. Την ελευθερία που κόστισε το αίμα των παιδιών της Ελλάδος, θα την επενδύσουμε για να υποδουλώσουμε τα νιάτα μας σε άλλα είδη σκλαβιάς, και να προβάλουμε ως ήρωες τους πορνοστάρ, τους ομοφυλόφιλους, τους διεφθαρμένους τραγουδιστές, ηθοποιούς, πολιτικούς. Η ανωμαλία και οι τραβεστί, δυστυχώς, έχουν γίνει το εισιτήριο για τη δόξα και την προβολή.
 
Δεν θα ήταν προτιμότερο, την ημέρα αυτή, αντί να προβάλετε τον Dr Ντίνο, το γιατρό-πορνοστάρ, να αφιερώνατε τον πολύτιμο χρόνο σας, και να παρουσιάζατε κάποιον απ’ αυτούς τους βετεράνους που πήραν μέρος στο έπος του 1940 ή κάποιο νέο ή νέα, που ενώ κάποτε ήταν δέσμιοι των ναρκωτικών, του ποτού, του τσιγάρου, του σεξ…, σήμερα είναι ελεύθεροι και απολαμβάνουν ανθρώπινα τη ζωή τους. Πόσο πιο σπουδαίο θα ήταν να μας διηγούνταν πώς απελευθερώθηκαν από το πάθος τους, ώστε κάποια από τα παιδιά μας να βοηθιόνταν. Έχω γνωρίσει πρόσωπα που κάποτε έπαιρναν ναρκωτικά και είχαν φτάσει στα πρόθυρα του θανάτου, κι όμως απελευθερώθηκαν από τα δεσμά των καταστρεπτικών ουσιών. Κι αυτό έγινε όταν στράφηκαν στο Θεό και στον Ιησού Χριστού, που ήρθε να σώσει τον κάθε αμαρτωλό που Τον επικαλείται. Και σήμερα τα πρόσωπα αυτά έχουν γίνει καλοί οικογενειάρχες και έντιμοι πολίτες.
 
Κυρία Τατιάνα, τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τα κανάλια; Μόνο η τηλεθέαση και οι εισπράξεις και ας δίνουν στον κόσμο άχυρα; Δυστυχώς, η ΤΗ ΒΗ που θα μπορούσε να γίνει ένα σχολείο μετάδοσης υψηλής μόρφωσης, ανώτερου πολιτισμού, ήθους και ηθικής, μετατράπηκε σε ψυχοφθόρο σχολείο διαστροφής, βίας, εγκλήματος … Τα πρωινάδικα και τα απογευματινάδικα, ιδίως, έχουν γίνει κέντρα κουτσομπολιού και φτηνού σχολιασμού: τι φορά η τάδε ηθοποιός, με ποιον βγαίνει η άλλη τραγουδίστρια, πού θα περάσει τις διακοπές του ο τάδε ηθοποιός, πώς σχολιάζει την … οικονομική κρίση κάποιος τραγουδιστής… Και, βέβαια, όλες που συμμετέχουν πρέπει να φορούν όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα! Κι αν κάποια είναι ντυμένη σεμνά αποτελεί παραφωνία. Θα μου πείτε, αυτά θέλει ο κόσμος αυτά του προσφέρουμε. Και απ’ αυτήν την άποψη έχετε δίκιο. Κατά τον λαό και οι άρχοντες και κατά τα γούστα του λαού και τα προγράμματα. Όταν τα παιδιά μας ζητούν κάτι που τα βλάπτει την υγεία δεν τους το δίνουμε. Κι αυτό γιατί τα αγαπούμε. ΄Ετσι και οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων πρέπει να προσφέρουν αυτά που είναι ωφέλιμα και συντελούν στην ψυχική και πνευματική υγεία και ισορροπία των θεατών και όχι αυτά που ικανοποιούν τη σάρκα.
 
Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να καλέσετε στην εκπομπή σας τους υπευθύνους κάποιου σωματείου που βοηθά τους ναρκομανείς, τον Διευθυντή της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας που προσφέρει δωρεάν Καινές Διαθήκες στο στρατό και αλλού ή ανθρώπους που υπηρετούν το συνάνθρωπό τους. Βέβαια, κάτι τέτοιο, δεν θα το ήθελαν και οι καναλάρχες, που τους ενδιαφέρουν πρωτίστως τα έσοδα. Εσείς όμως έχετε την ικανότητα να τους πείσετε.
 
Σας χαιρετώ
Με τιμή
 
Γεώργιος Κανταρτζής
Δημοσιογράφος
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ